time fliesTiden går så hutlöst snabbt. Jag förstår inte vart den tar vägen. Nyss var det oktober, gult och krispigt solsken och gyllene löv som brann i sprakande färger på marken. Nu är det strax december. Strax jul. Strax åtta månader för mig och ♥. Strax slutet av 2010.

 

Och strax deadline för min tenta. Tillbaka till böckerna.


reel around the fountain

Var ute och fotade fina Sanna i fina söndags. För att hon skulle få en headerbild till sin blogg. Vi härjade på den översnöade och öde lekparken pch blåste såpbubblor och frös om rumpan.

som det kan kännas

Idag är jag oerhört gnällig och trött på allting i denna värld. Jag är trött på att ha tenta efter tenta i den här förbannade etnologin, utan att ens ha några dagar på mig att orientera mig inför nästa upggift. Jag avskyr hela Lunds etnologiska institution, jag hatar er! Jag hatar att jag typ måste gå till och från körrepet ikväll, hundra miljoner mil, för man kan inte cykla på grund av snön och inga passande bussar går där heller. Så jag avskyr att körrepen ligger på ett så dumt ställe. Dessutom är jag urbota trött på att försöka göra bra saker för hur jag än gör så blir det alltid bara fel ändå. Så nu slutar jag.
Jag avskyr att jag inte har mat hemma och måste gå och handla innan frukost, jag avskyr att jag ens måste stiga upp idag.

Så känns det idag.

och på jobbet är det bra

Idag har jag varit mer klämkäck än någonsin på jobbet. Jag börjar verkligen bli bekväm i den där lekledarjargongen nu och det ger enormt mycket energi att kicka igång besökarnas energi och att dessutom underhålla dem med resultaten. Känns bra. Om det bara inte vore för de där himla bussarna...

kuriosa

♥ Till våren och hösten och våren igen tänkte jag läsa kulturadministration. Ta en kandidat i det. Inatt läste jag igenom hela schemat för det första året och det verkar galet. Och kul.  Och svårt. Men det ska bli skönt med något mer handfast än det jag läst hittills. Nu blir det marknadsföring, projektledning, budgethantering och ekonomi. Jag vill gärna veta mer om kurserna i kulturadministration så om någon av er läsare (antalet har växt avsevärt under de senaste månaderna, välkomna alla nya fina!) läst eller känner någon som läst det, kommentera gärna!

Jag minns när jag tänkte börja plugga i Stockholm, då fann jag en ny klasskamrat på detta vis. Hon fann min blogg där jag skrivit om kursen. Nu kom jag aldrig dit, vilket jag är glad för, men i alla fall.

♥ Enligt kalkyleramera.se är min blogg värd 500 kronor. Så skulle jag hamna i trångmål någon gång så är det väl bara att lägga ut den på tradera...eller? Skämt åsido. Det var kul kuriosa.

♥ Spamalot igår på Nöjesteatern i Malmö var rolig som tusan, hela mitt sällskap skrattade mycket hjärtligt och Johan Glans... ja, glänste i rollen som vakten som inte fattar instruktioner. Det kändes alldeles för kort (underbart är kort, alldeles för kort och allt det där).

♥ Idag åker allt julpynt upp, idag ska hela lägenheten julstädas och det är lika bra att börja nu!

fint nonsens

Tjingalonkastånkan knackamackadam prussiluskan tjingatjångatjej hej!

pippi på ärten

Åh, den glädjen när jag drog upp persiennen imorse och fann hela exteriören täckt av vit, orörd snö! Det är kallt som in i nordens och nu har hösten definitivt övergått i vinter. Såhär såg det förresten ut i vintras, eller rättare sagt i mars (vår?) när jag var i hufvudstaden och halkade runt i Gamla Stan timmen innan mitt X2000- tåg tog mig hem till lilla London (Lund). Jag är glad att jag inte bor i Stockholm för där var det ännu huttrigare än här!

Och vet ni? Nu tänker jag titta på några avsnitt av Pippi Långstrump.


