ju fler kockar desto sämre muffins


När jag och Sanna bakar tillsammans kan man lita på att det alltid blir helt hysteriskt roligt.
Och helt hysteriskt fel.

Mission: Banana fudge cupcakes (som inte finns dokumenterade på bild) och hallon- och kardemummamuffins.

Misstag 1: vi började med banana fudge cupcakes. Det ser helt ok, något smärre missöde och några skrämda utrop knappt värda att nämna. Men precis i början av smeten till hallonmuffinsen, inser vi att jag har använt, det till mitt försvar ovanligt stora, kryddmåttet istället för teskeden till ett x antal ingredienser, däribland bakpulvret.
Resultat: helt ok goda muffins som knappt räckte upp till bakformens kant. Kompenseras med en massa glasyr.


Misstag 2:
På bilderna ovan ser ni muffins som liksom liknar varandra. Det är inte samma muffins dock, det ska nämnas redan från början.  Alltmedan vi fyller muffinsformarna till plåt nummer ett, så inser vi att dets kulle behövts större formar och tjockare formar. Vi tänker att det går att äta ändå.

När vi ska sätta in plåt nummer två märker Sanna till sin fasa, att plåten är för bred för ugnen! Så Sanna försöker kvickt dra över bakplåtspappret till en annan plåt, ett uppdrag som inte går lika kvickt som hon skulle önska.
Resultat: en plåt med muffinssmet huller om buller på golvet, och två bagerskor som också ligger på golvet - och vrider sig i skrattkramper. Dessa muffins hamnar halvklara i soptunnan.

Tack för en roligt kväll, Sanna! En dag ska vi lyckas och baka något helt perfekt och felfritt tillsammans!


Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0