herr kantarell bort i enebacken.

 
Åh, kantarellsäsong! Den här lättfixade kantarellsmörgåsen har blivit en årlig tradition hemma hos oss, och det finns en anledning till varför. 
 
4 personer
 
6 dl kantareller
25 g smör
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 dl creme fraiche
persilja
salt, peppar
 
Borsta kantarellerna (svamp ska inte sköljas). Smält smöret i en stekpanna och stek kantarellerna en stund. Hacka löken, häll i stekpannan och låt fräsa ett tag.
 
Ös sedan i en burk creme fraiche, rör runt så att det blir en sås för kantarellerna att puttra runt i. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar.
 
Stek till fyra brödskivor i olivolja. Pass på, för det går snabbt att få stekyta på varje sida!
 
Ös kantarellblandningen över smörgåsen, och servera direkt - som den är eller tillsammans med knaperstekt bacon.

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0