1

Spela trumpet utan trumpet är det svåraste som finns
                                                         -
Pippi Långstrump

ånger

Määh. Jag har ett stressmonster i min mage och ändå gör jag ingenting för att mota bort det. Uschiamej, med facit i hand hade jag INTE pluggat etnologi om jag finge välja om.

försvinn!!

Novemberslask. Som att det sänkt en äcklig dammtuss över hela vårt land. En dammtuss som pinkar ner allt med en massa äckelkallt regn hela tiden, dag ut och dag in. Det blåser sylvassa vindar genom jackor och lager av tröjor, de letar sig fram till den lilla glipan som råkar finnas någonstans bland alla halsdukslager och bara sticks och kyler. Uschiamej. Löven är slabbiga och fastnar överallt, inte är det samma gyllene löv som för någon månad sedan heller utan ruttnade löv.

Åh, ruttnade november, begone! Dumvinter.

thai

Ok, jag erkänner mig skyldig! Julgardiner, en julkudde, ett juleljus och en duk har åkt upp. Men inga ljusstakar eller tomtar förrän advent!
Jag skyller helt på den missade julen förra året. Men det var ju inte helt piss ändå för ja, för ett år sedan satt jag och hela familjen och räknade ned dagarna till avgången mot Thailand den tolfte december. Och fy vad jag saknar Thailand! Två underbara veckor med min underbara familj: min fina pappa som jag litar på mest i hela världen, min söta mamma som är den snällaste mamman i världen, min kära syster som faktiskt är den bästa systern i världen även om vi retat varandra till vansinne förr om åren. Så går det när två starka viljor möts!Min oförskämt söta bebissyster!

Gud i himelen vad jag saknar det! Aporna som vi inte fick mata, ödlorna som sprang på de brännheta, grönfärgade gångarna vid hotellet, båtresorna, poolhänget, familjekvällar, syrran som blev sur som attan för att vi blev påtvingade sjalar och grejer när vi skulle åka upp till Big Buddha (hon utfärdade bildförbud men jag smygtog allt, och pappa också).

Nej, nu börjar det pulsera i reseådran.

kärlek

Favoritbok i barndomen?
Vad räknas som barndom? Nåväl, när jag var riktigt liten gillade jag Emma tvärtemot (om ni minns böckerna om Emma och Totte) och som ett lite äldre barn var jag stormförtjust i mina sagoböcker från banden Barnens bästa. De hette Folksagor och Fabler och Stora föredömen och sådana saker.

Vad läser du just nu?

Läste just ut Tusen strålande solar och är nu mellan böcker. Funderar på att läsa lite Maria Gripe.

Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?
Inga just nu.

Dålig bokvana?
Ibland hinner eller orkar jag inte läsa på länge så då händer det att jag slutar mitt i en bok och försöker sedan börja från samma ställe igen. Det fungerar inte så bra.

Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket?
Bara kurslitteratur, dessvärre. Inget roligare än så.

Har du en läsplatta?
Nej, jag vet inte ens vad det är!

Föredrar du att läsa en bok åt gången eller flera på en gång (slalomläsning)?
Jag föredrar nog en bok åt gången så att man kan uppslukas i den, men visst händer det att jag läser flera samtidigt. Speciellt när jag var i tonåren och läste som om det inte fanns någon morgondag!

Sämsta boken du läst i år?
Svindlande höjder. Förlåt, jag vill verkligen läsa den och tycka om den, men efter halva boken förlorar den mitt intresse helt. Men jag vill väldigt gärna veta hur allt slutar och satsar därför på att se filmen istället.

Bästa boken du läst i år?
Minns knappt vad jag läst i år, men det kan vara Den trettonde gåvan av Jane Johnson.

Hur ofta läser du utanför din egen bekvämlighetszon?
Inte särskilt ofta, men jag har försökt mig på litet deckarböcker på sistone, som Poirot.

