yran.

Valborg imorgon! Första som icke-student men drar ändå till Lund. Fast i år blir det ingen stadspark och jag vet faktiskt inte helt vad som händer. I vilket fall som helst blir det med några härliga personer.

Glad valborg, vi hörs i maj!


dagens.

Det är söndag. Allt godis från i fredags är sedan några minuter officiellt uppätet, sambon är på styrelsemöte och det enda som hörs här hemma är ljudet från den tickande väggklockan. Vi kör några helgfavoriter!
 
 
Mat. Bronx Burger Bar på Baltzargatan, dör på det stället. Världens godaste hamburgare och sötpotatispommes som man liksom inte kan sluta äta. Skulle kunna äta där varje dag.
 
Musik. "Broken" med Jake Bugg, så fin!
 
Kult. Alltså, Öppet Arkiv på SVT som är världen guldgruva. En kompis hittade "Sjätte dagen" som jag tyckte var döläskigt som skälvande 12-åring. Finns också saker som En komikers uppväxt, Den vita stenen, Fröken Ensam Hemma åker gungstol (!!!) och en massa andra kul saker. 
 
Stil. Underbart fin löskrage som jag köpte på COS i Köpenhamn, dock uppmärksammade jag efteråt att ingen av mina tröjor går tillräckligt högt för att det ska vara snyggt...
 
 
 

and I like large parties. they’re so intimate. at small parties there isn’t any privacy.

 
Bild: modcloth.com
 

Jag har länge letat efter den perfekta 20- talsklänningen med låg midja. Igår hittade jag den perfeka sommarklänningen (till midsommarfirandet i Norrland, tänker jag) på modcloth.com. Det fanns en kvar och i min storlek, vilken röta!
 
På tal om 20-tal är det ju bara en månad kvar till premiären av nyversionen av Den store Gatsby, som jag längtat! Jag tror att den kommer kännas som en uppsluppen juvel för ögat.
 
Det är just det jag fastnat för med 20- talet, som är mitt favoritårtioende att drömma mig tillbaka till. Västävärlden kokade, kvinnorna frigjorde sig och slängde korsetten och gick och röstade istället för att sitta som söta prydnadsdockor. Figuren var pojkaktig men allting doftade av lyx, överflöd och dekadens. Ekonomin var god och livet blev en enda storslagen fest där kvinnorna äntligen kunde ta plats. Frisyrerna var korta, kjolen likaså. Tutanchamons grav hittades och modet influerades av antik-Egyptiska mönster och färger. Dessutom har jag sett så mycket Agatha Christie att hela 20- talet känns för mig som ett enda stort, spännande mysterium. 
 
 
Det här omslaget från Vogues juninummer 1927 köpte jag från en boklådeförsäljare i Paris. Den kommer snart att sättas upp i en guldram i vardagsrummet. Jag gillar verkligen att det är tennis, eftersom tennis har blivit lite av min och min pojkväns hobbysport. Om två veckor ger vi oss ut på banan igen!

livet är en schlager.

Nu är det inte många dagar kvar till Vårruset, som jag ska springa tillsammans med några kollegor. Känner mig jätteefter i träningen på grund av både sjukdom och mini-semester. Jag räknar med två ynkliga träningspass till innan 2 maj, då startskottet går. Hur ska det gå?
 
Innan dess tar jag i alla fall en ljuvlig helg med pojkvän, Köpenhamn, bio, god mat och utbildning inför volontärandet på Eurovision. Till det kan ni få schlagersemlor som jag bakade ett år, med lite lingon i grädden som gjorde den härligt ljusrosa. Bra tips då det ger lite fräschör i allt det där tunga (även om semeltiden är förbi för det här året).
 

paris, det är städernas stad.

