not to like ice cream is to show oneself uninterested in food.

Hejsan!
 
Jag har varit borta från bloggen några dagar och sysslat och pysslat. I fredags hade vi vänner till Sebastian hembjudna på mat, och jag tänkte skriva lite om den fantastiska och enkla efterrätten. Älskar att bjuda hem folk på middag och skapa något fint och gott, även om jag som kock upplever att maten sällan smakar lika gott när jag själv lagat den. Kanske är det för att jag äter en massa under tiden jag lagar mat!
 
 
En snabbbild från instagram då jag inte ville att glassen skulle smälta.
 

Till dessert serverade vi hemmagjord vaniljglass med skivade jordgubbar, i dessa underbara glassbägare som jag köpte för en billig peng på Lagerhaus. Det kändes mysigt att servera glassen i dessa och avnjuta med träsked, och det smakade så ljuvligt, gräddigt och somrigt. Mycket enkelt att göra egen vaniljglass:
 
4 portioner
 
2 äggulor
4 dl vispgrädde
2,5 msk socker
1 vaniljstång
 
Vispa grädden så att den precis blir fluffig, inte för hård. Vispa sedan ägg och socker i en separat skål så att det blir vitt och pösigt. Rensa ut fröna ur vaniljsocker och tillsätt i äggsmeten. Rör försiktigt i grädden så att allting blandas, rör inte för då försvinner all luft.
 
Jag har en liten glassmaskin som jag körde min glass i cirka 10 minuter. Om du inte har en glassmaskin kan du ställa glassen i en burk i frysen i några timmar, se till att röra om i det då och då.
 
Strössla över sommarens svenska jordgubbar bara ät och njut!

you're using your headphones to drown out your mind.

Usch på regnet alltså. Önskar att jag orkade pyssla, men vi har just skaffat Netflix och jag är helt frälst.
 
Men jag har påbörjat ett pysselprojekt som jag tänker avsluta i veckan i alla fall. Är helt överförtjust i att vika origami-tranor, ett tag okynnesvek jag och fick sedan lägga alla mina verk i en byrålåda för jag visste inte var jag skulle göra av dem. Det är så meditativt att vika, få göra något koncentrerat med fingrarna och bara tänka på de där raka och skarpa linjerna.
 
 
 
 
Planen är att göra ett origamiregn som ska hänga i ett hörn vid sovrumsfönstret. Sovrummet går mycket i blått och vitt och jag vill mjuka upp med lite varma färger så att det inte blir så stelt. Jag vill ha det lite lekfullt. Jag tänker blanda lite glansiga origamipapper med vanliga färgade papper plus lite fina tidningssidor som jag hittar. Fint med tranor med lite bokstäver och lite fina bilder tänker jag. 
 
Återkommer såklart med resultatet. 

och jag ska önska mig många soliga dagar så det blir varmt i vattnet i vår vik.

Den lilla del två på vårt Sverige-äventyr. Eftersom vi var ute på aktiviteter mest, och eftersom jag tagit en massa bilder på folk som inte figurerar i bloggen, blir det världens minsta bildserie. 
 
 
 
 
På torsdagen landade vi på Umeå flygplats och åkte taxi genom de blöta vägrenarna eftersom busstrejk. Hem till ett kompispar där vi skulle bo, och efter en kaffe och catch up cyklade vi till Nydalasjön för ett kvällsdopp. Det var så härligt! Jag älskar insjöar. Det var också vid Nydalasjön som vi firade midsommar, sex personer, ett kubb och en massa midsommarmat. Föll helt pladask för en silltårta som någon hade gjort. Vi badade, drack dillsnaps, spelade och skrattade tills det blev kallt och myggen kom, då flyttades det hela inomhus. Norrland är helt underbart vackert!
 
 
 
 
Midsommardagen var bara slapp och regnade bort, vi spelade spel, tittade på film och jag förlorade i tv-spel. I söndags fyllde min älskade år, och vi hade en massa spännande inbokat: vi började med att paddla kajak i några timmat längs Ume Älv, pausade i en lagun och åt och matade ankor. Vi hann inte mer än att ställa cyklarna utanför lägenheten igen förrän det var dags att cykla till andra sidan sjön, där vi rodde ut i världens vind till en bastuflotte som vi hade hyrt. Ni förstår ju, det blev bastande, ölande och badande i en salig blandning därute på sjön. Som jag älskar att bada i sjöar! Sen blev det förstås lite tårta till födelsedagsbarnet, med vit choklad och jordubbsröra.
 
