vi tror på lust.

The Ark - Sista dansen i Växjö.
Så avslutar jag en hård arbetshelg, jag har tänkt på den här dokumentären mest hela dagen (klicka på länken för att komma till klippet på SVT Play).
The Ark. Sveriges, Växjös, älsklingar. Alla har en åsikt om The Ark. Jag skulle vilja säga något klyshigt i stil med att "antingen älskar man dem eller så hatar man dem". Jo, jag älskar The Ark. Min syster hatar The Ark. Sedan kom min granne och vände upp och ner på livet genom att säga att han nog gillat The Ark om det inte var för gitarristen Jeppson. Som. Han. Avskyr. Jeppson. Jag vet inte vad denna människa gjort min granne, men det verkar vara något fruktansvärt. Kanske är det bäst att jag aldrig får veta.


Åter till dokumentären. Om du gillar The Ark (och kanske ogillar bara Jeppson eller valfri bandmedlem lite) så borde du se den. Som ett hängivet Angelhead fick jag såklart lite gåshud. För mig själv sjöng jag tyst med i It takes a fool to remain sane. Texten sitter som inväxt i ryggmärgen sedan den tiden då mitt 13-åriga, musiktörstande jag satt instängd på tonårsrummet och lyssnade om och om igen på låtar som jag spelat in på ett kasettband från radio. It takes a fool to remain sane förekom tre gånger på det bandet, Echo Chamber två.

les aventures extraordinaires.

Påskhelgen har spenderats på bästa tänkbara sätt i Malmö med obskyra mängder påskgodis och lika obskyra mängder god mat och gott sällskap. När man någon gång mellan allt ätande måste vila magen så är en lättsam film rätta avslappningen. Vi upptäckte en underbar fransk film, Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec (eller Adéle and the secret of the mummy som den heter på engelska). Påminner lite om Amélie från Montmartre som är en av mina favoritfilmer, och lite om Indiana Jones. Den utspelar sig i början av 1900-talet (bästa!) i Paris och handlar om den fräcka, glada och modiga journalisten Adéle och hennes äventyr. Jag tänker inte ens försöka beskriva mer än så för jag kan verkligen inte göra historien rättvisa i en kort sammanfattning. Den är alldeles fruktansvärt fransk, rolig, quirky och spännande och jag tycker ni ska ta och se den!

RSS 2.0