where there's music and there's people and they're young and alive.

Polkagrisar och kanelstänger är väldigt gemytliga ting att ställa på kökshyllan.
Helgen har varit mycket fin, det har varit klassfest till gryningen och ikväll är det sista lektionen i min lindykurs. Det är sorgligt men vad bättre är att måndagsswingen inte tar något direkt juluppehåll, så jag kan dansa hela december.

Nu viner stormen Berit kring husknutarna och jag har starka planer på varm choklad.

endast tomten är vaken.

Traditionen adventsmys fortsatte i år i en andra upplaga och jag tycker att det har blivit en fin liten sak. Det här fotot från början av kvällen är jag särskilt stolt över, förutom den rekorderliga cidern i vänster hörn ser det precis ut som ett 1800-talsfoto och mina vänner, ni är så väldigt snygga!
Som brukligt är på mina små tillställningar blev det quiz, den här gången handlade det om jul. Nu är klockan mycket, jag har precis börjat städa i ordning när ni läser detta tidsinställda inlägg. Så fint det är med adventsmys, glögg, julsånger och godis så man storknar.
Vi avslutar inlägget med en fråga från quizet till er läsare. Det är upp till er själva om ni vill fuska med google:
Från vilken film kommer citatet "Attacked by christmas toys? That's strange, that's the second toy complaint we've had!"

vuxenlivets vedermödor.

Någon snubbe ringde mig häromdagen och skällde på mig för att jag inte gjort något aktivt pensionsval. "Du betalar tusen kronor om året för att förlora en massa pengar eftersom dina pensionspengar hamnar där och där". Vilket påminde mig om ett brev jag fick hem på samma tema för någon månad sedan, säkert från samma företag.

Vuxenproblem nummer 268: Hur tusan får man veta vilket pensionssparande som är bäst och hur gör man?

I wish for a miracle.

Den lilla gnuttan julstämning sprakade till idag tillräckligt mycket för att jag skulle få lite adventsstämning här inför fredagens adventsmys. På med min egen jullista på spotify och fram med röda gardiner och adventsstaken. Vimpeln som jag knåpade ihop förra året fick hedersplatsen ovanför sängen och på den gamla kistan står en substitutbrasa med en himla massa ljus. Min bästa ljuskula gick sönder men jag är glad som har min nya ljusslinga istället. Och hörrni, vad jag älskar min nya julkopp!

something knitted, something warming.

Livets mysterier. Hela sommaren har jag tyckt att jag inte har några sommarkläder alls och helt plötsligt känns garderoben helt full av den varan. Skulle bli ganska tomt om jag bestämde mig för att packa ner dem alla i en vinterkartong.

we make big cities small.

En fantastisk måndag, en väldigt bra tisdag. The Pretentious tog en ny stark bild och jag har fikat dansat sällskapat skrattat pluggat pratat och en så massa annat bra. Det är en skön känsla att ha en hel vecka att se framemot, jag är glad i hjärtat.

found a place to rest my head.

Det är en seg lördag (ja, det här är ett tidsinställt inlägg, som alla mina inlägg). Jag har inga planer, ingenstans att vara, ingenting att göra. Jag gillar det inte alls. Men jag tittade igenom bloggen och på vad som hände för ett år sedan. Den här dagen för ett år sedan exakt drack jag te. Det var kallt och jag var bitter. Det här blir dock inget bittert inlägg. Men kolla här, en aktuellt-lista jag fann! Ett år sedan senast.
Aktuell plats: samma plats, samma kanal - 21 kvadrat i norra Lund
Aktuell händelse: En massa mys och fest.
Aktuell låt: Never let me go med Florence + the machine
Aktuella klädesplagg: Min blåvitrandiga favorittröja som kostade 30 kronor på H&M
Aktuella skor: Fortfarande mina fina kängor från förra året.
Aktuellt hår: finare än någonsin, nyklippt och nyfärgat och uppsatt i någon retrofrisyr
Aktuella favoritprylar: ljusslingan från Granit
Aktuell bok: Anne och Drömmens uppfyllelse
Aktuellt tv-program: New Girl!
Aktuell film på bio: En Dag
Aktuell film på dvd/video/TV: Inte någon som helst aning, ska jag tala om.
Aktuell mat: sådan som tar så lite tid som möjligt att förbereda
Aktuell glädjesämne: allt som händer med mina vänner och projekt och möten. Jaa!
Aktuell längtan: Förra året var det jul. Detta året är det allt som händer innan jul. Jag fasar för jul.
Aktuell känsla: ambivalent
Aktuellt uttryck/citat: "Lite mindre söt, lite mera sfärisk, en blandning av Sannas och Andreas briljanta hjärnor". Så skrev jag förra året, och jag förundras över vad det betyder och minns att det var roligt i alla fall. Sanna, hjälp mig minnas!
Aktuell favoritsysselsättning: vara på språng

paris when it sizzles.

Underbara resa, jag saknar dig!

alle snakker sant.

