peppinlägget.

Städtips:
 
1. Ta dig ur soffan. Det kommer att vara svårt men bara gå med på att du kommer att lida i ungefär fem minuter.
2. Sätt på musik, glad och hoppig gärna. För bästa resultat!
3. Sätt igång och plocka. Börja smått, det blir liksom snowballeffekt. När du väl kommit igång så går det av sig själv litegrann.
4. Nu är du ganska glad och pigg och snart är det rent. Bra va?
 
Appliceras gärna på liknande sysslor som gymet. Stötestenen där är  bara att man måste ta sig igenom en massa kyla först och då känns städning mer lockande i ärlighetens namn.
 
Tjo och puss, nu ses vi efter helgen!

om tågresor och italiensk matmusik.

Har just avslutat en ensam måltid på en amerikansk kedja med italiensk musiki högtalarna. Sitter på tåget upp mot Växjö och svärföräldrarna, hämtar upp en styck pojkvän på halva vägen.

Får typ ångest när det är så mycket folk på tåget, särskilt som det inte helt sällan hänt att någon bokat just den platsen jag har. Keep your fingers crossed!

Eftersom det är en fin dag och jag slutade redan vid lunch tycker jag att vi firar med en bild på mosters fina påskprinsessa.

https://cdn1.cdnme.se/816842/6-3/pic_51543e16e087c35dfe3b6dae.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/816842/6-3/pic_51543e1de087c35dcf990b5a.jpg" class="image">


läslistan.

Efter att jag började på min skrivkurs, och efter att jag reparerade själen efter en tung dag genom att köpa en bok, har min läslust väckts med en glupande lust. Sedan examen har jag knappt velat se åt en bok ens en gång. I vår vill jag läsa massor! Ett tips för dig som pendlar eller inte orkar bära med tjocka böcker är iBooks (för iPhone). Där finns ett gäng böcker till mobilen eller läsplattan, både som kostar och som är gratis. Klassikerna, som jag tycker är mest intressanta, är oftast gratis.
 
Här är min läslista för de kommande månaderna:
 
1Q84 av Haruki Murakami (som jag läser just nu)
Lacrimosa av Eva-Marie Liffner
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg
Den tomma stolen av JK Rowling 
 
Älskar att gå och botanisera i bokhandlar! Är också sugen på att köpa ett gäng böcker på second hand, blev så inspirerad till en välfylld bokhylla som inredningsdetalj, och jag gillar verkligen böcker som ser ut som att de hängt med ett tag. Inger liksom känslan av ett bibliotek. Mina bästa sommarminnen från barn- och ungdomen involverar cykelturer till byns lilla bibliotek, där kunde jag gå i timmar och välja.
 
Favoritböckerna en somrig dag i gamla lägenheten
 

påskbestyr.

 
Ah, Instagram, min trogna följesven. Vem orkar hala upp systemkameran när allt man behöver är ett klick och ett filter med mobiltelefonen? Latman. Jag har också hoppat träningen ett par dagar nu och försöker att inte mata samvetet med för mycket uppmärksamhet. Det är ok med en svacka, intalar jag mig i alla fall.
 
Jag brukar inte ägna påskinredning alltför mycket uppmärksamhet men i år fick det bli lite fina fjädrar och vårt videris. Blir väldigt glad av dessa och kylan känns inte riktigt lika tung. Kontoret är förresten så underbart när det badar i sol, arbetsdagen känns plötsligt så mycket kortare.

prat om påsk.

 
Det är så härligt att vakna i en kullig sängäng när solen studsar på husen utanför.
 
Idag är det tisdag, vilket innebär att jag har två och en halv dag kvar av denna arbetsveckan. På torsdag bär det av till svärföräldrarna i Växjö för att fira påsken och det ser jag hemskt mycket fram emot. Vi ska också äta påskmiddag med min familj och min fina systerdotter såklart. 
 
Förra påsken var den första som jag inte firade med någon form av släkt alls. Jag, Sebastian och ett par kompisar gjorde isället stan en hel dag med brunch, bowling, film och indiskt. Och så en hel del påskodisägg, såklart! Det var en mycket fin påsk, det! Att bara göra det som faller en in.

någon gång idag, inte alls imorgon.

