hang the blessed DJPanic-The Smiths

En gammal klasskamrat och därtill en god mejlkamrat introducerade mig för snart ett år sedan för The Smiths. Morrissey visste jag redan vem det var, honom tyckte jag mycket om. Sedan kom en period då jag lyssnade igenom dem på Spotify några gånger. Lade in dem på iPoden och hade dem som bakgrundsmusik under cykelturerna till mina föreläsningar. Ja, ni fattar. De har funnits där länge.

Den senaste veckan har de varit den enda musik som snurrat runt i min hjärna. "Panic", "Sheila take a bow" och "Girlfriend in a coma" har i tur och ordning varit låtar jag "haft på huvudet". Därmed har det också blivit det enda, i princip, jag lyssnat på. På Spotify, i iPoden. Vissa typer av musik måste man helt enkelt lyssna in sig på innan man på riktigt kan ta den till sig och förstå dess genialitet, dess magi och dess dragningskraft.
För ja, The Smiths är genialiska. Underbara. Lyssna!


nomvula - igen

En av mina få lediga dagar var igår, och då passade jag på att åka ner till min vän Santie i Malmö för att kika på hennes affär Nomvula. Ni borde verkligen kika in! Hon har gjort ett superjobb med sina skyltfönster, och inne i den lilla butiken finns det mycket pynt och fint, stort och smått, dyrt och billigt. Något för alla att titta på! Jag har redan valt ut några små saker som kommer att få pynta min lägenhet inom en snar framtid.

Så är ni i Malmö - Engelbrektsgatan 6.

om böckerUnder grundskoletiden var jag hela klassens lilla bokmal. Jag låg alltid som ohotad etta på listan som min sjundeklasslärare förde över de sidor vi redovisade att vi läst, ja,  jag låg flera hundra boksidor framför klassens stjärnelev.

Med de senaste årens universitetsstudier har antalet lästa böcker som jag läser för min egen underhållnings skull varit lågt. Och de böcker jag hittar på biblioteket under sommaren har en tendens att tråka ut mig så till den milda grad att jag inte ens orkar läsa ut dem. Sedan försöker jag läsa dem någon stund senare, läser om allt jag läste året innan och slutar sedan igen.

Två böcker som råkat ut för denna behandling är "Svindlande höjder" (!) och "Sommarsquash tokolosh". Jag kan verkligen inte lyckas läsa färdigt dem!

Sommarens bästa bok har varit "Fru Björks öden och äventyr" av Jonas Gardell.

konsten att vara pigg

Bland morgonens statusuppdateringar på Facebook (jaa, jag är en sån nörd som tidningarna behandlat på sistone, en kvinna som kollar Facebook direkt när hon vaknar) finner jag några stycken hyperaktiva människor som idag har hunnit med att jobba, storstäda och springa. Eller så har de bara sprungit. Eller städat.

Själv sitter jag rufsig i håret med tvättid klockan elva och undrar om jag ska orka ta hand om disken innan dess. Jag tror att jag måste köpa Berocca. Blev "ilurad" det av en helgkollega och nog blev man pigg!

Sagan om isfolket

Sagan om Isfolket blir tv-serie

Äntligen! När jag läste böckerna för första gången när jag var 15-16 så frågade jag mamma och tyckte att det var konstigt att de aldrig filmatiserat böckerna. Sandemo är ändå den mest sålda romanförfattaren i Norden. Senare läste jag att det varit på gång men avbrutits. Våren 2005 sökte jag in till en audition till ett nytt försök till filmatisering och skulle bara ringa och få ett datum och en tid - då hände det sig att jag intervjuade författarinnan själv, Margit Sandemo, och hon sa till mig att hon hade sagt till ledarna bakom det projektet att det aldrig skulle gå. Så rätt hon fick, och jag brydde mig inte om att ägna projektet mer tanke.

Men nu låter det ju som att det äntligen blir av! Det bådar gott att det är ett Isfolks-fan som ska filmatisera, så att böckerna och karaktärerna verkligen görs rättvisa.

Åh vad jag längtar!

no h20

Hos mig har de stängt av vattnet idag. No heads up. Så snart går jag och köper vatten så att jag åtminstone kan borsta tänderna och ge mig ut bland folk. Varför meddelar inte AF Bostäder sina hyresgäster om sådant här? Studenthyresgäster har visst inga rättigheter.

finhelgHelgen har varit busy busy och rolig rolig. I lördags var det bröllop för min vän Johanna och hennes Ola uppe i norra Småland. Klockan 0.00 under vår tretimmars hemfärd slog Santie och hennes man av radion och sjöng och hurrade för mig, för nu var det min födelsedag. I samma stund som det sista levet ropades ut kom det en gratulation från min älskling. I Halmstad stannade vi till som snabbast på en fest (mest för att låna toaletten) och sen var det roadparty, hem och sovdags.

