pappas perfekta äppelkaka.

 
I helgen var det Kiviks äppelmarknad, som vi missade i år. Men, eftersom det är äppeltider i allra högsta grad vill jag ge er receptet på den absolut bästa äppelkaka jag någonsin ätit. Dessutom göres den i ett vips (tiden i ugnen är dock längre).
 
1. Skala en 5-6 stora äpplen, eller 7 stycken små. Jag tycker om sorten Aroma. Kärna ur och skär i halvtjocka skivor.
 
2. Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker vitt och fluffigt. Tillsätt 2,5-3 dl mjöl, beroende på hur lös du vill ha konsistensen.
 
3. Smeta ut blandningen i en pajform och lägg sedan över äppelskivor. Strö över 1/2 dl strösocker jämt över kakan och pudra över ganska mycket kanel.
 
4. Smält 75 g smör och häll över hela kakan. Sätt sedan in alltihopa i ugnen på 175 grader, 35-40 minuter. Se till att kakan inte är rinnig när du tar ut den.
 
5. Servera som den är eller med vaniljsås, men den är så god att en nästan helst äter utan!
 

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0