lundatipspsst... om ni bor åt Lundahållet vill jag tipsa om lunchstället som heter något i stil med Italia, på Lilla Fiskaregatan. Jättegod pasta med tillbehöll OCH kaffe eller te efteråt för ringa 70 kronor, helt överkomligt!

far och flyg, Sandra

  Underbara dag i Lund! Mina två inköp (de första och sista för denna månadens lön, förklaring kommer strax) är svarta och smått skimrande saker, så man skulle kunna tro att jag går i sorg. Det gör jag bara lite. Ibland när jag tänker på dumma och omöjliga saker.
  Så har jag vidare tingat en väska i en tantaffär, min goda vän tipsade mig om deras stora, vattentäta och eleganta kvalitetsväskor. Och snart blir det höstshopping! Men myckna pengar ska sparas, för i december går en familjeresa till Thailand, och snartsnartsnart hoppas jag att ett annat flyg bär mig till Sydafrikas slätter, vilket vi också pratade om idag. Alltså ska jag försöka vara mer Spara än Slösa detta året. Fast en litet roligare Spara. Som kanske tröstshoppar någon gång ibland.

Dessutom kan jag lägga undan pengar varenda gång jag vill köpa ett choklad - det vill säga, så mycket pengar det skulle ha kostat mig att köpa chokladet! Kashing!Dagens sockerhistoria: en och en halv Kinder Maxi, en liten liten fikabrownie till teet.

sockerkampen

Detta sötsug.
Varje dag, varje timme. Och mest av allt, varje kväll!
Det räcker inte med en kaka, ett choklad. Det ska gärna vara något i stil med den dödliga synden som bär namnet Frosseri.
Men fy för den lede, nu måste jag ingå skärpning. Med ett hårdspänt skärp. Det får vara slut på allt detta okynnesätandet, jag är ju som en rökare som inte vet vad denne ska göra med fingrarna vid avvänjningsförsöken!ps. det är farligt att jobba i affär när sådana här sockeravvänjningsförsök ska inledas. Ge mig extra cred för det. ds

kanoners!

Sanna komde över på besök ikväll, det var mucho trevligt. Vi pratade, åt kakor, spelade badminton och lekte Karlsson på taket (ungefär). Mer badminton nästa gång, Sanna?
Jag gillar sådana här sommarkvällar. När det är fint och svalt. Nu önskar jag att det kan bli lite sommarväder också, hela juli har ju i princip regnat bort!


Sanna

do not mess with the dress

On either side the river lie
Long fields of barley and of rye,
That clothe the wold and meet the sky;
And thro' the field the road runs by
To many-tower'd Camelot;
And up and down the people go,
Gazing where the lilies blow
Round an island there below,
The island of Shalott.


Första versen av "The Lady of Shalott" av A. Tennyson

detta fält MÅSTE fyllas i

Har du gjort någon glad idag?

Men så, vad väntar du på?

Jag har nog gjort någon glad idag. Kanske mannen som fick handla av mig när jag stängt. Som tack berättade han en liten... "hemlighet" för mig. Något spännande, något som gör att jag de närmsta dagarna kanske kommer tycka att jobbet är lite extra spännande. Med stark betoning på kanske.

Ut och sprid glädje!


böcker

"Löwenköldska ringen" av Selma Lagerlöf tycker jag att man kan läsa under några sommarkvällar. Inte så värst lång, drygt hundra sidor, kanske, och en ryslig historia om osaliga gastar!

Läs den!

Mitt nästa projekt är "Charlotte Löwensköld".

Har ni som läser några boktips?

oh mama

Ska strax bege mig till jobbet. På torsdag är jag ledig igen (innan en killer-weekend, merde!), och då ska jag till optikern och så ska jag ner till Lund för att hämta mitt körkort och träffa en väninna. Tyvärr ska det enligt iGoogle regna och åska, så det blir nog inget hängande i stadsparken. Men kanske en mysig fika eller något sånt. Och snart kommer hennes föräldrar och hennes yngsta bror och hälsar på, så jag ska försöka komma ihåg att ge henne en flaska hemmegjord fläderblomsaft, som hon tyckte hemskt mycket om och ville att hennes familj skulle få smaka.