 
Paris Paris Paris. Åh vad jag älskar den staden! Jag har lite mindre foton nu än förra gången, och dessutom vet jag inte om jag har blivit darrigare eller mer ovan vid kameran, men hälften av fotona var störigt suddiga.
Nåja. I Paris hade våren hunnit komma fram och det var fullkomligt magiskt. Träden stod i blom och lyste i ljusgrönt av alla späda bladknoppar. Seine strålade i solskenet och vårvärmen och allt var liksom bara lite mer romantiskt än vanligt.
 
IMG_4973 copy
 
IMG_4978
 
Första dagen kikade vi in på Louvren, där jag inte varit förut. Vi tittade på marmorfigurer i massor, på morbida altartavlor från medeltiden (en biskop med blodet sprutande från halsen?!) och hälsade även på Mona Lisa för första gången. Det var spännande, men otroligt mycket folk så man fick stå på tå för att se.
 
 
Dag två åkte vi och tittade på Eiffeltornet litegrann. Vi tänkte åka upp, eftersom det var Sebastians första gång i Paris, men det var alldeles för lång kö. Men gud så vackert detta torn är!
 
 
 
En av dagarna tänkte vi att vi skulle ha picnic. Vi hittade dock ingen lämplig affär på vägen, så vi köpte med oss ett lass med macaroner (åt en fantastisk en med citronsmak) och letade upp Jardin du Luxemburg, en riktigt pampig 1700-talspark mitt i stan. Där satt vi på stolar vid gräset och blev lite solbrända på näsorna.
 
IMG_5037
 
Min favoritdel av Paris är Montmartre, hur turistigt det än må vara. Stämningen där är alldeles speciell och jag älskar de branta gatorna med små spännande butiker överallt. Vi klättrade upp till Sacre Cour och gick sedan vidare förbi Montmartres kyrkogård och satte oss med lite espresso på en brasseria. När man beställer kaffe i Paris ser de nämligen lite undrande ut och kommer ut med en liten espresso istället.
 
IMG_4987
 
Vi hann också med en del shoppingturer, vi gick på Lafayette i två omgångar, längs Champs Elysée och Rue de Rennes. Vi letade också efter Colette vid Rivoli, men hittade bara snordyra butiker men ingen galleria. Den hade vi tydligen gått förbi flera gånger utan att se! Vi köpte några fina planscher och gamla omslag i boklådorna längs Seine, annars köpte jag bara lite småsaker.
 
Vi bodde på ett mysigt litet hotell i Montparnasse och jag har njutit av varenda sekund när vi har kommit ut på gatan och bara gå några hundra meter för att komma till ett trevligt matställe. Andra kvällen var vi på något halvfint ställe och testade sniglar (gott!). Vi ville också gå och äta på Chartier men det var fruktansvärt mycket folk som köade för att komma in, så då trillade vi in någon annanstans istället. 
 
Tack Paris för denna gång, vi ses snart igen!
 

en monolog om att spotta på demokratin.

Idag är jag upptagen borta så det finns ingen tid för Paris-bilder än. Men jag tänkte bli lite politisk.
 
Jag hörde en dialog idag mellan två personer. Den ena personen sa att hen går aldrig och röstar för det gör ändå ingen skillnad. Hen röstar inte ens blankt.
 
Jag tycker att det låter så himla dumt när folk pratar så och jag önskar att jag kunde gå fram till dem, ta dem i örat och ropa åt dem att skärpa sig.
 
Men så gör man ju inte. Fast jag undrar om vissa människor kanske skulle må bra av en liten åthutning ibland. 
 
När någon säger att de inte röstar för att det påverkar ju inte ändå, då tänker jag att denna person är nog helt född i farstun eller kanske igår rent av. Det är som att spotta på de som en gång kämpade för vår demokrati och för allas lika rättigheter. För jämnställdhet och för folkets frihet. Att man inte kan förstå vilken skillnad just dennes röst gör, även om det kanske inte känns så när man lägger sin röstlapp bland tusen andra. Även om man röstar blankt, då har du i alla fall orkat ta ställning och ligger inte hemma på soffan och tycken synd om dig själv för att du inte tror att du påverkar någonting. Om alla tänkte så kunde vi ju lika gärna avskaffa rösträtten och införa envälde, om alla skulle tycka att det de gör inte räknas så vore det ju inte lönt att ställa upp valbåsen ens en gång. Det hade räckt med ett parti och rösten från de som styr.
 
