fyra bloggår, fyra somrar.

 
 
Ni som hängt med länge, länge vet att jag bloggat mer eller mindre aktivt sedan 2006. Efter lite nedslag på olika domäner och efter ett litet uppehåll hamnade jag till slut hos moderskeppet igen, blogg.se. Och igår såg jag att Lovlilett-bloggen fyllde hela fyra år för en månad sedan! 
 
Jag tycker att vi firar detta med en tillbakablick på gångna somrar.
 
2009
 
 
IMGP0401
 
Sommaren 2009 flyttade jag, liksom en sommarkatt, hem till mamma och pappa för en stund för att jobba hemma i Hässleholmstrakten. Jag fotograferade mycket (särskilt mig själv), och jag skrev mycket om böcker och om att läsa. Bland annat skrev jag om min fascination för folksagor. Jag hade även besök av en kompis på min födelsedag nere i Lund och bakade en tårta alldeles från grunden, och den kvällen ägnades åt att måla på golvet. Peppade även för den kommande hösten då jag skulle bli konststudent!
 
2010
IMG_0455
 
 
 
 
IMG_0686
 
IMG_0713
 
Denna sommar skrev jag inte så mycket, jag jobbade en hel del och pendlade mellan Lund och Tyringe och hela Sverige. Jag gjorde en resa till Dalsland och undersökte ett bruksmuseum, köpte min älskade systemkamera och visade upp den första fotograferingen ever i bloggen, gjord från Lunds högsta punkt. Jag visade er kattungar i en trädgård och jag gick på ett fint sommarbröllop någonstans utanför Gislaved. 
 
2011
 
 
 
IMG_2589
 
Sommaren 2011 skrev jag till en början sanslöst mycket om allt som var franskt och parisiskt. Jag hade ett djur inom mig som ville ut och spontanbeställde en resa till Paris med min klasskamrat Anne, en resa som sedan gjorde oss rent oskiljaktiga. Jag parkhängde för sista sommaren en massa med min kära Sanna i Lunds Botaniska trädgård, jag gjorde en midnattssats med fläderblomssaft en gång efter jobbet och njöt slutet av sommaren med mina älskade älskade vänner, som ställde upp tusen gånger om för mig när jag hade hjärtesorg.
 
2012
IMG_4527
 
543707_10150888072647081_729067685_n_206279945
 
IMG_4553
 
IMG_4646
 
 Förra sommaren var nog min minst aktiva sommar dittills på bloggen: jag skrev om min uppsatsångest och om när uppsatsen äntligen var godkänd och klar. Ni hängde med till Stockholm, Göteborg, Hästveda och jag visade hur jag spenderade mina sista kvällar utan för min älskade etta i Lund. På en bänk, läsandes, solandes, beundrandes. Jag blev så nostalgisk. Och den 25 juli gick flyttlasset med mig mot Malmö där jag sedan levde flera veckor utan internet, först i min pojkväns etta och sen i våra sprillans nya gamla lägenhet. 
 
Och nu är vi här, 2013. Tänk så mycket som händer på fyra år, det är som en hel livsstid! Helt sjuka, nya äventyr!
 
IMG_5066

om när en värvare sköt greenpeace i foten.

Att passera genom Gustav Adolfs Torg i Malmö på en lunch, eller över kanalen vid Regementsgatan, det är som att försöka ta sig fram i ett tv-spel där fiender och onda svampar lurar när helst man minst anar det. Dessa, oftast, ungdomar som står med ett block och en t-shirt någon företagslogga eller hjälporganisation.
"Nej tack, inte intresserad" svarar jag när de hälsar på mig. De fångar mig alltid, fastän jag går åt sidan för att markera mitt ointresse. Jag har inget emot att de försöker vinna min uppmärksamhet, men ibland är de riktigt vidriga.
 
En gång försökte en kille från Greenpeace stoppa mig. "Nej tack, inte intresserad". "Bryr du dig inte om miljön ELLER?", svarade han tillbaka. Och idag var det någon annan hjälporganisationskille som förvånat svarade "Nehej?". För mig känns det som att om jag inte är barmhärtig och inte skänker pengar till just deras organisation, så är jag ond. Bryr mig inte om människor, miljö eller tigrar.
 
