respons

Hej!

Bredband2 får pluspoäng igen för att de till och med tog sig tid att kommentera min blogg och ursäkta felet (som tydligen ligger hos deras nätägare. Det tycker jag var fint gjort. Guldstjärna i kanten!

bara negativt

Jag vill ge två stora, feta kängor:

En till Apples nya iPod Nano, vars batteri laddas ur fortare än någonsin eftersom den tydligen fortsätter att dra energi efter att man stängt av den. Så sämst!

Och till Bredband2. Sämsta bredbandsbolaget man kan ha, har varit utan internet i så många omgångar nu på sistone och senast hela denna helgen. Tack och lov så har jag en snäll granne som lånar ut sitt trådlösa nätverk till mig.

Skärp er!

ta tåget



Hujedamig! Att hinna med första tåget hem efter jobbet var en dröm för bra för att vara sann, för jag hade glömt att det var Malmö-festival. Inte drömscenariot direkt.
Men hem kom jag, efter lite lurilusk hann jag ändå med sista bussen från stationen, och tack Sanna som följde mig en bit!

Imorgon ska jag inte blogga på hela dagen. Jag ska städa, träffa en vän och sen bara ta det sjukligt lungt med han - som - jag - brukar - pussa - på.

bekvämlighet

Det senaste året har jag levt i kjolar, klänningar och leggings. Måste vara mer än ett år sedan jag bar jeans (för jeansleggings kan väl knappast räknas?)
Men idag bär jag åter ett par gamla kompanjoner. Det nästan krävs på det nya jobbet att jag kan stoppa saker i fickorna. Så därför får det bli så. Jag måste säga att det känns konstigt. Som tur är hade jag ett par som inte var så tighta!

vykort









Såhär fint hade jag det under förra veckoslutet. Vackra vyer och utflykt till utställningar och Håverud. Och inte minst har det lagats och ätits absolut himmelsk mat!


go magkatarr

Från uppfylld till tömd på knappt två dagar. All stress som lyckats klämma sig in i denna vecka, alla åtaganden, allt krångel och alla krav. Hur fan gick det till?

En fin samling recept

Att fortfarande försöka intala sig att det visst är sommar är ren och skär lögn. Det piskar i backen och blåser kalla vindar. Idag var det dags för jacka för första gången denna höst.

Och jag har bara höstmyst ikväll. För mig själv, det känns konstigt. Men snart ska jag dra igång höstbunkringen och använda alla saker jag haft stående i skafferiet alldeles för länge: kikärtbiffar av en oöppnad påse torkade kikärtor, och så blir det till att köpa rödbetor så att jag kan göra rödbetsbiffar. Jättefint att frysa in. Och jag ser framemot att höstmysa med en massa rotsaker och goda såser och dressingar. Och i veckan ska jag göra Underbaraclaras underbara, somriga potatissallad. Innan det blir alldeles för höstigt.
Nedan följer recept på godheterna man kan få fram (varav många är citerade från Clara Lidströms blogg).

Underbaraclaras värmande soppa

"Jag fräser en hackad lök och två vitlöksklyftor i en rejäl klick smör. Så slänger jag ner en näve persilja från landet som får fräsa med. Sist slänger jag ner potatisslantar som får lite stekyta. Så häller jag på fetmjölk och låter det hela koka. Adderar lite buljongpulver, salt och vitpeppar. Sist några paprikabitar. Så sätter jag i mig alltihop och fryser inte längre."

Underbaraclaras somriga potatissallad

"Igår blev det ljummen potatissallad med rädisor och drivor av dill. Turkisk yoghurt med 1/4 majonnäs blir en perfekt dressing. När jag gör sallad vill jag inte att potatisen ska simma runt i dressingen,  som när man köper den. Ett tunt lager dressing på potaten räcker bra. Och två vitlöksklyftor och massor av svartpeppar ska det förstås också vara."

Underbaraclaras rödbetsbiffar

"Riv fem färska rödbetor, en gul lökar och fem kokta potatisar.
Blanda med ½ dl grahamsmjöl och ½ dl vetemjöl, salt och peppar.
Forma till biffar och lägg i frysen i 30 minuter. Ta sedan fram det antal du vill ha till middagen och låt resten vara frysta. Stek biffarna på hög värme under en kort tid, utan att röra dem. Sänk sedan värmen och låt de steka långsamt på svag värme. Det tar ett bra tag innan de är genomstekta"

Min supergoda dressing

3 dl Creme Fraiche
1 msk vinäger
1/2 msk honung
Salt
Peppar
Persilja
1/2 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta


Servera gärna med kyckling marinerad med soja, olivolja, honung, salt och peppar ugnsstekt med rotsaker såsom morötter, palsternacka, potatis och sötpotatis. Salta, smöra och/eller olja!


inte helt dåligt

Sweet disposition

Wish me luck

Hej hå, nu är jag back on track. Jag har spenderat nästan fyra härliga dagar på en av Sveriges finaste platser med universums i särklass finaste karl. Jag är helt uppfylld av energi nu och redo för min första dags provjobb.

En dag på rosa moln









Det har varit en fin dag idag. Lite halvregnig sådär, men vad gör väl det när jag:
- introducerats på det nya jobb jag kanske får, ett som till råga på allt verkar alldeles fasligt roligt
- tittat på kattungar och matat sötnosarna med tonfisk
- lånat kul böcker på biblioteket
- gått på Kulturens utställningar och kramats med älsklingen
- mysfikat med densamme
- suttit inomhus i det varma dunklet när regnet öst ner
- ätit rostade mackor med Nutella

Nu far jag till ett lantställe i ett par dagar, så håll till godo så länge!

sushikvällsmat och kattungar

Jag önskar så att jag tagit med mig kameran igår, för vi gick nämligen hem till min pojkvän och tittade på de vilda kattungar som delvis bosatt sig i deras underbart lummiga trädgård. Vilka sötnosar! De var litet skygga och fräste på kattungevis när vi försökte röra dem, men efter lite torrfoder och mjölk fick vi åtminstone närma hos med handen och klappa lite utan att de sprang all världens väg. Men nog vart de rädda alltid.
När kattungarna hade tröttnat på oss gick vi och åt väldigt god sushi på Zen här i Lund, och sen gick vi och tittade lite till på kissemissarna.