Just nu är jag så frustrerad, så uttråkad, oinspirerad och inspirerad på samma gång. Som att jag står och stampar, som att jag vill någonstans men vet inte vart. Frustrerad över att kreativiteten finns där och bubblar, kokar nästan över. Men locket ligger på så det rinner liksom aldrig över.
 
Hercules by Gustave Moureau
 
Ofelia by John Everett Millais

sandra, du var bättre förr.

Vad var det som hände Sandra? 
 
Du brukade vara så engagerad, som du brann för frågor, smått som stort. Hjärtat bultade och med knytnäven i luften begav du dig ut för att förändra världen. Du ville tala passionerat och debattera hetlevrat. Kinderna glödde och du reste land och rike runt för att påverka (nåja, nästan i alla fall).
 
Nu orkar du inte längre. Glöden i hjärtat har fallnat. Du brinner fortfarande för viktiga frågor och vid vissa tillfällen flammar elden upp nästan precis som som förr. Men i slutet av varje diskussion dämpas lågan ganska fort, som att någon hällt en hink vatten på den. Det är den där känslan av makt- och orkeslöshet som tagit över och mjukat upp dina organ. "Vad är det för mening?" tänker du och koncentrerar dig på något annat roligt, som cirkusränder istället. Du önskar att du kunde engagera dig igen. Men det är något som hindrar. Kanske inte något som försvunnit, men något som begravts under en massa annat.
 
Istället står du med armarna i kors och den där knytnäven har du nästan klämt i armhålan.
 
Vad jag önskar att jag orkade brinna sådär igen.

sommarlängtan.

 
Nu längtar jag efter vår och sommar så det är inte vettigt, det ska jag säga er. Ikväll har jag tittat på "Vad blir det för mat" och önskat mig sommar, grillning, bärpajer, lemonad och bruna ben med kliande myggbett. 
 
 
Bild 2 källa: Spacebeer
 
En filt på en gräsmatta i skuggan av ett träd med näsan i en tummad biblioteksbok.
 
Källa bild 3: Underbaraclara
 
Källa bild 4: Tilly's Table
 
Sommarfika med läskande frisk lemonad eller flädersaft, nyplockade solvarma bär i handen.
 
 
Bruna kinder och känslan när en kommer in efter en dags latande i solen. Då är det perfekt att krypa upp med en somrig gammal ungdomsthriller som Kullamannen.
 
 
 

quelqu'un m'adit.

 
I torsdags vart jag hembjuden på ost och vin hos en kär kollega, det var hur fint som helst. Ostbricka med oliver, frukt, vin och sällskap kan vara det bästa någonsin! Vi kom in på Paris och denna beresta människa kom idag med en mappa artiklar och urklipp och de bästa marknaderna, matställena och platserna som hon sparat under åren. Dessa satt jag med näsan i och med ena handen kring en mugg varm choklad efter jobbet igår. Mindre än en månad kvar, Paris Paris Paris.

jag kommer älska dig när jorden går under.

Har aldrig lyssnat på Håkan Hellström. Sen träffade jag en kille, som introducerade mig för blödande texter och vemodsglada melodier. Framför allt texterna. Nu ska jag inte skriva något eloge- inlägg om Håkan Hellström som en annan tonårsflicka, men låt säga så här: den nya singel "Det kommer aldrig va över för mig" är riktigt bra, och det är kul att höra vilken inspiration han hämtat från ett av mina favoritband The Smiths. Lyssna här.

kattfot och blå viol.

 
 
Vi gjorde kaos med badrummet i lördags när vi skulle plantera om några av våra käraste krukväxter: apelsinträdet och min pelargon.
 
Jag har världens minst gröna fingrar men omplanteringen gick bra. Pelargonen är vild som en djungel och ikväll ska jag ta och klippa ner den (oj oj, ont ont!) och ta sticklingar. Jag har tittat på tutorials och läst på och läst på om det, så vi håller tummarna för att jag får vackra blommande pelargoner till våra fönster i år. Annars kommer jag banne mig köpa nya...

mappapeppen.

Nu drar jag till mina älskade föräldrar över en kväll, jag ska sova i mitt gamla fina flickrum. Imorgon är det kalas hos lillasyster med bebis, kärlek.


retro underhållning.