Detta var det sista innan vi igår tog flyget hem mot Malmö, och där satte vi punkt för första delen av semestern. Glada och solbrända.
 

man måste bära sin sorg i armarna, man måste härma dom som orkar dom som fortsätter ändå .

Hej hörni!
 
Nu är vi hemflugna och installerade i lägenheten igen. Efter en veckas semester är jag alldeles fulladdad med ny energi, lust och inspiration och känner mig mycket nöjd med valet att sprida ut semesterveckorna över hela sommaren.
 
Tänkte såklart berätta om vår Sverige-semester.
 
Första anhalt: Stockholm.
 
 
Anlände till vårt hotell efter en fem-timmars tågresa och blev först invisade i ett hostelrum med gäster i. När vi väl fick vårt riktiga rum blev vi glatt överraskade, finaste hotellet jag bott på!
 
 
Efter en kväll med sake och körsbär promenerade vi genom Stockholms gator för lite random shopping. Hittade en restaurang med fina ljuslyktor bara.
 
 
Jag hade ett enda önskemål under vistelsen, och det var att åka ut till Midsommarkransen och till Vintagefabriken. Världens finaste lilla fabrik. Hittade en massa fint porslin och glad, men eftersom vi skulle flyga dagen efter med redan fullproppade resväskor blev det tyvärr inget köp. Kikade också in på Tidens Melodi, men samma visa.
 
 
På eftermiddagen var vi så trötta och behövde vila, jag satte mig på hotellbalkongen i flera timmar och läste Agathta Christie.
 
 
På kvällen träffade vi upp en av Sebastians kompisar och gick till Engelen i Gamla Stan och åt världens mest fantastiska hamburgarbricka. Alltså, så gott!
 
Och det var den korta visiten i Stockholm, där vi var i knappt två dagar innan vi for vidare för midsommarfirande i Norrland.
 
 
 
 
 
 
 

en midsommarnatts dröm.

Hej!

En hälsning från midnattssolens land: efter att ha vistats till sjöss hela dagen på kajakpaddling och bastuflottebad, gungar just nu hela sängen. Jag är riktigt solbränd men efter solglasen har jag två vita ringar kring ögonen. Knappt några myggbett men nyfrälst i silltårta.

Vi hörs hemma hoppas jag!


and then there where none.

Vem kan hålla sig från att blogga mär man precis läst en bra ryslig Agatha Christie som man vill tipsa om, ens på semestern?

Är inte mycket för deckare, men Christie är en mysryslig sommarfavorit. Under gårdagen slukade jag "Och så var de bara en" på vår underbara hotellbalkong i solen. Det som gör boken läskig är den involverade, minst lika obehagliga, barnramssn om tio små negerpojkar (observera att ramsan heter så och att det inte är min beskrivning av den), utefter vilken morden på en isolerad ö begås ett efter ett. Vem kan man lita på och vem i sällskapet är kallblodig mördare?

Ramsan i sig läste jag på om igår. Originalversionen var sådär trevlig,men slutade med giftermål. Andra versioner, som den Christie har i boken, är långt mer obehagliga och slutar med en hängning. En annan känd variant av sången, som är den jag kände till, handlar istället om tio indianer. Vill helt klart veta mer om ursprunget till sådana hemska verser, men så länge kan ni krypa upp med boken i hängmattan tycker jag.


to live a barren sister all your life, chanting faint hymns to the cold fruitless moon.

Hej vänner! 
 
