midvinternattens köld är hård.

Om en vecka vidgar jag min Sverige-vy ytterligare genom att flyga till Norrland, närmare bestämt till Umeå. Det är november. I mitt huvud anländer vi till ett genomsnöat vinterland där kylan är obarmhärtig. Hur i hela friden ska jag undvika att frysa? Mina kläder är ju knappt varma nog för Skånevinter! 
 
När jag sen sitter och diskuterar ämnet med Sebastian ("de dyraste sportjackorna är nog de bästa för att man inte ska frysa men kanske borde jag köpa ett underställ som jag kan ha?") så slår det mig att jag kanske överdriver lite. Det är inte precis som att vi ska slå läger på en fjälltopp. 
 
Jag tror jag går in och kikar på Underbaraclaras vinterinlägg för att se hur hon klär sig i vintertid. Brr.

tea party.

Så blev det! Stolt över att de blev så pass raka och symmetriska trots allt, en utmaning.

Hej hej inredningsbloggen!


memorable quote.

Lagade mitt livs godaste färsbiffar igår! Jag tar inte så mycket credd för det, receptet kom från Underbaraclara. Tricket var svarta vitlöksoliver. Jag är ingen olivperson men biffarna fick sig ett riktigt lyft. Egentligen ville jag ha lammfärs men Ica på Caroli körde inte med det så jag tog hederlig gammal nötfärs.
 
Hacka en handfull svarta vitlögsoliver och ett paket fetaost och blanda med färs, ett ägg, en hackad gul lök salt och peppar. Forma till platta biffar och stek. Ät. Varendaste smula.

step on it, darling!

Sitter på Waynes med kycklingwraps och P1- programmet STIL i öronen. Programmet handlar om Frukost på Tiffanys, en film som ligger mig väldigt nära, med tårar i ögonen och folk tycker säkert jag är knäpp. Det är ett väldigt fint och rörande program.


you brought me back to life.

Med en pojkvän som har bra personalrabatt på Ikea och med tanke på att Ikea har snygg basinredning av bra kvalitet så är summa summarum att vi har ganska mycket Ikea- prylar. Men så hittade jag Bemz, hemsidan med underrubriken "ge dina Ikea-möbler nytt liv!". Jag har tidigare hört om sidor, personer och bloggar som gör nya innovativa inredningsstatements med Ikea- prylar. Den här sidan fokuserar på textilier och det ska jag titta på nu.

du måste ta mig nånannanstans.

 
Untitled-1
 
Igår var vi på inflyttningsfest hos en kollega till min pojkvän och det var hur kul som helst. Premiärinvigde ett grekiskt gudinne-halsband och dansade som om livet berodde på det. Och idag har jag fått en lång morgon i världens bästa säng, känns helt lagom att börja klockan 15 liksom. 
 
Stockholm - Jonathan Johansson är fin morgonmusik.

aaah ... when two Neptunes appear in the sky it is a sure sign that a midget in glasses is being born, Harry...

IMG_4403 copy
 
IMG_4226
 
Ikväll är vi någonstans i universum och jag kan inte riktigt bestämma vad jag ska ha på mig.
 
 

old news.

Alltså. Bästa bloggrejjen någonsin. GamlaNyheter- ett tidsdokument.

käreksfredag.

 
Jag var så trött när jag vaknade imorse, så när min sambos väckarklocka ringde trodde jag att vi precis somnat och att det hela var ett stort misstag. Sedan masade jag mig upp i senaste laget (alltså, om ni har något mirakeltips på hur man kommer upp om mornarna så ge mig, jag rasar!) och väl på bussen fick jag veta att jag inte behöver komma till kontoret idag. Så jag gick och hängde med A- lagarna utanför Systembolaget och väntade på att de skulle öppna istället.
 
Finaste tröjan fick jag för 49 spänn på hm.com, hur bra som helst. Ska för övrigt ägna dagen åt att fila på idéer,  vila och städa. Blev galet inspirerad av Elsa Billgrens frilansinlägg som jag läste igår, jag har länge funderat på att starta upp något men jag är inte helt klar över vad. Men läs det och bli inspirerade ni också. Länkkärlek.

kattguld.

