en fransk en.

Mer recept! I veckan bakade jag en fransk citronpaj som är så saftig och god att en blir salig. Citron är min bästa grej någonsin. 
 
IMG_5163
 
 1. Ugn på 200 grader.
2. Blanda 3 dl vetemjöl, 2 msk strösocker och 125 gram smör och knip ihop det till en grynig massa. Tillsätt en äggula och knåda ihop till en deg. Jag använder fingrar och händer. Tryck ut degen i en springform och ställ i grysen en kvart.
3. Vispa 3 ägg och 2 dl strösocker vitt och pösigt. Tillsätt 2 dl grädde, 2 msk vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och skal och saft av en citron. Vänd ner alla ingredienserna försiktigt, så att luften inte försvinner ur smeten. 
4. Häll ut smeten i pajskalet och grädda långt ner i ugnen cirka 30 minuter. Pajen ska vara ganska lös när den är klar, men inte rinnig. Låt den svalna och garnera med ett pudrat lager florsocker, eller två.
 
Receptet kommer från Köksalmanack 1933-2013

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0