theme songs for today: anything with billie holiday!

Det var längesedan jag skrev. Känns det som. Det tycks mig underligt när jag ser att det bara är tio dagar sedan, det känns som att ett helt liv har passerat sedan midsommar.

Nåväl. Jag har suttit hela dagen och läst "Den glömda trädgården", det börjar närma sig slutet nu. Åskan hänger i luften och jag hoppas på ett ordentligt åskväder. Så länge svalkar jag mig med en solfjäder från Rom och låter brisen från mitt öppna fönster svalka.
Läser. Drömmer.


shmuck

Duktig bloggerska jag är.
Men ja. Allting känns bara så underligt nu. Ena sekunden är allt bara strålande, nästa sekund vill jag falla ihop i gråt känns det som, men jag vet inte varför. Och jag vet vad du tänker Sanna, men det är inte PMS;)

all good things come to an end

Vilket underbart midsommarfirande! Vi dansade bokstavligt talat natten lång, det var en kväll man aldrig ville skulla ta slut! Men, folk blev sömniga och klockan blev tre och kvällen avslutades med en trevlig taxitur som delades av sju personer.

Tack alla för den här midsommaren!

midsommarfirande

Jag tror att jag kommer att då en fantastisk midsommar. Men jag är lite nervös eftersom jag enbart känner värden och värdinnan, och lär förmodligen vara den enda som inte är del av ett par, i äkta Bridget Jones- stil. Men det gör inget. För jag har rosévin. Vi ska spela fotboll. Det ska badas i en sommarkall sjö, och det ska bastas, grillas och ätas god mat.

Svensk midsommar. Allt som saknas nu är midsommarkransen, sen är jag iland.

framtidsutsikter

Jisses. Tills imorgon måste jag ha bestämt mig om jag ska stryka lärarutbildningen och försöka komma in på kursen i idé- och lärdomshistoria istället. Men jag vet inte, jag vet verkligen inte. Skulle jag vilja bli för- och grundskollärare? Fritidspedagog? Eller vill jag jobba inom bibliotek och museum? Eller något helt annat?

Jag tänkte först att det skulle bli som det borde. Kommer jag in på lärare är det meningen (eftersom jag sökte försent finns det en chan/risk att jag inte kommer in). Kommer jag inte in på något borde jag göra något annat-

Jag får framtidsångest, är rädd för att göra något som inte stämmer överens med mig själv. Vad vill jag göra?

det finns en mening med vad som sker

Jag är glad att jag gick med på att byta tid och jobba idag istället. Det har säkerligen besparat mig en massa bekymmer. Nu ska jag istället hem till Lund imorgon och baka bröd och mysa. Prata med Santie och planera midsommar. Fira midsommar i fina Bjärred och komma hem på lördag och ha bryggadejt med världensbästasara på söndag.

Läser just nu: "Den glömda trädgården" av Kate Morton. Har en liten "Twilight"- paus nu, med blandade känslor. Jag saknar Edward och Bella och allihopa. Och Jacob.

fram för svenska sommaren

Tittar på fredagens, midsommars, förutspådda väder i Lund på min startsida iGoogle. Det ska... regna och åska. Men det var väntat till 90%, hade dock varit roligt om vädret kunde överraska och vara fint en midsommar.

because I do love my new dress


köpt på Indiska någon gång i maj. Eller var det april? Finemang är den i alla fall, och med täckande underklänning och allt!

Ikväll tittar jag på "Twilight"- fimen! I filmens och bokens värld oroar sig ingen nämnvärt för högskolor och framtiden.

hej

Sheisse, vad sugen jag blev på att klippa mig och göra håret lite roligare än... rakt hängande ner.

kom hjärtansfröjdNu är det dags att packa koffertarna för att spendera stor del av sommaren i Hässleholm. Och i Tyringe, för all del, med mina kära arbetskamrater och släktingar. Städning och packning står på nattschemat. Imorgon hämtar mina föräldrar mig. Lägenheten kommer att sakna mig, och jag kommer att sakna den. Nu är mitt första läsår som lundaboende student över, och tro mig, det har varit ett händelserikt läsår. Det sista som ska göras nu är att innan midsommar lyckas lista ut vad jag ska plugga i höst.
Men - låt mina fötter få gå de vägar du vill jag ska vandra, och ge mig styrka och mod att göra det rätta valet!

ps. idag satte jag på tvättmaskinerna utan att hälla i tvättmedel. tur för mig och mina kläders hygien att tvättpogrammet gick att avbryta!