Igår tog vi tåget till Stockholm och imorgon drar vi vidare till Norrland för att fira midsommar i midnattssolen. Vi hörs när jag kommer tillbaka, ok?

be careless in your dress if you will, but keep a tidy soul.

bild från 2011
 
Nu säljer jag min älskade blå Topshop- klänning av märket Annie Greenabelle. Jag har älskat denna klänning sedan jag köpte den 2010, men om vi ska vara riktigt ärliga mot oss själva- den passar inte längre. Jag upptäckte det förra året och har hoppats att den ska sitta bra igen, men det kommer den inte att göra. Därför ligger den nu till salu på Tradera. Den är inte använd så värst ofta och har väldigt fina detaljer. Kolla på min auktion här.
 

red lips are not so red as the stained stones kissed by the english dead.

1
 
 
 
Färg var det, ja. Har gått och suktat efter M.A.C's röda läppstift (har blivit knäppt galen i deras läppstift, punkt) men har inte velat köpa eftersom jag haft ett rött hemma redan. Men så försvann det bourgogne-röda och jag tog chansen. Russian red valde jag, som är väldigt rött men har en liten mörk ton som jag tycker passar mig bäst. 
 
Russian red tycker jag också är ett spännande namn som gör att jag drar associationer till dramatiska ryska forna tider, Anna Karenina, och ryska designern Ulyana Sergeenko (se bilder). Min kille drog i sin tur associationer till kommunism, och det är ju olika hur saker låter i olika öron.
 
 
 

a picture is a secret about a secret, the more it tells you the less you know.

Vi kör en liten instagram-uppdatering tycker jag, det här har jag haft för mig under junis första halva (klicka om du vill förstora bilderna). Heter soleii på instagram om ni vill följa!
 
 
              
 
Gick en massa lunchpromenader i Slottsparken och Kungsparken, hittade fina inristningar och tittade på en massa Brat Pack- filmer.
 
             
 
Ännu mer parkpromenader och sommarlovskänsla, brunchade också en vacker morgon med min kompis Sanna.
 
               
 
Lata klämdagar i sängen och ännu mer springande, slog personligt rekord och sen blev jag sjuk...
 
               
 
Firade Nationaldagen med att baka en mass och hälsade på världens mysigaste systerdotter, knubbigheten alltså!
 
              
 
Alla mina kontakter raderades från telefonen... struntade i det hela helgen, skaffade en iPhone 5 och åkte och solade i Växjö.
 
              
 
Åt en del goda frukostar, bland annat rabarberpaj-yoghurt som var riktigt gott.
 

på ett träd i parken finns ett litet hjärta med våra namn, ristade i barken.

 
IMG_5206
 
Jag hade världens roligaste dag igår! Mina föräldrar och svärföräldrar sammanfördes för första gången och vi hade en riktig sommarlovsdag i Malmö. Vi åt brunch, åkte trampbåt på kanalen genom Slottsparken, åt glass på kanaltrappan, sprang omkring i åskregn och sist mat på vår Sylta som ligger runt hörnet.
 
Vi gick såklart lite på stan också, och jag föll pladask för dessa glassbägare inne på Lagerhaus. Små träskedar ingår såklart. Perfekt att bjuda på hemmagjord glass i på vår lilla middagsbjudning om två veckor, för lite sommarutflyktskänsla hemma.
 
Shoppade även lite färg, men det får bli ett senare inlägg.

det är på fredag jag är kär.

Dagen har varit somen enda stor nedräkning för semestern, som är påbörjad precis nu. Här är jag på sista jobbdagen med bästa ränderna på tröjan.

Bort med all jobbstress, nu är det en vecka kul som gäller! Bästa inledning på semestern också, idag kommer min kille hem från en jobbresa och imorgon kommer båda våra familjer till Malmö för att hålla hov och äta gott.


att leva och andas.

Jag är feg på det sättet, att jag egentligen inte vill avslöja något viktigt eller stort innan typ precis dagen innan helst. Vill inte jinxa eller behöva ta tillbaka. Men eftersom vi nu börjat diskutera mitt nya kontrakt på jobbet får man väl se det som ganska klart.
 
Till hösten har jag kommit in på en masterutbildning i strategisk kommunikation vid Lunds universitet till hösten. Har alltså tackat nej till ännu ett års heltidstjänst och går istället in på 50% jobb och 100% studier. Och jag är superdupernervös och maler alla möjliga saker i huvudet och magen, vilket är ganska slitande. Samtidigt som jag ser fram emot det och blir varm i magen när jag tänker på vart det kan leda så tänker jag på att det är kanske dumt att tacka nej till heltidsjobb och heltidslön, tänk om jag inte får sommarjobb, tänk på alla höga studieskulder, tänk om jag inte får jobb efteråt... Sådant jag aldrig oroade mig för innan.
 
