DIY coasters.

Ett bra tag har jag velat göra egna glasunderlägg av kartan jag och Anne nyttjade flitigt under Parisresan i somras. Idag fick jag äntligen tummarna ur!

Hur enkelt som helst egentligen. Du behöver:
Kork (jag köpte billiga korkunderlägg på Ikea)
Den bild du vill göra underlägget av
Hobbykniv
Akryllack eller något annat vattenbaserat lack. Jag använde ett med matt finish.
Pensel
Skär ut bilderna (eventuellt korken om du köpte ett helt ark) i den storleken de ska vara i. Måla ett lager akryl på korkplattans ovansida och sidorna och fäst noggrannt bilden ovanpå. Släta ut den och tryck lite på den så att den verkligen fäster. Måla ovanpå alltihopa med lack, låt torka någon timme och måla sedan på ett lager till. Låt det torka ett dygn typ, för att det säkert ska vara torrt när du börjar använda det.
Voilá!

livet på en pinne.


tivoli and dots.

I lördags i Köpenhamn upptäckte jag på en sidogata till Ströget Helbak och Scherings butik fylld med underbar keramisk design, både heminredning och asseccoarer. Kollektionerna har namn som Tivoli och Dots, fint så det förslår.
Jag älskar't!

20- tal och matinspiration.

I somras fotograferade Minna mig för tredje gången, i 20- talstema den här gången. Jag tycker att ni går in på hennes hemsida Synvinklar här och så rekommenderar jag verkligen hennes vackra och sjukt inspirerande matblogg! Jättevackra bilder och inspirerande recept. Minna är helt enkelt en grym fotograf och en inspirerande tjej!

rigmarole.

Utan rim och reson får ni här några nyredigerade bilder. En park, ett lusthus och en huvudstad. En massa sommar. Åh ja, den danska huvudstaden far jag ju till imorgon.

till torsdagen.

Torsdagar och jag är inte riktigt vänner, internationell kvinnodag eller inte. Att vakna upp till snöblask är en sak. Att sedan huttrande kliva in i badrummet för att i alla fall fräscha till sig för dagen och inse att de har stängt av vattnet för andra gången den här veckan, fram till klockan tre, gör ingenting bättre. Då är det bara att gå och dra täcket om sig igen tillsammans med de sista av gårdagens kakor. 

Äh, värre kunde man ha det!

vårdrömmar.

Hur jag önskar att dagarna såg ut. Läsa en fin bok uppkrupen i en solljus soffa, äta kakor och dricka mjölk och gå runt i tunna kläder utan att frysa. Fast lite är det så just nu ändå. Ibland.

röstning.

Nu är det så, att min duktiga väninna Marie har genomfört en stor bedrift: hon har bekämpat sin övervikt, gått ner 15 kilo och blivit en av kandidaterna i Årets Viktväktare. Jag skulle vilja be er att gå in här och rösta på henne. Det kostar en minut av er tid och hon förtjänar verkligen att vinna, vilken pepp!
Så in och rösta, snälla ni!

city jungle.

Jobbsökande är verkligen en djungel.
Lägenhetssökande är verkligen en djungel.
Att veta om man ska plugga till en master, plugga något annat eller bara jobba - det är också en djungel.

Efter fyra och ett halvt års studier är jag nu i den sits som jag inte riktigt trodde skulle komma. Dags att lämna det trygga livet som student och ge sig ut i framtiden. Jag inser att vuxenlivet och arbetslivet och hela livet är som ett snårigt buskage och det kommer nog att ta lite tid att reda upp vad som ska göras, vart jag behöver vara medlem, hur jag ska söka och var jag ska leta. Ni är säkert fler som känner igen er!

RSS 2.0