Så himla fint.
Har upptäckt den norska sångerskan Siri Nilsen på Spotify. Det är mitt bästa fredagstips så här näst sista fredagen innan advent.

var rädd om dig.

Ni vet hur bloggar man läser blir liksom lite som vänner? Jag har läst Annika Marklunds blogg sedan 2006. En fin tjej som just förlorat sin bästa vän i cancer.

Nu är hon själv drabbad.
-
Livmoderhalscancer. Och vet ni vad det dumma är? Att det är så många som slarvar med att gå på regelbundna kontroller hos gynekologen för att upptäcka eventuella cellförändringar i tid. Inklusive jag. För man tänker ju så, att det där händer inte mig. När jag fick hem min kallelse när jag fyllt 23 låg den i bokhyllan ungefär tills jag fyllde 24, sedan slängde jag den och sen glömde jag bort allt sånt.
-
Nu låter jag detta bli en väckarklocka. Jag tycker att du ska göra det också. Har du också struntat i den där cellprovtagningen? Gör som jag och ring och boka tid idag.

suddenly it all falls into place.

Iphone uploads

det kulturella gnället.

Någon gång då och då är jag en mönsterlik student och går och pluggar på skolbiblioteket. För er läsare som inte vet så läser jag kulturadministration, för att liksom få ett avbrott från de ganska flummiga humaniststudier jag bedrivit innan.

 

Tja. Tji fick jag. Boken som nyss var i mina händer heter ”Konstiga företag” som ingår i delkursen kulturteori. Vi ska utbildas till att arbeta med någon slags organisation och administration men allt jag får ut av litteraturen hittills är milslånga kapitel med samma teori utvecklad över alldeles för många sidor.

 

Nu har jag precis läst ett kapitel om den nya synen på ledarskap som ett slags konstnärsskap. Det är intressant och upprörande i alla fall. I ett tjugotal sidor är det olika människor som gnäller om huruvida en företagsledare är en konstnär eller inte, om en konstnärs jobb är romantiserat eller inte, om den nya synen på ledarskap är som new age eller inte.

 

Get a grip! Ett ledarskap behöver inte vara antingen kreativt kaosaktigt eller organisatoriskt regelbundet. Man behöver inte bara drömma om att måla eller dansa för att man är teknolog eller anta att man inte kan ställa upp ett diagram för att man är humanist. Det finns väl fler sidor hos människor än bara en? Jag tror att sammanfattningen av detta långa kapitel kan vara att det ideala ledarskapet både har konstnärssjäl och organisatorisk kompetens. Mysteriet löst.


color my life with the chaos of trouble.


Frukost på sängen och praktikansökningar. Jöss, jag önskar att jag får napp snart!

i'm always in this twilight.

De flesta av oss slösar bort våra liv som om vi hade ytterligare ett på banken.
- Ben Irwin

Under nattliga promenader från en busshållsplats långt borta får tankarna djupare tendenser än vanligt. Man tänker till exempel på att man får faktiskt inte tjuvkika på facit och sedan gå tillbaka och göra om livet. Det är lite läskigt men samtidigt sporrande. För jag tänker att jag tar hellre chanser nu än inser alldeles försent att jag borde ha gjort det.

bitterljuvt.

Glee har startat med en ny säsong! Det har redan kommit ett gäng avsnitt att förlora sig i ett tag framöver. Fast det kändes konstigt att se det första avsnittet, Glee andas av så mycket som inte finns längre.

två fredagar.

Freitag, bästa dagen på hela veckan! Här får ni två tuffa bilder från denna fredagen och förra.
Halloweenfest med familjen Addams (ingen komplett familjebild!). En skäggig Pugsley, Morticia med ny hatt och ny frisyr, en varg och jag som fjortis-Wednesday. Gomez var fotograf.
Gone wild på H&M med The Pretentious.
-
Och ikväll blir det bio, hurra!♥

fyndet.

Så kär i min väska från Urban Outfitters.
Har gjort så finurligt fina fynd på sistone. En perfekt tröja för 30 kronor. En sagolikt röd kappa för 250. Så fint att fynda för en som aldrig hittar!

we can be whatever we dream.

Instagram är världens mest fantastiska app, jag använder aldrig den vanliga mobilkameran alls. Det här har synts genom telefonlinsen sen jag skaffade min telefon:
Vackert lummigt solsken och fina detaljer som vykortet från Paris.
Den nya inredningstidningen Hemstilat (jättebra, köp den!) och havsutsikt.
Knotiga träd och trevliga spelkvällar på Magasinet.
Sommarens sista solsken och solljus som spreds av skapande barn i oktober.

sweetie pie.