Jag kallar det lathet. Ren och skär lathet. En sådan människa orkar inte med sitt demokratiska ansvar. De vill bara tycka synd om sig själva, rulla runt i självmedlidande och tycka att det är alla andras fel att de är i den situation de är i. De vill inte ta ansvar för något, allra minst sig själva. Vårt samhälle är inte perfekt, ingen utopi. Det kanske är orättvist. Men om man vill förändra något måste man höja sin röst och kämpa. Inte sitta på rumpan och säga att jag orkar inte försöka påverka, och sen samtidigt sitta och pusta och stånka över att det inte blir någon förändring.

kanske är det jag som är wasted.

Hemma hemma. Alltid lika rädd på flygplanet, men läste någonstans att risken för att något ska hända är så liten att man hade behövt flyga dygnet runt i 86 år för att det ens skulle vara en risk att räkna med.

Paris var magiskt i alla fall, och jag lovar att visa lite franska vårkort och en dags sommar i en park.


paris.

Om några timmar far vi. Så länge försöker jag catch up på jobbet. Vi ses på tisdag!


60 frågor.

1. Hur gammal är du? 25, fyller 26.

 

2. Hur gammal känner du dig? Beror på. Ibland känner jag mig helt lastgammal, ibland känner jag mig rätt ung. Känner mig med andra ord som min egen ålder.

 

3. Vad har du gjort i dag? Är hemma sjuk igen, så jag har sovit, tvingat i mig frukost och mediciner plus tittat lite på Vänner och lagt upp auktioner på Tradera.

 

4. Vilken film såg du senast? Star Wars episode IV igår kväll.

 

5. Vem ringde du senast? Pappa, men han svarade inte.

 

6. är du besatt av någonting? Historia really gets me going, och böcker.

 

7. Är du rädd för blod? Nej, bara i stora mängder.

 

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Vårt svala, fina sovrum. Väggarna är vita och alla möbler är vita. Här finns en säng, två nattduksbord, en bryå, en gigantisk garderob och en klädhängare. En väldigt behaglig plats.

 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Kan försöka: Tage Erlander, Olof Palme, Göran Persson, Per-Albin Hansson och heter han Ingvar Carlsson?

19-årig Miljöpartispingla (se badgen)
 

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej och har säkert fel på sista.

 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Blått och svart.

 

12. När vaknade du i dag? Först när Sebastians klocka ringde, sen klockan 7.00 när jag egentligen skulle gått upp. Sen sov jag till klockan 9.00.

 

13. Vilken är din favorithögtid? Julen, allt mys och ljus och bakning och pynt. 

 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På samma plats fast under varmare och friskare omständigheter.

 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Thailand. Det var trevligt att vara där men det sa mig inte så mycket.

 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Med nära och kära, med energi och genom att vara aktiv. Var vet jag inte men säkert någonstans i Sverige.

 

17. Vad lyssnar du på just nu? Just nu- ingenting. Har inte heller någon hang-up på en låt, tråkiga jag.

 

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nix.

 

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Ägg, vitlök, parmesan, creme fraiche, pasta.

 

20. Vem är din favoritkändis? Hm. Ryan Gosling eller Zooey Deschanel.

 

21. Vad är du på för humör just nu? Glad för att jag är piggare, lite uttråkad.

 

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Asien.

23. Snarkar du? Nej.

 

24. Vilka yrken har du provat på? Diversearbetare, kassörska, värd, instruktör, kultursekreterare (som praktikant) och utbildningsadministratör.

 

25. Hur går du helst klädd? Fin klänning. Bara ben och ballerinaskor.

 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Kräftans.