Är det detta det handlar om? Vad har de för rätt att dra slutsatser om mig och svara mig på detta sätt? Till Greenpeace-killen ropade jag att jag har varit medlem i Greenpeace och jag vill inte ha med dem att göra. Vad han därtill inte visste var att jag vid denna tidpunkt var mycket aktiv i Miljöpartiet. Men nej, om jag inte ville skriva på hans namnlista så brydde jag mig inte om miljön.
 
Stå gärna kvar på Gustav Adolf torg, jag har inget emot att zick-zacka. Men för varje dömande ton jag hör när jag säger mitt "Nej tack" så blir jag mindre välvillig till organisationen i fråga. Det jag kommer förknippa organisationen med är (obefogat) dåligt samvete, ilska, förödmjukelse och påhopp och inget jag vill ens överväga. Dessa dömande människor med sina block tror sig enbart göra sin organisation en tjänst där de står för att samla in namn och pengar.
 
Men ibland gör de lika mycket varumärket en stor otjänst.

sommarmaten.

Tänk, för bara några få år sedan avskydde jag matlagning. Numera tycker jag oftast att det är roligt, särskilt om får festa till det lite. Nu tänkte jag bjuda på två underbara recept på maträtter som jag avnjutit de senaste dagarna.
 
 
Pasta med salami och ricotta för två
 
Pasta för 2 personer
1 paket pinjenötter
1 gul lök
2 klyftor vitlök
ca 1 dl vitt vin
salami efter behag
1 paket ruccolasallad
parmesaneost
ricotta
peppar
 
Koka pasta för två personer, till detta recept använd jag en lite skruvad pastasort.
 
Torrosta pinjenötter i stekpanna. Ställ åt sidan.
 
Finhacka lök och vitlök. Stek snabbt i olja tills löken blir mjuk. Tillsätt vitt vin, och salami efter behag. Jag använde mig av Salami Milanese. Låt puttra några minuter, peppra under tiden. 
 
Vänd ner pastan i stekpannan. Vänd ner ruccola (eller blanda alltsammans i en stor skål) och blanda i pinjenötterna. Lägg upp på fat och strö över en näve nyriven parmesan och en stor klick ricotta. Ät. Njut. Magiskt! 
 
 
Fikon-eller melonsallad med mozzarella för fyra
 
1 stort salladshuvud
2 paket mozzarella
3 nektariner
3-4 fikon/en halv galiamelon
100 g parmaskinka
1/2 citron
olivolja
peppar
 
Skölj och riv ett stort salladshuvud, jag använde krispsallad. Skär upp mozzarella, nektariner och fikon. Eftersom det inte fanns fina fikon i affären ersatte jag detta med en halv galiamelon, vilket också var galet gott.
 
Varva sallad, mozzarella och frukt med parmaskinka. Pressa över en halv citron, ringla över olivolja och peppra. Blanda försiktigt och servera. Fantastiskt gott med den salta skinkan tillsammans med den söta, friska frukten. Bästa svalkande sommarsalladen!

lyckan för hundar som oss.

 
 
Nu börjar det nästa bli tradition med fredags-fotobåset! Idag var det dimmigt när jag vaknade och jag kände för att vara lite svart och prickig. Efter jobbet råkade jag somna på soffan och just nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska vara ute i solen, träna eller om jag ska börja med den fantastiska pastarätt som jag tänker laga till mig själv ikväll. Nej, ingen dekadent utefredag eller något dylikt. Pasta, en Audrey Hepburn- film och kanelgifflar. Imorgon far jag till Älmhult för att gosa med min systerdotter, bada och träna springning med syrran inför iForm-loppet.
 
Såg för övrigt "Känn ingen sorg" på bio igår! Det var en mycket fin och sevärd film. Jag grät och grät, näsryggen blev alldeles blöt och glasögonen som jag hade kvällen till ära gled närapå av mot slutet. 
 