Schemat och litteraturlistan har lagts upp för etnologin som jag ska läsa nu i höst. Som jag längtar! Allting verkar superspännande och superroligt! Efter en termins språkstudier glider jag mer än gärna tillbaka i humanioraspåret, ska ni veta. Aldrig mer SOL-centrum!



Den fina lilla sötsillen som bor hemma hos mamma och pappa. En stor luns, jämfört med kattungarna.

Lisbeth Dahl




Bild



Nya favoriten är Lisbeth Dahl.

Tre saker jag har i min ägo som är signerat ovannämnda är en ram, inneskorna som synes ovan och ett par hårklämmor, dock inte de som är på bilden. Men de är lika fina för det, vad jag vill förmedla är den känsla av vintage och romantik som föremålen andas.
För er som bor i Lund säljs en del Lisbeth Dahl-produkter på Udda Tina på Lilla Fiskaregatan.

million pieces

Jag är ingen seriös följare av Idol. Men auditionerna brukar jag följa, det är alltid, alltid något minnesvärt, konstigt, dumt, hemskt eller vackert som man sedan minns.

Förra året charmades jag totalt från första stund Tove öppnade munnen på sin audition för Anders Bagge. Hon hade något. Förmodligen "det". Men i alla fall.

På "Allsång på Skansen"-reprisen nyss sjöng hon en låt från sitt kommande album. And I love it. Hennes avtryck i Idol var kanske ganska ljummet för min del, främst på grund av låtar som inte alls passade henne. Men nu är det bra.

(har för övrigt fyra tuffa, långa arbetsdagar kvar. Tanken på det adderat med total utmattning efter allt som pågått idag samt SAKNAD gör att jag känner mig ganska så mycket låg just nu. Usch.)


tio stycken vita rosor



<3

(ja, jag leker med GIMP)

en petitess

Läste en intervju i söndagsbilagan på jobbet. Det handlade om en rullstolsbunden tjej som drabbats av en muskelsjukdom som hon hade diagnostiserats för tio år tidigare. I artikeln satt de och sa atta ja, eftersom inte internet fanns då så fick hon slå upp vad det var för en sjukdom i medicinböcker.

Vänta, vänta vänta... rewind. Eftersom internet inte fanns för tio år sedan? År 2000 minns jag distinkt att mina klasskamrater och de äldre ungarna på skolan satt vi lunarstorm vareviga rast. Redan ett år innan dess letade jag upp dikter på internet, det enda jag kunde göra på nätet var att söka på startsidans sökmotor.
Jag undrar om Aftonbladet eller Kvällsposten eller vad det var tror att vi levde på stenåldern för tio år sedan. "Eftersom internet inte fanns". Suck och storfail på er, sluta att få folk att känna sig så gamla, haha!

GIMP

Jag laddade ner bildredigeringsprogrammet GIMP men usch vad krångligt det är! Jag kopplar nada och vissa funktioner verkar inte... funka. Förmodligen gör jag något fel.

fint så det förslår

The little deers

Constance-Victoria

Kertiii

Anna Malmberg

längesedan

Saknar att röra fingrarna över pianotangenterna och åstadkomma musik

utomordentliga dag

Det är ganska trevligt att väckas av alarmsignalen på första försöket. Och en underbar dag är det ju alltid när man får börja morgonen med pussar, kramar och meningsutbyten med den man tycker allra bäst om ♥.
Men man vet att det är en ovanligt bra dag när man kommer till jobbet och går igenom nästan hela den första timmen utan att få en enda skrynklig sedel (visst är det det lilla som gör en glad?)
Sedan har allt bara flutit på som en lugn skogsbäck eller som tåget på rälsen ellerhurmannuvill. Så road man kan bli av barnet som skriker rakt ut i högan sky för att mamma lade upp muffinpaketet på kassabandet och inte han, och av damen som är närmare sjuttio än sextio, som men elegant frisyr och diamanter i öronen köper en Harlequin-roman, öl och godis och tar kvittot med förklaringen att hon håller koll på makens godiskonsumtion och det här blev ju bra, dig ska jag handla av fler gånger.

Sen blir klockan tre och man bara längtar efter att de kommande sextio minuterna ska snigla sig förbi. Långsamt, långsamt går det, och man längtar efter vännerna som man ska träffa på kvällen och den älskade som man ska träffa efter arbetshelgen (alldeles för många dagar, om ni frågar mig).
Och vips är man hemma, inga försenade tåg, och man möts av en jamande katt som sträcker ut tassen mot en i trappen. Och mamma och pappa kommer hem från Ven och skrattar och berättar att mamma rullat under en bom.

Mad men



Alla, alla pratar om det. "Mad Men". Alla bloggar jag läser, hälften av alla människor jag känner... serien, som utspelar sig i början av 60- talet, känns litet mer som min cup of tea än, säg, "Desperate Houswifes", syrran älskserie.
Så nu är det väl dags för mig att ta mig i kragen och titta. Ge första säsongen en chans.

Blev för övrigt apglad att "Twin Peaks" började gå igen, har alltid, alltid velat se det. Jag kom ihåg att se ett avsnitt...


RSS 2.0