 

27. Vilket är ditt favoritgodis? Det varierar. Chokladslantar hamnar alltid i godispåsen, gillar även fruktkolla. Och allt som är surt!

 

28. Vad sa du senast? Jag sa till telefonsvararen på jobbet vad jag hette, var jag jobbade och att jag var sjuk. Tråkigt. Innan dess önskade jag sambon en bra dag på jobbet.

 

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Musik och svenska.

 

30. Vad har du på dig just nu? Pjamas.

 

31. Vilken är din favoritaffär? Oj. Hm. Mataffären :) Ica Caroli har ett fint sortiment.

 

32. Vad har du för storlek i kläder? 34-36.

 

33. Vad har du i dina fickor? Kvitton, godispapper och skit (i jackfickan).

 

34. Vad köpte du senast? Ett choklad, citron och Actimel.

 

35. Hur många gånger har du flyttat? Fyra.

Nyinflyttade i Malmö i augusti... trodde aldrig att vi skulle få rätt på allt!
 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Bok, båt, solglasögon.

 

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Det varierar. I grunden kvällsmänniska men sedan jag började jobba heltid är jag alltid trött på kvällarna. Kommer inte upp tidigare på morgonen för det.

 

38. Senaste filmen du såg på bio? Skräckfilmen Mama, riktigt bra! Dog nästan.

 

39. Har du blivit sydd någon gång? Tror inte det.

 

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Nej, tyvärr. Inte sedan jag var liten, i varje fall.

 

41. Vad åt du till frukost?  En kan jang- shot, fil med müsli och en Ibuprofen.

 

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då skulle jag snart gå ut nian och mitt liv som nyinflyttad i stan började bli bättre. Jag fick bättre självförtroende och fick fler kompisar i klassen.

 

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Har aldrig ens blivit tagen åt sidan av polisen, hade antagligen fallit ihop av skräck om det skulle hända.

 

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Min nästkusin Selma som förra måndagen ritade en fin teckning till mig, med regnbågar och hjärtan. Det blev jag så glad för!

 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? I dockningsstationen så att den kan laddas.

 

46. Vad var det sista du åt?  Två After Eight.

 

47. Vem är världens vackraste kvinna?  Audrey Hepburn var världens vackraste kvinna, punkt.

 

48. Är du blyg? Lite reserverad till en början, får ofta ge mig själv lite eld under baken med nya personer.

 

49. Vilken var den sista konserten du var på? Oj då. Måste varit The Arks slutkonsert på Malmöfestivalen 2011.

 

50. Vad heter du i andra namn? Carolina Elisabeth.

 

51. Har du varit med om en bilolycka? Tack och lov, nej.

 

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Har säkert berättat alla mina hemlisar för någon.

 

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Dans.

 

54. Har du några husdjur? Önskar att jag hade en kattunge, men nej.

Mammas och pappas kattracka
 

55. Vill du gifta dig? Absolut. Hjälper min syster i planeringen av hennes bröllop och ser väldigt mycket fram emot att planera mitt eget en dag.

 

56. Var växte dina föräldrar upp? Pappa växte upp på lite olika små orter i Skåne, mamma i Östra Göinge.

 

57. Har du någon gång ringt polisen? Ja, en gång när ett larm gick hemma hos en kompis.

 

58. Har du svenskt ursprung? Ja.

 

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Någon testade Sandy en gång, det gillade jag inte. Min familj kallar mig Jajja, annars är det bara Sandra.

 

60. Vilka är dina största svagheter? Att jag tänker alldeles för mycket.


första, andra, tredje - såld!

Just nu ligger några auktioner ute på mitt tradera. Om du är sugen på en prickig kjol i marin stil, ett udda sagohalsband eller en bohemisk sommarklänning, kika in på min traderasida. Användarnamnet är soleii.
 

illness bakery.