Ha en fin fredagkväll hörni!

det bor en ängel i mitt rum.

Torsdag! Och enbart två dagar till helg! Vi kör lite kärlek så här på morgonkvisten: här får ni ett citat som någon publicerade på min facebook och som jag tyckte var så himla bra sagt. Jag tycker att det är en mycket bra tankeställare om samhället vi lever i idag och hur vi tänker ibland. 
 
A reporter asked an old couple, "How did you manage to stay together for 65 years?"
The woman replied: "We were born in a time when if something was broken, we would fix it, and not throw it away."
 
En av broarna längs Seine i Paris, där älskande par låser fast sin kärlek i broräcket med ett hänglås med deras namn, sedan slänger man nyckeln i vattnet.
 

o'hoy mates!

Hej sötisar!
 
Hoppas att ni är ute och njuter riktigt mycket. Som jag sa till Sanna på telefon, det är för varmt för att säga något intelligent. Och för att läsa något djupt också för den delen. Istället tänkte jag visa lite "bilder som blev över" från de senaste dagarnas äventyr, och från helgens Köpenhamnsbesök!
 
bild-38
 
Lärde mig stapplande att åka segway på min födelsedag.
 
bild-36
 
bild-39
 
bild-40
 
bild-34
 
Lördagens Köpenhamns-resa med fina skyltfönster och såklart Tivoli! Och glass på Tivoli. Men den enda som orkade åka i hettan var svärfar. Själv njöt jag av omgivningarna.
 
bild-35
 
Och så tillbaka på jobbet med glatt humör, rensning och sommarprat i hörlurarna och sommarbrisen genom fönstret.

and it's breaking over me, a thousand miles down to the sea bed, found the place to rest my head.

Hej på er!
 
Ni vet väl hur det i sagor firas i trenne dagar? Lite så har vi gjort nu. I fredags gick vi ut på lite post-födelsedagsmiddag på helt fantastiska Bastard i Malmö. Det var som musik på tungan i en riktigt härlig miljö! Idag vart det söndagskalas med familjen, och jag stod hela morgonen och lagade silltårta och fransk potatissallad, nomnom.
 
 
 
Den här lilla linslusen kom tillsammans med sina söta föräldrar. 
 
 
Min syster kan inte vänta på att få sätta tänderna i tårtan. Det blev jordgubbstårta med lemon curd i alla fall, jag gjorde det väldigt enkelt för mig och köpte alla pusselbitar och satte sedan bara ihop dem. Mycket gott!
 
 
Ett presentbord som går i blått i bakgrunden och jag som sitter och visar mina trinda muskler för gästerna.
 
 
Är så glad för alla presenter som jag fick av mamma, pappa, syster, svåger, mormor och morfar. Fick till exempel en riktigt avancerad elvisp, fina blå frukostskålar och dessa skålar från Rörstrands uppdaterade Ostindia-serie. Hett tips om jag ska få presenter fler gånger, detta är porslin jag vill samla på! Mormor hade även lyckats hitta notisen i tidningen från när jag fyllde 18, där jag berättar om mina teaterhögskole-planer och att jag är "smått galen".
 
 
Bästa platsen hos moster.
 
Tack mina underbaringar för ett riktigt fint kalas! Nu tänker jag slänga upp benen i soffan och beta av några avsnitt av Gossip Girl.
 

we're gonna charleston back to charleston.

 
 
Om en dryg månad går vår hemskt försenade inflyttningsfest av stapeln. Från början väntade vi på att de skulle renovera klart kök och badrum, men eftersom det dragit ut på tiden cirka ett år, så struntade vi i det och kör på ett pre demolition party istället.
 
Temat är the roaring 20's eftersom det är det bästa årtiondet. Och vem vore jag om jag inte redan nu börjat fixa, prova och planera min outfit? Jag har redan kört 20-talstema på otaliga maskeradfester och tänkte den här gången bryta av lite från det förutsägbart svarta och fransiga för att få lite variation och en ny utmaning.
 
