deliver me

Men schyssta'rå! Jag vill inte bli sjuk, inte nu (gärna inte sen heller, nig och tack)!

Just nu är det fullt ös medvetslös redan utan hemtentan. Men jag är duktig och har redan gjort färdigt en uppgift, hejja mig! Nu ska jag börja på nästa. Pusshej.

inte vet jag

Sitter här och ska skriva ett födelsedagskort till en vän. Jag tycker att det är roligt att få kort med verser på, och jag vill gärna ge sådana också. Eller visdomsord. Men jag kommer på mig själv med att tänka ut låtar med bra text i, precis som jag har gjort i alla andra tider.

Jag vet väl inte vart annars man kan hitta bra verser.

hej hå i stuganRegnet stod som spön i backen när jag vaknade imorse. Det var mörkt som i en säck, och mysigt ända tills jag kom på att jag ju måste ta mig till föreläsningen under dessa förhållandena.
Tur hade jag, för när jag klev ut genom dörren duggade det bara lite lätt.

Imorgon ska jag leka sakletare och försöka hitta en fin present till en fin vän. Dock är jag helt värdelös på att komma på och hitta bra presenter, och alla andra är jätteduktiga på det.
Tisdagskvällen blir lika ljuvlig som alla andra tisdagkvällar under terminerna, som jag spenderar med på Credo!

Missa nu för allt i världen inte Anna Ankas bravader ikväll. Eller jo förresten, det kan ni nog göra.


vi måste gå nu - himlen väntar!

Filmen G

Min Magnus Uggla- älskande kusin hade fått tag i den här filmen en sommar. Jag och min syster kom dit varje dag för att hitta på bus med han och hans syskon sommaren 2001, och nästan hela tiden rullade "Filmen G" om och om och om igen. Jag gillade den och köpte den själv, men sedan två år tillbaka är den utlånad.

Jag är glad att den går på tv4+ i detta nu. 80- tal och nostalgi när den är som bäst!


för en frusen själ

Hösten susar kring husknutarna och vindarna skär in i både kropp och själ. Men te är bra, te är fint. Och nyinköpt citronhonung från bondens marknad. Den smakar som en citronkaramell.(notera att det i den svenska ordlistan står "te". "The" heter det inte. Inte heller "té" eller "thé". Verkligen inte.)


med fönstret öppet


Varje kvällsluft bär med sig
en droppe stjärnor
i en liten bris med
bud från månen.
När ett fönster lämnas öppet,
den sovande människan
(så oskyldig i sin uppgift)
med tur
blir bedroppad av ett
vackert stjärnregntacksam

För mycket otroliga saker händer för att jag ska kunna lägga mitt öde i händerna på slumpen.

Jag tror inte att det var slumpen som gjorde att sömmen i min dyra blazer tänjdes ut så att jag fick reklamera den och få pengarna tillbaka - jag fick nämligen en mycket stor extrautgift (bland en massa andra små extrisar i form av dyrt vaccin) som jag inte hade klarat så bra annars.

Jag tror inte att det var slumpen som gjorde att en fin arbetskamrat ringde och ville byta helg, vilket jag senare såg kommer att kunna ägna de två sista dagarna innan deadline helt på min hemtenta.

Sådana saker. Det kan inte bara vara slumpen. Jag känner att jag har hjälp med mig, av Någon som verkligen tar hand om mig. Och jag är så tacksam.

den sötaste jag vetJag har en katt som heter Silje. Hon är den sötaste katten någonsin.
Hon blir så glad varenda gång jag kommer hem och hälsar på, och det är som en dröm att gosa med henne när man inte träffat henne på ett tag.
Djur är väl härliga? De är så söta och oskyldiga så att man smälter!


äppel päppeläppel päppel pirum parum

kråkan satt på tallegren

den sa ett

den sa tu

den sa ute ska du vara nu!

Idag bär det av till bondens marknad igen, och jag köper nog något kilo aroma- äpplen denna gång också, de var så hemskans goda! Och så blir det Entré (nya gallerian i Malmö, om ni inte visste), och det blir lika med presentletande till en viss mrs.

Ikväll blir det blodpudding tillsammans med ekologisk och närodlad potatis sedan förra marknaden. Och lingonsylt och kanske rivna morötter. Så ser det ut! En massa mat!


min skobild från DinSko

Höstskorna som jag impulsköpte härförleden är ungefär de finaste som finns. Och de är bland de bekvämaste skorna jag har köpt! Och klacken är alldeles lagom för mig som inte är van.
Jag är extremt nöjd!


när löven fallerHösten är här.

När gula löv faller ner i håret när du cyklar, och när vägen till busshållsplatsen kantas av vissna barr och när myllan doftar höstigt. Då är det verkligen höst.

Och det är ju nästan bara mysigt.


en beta på skenan

Tandläkaren tycker nog att jag vuxit och blivit stor.