 
 
 
 
IMG_3476
 
 
 bild-22
 
 Jag sitter hemma och har lyckats förflytta mig från sängen till soffan. Efter en dos Kan Jang, honung och vitlökssmörgås känner jag mig lite piggare. Fick plötsligt både tid och lust till att baka, det var längesedan. När jag jobbar heltid orkar jag inte riktigt, men ni efter sista april så har jag den sjuka förmånen att sluta redan klockan 16 på vardagar. Då ska jag ha det riktigt gött.
 
Vi får se om det blir någon kaka till ikväll!
 

sjukling.

Frisk hela våren har en varit. Igår under en promenad drabbades jag av inföuensasymtom och nu ligger jag med febervärk i kroppen och missar jobb. Och på torsdag far vi till Paris, himla skit. Lika bitter som Madicken när hon har hjärnskakning och inte kan följa med på utflykt på berget.


fredagsmiddag och andra bestyr.

 
Idag är det fredag, vilket betyder sluta tidigare. Det är riktigt regnigt och murrigt idag också, och då vill en ju egentligen bara kura ihop sig som en kattunge i mjukaste filten. Så, ingen matlagning ikväll, men väl Campbells FANTASTISKA Tomat- och basilikasoppa, toppat med creme fraiche och olivfocaccia till. Bästa lunchlösningen på jobbet för övrigt, den där soppan. Det är underbart god!
 
För tillfället har jag gosat upp mig med en massa kuddar i soffan, och med Vänner i bakgrunden ska jag börja skriva på nästa veckas skrivuppgift till min kurs. Bra inledning på en lugn fredagskväll.
 
I helgen ska vi bruncha med vänner, och sen blir det säkert lite spontant hittepå. Skönt med oplanerade helger ibland, förra veckan promenerade vi i timmar! Och nästa helg är vi i Paris!!
 
Hej hej på er, ha en fin helg så hörs vi igen på måndag!
 

sugar pie honey.

 
Vilken regnruskig dag! Kände verkligen att det var läge för något uppmuntrande, så på lunchen gick jag ut och köpte en rulle fruktmentos och ett nytt läppstift från MAC, Hot Gossip efter rekommendation. Fick även rekommenderat deras lip primer som gör att färgen sitter bättre plus att det doftar ljuvlig vanilj. 
 
Sen blev det då så att vi tar och skippar kvällens yoga och går ut och äter hamburgare med vänner istället. För at citera allas vår vardagshjälte Rudolf Andersson: "Sol i sinne, brun inne". Så nu ska jag sola insidan!

alla människor är inte lika mycket värda.

En person i min yttre närhet har bekymmer. Personer i min direkta närhet påverkas av detta.
 
Kvinnan i fråga har stora problem med sitt ex. Hon gjorde slut med honom för ett tag sedan och sedan dess har hon haft ett större helvete än hon kunde vänta sig. Exet, som sedan tidigare är dömd för småbrott, mordhotar henne på hemskaste vid nästan dagligen. Han ringer och terroriserar, sms:ar så sjuka och hemska grejjer att man mår illa, kör förbi hennes hus. Han har vandaliserat hennes bil och gått in och tagit möbler med en nyckel som han behållt i smyg. Barnen mår dåligt och är så rädda för sin mammas och sin egen skull, en går hos skolkurator och en sover med en kniv. Han har telefonterroriserat min systers svärmors nya kille, och mordhotat även honom.
 
Polisen har blivit kontaktad ett flertal gånger. Hon har visat de hemska sms som hon sparat, sönerna är vittne till de verbala mordhoten. De lovar att ta in honom på förhör men vet ni vad de säger? "Vi kan tyvärr inte göra något. Att mordhota någon är inte ett brott."
 