Vilken är din läsebekvämlighetszon?
Historiska romaner söker jag mig mest till, gärna med någon form av mystiska inslag som i böckerna Sagan om Isfolket. Jag gillar även barn- och ungdomslitteratur som jag känt till sedan jag var yngre, som Maria Gripe och Anne på Grönkulla.

Kan du läsa på bussen?
Absolut, men jag sitter oftast och tittar och lyssnar på musik.

Vilken är din favoritplats att läsa på?
Sängen och soffan.

Vad anser du om att låna ut böcker? Regler?
Jag har lånat ut många böcker som jag antingen aldrig fått tillbaka eller som jag fått tillbaka i ett helt annat skick. Därför lånar jag helst bara ut böcker till folk jag känner väl och man ska vara väldigt rädd om dem, speciellt om det är fina böcker. Pocket är inte så noga, men min kära syster (hrm) har ofta lämnat tillbaka böcker med skador i pärmarna. Jag är själv extremt rädd om böcker jag lånar av andra och förväntar mig samma behandling tillbaka. Mina böcker är mina bebisar.

Viker du hundöron i dina böcker?
Går bra i fula dumma kursböcker. Och biblioteksböcker som redan har spår av hundöron. Men jag viker aldrig i mina böcker annars.

Skriver du någonsin i bokens marginaler?
Kommer aldrig på fråga!

I studierelaterade böcker då?
Ja, jag har lärt mig stryka under och kladda lite på sistone. Innan var jag i det närmaste allergisk mot kladd i böcker och det kändes som helgerån att dra linjer i dem!

Vilket är ditt favoritspråk att läsa böcker på?
Svenska. Det är mitt modersmål som jag dessutom är väldigt bra på, så därför kommer jag på ett sätt mycket närmre böckerna känslomässigt än om de är på engelska (som jag också är väldigt bra på i och för sig). Bra översättning förutsätts då, jag tycker att Harry Potter- böckerna är väldigt bra översatta och jag älskar dem. Jag kan läsa på engelska också men väljer den svenska versionen om båda ligger framför mig.

Vad får dig att älska en bok?
Ett målande språk, fängslande personer och ett språk som gör att bokens innehåll känns som en magisk värld. Det är en konst!

Vad inspirerar dig att rekommendera en bok?
Om den gör mig så exalterad så att jag inte kan hålla den för mig själv. Bra böcker ska man dela med sig av!

Favoritgenre?
Sagor och sagoinspirerat (dock inte fantasy så mycket). Vardag kan fungera men fångar mig ofta inte på samma sätt.

Genre du sällan läser (men önskar att du gjorde oftare)?
Biografier och sanna händelser.

Favoritbiografi?
Jag vill ha en egen måne av Kenneth Gärdestad, en av de få biografier jag läst, och så fantastisk!

Har du någonsin läst självhjälpsböcker?
Sanna Ehdins böcker har varit litet som mina kompisar många gånger och jag gillar konceptet med självhjälpsböcker väldigt mycket. Även om man måste tänka på att kanske integrera råden till sitt eget liv.

Ted

Är så glad att Ted Gärdestads "Så mycket bättre" (lyssna) fått äran att vara litet som ledmotiv till tv4:s succé med samma namn. Jag tycker att man ska lyssna mer på Ted!

julen är över!

I flera dagar har jag frågat mig om man får dra upp julpyntet nu. Är det för tidigt? Jullåtarna på min spotifylista ligger bara och väntar och jag har inte velat röra dem för tidigt. För jag vill ju inte tröttna innan julen är här!