Samtidigt är jag superpeppad vill verkligen ägna tid och intresse åt mina studier, vissa saker måste man bara leva och andas för att komma någonvart.

flightless bird american mouth.

Det är torsdag, vilket jag tycker betyder en lista. Lite lättsmält sådär, plus att jag älskar listor och det regnar ute.
 
När vaknade du imorse? 
Klockan ringde 7.00, men vaknade nog inte riktigt till förrän tjugo över.
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade? 
Samma som alla mornar- att jag vill sova längre. Sen tänkte jag på en jobbgrej som jag var arg över. 
 
Ringde du nån imorse, vem och vad sa ni?
Ringer aldrig någon på morgonen.
 
IMG_4051
 
Vilket humör är du på?
Lite seg och disträ.
 
Har du ont någonstans?
I magen.
 
Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på? 
 Det som jag snart ska gå och ordna, rostat bröd med massa smör, räkost och honung.
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast? 
Nagellacksremover.
 
Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Alltså, jag skaffade en popit-mejl som första grej ([email protected]...) men gick sen med i något socialt forum som en kompis tipsade om, Dobedo tror jag det hette. Men jag var 13 år (detta var på den tiden man fortfarande hade modem) och gick typ aldrig in där efter att jag skapat kontot. Nästa grej var gamla hederliga Lunarstorm!
 
IMG_3434
 
Vad ska du göra i kväll?
Äta rostat bröd, städa lite och titta på film.
 
Vilken är den första låten du satte på idag? 
 Har inte lyssnat på någon låt idag.
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Trampade trampbåt på kanalen i Malmö.
 
Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad? 
 Nej, för jag kommer inte träffa någon mer idag och min sambo är på jobbresa.
 
När fotade du något senast, och vad? 
 I måndags fotade jag mig själv och min nya telefon.
 
Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då? 
Vårt soffbord, där jag råkar ha fötterna.
 
Vad har du på dig idag? 
En puderrosa tröja i 60-talsstuk och mina svarta Acne-jeans.

stick with us we'll have a ball.

Igår när jag skulle lägga upp en webkamera-bild så fick jag syn på min allra första Photo Booth- bild från 2011. Så liten jag såg ut! Jag tänkte att vi skulle följa med på redan genom mitt arkiv, och se om jag ens kan minnas tidpunkt för fotograferingen. Webkamera är ju liksom till för ego-bilder, så välkomna till en ego-bildkavalkad!
 
 
Min allra första bild, efter en biokväll vill jag minnas. Den där tröjan använde jag bara en gång, men den kvällen kände jag mig fin.
 
 
Hade fått en novellbok rekommenderad till den, och den ville jag visa upp. Måste ju också vara där i början av april 2011, eftersom jag fick datorn i mars det året. Ung och glad!
 
 
Inför en smyckesfotografering i 20-talsstil med Minna.
 
 
Glad över mina nya midjehöga chinos. Sensommar 2011. Och se, min lilla gamla studentlägenhet i bakgrunden!
 
 
Det här är augusti 2011, precis innan jag beger mig iväg på min morbrors 50-årskalas några mil bort. Jag kände mig fin och stark men var samtidigt väldigt ledsen och nedbruten. Hade mina bästa örhängen som tyvärr är helt söndermissfärgade nu.
 
 
Långt slitet hår och ny frisyr. Hösten 2011 dansade jag mycket lindy hop och var superinsnöad på 30-40-talsstil. Allt jag bär på denna bilden är förstört nu tyvärr, det var verkligen mina favoritsaker under denna tiden. Tror att detta var precis innan en arbetsintervju (jag fick jobbet).
 
 
Mer 30-talsinspirerat med brun pennkjol och grön kofta. Detta var kvällens middagsoutfit.
 