Detta gör mig så djävulskt upprörd. Det var inte längesedan ett fall kom på löpsedlarna, om en tjej som blivit mordhotad av sin kille där polisen inget gjort. Dagar senare var hon död. Och jag undrar såhär, om vi tar och vänder på det: om någon skulle mordhota, säg, kungen, hade detta viftats bort med motiveringen att "mordhot är inget brott"? Nej, förmodligen inte. Instanser hade satts in för att skydda kungen från gärningsmannen, jag kan inte se framför mig att detta skulle ignoreras på något sätt.
Och jag skulle nog kalla repetetiva mordhot för grovt ofredande.
 
Nej, det är tydligt att en ensamstående mamma i en småort inte är lika mycket värd att beskydda som en kung eller en politiker.
 
Om ni vet något som kan hjälpa denna kvinna, snälla kommentera. Jag blir så arg att jag skulle kunna ringa polisen och skälla ut dem riktigt ordentligt, kanske är det så jag borde göra? Dags att ta även sådant här på allvar tycker jag!
 

tre ting.

En av uppgifterna på min skrivkurs var den här veckan berättandet. Vi skulle ta med oss en sak, en bok, en text och musik där vi skulle berätta om varför vi valt att ta med just de prylarna. Jag tänkte att ni ska få kika på mina historier!
 
Bok: Anne på Grönkulla
 
 
Det finns så många böcker jag skulle vilja dra in i den här show and tell:en. Men Anne på Grönkulla representerar och betyder lite mer än alla andra. Den representerar barndomens läslust och fantasislott, och den representerar de senare delen av mina tonår då jag slukade Anne- böckerna och inspirerades till att se världen genom lika fantastiska glasögon som hon gjorde. Denna rödhåriga och osäkra lilla flicka med munläder som gick i ett, som jag kunde identifiera mig helt med som yngre. 
 
Det var också så pass att jag när jag började plugga kulturadministration fick en tjej som hette Anne i min klass som jag direkt kände var en själsfrände.
 
Sak: paraply från Paris
 
 
Efter några månaders känsla av att vara inburad ställde jag en öppen fråga i kompiskretsen, ifall någon kunde tänka sig att fara till Paris eller Rom med mig. Min kursare Anne nappade på förslaget och i Paris lades sedan grunden för en underbar vänskap. Andra dagen flankerade vi runt i ett sommarkallt Paris när himlen plötligt öppnade sig. Vi sprang längs en trottoar och sökte skydd under diverse markiser tills vi kom till en skylt där det stod något i stil med Umbrelles. Paraplyn. In, snabbt som ögat, till ett paraplyparadis. Men de var så fasligt dyra. Vi frågade efter de billigaste paraplyerna i butiken och köpte sedan ett varsitt sådant, svart med kanter i regnbågens alla färger och en svart golfboll till  handtag. Andra dagen på en av mina bästa resor.
 
Musik: Sing! Sing! Sing!
 
I sista stund valde jag att spela denna storbandsklassiker, efter att ha valt mellan en massa Ted Gärdestad, The Ark och Chopin. Sing! Sing! Sing! var en låt jag hörde lite då och då på tv och som jag tyckt fasligt mycket om men jag hade ingen aning om vad den hette eller vad det var. Så hittade jag den till slut, något år innan jag började dansa lindy hop. Och det är en riktigt bensprättande lindy- låt också! Den fick representera mig dels eftersom den skvallrar om mitt stora intresse för gammal musik och för svunna tider, och om lindy hop som trots långa uppehåll hela tiden ligger mig nära om hjärtat. 

på ett skenande löpband.

Vi är ett jobblag som ska anmäla hos till Vårruset. "5 kilometer", tänkte jag kaxigt, "jag springer ju så mycket när jag tränar, plätt lätt". Jo, eller hur.
 
Eftersom jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att springa som en hamster på ett himla band, så tänkte jag att jag sätter på ett avsnitt av Kullamannen på telefonen. 30 minuter. Efter 25 minuter hade jag sprungit 3,5 kilometer och orkade verkligen inte ett steg till. Där fick jag!  Med andra ord är det hård löpträning som gäller nu, och om ni  har ett bra tips på en löpar-app så får ni gärna tipsa. Laddade nämligen ner en helt värdelös en som kostade OCH inte funkade, så segt.
 