Men igår på jobbet var jag så illa tvungen att fuskstarta med julmusik och julbord som gästerna skulle ha. Idag vill jag skrika om jag hör "Jingle bell rock" igen!

nattateBlev så ofantligt sugen på te mitt i natten. Grönt ekologiskt äppel-fläder eller Earl Green citron- bergamott är mina favoriter.

aktuellt

Aktuell plats: samma gamla myslägenhet med bästa grannarna i Lund
Aktuell händelse: något som har med jobb att göra
Aktuell låt: The Call av Regina Spektor just i denna stund, annars Dog on wheels med Belle & Sebastian
Aktuella klädesplagg: prickiga strumpbyxor, ballerinarosa linne och svart långkofta
Aktuella skor: älskade Nilson- kängor ♥
Aktuellt hår: lång. i behov av klippning. inte färg. fint.
Aktuella favoritprylar: mina tavlor
Aktuell bok: Tusen strålande solar
Aktuellt tv-program: Big Bang Theory och Våra bästa år
Aktuell film på bio: Cornelis
Aktuell film på dvd/video/TV: Sanna och jag betar som bekant av Utvandrar- och Nybyggar-serien
Aktuell mat: billigt och studentigt
Aktuell glädjesämne: vänner och grannar som är vänner. Och upcoming första advent!
Aktuell längtan: JUL
Aktuell känsla: orkeslös och omotiverad (därav denna lista)
Aktuellt uttryck/citat: Lite mindre söt, lite mera sfärisk, en blandning av Sannas och Andreas briljanta hjärnor
Aktuell favoritsysselsättning: lyssna på massa musik
Aktuellt jobb: Hemköp och Utmaningarnas Hus

ledig

Jag ägnar min lediga dag åt att ligga på soffan, lyssna på Belle & Sebastian och spela Alfapet.

lemon drop


oh, elope with me in private


1

Åh. Firade färdig tenta med "[500] days of Summer". Min finaste film, tror jag.

puffa

Bra dag- nästan klar med tentan, tränade afro tills jag nästa dog, skrattade med underbara vänner, åt en american pancake och invigde en ny bakningskompanjon.

Imorgon bra dag- skicka in hemtentan, slippa tentastäda för här är redan fint, "Nybyggarna" med Sanna.

Gilla gilla gilla!

visdomsord

-Varför kan det inte fortsätta vara natt så man slipper den här dagen?
-Slipper? Näädu, den här dagen har jag användning för!

- Hampus, "Den vita stenen"

Vis unge, den där Hampus! Precis så ska man tänka!


mugge biggeGoddag goddag, flickor och pojkar, tösapågar och pågatöser!

Det skrivs hemtenta, om inte än för fulla muggar så i alla fall för det sista slammet i botten på juicepaketet.

mina drömmar är besannade

YES!

Jag är så glad att Mona Sahlin tagit sitt förnuft till fånga och beslutat att avgå som partiledare för Socialdemokraterna! Inget emot Sahlin så, hon är säkert en jättego person, men förtroendet för henne i Sverige är pinsamt lågt vilket inte gör annat än skadar partiet. Socialdemokraterna var efter Göran Perssons avgång alldeles för nällade att sätta en kvinna i spetsen, även om de tillönskade antingen var döda (vila i frid, Anna Lindh) eller helt enkelt inte ville. Då frågar man Mona. Hon kanske inte var den bästa kandidaten, men hon var kvinna. Men enligt mig ska kompetens gå före genus, och även om en kvinnlig partiledare ser jättefint ut för jämställdhetsfrågorna som partiet drivet så är det inte det som ska avgöra en anställning. Bäst lämpad, ska det vara.

Nu håller jag tummarna för att det finns någon ung, ny kandidat för partiledarposten som åter kan leda partiet till dess forna storhet. Friskt blod tror jag partiet behöver. Men, som sagt - ge uppdraget till den bäst lämpade!

upptänd

Idag  har jag släckt bränder. Var ganska duktig, om jag får säga't själv. Jag släckte dockan Conny med en brandfilt och köttade med en kolsyresläckare. Så var min söndag!


julvimplarHos Carlssons har julpysslet redan dragit igång, och undra på det när vi missade hela förra julen! Lillasyster har bakat julkavring uppe hos sig i Småland och jag och min pojkvän har pysslat ihop julvimplar hos mig här nere i Lund. Idén med notpappersvimplar kommer från Underbaraclara, och jag köpte gammalt notpapper på second hand. Tydligen skulle jag handlat det på Erikshjälpen istället, och jag kan kanske hålla med min pojkvän om att tjugofem kronor kanske var att ta i för två sidor noter...

the edge of reason

..."I am enjoying a relationship with two men simultaneously. The first first called Ben - the other Jerry."