Något jag verkligen gillar är att ha bakdagar med vänner. Det blir oftast hysteriskt roligt och när skrattmagen lugnat sig har man förhoppningsvis något gott att tugga på.
-
Igår kom min vän Anne hit och bakade två sorters sockerbomber och tittade på en dålig zombiefilm.
Den första kakan som hette chocolate fudge brownie blev lite sned men var så obeskrivligt supergod och bara smälte bort i munnen. Vi gjorde också Äppeltantens smulpaj med hallon och blåbär, tillskriven Leila Lindholm, och den blev också galet god och vann hjärtat hos både Anne och Ande (som hälsade på en runda). Trogen chokladfantast som jag är höll jag stenhårt på brownie-kakan.
-
Ni vill ha recepten, säger ni? Men ok då, här får ni:
-
Linnéas chocolate fudge brownie

Kakbotten
200 g mörk choklad
250 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl

Fudgeglasyr
200 g choklad, cirka 50%
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker

Ugn: 150 grader

-Hacka chokladen och smält smöret. Ös sedan i chokladen i det smälta smöret och låt det smälta ihop.
- Rör ihop ägg, socker och vetemjöl till en jämn smet.
- Rör ner den smälta chokladen i smeten. Ös sedan upp i en ugnsform med bakplåtspapper och låt den gräddas i 30 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten.
- Låt kakan svalna lite. Gör sedan glasyren genom att hacka choklad och låt smöret få smälta i grädden i en kastrull. Sikta i florsockret i chokladgojset och rör samman. Bred över kakan jämnt med en slickepott.
- Slicka skålen.


Äppeltantens smulpaj av Leila

Äppeltantens smuldeg:
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör
-
Fyllning (trädgårdsbär):
12 dl färska bär (tex. smultron, hallon och röda vinbär)
1 dl strösocker
1 msk majsstärkele
smör till formarna
-
Ugn: 200 grader
-
- Nyp ihop socker, kokos, havregryn, mjöl och smör till en smulig deg.
- Blanda bären, strösockret och majsstärkelsen i en skål.
- Lägg bärblandningen i botten av en smord ugnsfast form och strö över smuldegen.
- Grädda i ungefär 25 minuter.
- Ät när den svalnat.



have yourself a...

Ahmen. I Hemtex skyltfönster såg jag med stor fasa juledukar och juleljus i förra veckan. Is nothing sacred anymore? Halloween var ju inte ens över!
Allt fler i vänskapskretsen, inklusive min jultossiga lillasyster, har börjat längta och smygdricka julmust redan. Min julkänsla förblir borta men kan anas någonstans djupt därinne (och kommer nog fram helt lagom till första advent) när jag hör första spåret på She & Hims julplatta. Finns här att lyssna på.

I took the stars from my eyes and then I made a map.

Man kunde tänka sig att jag skulle skriva något vettigt, men det kommer jag nog inte att göra. Min mage är ändå alldeles för full av hembakade kanelbullar.

en ledig stund och en lista.

Listor är så sjukt bra. Den här är snodd-snodd från Emma.

Jag längtar efter:
- pysselkvällar och bakdagar men min fina vänner hela hösten och vintern.
- "Momo eller kampen om tiden" på Malmö Stadsteater i början av december.
- "Les Miserables" på Malmö Opera i januari (jag längtar så fasligt!).
- solsken och vår.
- utomlands.
- praktik!
- flytta till en riktigt riktig och fin lägenhet.
- nya "New Girl"- avsnitt!


"Welcome Winter, please leave your shoes at the door."
(klicka!)

Jag ledsen över: Att det är november. Jag har aldrig fasat för vintern som jag gör just i år, jag vet inte varför. Kanske för att jag knappt fick något sol och bad i somras. Åh, och jag är ledsen över att dygnet inte har fler timmar (ibland) och att kursen jag läser är så dålig.

Jag är glad över: Mina vänner, så klart! Jag är glad att jag har så fina människor omkring mig. Och så är jag glad över att jag äntligen skrattar igen.

Jag äter helst: Har en sushi- period just nu. Och löskokta ägg vareviga morgon.


Jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning: Framtiden.

Det finaste jag vet: Att skratta tills magen gör ont, värme och närhet, mina vänners alla fantastiska och roliga egenskaper och egenheter (som Sannas påhittade ord), fräknar och axelkyssar.

Jag läser: En bra student kan skriva kurslitteratur. Det kan inte jag. Inte heller läser jag särskilt mycket böcker. Just nu har jag påbörjat "Anne på Grönkulla och Drömmens Uppfyllelse" för trehundrasjuttonde gången, bara för att den gör mig så glad. Skräckromantik som Edgar Allan Poe är också fint, Poirot eller en massa bloggar.

Jag är galet stressad över: framtid, utbildning, jobb och praktik. Typ som alla andra.

Jag lyssnar helst på: har så sjukt blandad musiksmak. Just nu gillar jag min höstlista väldigt mycket.

Why we love Tchaïkovsky
Jag drömmer om: Paris till våren och ja, framtiden igen. Jag lever väldigt mycket i nuet men jag roar mig ibland med att tänka på allt roligt och spännande som kommer att hända. Paris till våren, till exempel.
Jag blir nostalgisk av: jag minns väldigt mycket till musik, så mycket minnen en låt kan innehålla! Jag tittar också mycket på gamla foton.

a song that I had only sang to just a few.


RSS 2.0