Sandra, springa Vårruset. Det trodde jag aldrig.
 

roliga nyheter.

Hej!
 
Måndag igen, helt ok och ikväll ska jag äntligen sätta saxen i mitt toviga sockervaddshår. Ett resultat av mycket värmetänger.
 
I fredags fick denna donnan veta att hon blivit utvald som en av volontärvärdarna till årets Eurovision i Malmö, hur hur kul som helst! Det ska bli så häftigt att få vara med och jobba med ett schlagerevanemang äntligen. Just nu vet jag inte så mycket mer än att jag ska bli kontaktad gällande schema och arbetsuppgifter, eftersom jag jobbar heltid blir det kvällar och helger som uppbokads nu. Det ska bli spännande att få veta vad jag ska göra.

faith in humanity - none.

Det är söndagkväll. Jag sitter med ena ögat på datorskärmen och blomkrukor på Tradera. Andra ökat kikar då och då upp på Kalla Fakta. Sebastian förklarar för mig vad en drönare är, pilotlösa flygplan som styrs av en person bakom en joystick som med en knapptryckning kan döda människor på andra sidan jordklotet.
 
Och Nordkoera har startat krig utan någon egentlig anledning alls. Rent maktuppvisande. Kärnvapenkrig.
 
När jag hela tiden matas med sådan här information, då känner jag hur trött jag blir på mänskligheten. Trött, uppgiven, arg, ledsen. Vad tänker människor med egentligen? Hur kan folk sova på natten när de dödar oskyldiga, förstör städer, diskriminerar, våldtar, misshandlar...? Nej, jag vet inte vad jag ska göra. Egentligen skulle jag vilja ta tag i dem, skaka om dem och fråga vad i helvete de håller på med.

en hel helg.

Hej fina!
 
Det har blivit lite helgledigt på bloggen. Jag har haft en lugn och skön helg och både igår och idag har jag och min pojkvän tagit riktigt långa, friska promenader, härligt! 
 
 
Igår, lördag, var vi på mitt bästa brunch-frukostställe i Malmö: Kafé Kungsgatan! Jättemysigt och ljust café med romantisk rokoko - sekelskifts - kitschinredning. De har en ganska liten men fräsch frukost, plus att man kan grädda egna våfflor i obegränsad mängd.
 
 
 Det roligaste som finns är att beställa små presenter till sig själv som kommer med paket på posten. På fredagen när jag kom hem fanns boken "Vintageparty" för mig att hämta i vår tobaksaffär. Det var ett rent nöje att bläddra igenom denna pärla i vilken många av mina favoritbloggerskor gör gästspel som modeller. Ta till exempel Isabelle Pedersen, Emily Dahl och Miriam Parkman, för att inte tala om Volang- Linda ,  Emma Sundh och Louise Lemming som är bokens fantastiska författare. Rekommenderar verkligen denna bok, massa kul tips, recept och inspiration.
 
 
Resten av helgen har bara varit riktigt skön. Igår var vi på hejdåfest hos en kompis som ska flytta till Brasilien i ett halvår och det var mycket trevligt. Jag har varit varm och fönstren har stått öppna här hemma hela morgonen och vårfåglar sjunger i träden på innergården. När jag är inne på toaletten hör jag ofta en duva kurra och jag undrar om den bor i vår ventil.
 
Nåja.

vardagshemma.

 
 
 
 
 
 
IMG_5083 copy
 
Är ett fan av städat. Men ibland kan det vara fint med den obäddade sängen eller löskragen som blivit slängd över klädställningen i en hast. Damskor och herrskor i samma skoställ under klänningtak, fina glas och poppigt rosa nagellack. Och mest glädjande av allt just nu är knopparna som slår ut över hela min Mårbacka-pelargon.
 