 
Haha, här har jag verkligen crazy eyes! Gissar att detta är inför alla hjärtans dag 2012, minns att jag bar den klänningen då.
 
 
Uppsatsskrivning förr ungefär ett år sedan. Ville hellre sitta i solen och läsa, men...
 
 
... så det gjorde jag ibland också! Detta är strax innan en fin glassfika i Malmö.
 
 
Festfin för att fira kusinens student förra sommaren.
 
 
Sen så bidde det så att jag flyttade till Malmö. Det här är den första bilden på mig i vår nya lägenhet som vi flyttade till i augusti 2012. 
 

arbete gör dig fri?

Det är mycket jobb nuförtiden.
 
Idag, när jag låg på en brits med svart färg som sved på ögonen (kosmetik och fåfänga, ni vet), funderade jag som vanligt mycket på jobbet. Ibland försöker jag intala mig själv att anledningen till att jag gör detta är att jag är på jobbet största delen av min vakna tid. Vilket vid senare beräkningar visade sig vara helt osant.
 
Jag är en sådan som tyvärr tänker mycket på jobbet, jobbar mentalt hemma och pratar mycket om jobbet när jag inte är där. Jobbet blir liksom mitt liv. Jag försöker, försöker verkligen tvinga mig själv att inte tänka på jobbet hemma. På hemvägen kan jag få älta skit som hänt, men när jag kliver in genom porten till lägenheten är det stopp. Vad får jag ut av att tänka på jobbet hemma egentligen? Inte tusan får jag mer betalt för det! Jag tror att det är hemligheten bakom ett mentalt sunt leverne, att man kan vara Sandra när man är hemma och jobb-Sandra på jobbet - men att inte blanda dessa två. Det är svårt, det är det. Men ibland är det bästa att vara lite sträng mot sig själv.

sorlar sorlar, susar sommarregnets sorl.

 
Ah.
 
Så var det ju det här med den där OLYCKAN som skedde i helgen. Dum-iPhone tänkte att nej, du behöver inte använda telefonen till att ringa, och så raderade den alla kontakter. Aha, tänkte jag. Fixar vi med att uppdatera programvaran! Men tji fick jag, efter att ha raderat 400 "onödiga" bilder och raderat alla appar fanns det fortfarande inte tillräckligt med utrymme för detta. Och skärmen var ju sprucken sedan tidigare.
 
Som ett brev på posten fick jag dagen efter erbjudande om ny telefon + ett bättre abonnemang, så det tog jag. Egentligen är jag hemskt arg på iPhone, men kunde ändå inte låta bli femman. Och se, igår på stan köpte jag ett nytt fint designerskal till den också! Så historien blev ändå, peppar peppar, ganska lycklig.

solen står på orrberget, sunnanvind brusar.

I helgen var vi, som ni redan vet, i Växjö. Där bor mina svärföräldrar och den här gången kom vi alla överens om att Växjö verkligen är en sommarstad! 
 
IMG_5193
 
 
IMG_5194
 
 
IMG_5196
 
 
IMG_5198
 
Jag klämde i mig mängder med glass. Mina badplaner ödelades redan i torsdags när jag vaknade med ond hals, och i helgen har jag varit lite småsjuk. Men vi åkte ut till fina Evedal, som är the place to be om man vill bada i Växjö-trakten. Där finns ett fint värdshus som hade ordentliga Madicken- vibbar över sig, och en massa nyvakna båtar och kluckande bryggor. Där satt vi i våra fina badkläder och solade och läste. Vi har också grillat och ätit en massa gott, och fikat med småkakor, småbarn och små tablettaskar i en lummig trädgård. Kollade lite prinsessbröllop och hade det allmänt härligt.

don't you worry child.

Kom nyss hem från Växjö och har blivit riktigt sjuk, himla skit. Är så attans trött på att bli sjuk jämt jämt. Men helgen var fin och solig, mobilen krashade bort alla mina kontakter så jag skaffade en ny istället, en iPhone 5. Ska bli fint att ta lite finare bilder med mobilkameran.

Men mer uppdateringar om detta imorgon. Hej från ett sjukligt sommarbarn!


en fransk en.