(meh, ok, tre egentligen då, för att ta udden av Bridget Jones- citatet). Men Ben och Jerry är underbart sällskap vid tentaskrivning. Och tvätten, den kan vänta.

1800-tals alter egon

Nu har vi sett "Utvandrarna", nästa projekt är "Nybyggarna"! Vi funderade på hur livet skulle vara om vi skulle gå omkring med hucklen, så som var brukligt för kvinnor här i landet under 1800- talet. Hur skulle vi då se ut?
Efter en laboration kom vi fram till att om vi skulle tvingats bära hucklen så hade vi nog dött ogifta... fast nog tyckte jag att Sanna var stiligare i sjal på huvudet än vad jag var!

Jubileum

Psst...

alla ni som bor i Lund med omnejd: jag är med i Bella Voce, Lunds studentsångerskor som sjunger rysligt fint, och vi har jubileumskonsert den 20 november klockan 17.00 i Universitetshusets aula. Kom dit, vettja!
Biljetter finns att köpas vid antingen ingången (om det finns kvar), eller på Akademibokhandeln i Lund.
100:- för studenter, barn och pensionärer, 150:- för övriga.

BFFMin bästa väninna Sanna och jag ska ha en riktigt myskväll ikväll. Det var nog ganska längesedan som bara hon och jag umgicks en hel kväll, voy! Det blir "Utvandrarna", skånsk sushi (det ni!), chokladbollar och kanske lite annat gott. Smarr!

Men innan dess: hemtenta, städ, flyersutdelning.

Kulla Gulla-komplex

 

Böckerna om Kulla-Gulla var bland mina favoriter som yngre, och även idag tycker jag att det är utomordentligt bra att läsa. I mitt eget vardagsstök, med skola och städning jämt och ständigt känns det som, förundras jag över Gunilla Beatrice Fredrikes flitighet i böckerna (jag hade alla, från bilderboken "Kulla-Gulla på barnhemmet" till slutet av historien, "Kulla-Gullas myrtenkrona"). Från sju års ålder arbetar hon som hjälpehjon på först Blomgården och sedan Kullatorpet. Hon städar, lagar mat, har hand om ungar, putsar, passar upp, arbetar i ladugården och fälten, gör dagsverken, går i skolan och läser läxor. Upp i ottan och mota upp alla de andra utan vare sig gnäll eller gny. När hon är fjorton uppdagas det dock att hon är det försvunna barnbarnet till patron Sylvester på Höje, men trots sitt nya liv som adelsdam lägger Gulla aldrig direkt latsidan till.

Böckerna är skrivna av Martha Sandwall-Bergström, en arbetarkvinna som med ett handikappat barn som ville lyfta arbetarklassens röster i samhället. Någon lika perfekt och vän som Gulla finns det nog inte i denna värld. Men eftersom alla de personer man läser om blir så levande så undrar jag ändå - hur orkade hon och varför orkar inte jag?


Jul i folkton

Nu dröjer det ju lite till första advent, men eftersom jag nyss köpt årets första pepparkaksfil kan jag väl lika gärna vara lite julig till.

I år får julskivorna av Carola och Tommy Körberg sällskap av mycket lyssnande på Jul i folkton.

comeback

Det är verkligen inte min dag idag. Och upplägget på etnologikursen är det sämsta jag varit med om under min universitetstid, och hemtentan känns sniken och hemsk eftersom två av tre frågor baseras på en artikel i en tidsskrift som inte finns att låna utan MÅSTE köpas. Pungar man inte ut klarar man inte hemtentan. Vad hände med att man skulle kunna låna eller kika i referens-ex om man inte hade pengar? Ja, här passar det bra med en känga!

Dagens känga:
går till Etnologiska Institutionen i Lunds grundkurs. Dåligt upplägg och elakt upplägg.