<3 spotify

Spotify är det bästa som hänt internets musikvärld. Det är väldigt lite som de inte har, av den musik jag lyssnar på i alla fall. Här är listan med mina favoriter just nu:

Sandras favoritspellista


ingen vanlig laseMin kära vän Santie och jag hade en massa kul för oss igår, vi snickrade inte bara ihop två IKEA- ramar och tygbeklädde dem, vi strosade även kring på stan och utförde en del ärenden. Eller, hon utförde ärenden, jag kände mig pank och glömde bort att utföra mitt enda - besöka Apoteket.
Vi älskar Tehuset Java här i Lund. Där fann vi organiska och tvätt- och återanvändbara disktrasor i fina färger och för blott 89:-. Ett billigt pris med tanke på att de går att använda ett tag. Eftersom det är 100% lin kan man när de är förbrukade kompostera dem! Väl värt pengarna, tycker jag!

låtom oss fröjdas i ungdomens vår

Igår tog den här donnan studenten. Helt ofattbart. För typ 17 år sen var hon såhär liten och gullig. Nu är hon 19 år och söt som en prinsessbakelse och igår tog hon första klivet ut i vuxenvärlden (och idag är hon arbetslös, haha)


cirka 40 gäster, släktingar, kom på festen efteråt till vår lilla villa, och finporslinet dukades fram i långa rader- koppar från Blå Måsen och Hackefors.

I'll always stay with my everlasting love

Vem tusan behöver verklig kärlek? Jag, världens bokmal, jag är alldeles för insnöad i böckernas värld, kärlek är helt enkelt inte som jag vill.
Mina favoritkärlekar i böcker som jag tycker att livet kan inspireras av:

♥ mr Darcy & Elizabeth Bennet i "Stolthet och fördom", en djup och stormande kärlek som växer fram ur oviljan emot varandra

♥ Edward  & Bella i "Twilight"- böckerna. Evig kärlek från första ögonkastet

♥ Jacobs kärlek till Bella i "Twilight". Varm och vänskaplig och trygg kärlek

♥ Valfri bok ur "Sagan om Isfolket" nästan. Djup, evig, himlastormande kärlek, själsfränder och jag vet inte vad

♥ Gilbert Blythe och Anne Shirley ur "Anne på Grönkulla"- böckerna. Helt enkelt.

Nu ska jag fortsätta läsa "När jag hör din röst" av Stephenie Meyer, somna och drömma om romantiska vampyrer. Ja, det ska jag.

rockabye, baby

När man under en termin straffat kroppen för något den inte gjort genom att nittionio procent av kvällarna (?) lägga sig efter tvåslaget... ja, någon gång tar kroppen ut sin rätt.

1) jag är svintrött
2) jag kommer aldrig upp om mornarna eftersom min behöver minsta lilla minuts sömn

once in a blue moon

En lång och härligt uppdukad frukost är världens bästa början på en dag, speciellt om man är ackompanjerad till fågelkvittret från eken utanför mitt fönster.kan ni gissa min favoritfärg?

pilutta dig

Ja... jag har aldrig varit en hattperson. Dessvärre är min huvudform väldigt olycklig när det gäller både hattar och mössor. Men denna boaterhatten* blev jag helt förälskad i, och nu fattas bara parasollet sen är jag en liten Madicken. Den hängde med mig och en flaska solskyddsfaktor 30 till botaniska trädgården häromdagen.


*boaterhatten var väldigt populär vid förra sekelskiftet och har fått sitt namn eftersom den ofta bars av seglare, men den spreds till överklassen som sommarplagg då den skyddade mot solens strålar.


RSS 2.0