Mer recept! I veckan bakade jag en fransk citronpaj som är så saftig och god att en blir salig. Citron är min bästa grej någonsin. 
 
IMG_5163
 
 1. Ugn på 200 grader.
2. Blanda 3 dl vetemjöl, 2 msk strösocker och 125 gram smör och knip ihop det till en grynig massa. Tillsätt en äggula och knåda ihop till en deg. Jag använder fingrar och händer. Tryck ut degen i en springform och ställ i grysen en kvart.
3. Vispa 3 ägg och 2 dl strösocker vitt och pösigt. Tillsätt 2 dl grädde, 2 msk vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och skal och saft av en citron. Vänd ner alla ingredienserna försiktigt, så att luften inte försvinner ur smeten. 
4. Häll ut smeten i pajskalet och grädda långt ner i ugnen cirka 30 minuter. Pajen ska vara ganska lös när den är klar, men inte rinnig. Låt den svalna och garnera med ett pudrat lager florsocker, eller två.
 
Receptet kommer från Köksalmanack 1933-2013

to travel is to live.

IMG_5192
 
Solen skiner över mitt hjärtas Malmö, såklart med en touch av friska havsvindar. Jag har ägnat dagen åt att promenera, städa och packa weekend-väskan: sitter för tillfället på tåget upp mot Älmhult och Växjö, där helgen ska spenderas. Bikinin packad och jag är redo för sommarutflykter, som synes. 
 

en paj.

Det finns ingen tid på året som jag får sådan lust att baka, sylta, safta och fixa som på sommaren. Kanske för att det känns riktigt somrigt med färskt hemmagjort? Till nationaldagen kändes det inte mer än rätt än att fylla en fin bakform med rabarberpaj.
 
IMG_5166
 
 Den ser ju inte precis ut som Snövits, men jag gillar inte ens Snövit så vad gör det om hundra år? God var den  i alla fall, och superenkel att göra. Receptet knep jag från Rabarberpaj.se, och här hittar du receptet. Servera som den är eller med vaniljglass, på picnicen med en flaska fläderblomssaft.

sjömansklänningar och picnickorgar.

 
Idag har det minsann varit nationaldag. Kring lunch var picnic-korgen packad och vi begav oss mot Folkets Park tillsammans med lite folk för att fira Sverige, solen och ledigheten. Framåt kvällningen tyckte vi att det var dags för lite äventyr, så jag och Sebastian hyrde en trampbåt och trampade längs kanalen upp genom Slottsparken och tittade på ankor och folk. Som sig bör en nationaldag hade jag på mig min älskade sjömansklänning från Modcloth.
 
 
 
 

djupt i havet på demantehällen näcken spelar i grönan sal.

Jag längtar så mycket efter semester att det gör ont. Samtidigt fasar jag för det eftersom jag har så mycket att göra innan det är dags. Och det finns så himla mycket roligt som händer innan det är dags att vinka hejdå för en stund om en vecka och tre dagar:
 
jag och min gamla kör under nationaldagsfirander 2011 på Kulturen i Lund. Min kjol sticker fram bakom vår körledare.
 
- grillfest IKVÄLL med en massa sköna vänner
- nationaldag firas på bästa manér i Folkets Park. På en filt. Med sjömansklänning och picnic-korg. Plus vänner. Sen en tur längs kanalen
- Ett besök i Växjö och en massa inplanerad grillning. På vägen upp stannar vi till hos syster, svåger och systerdotter
- familjebesök i Malmö

agneta och sjökungen.

 
bauer-john-agneta-och-sjokungen
 
Hej hå!
 
Efter att ha ägnat nästan våra första 11 månader åt att få ordning på vardagsrummet, känner jag att det är hög tid att ta itu med sovrummet. Jag har fått för mig att jag vill ha den här bilden, "Agneta och Sjökungen" av John Bauer, i stor version ovanför sängen. Har ni någon aning om var man kan hitta det, hojta gärna!

godmorgon alla ljud som aldrig dör.

 
IMG_5151
 
Dagens morgonmål: en smoothie gjord på cantaloupe-melon, ingefära, ett rått ägg och vatten. Är generellt inte så förtjust i smoothies gjorda på vatten, och kommer nästa gång att ersätta detta med naturell yoghurt istället.

the world is a book and those who do not travel read only one page.