Efter denna vecka är det bara fjorton dagar kvar tills jag kommer hem till mitt älskade Lund igen! Till MIN lägenhet, hem till mig. Härligt!

a beloved child

Many years have passed since those summer daysAmong the fields of barleySee the children run as the sun goes downAs you lie in fields of gold


"Fields of gold", Eva Cassidy

en gammal dikt

Lovlilett
Violett
Skorna som du bär
Dansar över sjön.

Lovlilett
Gullpaljett
fållas över kjolen
skönare än solen

Lovlilett,
du är mätt
av all "kärlek" som du fått.
Du, som jämt har
fångat allt
i fjäderprydda vingar,
släpper allt,
gråter salt,
plockar guld från dina fingrar

Lovlilett,
det är lätt
att tro det som är lögn.
Man vaggas in i
otrygg sömn 
i drömlöshetens boning


liten trumpen clownHallå, mamma, varför lärde du inte mig hur man sminkar sig?

Försökte mig på en såndäringa söt liten clowsminkning. Med plutig liten röd mun och allt. Men i ärlighetens namn blev det inte så lyckat. Det ser ut lite som att jag borde lärt mig hur man sminkar sig.

Nu ska jag fortsätta att vara ledig. Cykla och köpa godis och titta på "Frukost på Tiffany's" och kanske läsa lite gamla magasin.

ett citat


Något som man måste uppskatta hos småbarn är att de inte går omkring och visar upp fotografier av sina föräldrar

-
Tage Danielsson

dumma fia plingplong

Älskar att vara ledig efter en tuff arbetsvecka och titta på "Den vita stenen" på SVT Play. På Fideli, Farornas Konung och på förklädeshäxan. Det var min mammas favoritserie när hon var liten, och en av mina favoriter när jag var liten också, och fortfarande är den lika bra.

En annan gammal serie för barn och ungdomar som jag också gärna tittar på är spännande "Kullamannen". Det var så man ville spendera en sommar när man var barn. Med träkojor, mysterier, ängar och vänner. Med ögon mer vana vid solljus än vid dunklet inomhus.

Sånt kan man roa sig med att titta på när sommaren regnar bort.


your name

Jag önskar att det fanns något spännande att skriva om den här dagen. Men det händer inget särskilt fabulöst. Ska snart iväg och jobba åtta timmar, och just nu håller jag på att sminka mig och fixa håret. Katten ligger som en kanelbulle på golvet och Matt Redman strömmar ur högtalarna på datorn as we speak, ackompanjerat av regnet som börjar smattra mot fönsterrutorna.

Ha en härlig lördag!

baby green eyesEn, enligt tidningen, noir- film ska gå på trean (tror jag) inatt. Av och med Kenneth Branagh, åh, vad jag gillar honom! Så jag tar extra lång sovmorgon imorgon innan jobbet och tittar på denna film inatt, så länge mina gröna ögon orkar.
Och ni, ni skulle bara ana, och nu tycker ni nog att jag är helknasig, men ni skulle bara ana vad jag längtar till hösten! Mitt i sommaren! Jag tycker själv att jag är lite knasig.


dags igen

Då var det snart dags igen, arbeite. Sen är det bara två dagar kvar innan min måndagsledighet infaller, jippie!
Och idag trillade lönen in, menn hälften försvann lika fort igen, räkningar är lovely. Men jag är tacksam för att jag inte hade mer i räkningar denna månaden.

SMHI lovar finare väder nästa vecka, jag undrar om jag ska våga tro på dem. I så fall ska jag försöka åka och bada. Bada bör man mens tid är, annars ångrar man sig kanske under vintern. Det är min devis.