Jag var där idag för att prova och hämta min nya bettskena, jag har inte haft någon sedan trean i gymnasiet. Arton år gammal fick jag en rosa sak som just inte matchade något där det skulle ligga i ett glas under dagarna. Fodralet jag fick till var runt och klargult och påminde mest av allt om en smiley - utan ögon och mun. De tyckte kanske att jag skulle uppskatta lite färgklickar, tonårstjej som jag var.

Antingen tycker de att jag är för stor för det nu, eller så har de helt enkelt tänkt lite mer neutralt och estetiskt. Bettskenan jag fick idag är genomskinlig och fin, och fodralet är en fin mörkblå sak utan hål där jag kan förvara bettskenan.

Nu är det slut på att vakna upp med spänningshuvudvärk!

a little bit

flashbacks från första halvan av första universitetsterminen!

jag+tåg+lykke li varlikamed SANT!

sandra hjärtar surrealism och masquerade

Fick information idag om att det är sittning för oss på konstvetarkursen den 15 oktober, ämnet är surrealism och det är maskerad. What to wear, what to wear? Det ska bli roligt att spåna i. Jag utvecklade genast en slags fantasi om hur jag vill se ut, men av erfarenhet vet jag att det sällan blir så fantastiska kostymer.

Den maskeraden där mina förväntningar på min egen utstyrsel faktiskt slog in, det var på arkeologiska studentgruppen KNUT's 20- och 30- tals fest förra våren. Då såg jag fabulöst 20- talsdonnig ut, och gjorde mig påmind på dansgolvet genom alla svarta fjädrar som boan lämnade efter sig...


Vi började som serveringspersonal med tårtpapper på huvudet och snittar på brickorna


och sedan åkte tårtpappret av och festsviden på. Notera att cigaretten i cigarettmunstycket är en väldigt fin lurendrejar-cigarett från Buttericks. Jag är helt för förbud av den äkta varan!


måål!

Det har varit en lång dag redan, och den blir inte roligare, för jag ska plugga till morgondagens textseminarium. Men det kom som en sändelse från Gud att läraren just idag lugnade ner hela klassen, som jag har stirrat upp mig hela helgen.

Vad jag mer ska göra idag är att lägga upp mål, små mål, att jobba för. Jag vet ju ännu inte vad jag vill bli, men man kan ju tänka i liten skala innan man tänker i stor. Hur som haver behövs mål för att jag ska få den motivation jag behöver, tror jag.

Kul initiativ av en av tjejerna i gruppen att ha stickningsgrupp en dag i veckan efter en föreläsning, det ska jag lätt som en plätt vara med på.

Tjingeling sålänge!

ny vecka

Hej sötnosar!
Hur har helgen varit? Nu är det dags för en ny vecka, och med det vill jag komma med ett litet ord på vägen från min barndomsidol Gullan Bornemark:

Var glad och sjung så går allting bra!

Nå, allt går väl kanske inte bra, men det blir allt så mycket lättare.

 

 


blåvita detaljer

Jag är tokig i blåvit- mönstrade saker, ser jag när jag tittar mig omkringAllt porslin är blåvitt, eller bara blått eller bara vittTextilierna och soffan likasåSötaste tvålkoppen som jag köpte i en underbar lite inredningsbutik i Malmö, vid Vänhem tror jag att den lågMin bordsduk


bönder och böcker

Vädret är alldeles underbart vackert. Och jag ska till bondens marknad i Malmö (tack Clara för tipset) alldeles snart, och det blir likadant nästa lördag, fast med annat sällskap.

Mellan väninnemötena denna helg pluggar jag tidigmedeltida kyrkokonst- och arkitektur samt kvinnliga och, enligt författarinnan, av män historiskt bortkollrade konstnärinnor.

Hur ser er helg ut?

as time goes by

Jag satt och tittade på gamla bilder, både på datorn och som Sanna skickat via mejl innan hon skulle till England. Vilken hemskans massa bilder, bilder som man glodde på i en evighet men som man nu liksom förvisat till ett rum långt, långt bak i minnet.
Men titta här, här kommer bilder från tre olika nyår. Ett nyår saknas, då var jag jättesjuk och låg hemma och tittade på tv med mina föräldrar och med ljudet av grannarnas raketer.


Här är jag 18, nyåret 2005/2006Nyår 2007/2008, 20 år gammal


2008/2009, 21 år gammal


i am a fan of lund

Som novisch i Lund, för ett och ett halvt år sedan, låg jag verkligen inte på latsidan.
Jag och min vapendragare Tua deltog i alla novisch- events som anordnades av nationen och lite till, vi var medlemmar i arkeologiska institutionens studentförening, vilket bland annat innebar anordnande av pubkvällar och den stora fest som anordnades en gång per termin.
Vi var överallt och ingenstans och provade till och med på att söka till "Idol" när de besökte AF- borgen.