Dagens fina:
den söta och ovetande granne som har ett oskyddat nätverk som jag kan mejla viktiga mejl på, eftersom Bredband 2 ännu en gång inte fungerar. Och här är en känga till, till Bredband2, som genomför ett "planerat driftarbete" utan att informera sina kunder. Så många dagar som det gått sammanlagt när det här himla bredbandet inte har fungerat under min tid i lägenheten, det är säkert uppe i en halv månad. När det är uppe i en månad totalt så ska man kanske be att få slippa betala en månadsräkning. Skärpning, faktiskt, jag vet inget annat bredbandsbolag i Lund som har problem och ligger nere lika ofta som Bredband2!
målarkludd


da Vinci - Mona Lisa


Parmigianino - Madonna with the long neck


Dalí - Persistence of Memory

I Norra Skåne idag läste jag en artikel om Mona Lisa, eller snarare om Mona Lisas leende. Många människor har genom århundradena funderat på och fascinerats av gåtan bakom denna kvinnas slutna läppar. Är det da Vincis älskare? Är det ett självporträtt? Är hon gravid, tandlös? Har hon en man under kjolen eller är hon otrogen mot sin man?

Förra hösten läste jag konst. Och jag har egentligen alltid tyckt att Mona Lisa är en ganska trist tavla. Men i en förstoring på en föreläsning såg jag hur det i dalen på hennes högra sida finns en bro, och på den bron ser det ut som att någon springer, snabbt snabbt så att konsturerna suddas ut i dimman. Det är detta som fascinerar mig med konst. När det verkar finnas en dold, mystisk mening i bilden, något som skrämmer. Det känns som att om jag får veta vad som är hemligheten med just denna bilden, då kommer allting i livet att falla på plats. Men den glider undan under mina fingrar hela tiden.

Det är inte alla konstverk som har den karaktären som lockar mig. Men Madonna med den långa halsen är en. Varför är halsen lång? Varför är Jesusbarnet så stort och läskigt? Varför står det en liten martyr i ena hörnet? Ingen teori eller förklaring, det känns alltid som att det finns något mer.
Varför rinner tiden ut hos Dalí? Vad är det för ett öde landskap? Är det helt tyst där? Är det ett vakuum? Kommer någon att höra mig ropa? Kommer jag bara att springa och aldrig komma fram?

Så kan det kännas kring en målning eller ett foto.

mord i miniatyr


1


2


3

Satt och beundrade faderns nya tv-bänk i hans nya sköna fåtölj och råkade slänga ett öga på SVT:s Kobra, som jag aldrig tittar på. Men den delen som handlade om en kvinna vid namn Frances Glessner Lee var nervkittlande bra! Hon ägnade sista halvan av sitt liv åt att bygga brottsplatser i miniatyr, små söta dockhus med blodfläckade tapeter, omkullslagna stolar och arsenikförgiftade dockor. Dessa miniatyrscener skapades för att rättselever skulle lära sig vikten av att studera varendaste liten detalj i en brottsplats, och varenda liten detalj var också med i Glessners skapelser. Små, små virkade skor, tvålar, flaskor, mattfransar. Även om de är skapade i pedagogiskt syfte så finner jag dem väldigt morbida, skrämmande och fullkomligt fascinerande. Ja, det som skrämmer mig är fascinerande, och dockor är obehagliga som de är. Mord i miniatyr är otroligt kusligt!

simma

Fick lust att spela The Sims nu när jag är hemma hos föräldrarna och inte kan jobba på grund av tanden. Men. Inte fungerade cd-romläsaren på den stationära, inte. Mög.

memory lane

Hemma i Hässleholm för en helgs jobb, dock något omvänt eftersom min visdomstand krånglar. Efter några timmars tandläkare och apotek tar jag en plötslig nostalgitripp. Helt plötsligt är jag sjutton igen. Sitter vid den gamla stationära ute i allrummet där jag en gång i tiden bevarade allt- mappar, noveller, dikter, foton och så vidare och så vidare. Jag lyssnar på samma musik som då, Eamon och Kevin Lyttle. Vad konstigt det känns! Lite som att snart kommer jag att gå in på mitt rum, byta till danskläder och shakea loss till "Save the last dance"-soundtracket. Eller logga in på Lunarstorm under användarnamnet Moonflower_87, på hotmailen med inloggning alrunetjej_87. Sätta mig och rita på Isfolkets släktträd och gömma 500-lappar i mina favoritböcker.

