äppel päppel



Pappas perfekta äppelkaka

Det här är den utan tvekan godaste äppelkaka jag ätit, och lätt som en plätt är den att göra. Den blir härligt kladdig på insidan och mjukt knäckig på utsidan.

Vispa två ägg och 2,5 dl socker fluffigt.

Rör i cirka 2,5 dl mjöl, men om det blir för kladdigt går det bra att ta upp till 3 dl.

Smeta ut i en pajform och lägg över skalade äppelbitar från sex-sju äpplen.

Strö över 1/2 dl socker jämn över kakan. Pudra över ganska mycket kanel.

Häll 75 gram smält smör över skapelsen. In med det i ugnen på 175 grader i cirka 35-40 minuter.

 


Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0