nu är det dags för reklam.

Den här reklamen är så söt och fin och jag blir alldeles lycklig när jag ser den. För dig som haft en dålig dag eller som bara vill se något riktigt fint!

cheers.

Tidig måndag eftermiddag. Jag sitter just nu i sängen med hjärtat i halsgropen. Efter att ha läst och läst och tittat och kollat så har jag äntligen skickat in min kandidatuppsats. Jag är livrädd för att ha missat något viktigt eller för att ha gjort något fatalt fel! Men nu är det gjort och jag är i princip ledig! Ledigt tog jag mig också i helgen, då vankades det familjemiddag och så var vi en snabbis på Vintagemässan i Malmö.
Men jag kan inte undvika att nämna den stora segern som jag nästan hade tänkt missa! Eftersom vi var på middag i lördags tänkte jag nästan att nej, jag skippar Eurovision i år, det händer väl inget nytt där ändå. Fast sen tänkte jag att om vi nu vinner så hade jag gått helt emo på mig själv. Så vilken tur att jag till slut tittade ändå, äntligen fick jag uppleva Sverige vinna Eurovision Song Contest! Grattis till Loreen!

hejhallå!

Så himla roligt att se att så många nya läsare hittat hit, det gör mig varm i hjärtat mitt i examensarbetet. Vet ni vad? Vi hörs efter helgen istället. Så sätter jag mig nu med Chopin och uppsats.
Trevlig helg!

måndagsrekommendationer.

I helgen upptäckte jag två nya serier som jag tänker följa på SVT Play! Somriga, vackra och inspirerande.

South Riding


Jag såg första avsnittet av "South Riding" i fredags och fastnade direkt för dels den sanslöst vackra 30- talsstilen och för den inspirerande och starka kvinnliga huvudrollen. Serien handlar om en ung och framåtsträvande kvinna som får platsen som rektor på en internatskola för flickor för vilka hon blir en stor inspiration och förebild.


Birdsong

Spröd och vacker är "Birdsong" med vackra Fleur från Harry Potter- filmerna i en av huvudrollerna. Serien är i två 1,5 timmesdelar och handlar om en soldat som under första världskriget lever på minnena av sin stora, förbjudna kärlek för en gift kvinna.


vårbilder.

Min vår. Kärlek, Berlin och plugg.

reflektioner.

Hej därute!
Jag tar en kort paus i mitt maratonpluggande (denna veckan är det biblioteket 9-19 som gäller så att jag kan vara ledig i helgen) för att skriva och reflektera lite. Tänka sig, jag saknar bloggandet och med sol, värme och blomster på vårträden kom också lusten tillbaka efter en lång vinterdvala.

Nu är jag i vad som känns som en stor omvandling i mitt liv. Kandidatexamen och sen se om jag hittar något kulturjobb, någon kulturlägenhet och allt det där. Tidvis känner jag mig ganska nedslagen. Det är en tuff bransch och jag har ingen som helst lust att läsa något masterprogram i två år till. Jag vill ut i arbetslivet. Speciellt nedslagen blir jag efter kvällar som igår, när jag fick väldigt dåliga nyheter och såg hela nästkommande del av år 2012 helt i svart.

Men idag har jag gjort lemonad av dessa citroner. Känner mig hoppfull inför framtiden och som min egen lyckas smed. Jag känner mig peppad att göra det jag vill och tycker är allra roligast. Och den dåliga nyheten som jag fick igår gjorde jag om till något bra som jag ser framemot idag.

Tänk vad vänskap och vitamin D kan göra!

glee- spoiler alert!

Jag följer inte många serier. Ni vet, det där sporadiska tittandet då och då men jag missar det mesta. En av serierna som jag sedan 2010 följer med själ och hjärta är Glee! Det är bra på så många sätt och vis: roligt, konstigt, peppigt, sorgligt, allvarligt... Förra veckan handlade avsnittet om våld i hemmet och en av huvudrollerna i detta avsnitt var coach Beast. Åh, vad jag tycker om coach Beast, hon är en av de snällaste i hela serien! Och när jag såg den här scenen knep det så hårt i hjärtat och jag önskade bara att jag kunde kliva in i tv-rutan, krama henne och säga att allt kommer att bli ok.

bästa nyheten.

Varför jag inte har tid att blogga:
- uppsatsdeadline om tre veckor
- jobb och uppdrag
- en hel del roligheter
Och den bästa roligheten är att jag ska bli moster i november! Klicka på länken för att komma till min systers lilla mammablogg!

maj vare välkommen.

Med sista april kom äntligen vårvärmen med dunder och brak, hurra!
Nu har jag äntligen kunnat vårplugga i solen, fått lite färg på kinderna och ätit vårens första uteglass på stan. Mitt i uppsatsplugget! Hujedamig.

Maj vare välkommen, önskar Ranarim på Spotify.

RSS 2.0