'
 
Alltså, är verkligen superpeppad på att gå och se Maria Langs 50-talsdeckare "Mördaren ljuger inte ensam" på bio typ snart! Det verkar vara rent retroidylliska settings och kläder och vad klär egentligen en deckare bättre än en fläkt av förflutet? Tydligen ska fler Maria Lang- böcker filmatiseras och sedan gå på tv. 
 
Något annat man kan titta på är "Nora" som har premiär idag (liksom "Mördaren ljuger inte ensam") på Intiman i Malmö, en fristående fortsättning på Ibsens klassiska "Ett dockhem". Det blir mycket att fylla kvällarna med i mars och april, missa inte!
 
 

99 luftballongstallrikar.

 
 
 
 
Vilken skillnad det är på mig mellan mörker och ljus. Hela hösten och vintern har det varit svårt att komma upp och ofta har jag hastat iväg till jobbet där jag eventuellt pipit i mig en torr knäckemacka eller en banan.
 
Nu är det ljust när jag vaknar, ibland vaknar jag dessutom innan klockan ringer. Jag har köpt hem lite fina frukosttillbehör och hinner till och med koka mig ett ägg ibland igår blev det knäckemackor med starkt lagrad ost, löskokt ägg och citronyoghurt, och idag resterna av en fantastiskt god chevréost med fikonmarmelad, och en till citronyoghurt bara för att det är så gott.
 
Man är lite gladare när man kommer till jobbet efter sådana lyxmorgnar!

ur instagram-arkivet och en söndag.

 
 
Idag vart jag lite nere utan anledning, så vi gick och köpte en stringhylla som plåster på såren. Vi har pratat om att köpa en länge, men nu fick det liksom bara bli av. Vet inte riktigt vad vi ska sätta där än, men lite foton och två av mina favoritböcker hamnade där sålänge.
 
Sen är jag också sjukt glad över min världskarte- klocka som jag köptet på Asos i förra veckan. Alltså, hela världen på min handled, hur fint? Nåja, inte Amerika, men ändå.
 
Annars idag så försöker jag skriva på textuppgiften som ska vara inne imorgon, eftersom jag jobbar måste den vara klar ikväll. Ska skriva typ en sida till men får inget flow och är inte nöjd. Men det gör inget antar jag, det är ju därför jag är där - för att jag inte är nöjd med mina texter.
 
Tjingeling så länge!

texter och sånt.

 
 
 
 
 
 
 
Igår började jag på en skrivkurs och jag tror att det kommer att bli skitbra. Jag presenterade mig som personen som sitter med 30 inledningar till historier lagrade på hårddisken och jag tänker ofta på min omgivning i skönlitterära tanketexter. Det ska bli så roligt att få utveckla skrivandet och få idéer och inspiration, tips och råd. Tycker att alla borde läsa en kurs, lära sig något nytt eller gå med i en förening/klubb/whatever. Ingå i ett sammanhang med personer som tycker lika.

videkissar.

 
Det är ett sånt himla tjat och ljus och vår och här är ett sådant inlägg till. För att jag aldrig längtat så hett efter en vår som jag längtar efter denna.
 
Det är så underbart att bo i Malmö och att jobba mitt, mitt i stan (alldeles vid kanalen, perfekta lunchplatsen när det blir läge). På luncherna beger jag alltid mig ut på stan, och nu i veckan märkte jag att torghandeln på Gustav Adolfs torg vaknat upp (kanske sov den aldrig, jag kanske bara valde att se den nu?). I vilket fall så köpte jag en bunt videkvistar som jag sedan bar runt insvepta i rosa silkespapper. Solglasögonen satt på näsan, såklart. Väl hemma började vi sedan planera påskpynt, men det är en annan historia.

mera sol.

 
 
När himlen är såhär klart blå och solen lyser så intensivt som de senaste dagarna, då undrar jag vad det var som sken innan i vinter när jag tyckte att det var soligt. I jämförelse känns det nu mest som om solen sken genom ett grumligt glas som nu blivit putsat. Såhär lekte solen på sovrumsväggen i fredags, och såhär var utsikten mot innergården. Fredagen på jobbet kändes inte alls som jobb utan bara som en helt härlig sommardag. På morgonen hade jag cyklat tidigare för att ta affären på vägen, där jag köpte en god yoghurt och Baby Bell- ost till frukost. Bara en massa fredagslyx! Alla dagar är lyx när det är sol!

RSS 2.0