Ha en skön fredag, alla ni där ute!

trist så in i nordens

Många av er har säkert sommarlov. Eller semester. Och hur skönt det än är, så kommer det ju alltid någon dag när tristessen tränger sig på och man vankar runt och vet inte riktigt vad man ska ta sig till. Alla vännerna jobbar, familjen jobbar och man har liksom ingen lust att sitta och vara djup i någon slags insiktsfull meditation.

Saker jag gärna gör (eller borde komma ihåg att göra):

- Läser en bok eller ett gammalt eller nytt veckomagasin

- Läser gamla underbaraclarainlägg (eller nya, för den delen), eller några bloggar bland mina sparade favoriter

- Går ut och fotograferar, om vädret tillåter

- Sätter på en favoritartist och mimar och showar inför en imaginär publik. Eller, testa att söka "karaoke" på Spotify!

- Tänder några ljus, bunkrar upp filtar och kuddar och tittar på en bra film

- En grundlig städning

- Ringer till någon

- Planerar något inför en eventuell tjejträff. Jag är den i gänget som älskar att anordna lekar eller frågesporter!

- Spelar ett spel med någon

- Lägger en patiens

- River ut hela garderoben och alla byrålådor och hänger in allt igen. Litet snyggare och litet mer välvikt.

- Bakar och bjuder hem någon efter dennes jobb

- Stickar

ingen riktig skåning?

I två dagar i rad nu har jag fått höra att jag inte låter som en riktig skåning.
Först var det hyresvärden som pratade göteborgska: "Jaså, så du är skåning, du lät inte så".
Sedan min fina jobbarkompis som fann det lustigt att jag sa "toffeln" istället för "tofflen" och "nyckeln" istället  för "nycklen".

Det är kanske dags att börja bre på ordentligt, för att liksom sudda ut alla frågetecken?

De ä sau himst mögigt härhimma, faur tau eitt redit staurröj!Förresten så saknar jag när mitt hår var såhär fint, nyklippt och nyslingat. Jau skau ringa min redit skaunska släkting sau hun faur fixa hauret pau mi.

plaska runtJag har lust att bada. Jag vill bada!
Ge mig en fin dag (en halvfin går också bra), en vän och en bil så drar vi till Luris och badar, vettja!

Jag har placerat min blogg i <a href="http://bloggkartan.se/registrera/14477/lund">Lund</a> på <a href="http://bloggkartan.se">bloggkartan.se</a>!

en himla massa författare

Läste ut "ABC- morden" av Agatha Christie igår, så idag blir det en runda inom biblioteket innan jobbet. Den var för övrigt bra, en väldigt intressant upplösning! Jag tror det blir Selma Lagerlöf härnäst, antingen "Löwensköldska ringen" eller "En herrgårdssägen". Eller kanske Maria Gripe. "Skuggömman". Har ni inget att läsa, läs Maria Gripe!

Min svensklärare i högstadiet hade sina egenheter, bland annat något som nästan säkert var en Strindberg- förälskelse. Två författare lyckades hon dock introducera för mig och inte förstöra under lektionerna genom lästvång eller ett evigt tragg - Jonas Gardell och Selma Lagerlöf. Det kan jag tacka henne för.


det var som katten!

Batteriet i min kamera är slut. That kind of suger.
Imorgon är det dags att jobba igen. Inget får en att uppskatta universitetsstudier så mycket som en sommars hårt arbete, nejrå.
Herrejistanes vad jag längtar till hösten. Till nya kollegieblock, till kurslitteratur, nya kursare, grupparbeten, stadsvandringar, höstfika. Lund.

Men först: njuta vidare av sommaren!!! Idag har jag varit ledig. Stått på händer, hjulat, slagit kullerbyttor och lite sånt. Somrigt. Skrattade åt katten när hon lekte med en boll i pappas rabatter. Älsklingen.


