färskpasta med parmaskinka och mozzarella.

 
Såhär en måndag kan det ju vara trevligt att få svänga ihop någon väldigt trevlig men väldigt snabb mat, om en nu inte har lust att lyfta upp måndagshumöret med just lång matlagning. Nå, den här rätten svängde vi ihop på studs i fredags kväll, tar 10 minuter och smakar f a n t a s t i s k t.
 
Du behöver, 2 portioner
 
1 paket färskpasta
1/2 paket frysta sojabönor
1 paket god mozzarella
1 paket parmaskinka
2 dl creme fraiche
1 tomat
smör till tillagning
salt, peppar och övrig smaksättning
 
Koka upp pastavattnet. Under tiden kan du lägga sojabönor i en kastrull tillsammans med en stor klick smör och låta dem steka till sig i det.
 
Hacka tomat halvfint och blanda med creme fraiche, salt, peppar och andra kryddor som du gillar. Gärna basilika, men det hade vi inte hemma denna gång.
 
Lägg pastan i pastavattnet, tillagningstid är ca 3 minuter. Under tiden kan du skära mozzarellan i skivor.
 
Servera pasta tillsammans med mozzarella, smörstekta sojabönor, parmaskinka och en klick tomat-creme fracihe-tjofs. Ringla över lite olivolja och ät bums.
 

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0