 
 

blusen och halsbandet.

IMG_4938
 
Hej hej hej,
 
ikväll lär jag mig skriva roman och novell, så här kommer ett tidsinställt inlägg (fast jag brukar tidsinställa, ni tror ju inte att jag bloggar på jobbet väl?). Det är lilla jag i min nya recyclade blus från H&M som jag älskar och tänker bo i nu ett tag, plus mitt fina halsband från Spirit Stores som jag också vill bo i en liten stund. Min chef och jag pratade om sådant häromdagen - hon är en person som samlar på sig tusen skor och tusen väskor. Jag är en person som har några få favoritprylar som jag använder jämt, sådant som jag verkligen känner är jag. Sen går de sönder/försvinner och då blir jag så ledsen och vill helst leta upp något exakt likadant, som förståss inte finns. Det är ju kul i och för sig, att inte samla på sig en massa krafs.
 

vintageparty och om att shoppa.

Bild från Emmas Vintage
 

Det spekuleras mycket kring huruvida näthandeln kommer att slå ut fysiska butiker allt mer, också i vår familj. Fler och fler butiker slår ihop portarna för gott, ordet Konkursutförsäljning är något som poppar upp lite varstans.
 
Men dagar som idag tänker jag på hur stor roll den fysiska kontakten med en produkt spelar. När jag står inne på Akademibokhandeln med så superhärliga Emma Sundh, Linda Hansson och Louise Lemmings bok "Vintageparty" i händerna. Hur bokpärmen känns mot mina fingrar, hur jag snabbt bläddrar igenom ganska många sidor. Ju fler sidor jag bläddrar igenom, desto mer vill jag äga denna bok. Jag har övervägt att köpa den men också tänkt att nej, jag kan väl själv hitta på vintagepartyn. Men med doften av nytryckt i näsan kika på de välfotograferade bilderna och det lockande upplägget försvinner alla funderingar. Klart jag ska köpa boken!
 
Därför tror jag inte att näthandel kan slå ut den fysiska handeln. Det frångår hela upplevelsen med att shoppa, titta, känna, prova.

småpynt.

 
 
Morgonens vårfrukost bestod av den briljanta uppfinningen färskost med hackade valnötter och flytande honung. Bäst av allt var ett perfekt kokt ägg. Tulpanerna som ni kan skönja i övre högra hörnet hade tappat all livslust när jag kom hem idag eftersom vi har superskarp sol i vardagsrummet hela förmiddagen, tråkigt men jag har istället spritt ut dem i små vaser här och var i hushållet.
 
Redan tisdag. Det känns lite vimmelkantigt att starta veckan med en tisdag, på ett bra sätt. Och så är det ljust i oändlighet nu, så fint!

vårfärger.

IMG_4928
 
För att kompensera för det kalla vädret (eller är det för att jag har en fin stor lägenhet för första gången någonsin?) så har jag fört in lite mer vårfärg i hemmet. Ni har redan sett de pastelliga fjädrarna i mina videkvistar, som för övrigt fortfarande står och gror. Här är lite favoriter från köket. Glatt, ljust och soligt.

söndag fast en måndag.

 
Det är måndag och annandag påsk. Jag och min sambo kom hem igår efter en härlig helg med både hans och min släkt. I Växjö åt vi bland annat fine dining på Fyra Krogar, väldigt god mat och så fick vi en ursäkt att klä upp oss lite (som att vi behöver en!)
 
Bestämde att idag skulle vi bara dra runt som vi ville. Så vi har tränat, gått en runda i solen på stan, jag har skrivit min läxa till skrivkursen med fotboll i bakgrunden. Ja, ni läste rätt. Fotboll blev helt uthärdligt efter att jag dukat fram jordgubbar, melon och engelsk cheddar. Mat mat. Nu ska vi snart gå på bio och se "Mördaren ljuger inte ensam", längt!

RSS 2.0