 
Vad jag gillar att man kan publicera bilder direkt från instagram-flödet här på blogg.se! Igår på Teatercentrum frågade min kollega mig om jag ville ha guldigt nagellack. Jag brukar köra klassiskt rött men kände mig vild och tackade och målade. Var osäker på hur jag skulle bära upp det idag, rosettblus och klockad kjol kändes inte helt rätt. Svart skir blus och svarta byxor blev det, som en riktigt dekadent katt!
 
Hittade för övrigt inga bra tygaffärer Mittimalmö. Testar Stoff och Stil på Svågertorp nästa gång.

a whole lot of doing.

 
 
Massa jobb i fina Malmö. Älskar mitt promenadstråk hem.

fröken finemang.

IMG_4687
 
Här kommer nya detaljer på Slussens Finest. Under vårt Växjö- besök köpte vi ett fint och dyrt stycke tyg till fotpallen som vi köpte på loppis när vi var i Kivik häromhelgen. Vi stod länge och väl och begrundade noga varje tyg som butiksbiträdet lade framför oss. Jag ville ha fåglar, han cirklar, jag ville ha prickar och blomster, han kinesiska figurdockor. Till slut kom vi överens om att vi gillade detta (och biträdet försäkrade såklart oss om att detta mönster finns i alla heminredningsmagasin just nu). 
 
Nu är pallen klädd, efter mycket möda, och vi är sjukligt nöjda. Tyg är mer min grej än att sätta ihop Ikea- möbler, något som jag nästan har förbud på att göra. Nu väntar vi bara på printarna och på att hitta ett par bra gardiner. Eftersom jag har den ynnesten att arbeta mitt i shopping-Malmö så ska jag leta kuddtyg imorgon på lunchen och sy bort lite av allt det blåa som vi har samlat i soffan nu. 
 

äkta vara.

 
 
Det är så skönt att komma hem från jobbet och sätta i sig kakor och mjölk. Ikväll blir det ännu mer jobb (lite mindre stillasittande) när jag åker till en av Malmös restauranger för att hålla i en mordgåta. Visst låter det spännande? Gästerna bjuds på middag och blir tilldelade en varsin karaktär, ett tu tre så kommer jag in och blir mördad. Sen gäller det för gästerna att lista ut vem som är den skyldige... 
 
Ni har väl inte missat Tutanchamun- utställningen på Malmömässan? Min pojkvän ville åka dit tills jag berättade för honom att det var kopior och inte originalartefakter som ställdes ut. "Vad är det för intressant då?" Ja, vad är det för intressant med artefakter och konstverk som inte har, i det här fallet, auran och doften av tusentals år under ökensand? Är det värt att gå och titta på? Och om man hade gått dit och tittat i tron att det var de äkta föremålen, hade man inte då fått precis samma upplevelse? I Sydsvenskan igår fanns ännu ett bidrag till den eviga diskussionen om originalitet och äkthet.
 
Nu ska jag mjuka upp kroppen med yoga innan jag cyklar genom stan igen med min bästa polkaprickiga blus från Asos.
 
 
 
 

hejhallå!


everybody is a genius.

I helgen fick vi ett ryck och bestämde oss för att styra upp saker och ting i lägenheten. Jag fick nämligen lätt panikångest när jag öppnade dörren in till hallgarderoben och den röra som rådde där. Och den analkande vintern  har gett en ökad önskan om en mer inbjudande och mysig lägenhet. Efter den tiotusende rundan till Ikea, denna gång för att köpa förvaringsprylar, är garderoben snyggt organiserad och badrummet har fått sig ett lyft eftersom vår renovering antagligen blir fördröjd (det bästa av situationen och lemonad av citroner ni vet).
 
Ikväll beställde vi printar från nya favoritsidan society6. Älskar Einstein-citatet! Den ska få hänga vid bokhyllan och valprinten får hänga bredvid vår 20- talsfågel ovanför soffan. Och i veckan kommer vårt tyg till den nya fotpallen, hurra!
 