Min lilla knasboll

aja baja


Marie och jag på arkitekturvandring i Malmö 2006
Tror det blir konstvetenskap i höst, faktiskt. Sandra - art- student, kan ni tänka er? Då blir det en massa studiebesök i Köpenhamn på underbara Statens Museum for Kunst och Glyptoteket, bland annat, älska!

Konststuderande eller inte, jag ska snarast skaffa mig ett par gymnastikskor och sen ett gymkort på Gerdahallen, sen ska jag sluta pakter med en väninna och se till att vi verkligen går tillsammans regelbundet och inte drar oss ur. Vilket ju lätt händer när man ensam ska ta sig till gymet, har jag märkt. Jag måste bygga upp min karaktär. Skaffa lite självdisciplin. Vara lite strängare mot mig själv. Som en förälder.


flytterier, nej

På Vero Moda idag jobbade en tös som nog är som klippt och skuren för den branchen. Mycket trevlig, extremt villig att hjälpa och ge tips och råd.

Det är både bra - och farligt - att handla utav en sådan person. Det blir fint, men lite dyrare än vad man tänkt sig.
Nästa inköp blir träningsskor! Och förresten, det blir förmodligen ingen lägenhet. Kontraktet är bara för sex månader, sen ska hela byggnaden renoveras på obestämd tid och efter det ska hyran höjas. Med andra ord känns det onödigt att flytta för att sen behöva flytta igen om ett halvår.

Sjutton också, säger jag. Det här var verkligen min drömlägenhet!


hjälp en studentska!

Ok. Så. Jag behöver alla budgettips och exempel som ni kan trycka fram, kära läsare.
Som studerande med en inkomst på cirka 9700 i månaden och med en fablaisse för ekologisk och nyttig och bra mat, hur kan man då klara av en hyra på 4500 utan att känna att man får lappa kläder och lägga en massa tid på att leta extrapriser?

Allt ni kan, snälla snälla!

I with the baby-pink nails

Nu ska jag straxeligen iväg och kika på en lägenhet i Lund.
Tjingeling!

I with the baby-pink nails

Nu ska jag straxeligen iväg och kika på en lägenhet i Lund.
Tjingeling!

... och hon firade i trenne dagar

Sanna och Marie firade mig idag med trevligt sällskap, skratt och lite presenter. Tack töser! Sanna har en hemlig present som jag ska få om en månad... gissa att jag är nyfiken!

Sanna och Marie strikes a poseEx-födelsedagsgris (jag) och Sanna

lata dagar

Är helt slut! Det var länge, längesedan jag slappade en hel dag utan några som helst måsten. Det ska jag göra idag. Koppla in dvd:n och ligga och glo på "Anne på Grönkulla" och "Frukost på Tiffany's".

Ha en härlig söndag!

bangs


22- åring

Att jag har firat 22 år idag!
Efter föräldrarna stressande med att nu MÅSTE vi bre alla smörgåsarna, så vart det flera timmar kvar innan gästerna skulle komma. Jag hann med att öppna mina presenter till och med!
 Gästerna kom och det var trevligt. Fick väldigt livsnödvändiga saker som ett strykjärn, handdukar, påslakan, godis, en sjudundrandes snygg köksvåg, en ny dvd- spelare och lite böcker. Och pengar. Tack för alla fina presenter! Nu ska jag kränga godis och spela brädspel med syster.

med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan
Tårtbak!
målarkluddiga händer, rosa, sprakande tårtljus och besjungen!Idag fyller jag 22, och fastän klockan knappt passerat lördagslunch så har det varit en födelsedag som jag aldrig upplevt innan. Eftersom jag förtidsfirade i Lund igår blev det ingen frukost på sängen, väntan på ett tåg som inte kom och en telefonautomat. Men snart är det dags för tjocka släkten att komma på tårtkalas, så som brukligt är!

Inför firandet igår bakade jag en underbar jordgubbs- och citrontårta signerad Leila Lindholm. Jag kalaspyntade bordet med små nyplockade blomsterknippen och jag blandade fläderblomssaft och städade så det stod härliga till, iförd min favoritkjol och mitt nya vackra förkläde.