Efter att jag vaknade var hela dagen bara en symfoni av glädje, skratt och kärlek (och presenter och god tårta, så klart). Jag fick i princip allt jag hade önskat mig, och alla var glada och vädret var vackert.

Tack alla som gjorde min födelsedag så fin!


twilight

Min Twilight-ådra har börjat pumpa allt långsammare. Från premiären av "New Moon" i vintras till att inte ens varit i närheten av en biograf sedan premiären av senaste filmatiseringen "Eclipse". Dessutom är jag irriterad på Edward (go Jacob!), mer och mer för var gång jag ser hans svåra, bekymrade lyte på en filmplansch.

Tack och lov för folk som gör parodier! Och skam på att de gör en så dålig en! Tittade på trailern till parodifilmen "Vampires sucks" och den var pinsamt stapplande och fantasilös i skämten. Om man skulle ta och göra en egen?

"let them eat cakes", she says, just like marie antoinette

Årets tandläkarbesök är avklarat. En kort och kall visit med en tandhygienist som tyckte att allt var skumt. Datorn funkade inte, vad skumt. Något på röntgenbilden, vad skumt. Du blöder när jag kör upp en nål i tandköttet på dig. Vad skumt.

Nej, jag hade inga hål. Men tydligen har jag en kindtand som är lite... skum. Inget mer med det.

nomvulaFrån den 22 juli finns min vän Santies butik Nomvula öppen på Engelbrektsgatan 6 i Malmö. Det är en första butiken i Malmö med sydafrikansk design och jag kan lova er väldigt vackra saker, ett alldeles lysande koncept och en väldigt varmt mottagande. Jag hoppas att ni vill titta in!

 

Jag känner mig för övrigt väldigt produktiv, trots denna klibbiga värme. Jag inbillar mig att det är den där Beroccan som Mathilda gjorde så fin reklam för på jobbet. Förmodligen har jag pinkat ut den för längesedan, men placeboeffekten är icke att underskatta. Heja Berocca/placebo!


sommarstugan

21 metertvå. Ungefär min bostadsyta. Ett litet pentry fungerar som kök, och resten av rummet fungerar som hall, matrum, kontor, sovrum och vardagsrum. Just under sommaren, när man springer ut och in och stökar ner och sen försvinner ut igen, då känns lägenheten mest av allt som en liten sommarstuga. Så det är min semester: i min egen lilla sommarstuga.

what a wonderful world

 

Sommarens bästa dag måste ha varit igår. Allt var helt perfekt, från frukostflingorna som simmade runt i ett hav av mjölk till kvällens gladtrötta ben som knappt ville sova en gång.


en höna av en fjäder

Jag går in på msn.se och ser nyheten om Lady Gagas ögon som startar en farlig trend ("Läkare: man kan förlora synen på 24 timmar"). Nyfikenheten tar för en gångs skull över, i vanliga fall struntar jag blankt i dylika nyheter. Folk har börjat använda färgade linser som får ögat att se större ut, men det är inte det som är problemet. Läkaren i klipper säger bara att linser ger risk för infektion. Newsflash? Betyder det att resten av världen nu får veta det vi linsbärare fått veta sen det där optikerbesöket, att med linser finns det alltid en ökad risk för infektion och att man ska vara försiktig.

Snacka om nyhetsvärde. Eller. Nej, inte.

lundahemmet

Solen har tagit en sjundedagsvila men kikar fram titt som tätt mellan små sprickor i molntäcket. Jag sitter här och tittar på klockan. Fyra minuter kvar till avgång. Det är jag som ska avgå till busshållplatsen för att sedan ta mig vidare till jobbet. Så ser det ut idag. Jobb till fyra och sedan LUND-HEM! ♥

canon!

Igår fick jag min efterlängtade systemkamera, och då blev det förståss kvällspromenad och photoshooting gallore tillsammans med världens finaste lärare. Jag vet nu vad en bländare är och vad den gör. Ikväll ska jag läsa instruktionsboken, vika tvätt och titta på Twin Peaks och Arkiv X.

RSS 2.0