Här kommer lite sneakpeaks på obligatorium: det lång pärlhalsbandet, en dekadent fjäderklämma och det mustiga och rödvinsröda läppstiftet.
 
Behöver du lite 20-talsinspiration? Bästa nätbutiken Modcloth tipsar om sina bästa saker för 20-talslooken till vardags och fest här.
 

love lifts us up where we belong, where eagles fly over mountain high.

 
 
 
 
 
 
Idag är det fredag och jag har lite mer semester. Funderar på varför min kloningsstämpel inte fungerar (fast det kanske är lite intressant med rosa ballonger och Iron Man i bakgrunden?) och på hur bra det är att vara lite ledig så att jag kan hitta tillbaka till det som är jag och mitt eget omvärldsfilter, och inte bara se vardagsbestyr och jobb. Och på hur gärna jag vill ha pannkakor med drottningsylt just nu.
 
 

happy birthday to you.

Hej vänner!
 
Vilken perfekt födelsedag jag haft, fylld av roliga saker. Jag vill verkligen tacka min fina pojkvän, och alla som gratulerade och firade mig, som gjorde dagen så magisk!
 
 
 
Dagen började med strålande sol och paket och pussar i sängen. Jag fick ett par Ray Ban Wayfarer, som jag önskat mig så, och nu kan jag ta och slänga mina Fake Bans som jag köpte i Thailand för flera år sedan. 
 
 
 
Efter min favoritsport, att dra mig i sängen, gick vi upp och förberedde champagnebrunch. Två vänner till Sebastian kom ner och grattade och vi hade dukat upp fint med frukt, bär, frallor, croissanter, köttbullar och mousserande vin. Det fanns både hemmasnickrade macaroner, och konditorisnickrade.
 
 
 
Efter frukost och en liten promenad var det dags för en överraskning som Sebastian ordnat med: vi skulle köra segway! Nära oss ligger ett ställe där man kan hyra, och vi hade två härliga timmar där vi körde runt i Malmö längs Ribersborg, ut till Ön och sen tillbaka genom Limhamn. Det tog en stund innan jag litade på segwayen, men sen vart det bara roligt - solen sken och vinden svalkade.
 
 
Två trötta personer kom sedan hem och hann vila lite innan det var dags för nästa omgång gäster, nämligen de som skulle äta tårta. Bästa tårtan från Hollandia i stan (passionsmousse med chokladbotten), kaffe, lite trevligt tjatter och så sällskapsspel till sent. 
 
Under dagen fick vi också roliga nyheter- vi var nämligen på öppen casting i måndags och provfilmade, jag hade fått ett mejl från statistansvarig och min pojkvän hade blivit tillfrågad på stan. Och nu fick vi alltså veta att vi under två dagar ska vara statister under inspelningen av Gangsters and Gentlemen (ni känner kanske igen titeln från Jessica Silversaga, som också var statist under vårens inspelningar). Det var en riktigt rolig extrapresent!
 
Puss!
 
 
 

kom på besök hos barbapappa.

Hej!
 
Här kommer ett tidsinställt inlägg! Idag fyller jag nämligen år och har fullt upp att fira mig själv när ni läser detta. Vi har under morgonen bjudit in till finbrunch, och till detta ville vi ha lite macaroner. Eftersom detta var sent påtänkt, så tänkte jag att det var läge att testa Kungsörnens Macaron-mix! Egna macaroner är faktiskt inte så svåra att göra, men det är ganska tidskrävande.
 
Intresserade av att se hur det gick? 
 
 
Det såg lovande ut, med två påsar som enkelt och snabbt skulle blandas med bakvätska.
 
 
Jag hade valt somrig jordgubb. Vispa vispa vispa.
 
 
Spritsen som kom med var en vanlig platspåse, så jag använde istället min från mitt egna macaron-set. Lite fusk! Reagerade på att smeten verkade lite rinnig, trots att jag vispat precis så länge som stod angivet.
 