Santie kom med dubbla överraskningar; ett fantastiskt kort, en jättefin present och en bonuspresent, som var canvasdukar, färg och penslar. Så satte vi oss efter tårtan och målade, målade, målade tills färgen var slut och ögonen trötta. Ett perfekt firande!


ödets nyck

Har fått nys om en lägenhet, 1500 kronor dyrare i hyra än den jag har nu men på ett mycket bättre läge. Frågan är om det bara är ett sammanträffande att jag de senaste dagarna tänkt på och pratat mycket om att flytta, och sen ringer min kära vän och berättar dessa nyheter. Frågan är om jag klarar av att shoppa kurslitteratur och kläder för 1500 kronor mindre i månaden, eller om jag ska skaffa ett till extrajobb eller om jag ska stanna där jag är.

Tough choice!


blueberry pie

I den gyllene skymningen ikväll plockade jag blåbär. En timme á en fjärdedels liter, det tycker jag var ett bra dagsverke. Det var helt underbart magiskt att plocka när solen dalade och gyllengula strålar sken in genom barr- och lövträdsgrenarna i gläntan där jag plockade. Spindelväven glänste och jag var inte ett dugg hysterisk över deras åttafotiga skapare som hängde och slängde mellan blåbärsrisen.

Det var bara härligt. Gör det, och lyssna på fågelkvittret, eller sjung en visa. Det var skönt att känna sig arbetsam och nyttig.


barfota i sanden jag vill stå på händer och slå volter i sommargräset tills jag har andan i halsen, jag vill glömma tiden och försvinna in i böckernas underbara värld, jag vill bo utomhus hela sommardagarna och bara komma in för att gå på toaletten, jag vill äta frukost tillsammans med surrande getingar (på avstånd) och doftande blommor, jag vill leka med en massa vänner, jag vill hoppa rep, leka "Under hökens vingar" och dunkgömme, jag vill susa nerför en svalkande vattenrutschbana, jag vill plaska i en sjö tills fingrarna blir russin och en massa, massa annat!

a bow? you gave me a bowIdag är jag äntligen ledig och ska bara ta det piano. Dra runt lite, göra vad jag vill. Har just gjort lite yoga, tittat på "Sjunde himlen", nu blir det dusch och sen lite ärenden på stan. Jag ska köpa en rosett. Och hämta ut kortisonsalva. Jappjapp.

om väder och böckerScrappy, vilket väder det är! Inget blåbärsplockningsväder idag heller, that's Sverige for ya!
Nåväl. Innan jobbet ska jag inom biblioteket och hitta en ny bok att sluka. Är färdig med hela Twilight-serien nu, och jag var sugen på "Mordet på Orientexpressen" av Agatha Christie, men inte finns den boken på vårat lilla bibliotek. Men med detta väder är det lika bra att hitta någon god lektyr att drömma sig bort i under de lediga dagarna.

syskonkärlek

Min favoritkrönikör i lokaltidningen idag skrev om syskonbråk. Och det är visst som jag alltid har sagt:
jag och min syster har alltid bråkat ofantligt mycket, bråkat om allt som går att bråka om och lite till. Vi är envisa som getter bägge två. Men mamma och pappa har alltid, alltid lagt sig, skällt på oss för att vi bråkar, straffat oss med exempelvis indragna Lisebergs-resor och så vidare och så vidare
   Jag har alltid sagt att de ska låta oss vara, låta oss bråka klart och reda ut det själva, för vi har aldrig eller hemskt sällan gått till handgripligheter. Men icke att de har, de har tagit på sig att avsluta bråken åt oss. Men tydligen är det en viktig del i barns utveckling att bråka med syskon, bråka färdigt och reda ut allting själva. För efter lite skrik brukar man komma fram till en kompromiss. Föräldrarna måste kanske ha tålamod ibland och vänta ut det bara.

ekologisk låda

Detta kommer jag att testa!