 
 
 
Jag känner mig så i pysslartagen - men jag vet inte vad jag ska pyssla med, eller främst av allt: varifrån jag ska få ork.
 
För jo, det finns ju nog att pyssla med. Fixa i köket till exempel. Men sedan jag började jobba heltid har energin försvunnit spårlöst och jag känner mig i det snaraste som en urvriden gammal trasa. Att ta sig an något som innebär att jag måste anstränga kreativiteten och/eller kroppen känns oerhört plågsamt. Nästan som ett straff. Och sånt tänk genererar ju inget nytt eller roligt. Jag brukade alltid ha en massa projekt på gång innan och det påverkar mitt humör att bara sitta av tiden.
 
Så nu tänker jag ta den här tjuren vid hornen ordentligt:
1. så får man nog göra som med städning: tvinga sig upp ur bekvämligheten och bara sätta igång. Ett tu tre, så är man varm i kläderna och röd om kinderna. Först och främst ska jag lista allt det jag tänkt att jag vill göra och sen börja beta av den.
2. ge kroppen energihöjare. Redan nu tränar jag tre gånger i veckan, och springer minst en halvmil en av dessa gånger. Jag är sämre på att få i mig frukt och grönsaker, såvida det inte ingår i min lunchsallad. Men vad bättre att börja få i sig naturliga vitaminer än nu när primörerna är helt färska? 
 

i malmö blåser vindarna, kyler ner alla sinnena. timmar försvinner, rinner, man hinner att finna vibbarna.

 
 
 
 
 
Det är många på sistone som frågat mig om hur vi fick vår lägenhet. Jag är ingen expert på lägenhetsletande, jag letade själv i några månader innan det kom sig så att jag och min pojkvän flyttade in i den här tvåan. Innan detta skedde hade jag fått en jättebra lägenhetsletar-guide av min kusin som var så sjukt cool och lyckades kämpa till sig ett förstahandskontrakt. Det är inte lätt med hyreslägenheter i Malmö, mina vänner, och jag kan inte ta åt mig någon cred för något alls som har med det att göra egentligen. Men här kommer en miniguide baserad på vår historia och på tips från min kusin.
 
Vi bor i en underbar 30-talspärla med högt i tak och fina bevarade detaljer, ungefär 10 minuters promenad från Malmö stadskärna. Vi har en privat hyresvärd och fick komma på visning och bli intervjuade. Här hade vi egentligen sanslös tur med att både bli kallade och att charma till oss lägenheten. Viktigt är att man verkar stabil och seriös.
 
♦ sätt inte all din lit till de kommunala bostadsköerna. Det kan ta tid. 
♦ nyckeln är att kolla upp privata bovärdar och RING. Ring varje dag. Kolla om de har lediga lägenheter, be dem ha dig i åtanke och låt dem inte glömma dig. Några tips som jag kommer på på rak arm är Akelius, Stadsbostäder och Ikano. Kolla på lägenhetsbyggnader runt i stan vilken hyresvärd de har. På Stadsbostäders hemsida har jag fått för mig att det är först till kvarn som kontaktas.
♦ se till att du kan visa på att du har pengar och att du kommer att kunna betala hyran.
♦ kolla Blocket, där det ibland dyker upp förstahanskontrakt. Alternativt, lägg upp en annons på Blocket. 
♦ underskatta inte sociala medier, skriv ut på Facebook att du letar, det kan finnas någon som känner någon om man har tur.
 
 Lycka till i bostadsdjungeln!
 

får ingen luft, blir knuffad runt, jag dansar men jag känner ingenting alls.

 
Igår vart lite sorglig,vi skulle gått ut och jag hade ägnat dagen åt att hitta en klänning och sen hade jag gjort mig helt iordning - så slutar det med att det inte blev något. Sorglig historia, men min kille (guld värd) sprang iväg och köpte allt mitt favoritgodis och sen somnade jag till en 80-talsfilm. Det var också mysigt. Men cirka såhär såg jag ut. Kände mig fin så länge det varade, liksom.
 
 

RSS 2.0