Så känns det.
Men om en och en halv timme ska jag cykla till stationen och åka till Hemköp för att jobba, det gjorde jag inte när jag var sjutton.

oh, brooklyn sun

Idag mår jag skit. De där sjukdomssymtomen som jag motade bort i förra veckan har, förmodligen utlöst av stress, åter kommit upp till ytan. Jag är trött trött trött och tvingar i mig ett glas Berocca, men det är så äckligt- jag kan riktigt känna smaken av det plastiga sötningsmedlet och vad det kommer att göra med min mage.
Min ena visdomstand började växa inatt och även i drömmen försökte jag få bort det som hade fastnat i kinden. Men det var inget som fastnat, det är bara helt sjukt svullet. Jag måste dessutom städa upp i min grisiga lägenhet eftersom jag helt enkelt inte haft tid att städa de senaste dagarna (och det är helt sant). Rapporten har tagit all min tid, och när jag väl kommit hem och lagat mat har det varit annats. Så disk och städning har hamnat långt ner på prioriteringslistan. Men nu fick jag ett sms imorse om att jag inte jobbar idag trots allt, så nu blir det en tripp till Nova med Sanna och grannarna, sen blir det mer städ. Det ska vara fredagsfint imorgon.

Nej. Ingen bra dag alls.

20's


Foto: Teigan

En liten idé om hur min kostym i lördags såg ut, här mellan danserna. Bourgogneröda läppar och ögonbryn målade så mörkt som en blek blondin kan våga.

arbetsmyra

Det är två dagar innan arbetsinlämning. Allting hänger löst i luften, trådar utan ändar som måste knytas samman. Sista intervjun görs idag, vilket få min del av arbetet att kännas onödigt att arbeta på i nuläget. Jag kanske får invänta rapporter och skriva klart imorgonnatt. Imorgon sitter gruppen mellan nio och vem-vet-när för att sammanfoga allt Quasimodo (ett namn som betyder "ofärdig"). Idag varvar jag källredigering och skrivande med promenader, städning och degsättning. Puss.

I'm gonna charleston back to charlestonÄnnu en Halloween till ända!
På festen igår var min maskeraddräkt som sagt en återanvändning av 2008 års 20- talsfestklänning. Dock lyckades jag ändå lägga 300 kronor på vissa finjusteringar, så som ett brett paljettband med en stor fjäderplym, ett paket extrafjädrar och låtsasblod. Jag använde inget av detta i min kostym- jag hittade bättre hårlösningar, en gammal fjäder och låtsasblodet glömde jag bort!

I vilket fall så blev jag totalnöjd med resultatet! Jag lockade mitt långa hår, små hårslingor i taget, satte upp det därbak för en luftig 20-talskort frisyr och lät två lockar hänga kvar fram. Runtom hamnade ett paljettband med en isatt fjäder. Klänningen är från Buttericks (ni ser inte den eftersom jag inte hade någon som kunde fotografera mig) och är en rak, svart sak med fransar uppe och nere och med ett paljettband att knyta långt ned på midjan. Till detta, långa svarta sidenhandskar, ett lååångt pärlhalsband, ett cigarettmunstycke och en fjäderboa.
För att komma in i rätt tidsanda flödade den här spellistan från högtalarna.

Kvällen bjöd på många roligheter och jag och min pojkvän fick minst en röst (av några främlingar) i maskeradtävlingen i kategorin "Best couples costume". Vann gjorde Hattmakaren och Hjärter Dam från Alice i Underlandet.

RSS 2.0