För en summa mellan 240 och 310 i veckan, kan man få hem en låda med ekologiska råvaror! Passar ju bra, det är mindre än min veckoshopping, fast man får ju komplettera med ägg och mejerivaror och lite sånt. Nu är det bara att välja - ska jag vara modig och välja Lantlådan, mindre modig och välja Mixlådan, eller helt enkelt ta Singellådan? Dessutom medföljer recept i lådan som inspiration, och fler förslag finns på hemsidan.

Kika, vettja!

mors lilla sandra i skogen gick

Blåbärsplockarplanerna was rather dimmed när jag vaknade och tittade ut i den grådaskiga luften imorse. Vilken tur att det kommer fler dagar! Då ska läpparna små utav bär varo blå, och det ska frysas in och jag vet inte allt.

cross-referenceJosua 1:9

önskan

puh. En arbetsdag idag, två timmar längre än vad jag brukar på söndagar. Allt jag vill är att skruva ihop mig i någon mjuk soffa och läsa de sista kapitlen i "Breaking Dawn"!

besvikelserIbland blir man helt enkelt besviken. Jag tror att min värsta besvikelse är orsakad av min vän Sanna - hon lovade innan sin au pair- vistelse i England att hon skulle begagna uttrycket "I'm off like a dirty shirt" bland sina engelska vänner och den engelska familjen.
Efteråt har hon erkänt att hon aldrig gjorde det. Jag har aldrig riktigt kommit över detta.


edit: jag hoppas att ni alla läser in lite ironi. Lite besviken är jag nog att uttrycket aldrig användes, men jag HAR kommit över det, haha. Men Sanna, I dare you yo use it!


mini-svar på ett samtal

Om en vecka och tjugo minuter fyller jag 22. Det känns inte alls som att födelsedagen närmar sig, jag har just under tvång fått klottra ihop en väldigt kort önskelista.

Och jag skulle ha en liten födelsedagsmiddag på fredagen var det tänkt. Men det verkar dessvärre som att jag får äta den nästan moll allena. Tycker förresten inte alls att det är för mycket begärt att mina Hässle-vänner kommer till Lund, vid närmare eftertanke. Jag hade, och har, gladeligen åkt tåg för att delta i firande. Observera att detta absolut inte är menat som kritik, om ni skulle ta det så, utan resultatet av en kort och nyligen gjord reflektion och av en längtan att få fira min alldeles egna födelsedag i mitt alldeles egna älskade hem.

Och jag hoppas att ni vill och kan dela det med mig.

folksagor

Jag samlar på gamla folksagor, och den här sagosamlingen har jag fått till låns av min mormor. Utgifven 1911, högtravande gammal svenska och fabulösa illustrationer av Janny Nyström!

En bild som gör mig hemskt badsugen

Har du någon favoritsaga?

marknadsmusik och snurrigheter

Har farit upp och ner och fram och tillbaks som en galning idag, nu är första gången jag sätter mig ner och bara- slöar. Men det har varit en underbar dag, fylld av en massa vänner, pommes frites, marknadskarameller, peruansk panflöjtsmusik och jag vet inte allt.

Alla Ted Gärdestad- fans därute, nu finns en samlings-cd med ALLA album han släppte som solist, med omslag tryckta exakt som originalomslagen (i mindre format, såklart), och dessutom en nyutgiven bonusskiva. Vi gillar det!
ps. jag gillar inte karusellen virvelvinden längre. Ill.a.mående. ds.

från bokhyllan

Följ mig på boktipset.se

Sommarlov (även om man sommarjobbar är man ju ledig från skolan) har för mig alltid varit lite synonymt med cykelturer till biblioteket, högar med sommarläsning och stunder i skuggan med en solstol och en bok i händerna.

Att läsa böckerna jag älskade som barn är precis lika magiskt nu när jag är lite äldre, och jag tycker att ungdomsböcker ofta är mycket mer trollbindande än de som kallas "vuxenböcker".
Här är några tips till dig som har boktorka:

♥ Allt med Maria Gripe. Mina personliga favoriter är "Agnes Cecilia" och "Tordyveln flyger i skymningen".