 
 Efter den angivna tiden tog jag ut de små barbapapporna ur ugnen och lät dem svalna helt. De såg halvplatta ut, men ok. Men till skillnad från när jag gjorde egna macaroner (då lossnade mina färdiga godbitar utan problem från bakpappret) så hade dessa klibbat fast och var svåra att få bort. Tre macaroner lyckades jag skrapa ihop. Smörkrämen som ska vara mellan var däremot enkel och lätthanterlig, och ganska god.
 
Nej, för cirka 40:- var detta visserligen en smårolig historia, men ingen jag provar igen i första taget!
 
 

put on your running shoes.

Det var på jobbet en vanlig dag i april när en kollega nämnde för mig att de försökte få ihop ett gäng som skulle springa Vårruset. 5 km. I vintras när jag började gymma sprang jag som mest 20 minuter i långsam takt och tyckte att jag sprang långt, men aldrig 5 km. Men jag kan anta en utmaning, och så stolt jag var när jag klarade det!
 
Nu springer jag 5 km minst en gång i veckan och har investerat i ett par riktigt snygga skor. Och i torsdags blev jag så glad eftersom jag för första gången när jag sprang fick ordning på andningen! Jag kunde ta lungdjupa andetag hela vägen och behövde inte kämpa för mitt syre. Det är så kul när man börjat ägna sig åt någonting, att man märker att man utvecklas lite för varje gång. Springer längre, fortare... Då blir det en utmaning nästan varje gång!
 
Nästa grej blir milen tillsammans med syrran på iForm-loppet i september. Så nu gäller det att ligga i!

gesällvisan.

 
Hej hej vänner!
 
Timmen är slagen och det är helg. Hoppas att ni har kul planer! Ikväll ska jag iväg på reunion med mitt gamla jobb som jag var på i sex år, peppen! Och som jag redan nämnt, Båstad imorgon.
 
Ha det bäst så ses vi på måndag!

what they really say is "i love you".

 
 
 Sitter och försöker komma på vilken tårta jag ska baka till mitt lilla lilla födelsedagskalas i nästa vecka. De senaste åren har jag haft Leilas underbara jordgubbstårta med lemon curd, men det är lite tråkigt att fastna vid bara en tårta. Jag vill ha något somrigt, men inte bara vanlig gräddtåra. Det är inte helt lätt, som ni förstår. Men det är roligt huvudbry.

happiness hit her like a train on a track.

 
 
IMG_5241
 
 
IMG_5244
 
Insåg att alla mina sommarklänningar är mörkblåa och gick sedan och hittade den här skira saken i rätt storlek på rean. Den ska få följa med mig till Båstad på lördag.

xoxo

 
 
Ja, det här behöver väl ingen närmre presentation? Som sista person i världen har jag nu börjat junka Gossip Girl. Jag började se det när kanal 5 sände det 2008, men efter 4 avsnitt blev det ett långt uppehåll och sen hände det liksom inte för mig mer. Men nu, sedan vi skaffat Netflix och alla andra bra serier (läs: Glee och New Girl) gjort sommaruppehåll, så blev det läge. Vi är nu i slutet av säsong 2 och jag älskar det! Tycker att Blair Waldorf har fantastiska kläder, håller på Chuck fastän han är lite som en huggorm, tycker att Serena och Dan är de gäspigaste människorna i världen, jag vet inte riktigt vad Jenny håller på med och ja. Ni hör ju.
 
Det är underbart att ha så många avsnitt kvar av detta. Mellan sol- och sovtimmarna nu när det i sommar, och sedan i höst när vindarna viner utanför och teångorna värmer mitt inre.
 

sommarflicka och ett onsdagstips.

 
bild-32
 
Vilken sommarvecka det är! Jag är så glad och tacksam för att solen kommit fram ur sina mörka gömmor.
 
Jag kan tipsa om en superhärlig sak som jag gjorde igår, som även är ikväll och imorgon: yoga på stranden i Malmö. Det är drop in och kostar 50:-. Igår stack jag till stranden direkt efter jobbet och mötte upp min vän Anne, och sen gjorde vi yoga i solen och sanden. Det var perfekt att sedan avsluta med ett dopp i havet och sen sitta på filten hela kvällen och prata och äta varm korv och mjukglass. Och såhär såg jag ut igår innan allt detta hände.
 