 

tre trappor upp.

Vår lägenhet ligger alldeles för många trappor upp. Utan hiss. Jag har märkt att om jag irriterar mig på något så går det fort att komma upp (ibland har jag till och med varit på väg upp på vinden). Idag hade jag mycket att bära och tänkte således att jag skulle irritera mig på något. Då slog det mig att idag har jag absolut ingenting att irritera mig på och jag är inte ens på lite dåligt humör. 
 
Jag trivs riktigt bra nu och har till och med lust att ta itu med städning och diskning med stort engagemang. Min sambo är på föreningsmöte och det känns fint att veta att han snart kommer hem. Solen sken idag i Malmö innerstad och jag satte mig en stund på trampbåtsuthyrningens brygga efter jobbet. Och så tänker jag på senaste tidens myckna skrivningar om lycka och lyckoforskning och att svenskarna är lyckligast i världen. Det är roligt att se att lyckoforskning och fokus på trivsel på arbetsplatser får sådan fokus. 
 
Så tänker jag, där på min brygga, att jag är en av de där lyckliga svenskarna. Just idag inte olycklig för något alls. Sådana stunder behövs. För som vi alla vet så är livet fyllt av missöden och det är inte alltid det känns som att saker går ihop. Men jag läste att om man fokuserar på allt som är positivt så kommer man att hitta det som är bra i de flesta situationer och det är med det jag fortsätter den här hösten.

lyckohelg.

Nu är jag hemma i Malmö igen efter en jättefin helg med utflykter, familjemiddagar och långpromenader. Jag åt snurrigt god kalvbringa med ugnsrostade rotfrukter på Palladium, den gamla biografen, och tittade på It's always sunny in Philadelphia i världens skönaste fåtölj.

Nu är jag hemma själv, Sebastian skulle stanna en natt extra. Det blir min första natt själv i lägenheten och det blåser ute så att fönstren skallrar och väggarna knarrar och knäpper. Jag försöker tvinga bort hjärnspökena med Vänner men det känns som att det kommer bli en lång natt.


gilla.

Nu kommer jag att ägna mig åt marknadsföring här på bloggen. Som bekant har jag deltidspraktik på Teatercentrum södra och vi har uppdaterat vår facebook-sida och ska nu bli mer aktiva nu. Teatercentrum arbetar med fri scenkonst i hela Sverige och vi har samarbete med Danscentrum och Riksteatern (tillsammans blir vi Scenkonst Skåne!). Gå in på sidan och kika, inte minst för att se vår fantastiska omslagsbild som föreställer tre stora flugor, en med skägg.
 
Glad fredag!

och i köket ligger en halväten kanelbulle.

1
 
Jag har en sötsliskig eftersmak av kanelbulle i munnen. På bordet framför mig står en ketchupflaska och en burk skivade rödbetor. Det värsta jag kunde göra nu var att vira in mig i en filt och sätta mig bekvämt i soffan. Nu kan jag varken resa mig upp för att diska eller gå på lindy hop.
 
Så oförskämt av vädret! När jag cyklade hem från jobbeN i ösregnet tänkte jag att det här är den bästa ursäkten för att inte åka till Tangopalatset ikväll. Hela dagen var jag sugen på att skriva, jag kunde ju göra det istället. Men när jag ätit upp det sista av pyttipannan så var himlen klar och i skymningssolen såg taknockarna ut som på ett vykort. Jag låtsades som att det regnade ändå.
 
Snart måste jag ändå resa mig ur min bekväma ställning för att packa. Imorgon ska vi åka upp till Växjö för att hälsa på Sebastians familj över helgen och jag har längtat som en galning. Vi ska umgås och göra utflykter, sånt som gör hela magen varm. Som att man druckit en kaninunge ur en tekopp.
 
 

on fire.

Idag är det kanelbullens dag och jag firar med vsrm choklad på lunchen. Bullar bakade jag redan i tisdags och då slutade det med att det slog upp en eldslåga i ugnen (bullarna stod tack och lov fortfarande på jäsning). Aldrig en lugn stund hemma på Slussens Finest!


RSS 2.0