♥ "Bakom väggarna på vinden" av Sylvia Cassidy - om en föräldralös flicka som en dag överraskas av dova röster innifrån väggarna.

♥ Hela "Anne på Grönkulla"-serien, historisk romantik i överflöd!

♥ "Den oändliga historien" av Michael Ende. Boken är otroligt mycket bättre än den förvisso helt underbara filmen från 80- talet.

♥ Jonas Gardells "En komikers uppväxt" och "Ett ufo gör entré" eller Margit Sandemos "Sagan om Isfolket" om du inte känner för barn- och ungdomsböcker. Eller serien om Nancy av Elsie Johansson.

ett ord på vägen

Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän, att läsa om den är som att återse en gammal bekant

solskensbarn

Jag ser en stuga
i en skog
borta vid skymningsrand
(Vad döljer dess trasiga tegeltak?)

Fönstrena gapar
som tomma hål,
dörren har rostat för längesen
(Vad döljer dess smutsiga nyckelhål?)

De skeva väggarna,
med flagnande röd färg,
i silhuett mot solens gulltråd
(Vad döljer sig där i svärtan?)


when I was still quite naive

Pretty in blue
400 Carl von Linnéar för mitt nya vackra förkläde från Tehuset Java.
Bara att sätta igång att baka
(åkte egentligen till stan för att fixa ett foto så jag kan få ett nytt körkort eftersom det gamla blev stulet...
någon som vet var i Lund det finns en fotostudio där man kan ordna sånt?)


somrigaste kvällsmaten

Bästa medicinen en lat söndag efter två dagar på stranden och lite krasslig hals:Ett glas iskall, egengjord fläderblomssaft och...... GB:s mjuka gräddglass överröst med hackad banan, blåbär och chokladsås.

Pricken över i:et är underbara "Den vita stenen" på SVT Play!

insäktare

En vecka blev jag ledig från jobbet, och jag är mitt uppe i den nu. Passade på att åka ner till lägenheten i Lund, det känns precis som att jag har kommit till min alldeles egna sommarstuga (fastän jag ju annars bor här året runt utom just under sommaren). Här har spindlarna frodats, inte en enda har visat sig under vintern, tack och lov, men nu hittar jag dem lite överallt, till min stora förskräckelse. Det är som ett spindelnäste, och de försöker ta över min lägenhet.

Nej, det är bäst att ta ut soporna nu innan spindlarna får konkurrens av fruktflugor, hemska tanke!


psst...

Steso songs med "The worse".

Spotify

Youtube


hurra för sommar, sol och bad!


stranden vid sandhammaren, från förra året

Jag och S som i Santie packade strand- och kylväskor, köpte två liter jordgubbar och drog till Skanör med en flaska hemmagjord fläderblomssaft. Vilken härligt underbar dag! Vinden fläktade, vattnet var varmt och härligt och vi badade, läste, löste korsord och badade lite mer. Jag älskar att bada. Och duktig med solkrämen var jag med, jag brände mig bara lite. Mer bad imorgon, tror jag. Hurra!

non, je ne regrette rien

Nu skiner solen igen, men vädret var sannerligen förrädiskt mot mig idag när jag i shorts och sandaler promenerade från affären. Då handlade det snarare om att himelens portar hade öppnat sig i hopp om att kanske ge en avsvalkande dusch. Ja, det är tanken som räknas i alla fall.

Idag åker jag hem till Lund, och imorgon ska jag med kära Santie till Skanör och sen försöker jag ta mig på födelsedagskalas på kvällen.

För övrigt surfar jag fortfarande på minnen från midsommar och från i lördags, på dans och på långa samtal, på skratt och på sång. Just nu är jag så himla glad att jag är jag och att ödet fört mig på de vägar jag fått vandra under det här senaste året.


RSS 2.0