Ha en fin dag!

dina färger var blå.

 
 
 
 
Klockan 8.10 imorse befann jag mig åter på plats på kontorsstolen. Kom sen hem och slängde av mig kläderna för att sedan snabbt bege mig ut på utforskningsstråt i jakt på ett nytt smultronställe.
 
Den senaste veckans semester har varit så otroligt avkopplande. Från husvagnsliv i Tylösand till torparliv i Lönsboda - i helgen samlades hela släkten på Hjärtasjötorpet. Ut ur bilen, korka upp lunchvinet till tonerna av sommarmusik, bada i en lerig sjö, spela fotboll, äta gott, leka lekar och ha så roligt och vara sådan som det bara blir med släkten. Borsta tänderna i natten vid sjön, upp och äta frukost i shorts i den skarpa morgonsolen. Jag längtar tills jag kan skaffa ett alldeles eget sommartorp att göra allt detta i! Och nu är jag brun, glad och full av lust och energi. Men nu är det en månad kvar till nästa semestervecka.
 
Sommarlovet fortsätter på eftermiddagarna i Malmö; imorgon är det yoga på stranden och på onsdag ett obligatoriskt kvällsdopp i havet. 
 
 
 
 
 

jag sticker från stan och drar västerut.

I tisdags kring lunch tog vi tåget upp till Tylösand där vi pressade in oss med resväskorna i en lite för trång bil och for ut mot svärföräldrarna och den lilla husvagnen som skulle bli vårt hem de kommande dagarna.
 
IMG_1513
 
När vi kom fram var det fint väder så vi gick allihopa för att utforska omgivningarna lite. Det var så himla fint kring stranden, vid vilken det också hölls after beach som vi gick på (himla bra idé det där med after beach för övrigt).
 
IMG_1488
 
Precis vid campingen var det så här fint - på torsdagen såg jag riktigt fram emot min joggingrunda i den här exteriören. 
 
IMG_1523
 
Dag två inledde jag och Sebastian med en morgonpromenad som också gick via den folktomma stranden.
 
IMG_1501
 
Jag kunde inte hålla mig ifrån att ta av skorna och springa ner och bada benen, vattnet var mycket varmare än jag trodde. Sen promenerade vi längs strandlinjen bland alla snäckor.
 
hals
 
Efter lunch åkte vi in till Halmstad för att äta gott och shoppa lite, men vi gick till ett ställe med riktigt dålig service så vi hann inte med några affärer. Gaston heter det stället, gå inte dit om du är hungrig för de tar god tid på sig att hjälpa kunderna. Maten var dock riktigt god.
 
Mest satt vi utanför husvagnen allihopa och fångade sol, pratade och drack kaffe. Det blev många långa promenader och mycket god husvagnsmat, grillat alltså. Fransyska bankad med en flaska Baja Päron till exempel, när man campar måste man vara kreativ!
 

whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to go shopping.

Hej!
 
Igår kom vi hem igen efter tre dagars husvagnsliv med svärföräldrar, jag återkommer med det så att ni får se bilder från vårt äventyr så fort jag klagat på Apples missfoster som även går under namnet iPhone 5. Jag kan nämligen inte föra över bilder eller skicka e-post. 
 
Hur som haver, idag har vi firat ledigheten med att turista i vår egen stad, gått på små gator, tittat in i små butiker och fikat. Hittade världens finaste emaljgrytor på Kökskompaniet i Triangeln, tips om någon vill köpa en födelsedagspresent. Kom också hem till ett paket sköna under som jag beställt från min bästa nätbutik Asos.
 
 
 
 

sommar och semester.

Hej vänner!

Imorgon drar vi till Halmstad för lite beachliv och idag har jag typ sovit och ätit bara. Tar med kameran, så vi hörs om några dagar?

Hoppas ni har det fint i sommaren!


RSS 2.0