Nu är jag inne på min fjärde termin. Det känns som en helt annan person som var med om den där första, vilda terminen. Det blev liksom inget liknande sedan dess. Men just nu känner jag ett enormt sug att få vara med om något, gå på någon sittning, vara med i ett studentspex eller något annat. Vara mer studentig, mindre vuxen. Mycket mindre vuxen.
Att anmäla sig till den stora lundakarnevalen nästa år känns som en väldigt bra idé.

Men helt avskuren är jag ju för allsindar inte från den roliga delen av studentlivet, jag är ju faktiskt medlem i studentföreningen Credo.


blivande idoler


wreth

Hejsan hallå!

Jag gillar inte riktigt när helgerna förväntas bestå av en massa massa plugg. Vi har en massa sidor att läsa inför ett textseminarium på tisdag, plus en massa sidor som ska så att jag kan göra en inlämning till på måndag.
I (don't) love humaniora.

dessert som kvällsmat

Sanna lagar krabbelurer till mig till kvällsmat.
Och jag har ätit chokladslantar.
Det är fint att vara vuxen och äta godis och dessert till kvällsmat.

peace

Jag är bara så hemskt trött. Jag vill kunna studera som en duktig flicka så att jag med gott samvete kan flänga och gno i lilla lägenheten och tumla runt i höstlöven med ro i själen.

skriv det med stil

Nu vill jag föra dagbok i en sådan här fin bok.


i wanna be in the light

 Kvällen har spenderats i musikens tecken. Och vilken underbar musik det var! En gammal kursare, tillika boende i mina gamla hemtrakter, höll en liten konsert på Credo ikväll. Han kan ha den bästa sångrösten jag någonsin hört. Gåshuden var ett faktum från ton ett, och sångerna han sjöng var så fina och berörande.
Musik är fantastiskt!

Nu ska jag kurera min stackars stämma med citron och ingefära i en ljuvlig mix.


c'est magnifique

 

 


Bild från Fashion Illustration

Jag har köpt jättefina höstskor idag. Ganska så dyra, men jag har letat länge efter sådana. Nu gäller det att hålla i studiemedlena så att jag kan köpa ett par nya vinterskor och en ny vinterkappa också. Lite mat och kurslitteratur hade ju också varit ganska bra. Tur att hösten är lång här i Skåneland!

Vet ni vad, när jag åkte hem över helgen så lämnade jag min lägenhet i ett panikartat kaos, och nu är det snäppet värre. Dags att städa!


en ö i havet

God måndagmorgon!
Jag sitter fortfarande hemma hos föräldrarna, men efter lite skönlitterär läsning ska jag ta mig tillbaka till Lunden och sedan vidare till Nova.

Missade ni, liksom jag, den underbara seriestarten av "En ö i havet" i lördags? Det gör inget, gå in och kika på SvtPlay. Eller läs böckerna av Annika Thor. Alldeles underbart bra!

work in progress

Jag suger verkligen på att vara student. Och så är jag grinig. Därför blev jag tårögd när jag insåg att jag får läsa kapitlet om hellenism igen eftersom jag måste ha bra fakta inför min analys. Som, om ni minns, jag ska ha skickat in innan klockan nio på måndag morgon. Och skriva mellan helgens arbetspass.
Suck on that, Sandra.

Så, vi hörs någon gång nästa vecka.

glyptoteket

Ont i fötterna har jag, det känts att man varit på gång precix hela dagen.
Jag har fotat tempelskulpturen Apollo i tusen miljoner vinklar, och i helgen blir det analys av den varvat med några lager jobb.Vet ni varför så många romerska porträtt och statyer saknar näsa? Bildfientliga grupper dåförtiden lite innan Kristus, och efter också för den delen, de förstörde bilderna och ville få dem att se mindre mänskliga ut. I tankarna fanns Bibel-ordet "Gud blåste sin ande i Adams näsa så att han fick liv", och om man skar av just näsan trodde man att man "dödade" statyens mänsklighet, eftersom näsan var källan till liv. Ungefär.stiliga grekeren siren från arkaisk tid. Deras uppgift var att underhålla döingarna, så det så.


fina fredag

I'm of to Köpenhamn. Åka tåg med lovsång i öronen och kamera i handen i morgondiset. Fast jag fick en så otäck känsla i magen tidigare imorse. Kanske mitt undermedvetna hade uppmärksammat datumet innan jag själv - 11 september. Eller så har jag ätit något dåligt.

Ha en fin fredag!


linssoppa

Jag skulle ha lagat linssoppa ikväll. Men eftersom det är så avigt idag så väntar jag med det tills en annan dag. Istället kan jag dela med mig av receptet på denna underbart goda och enkla rätt, perfekt studentmat!

4 portioner

200 gram gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
600 gram morot
2 dl röda eller gula linser
15 dl grönsaksbuljong, eventuellt mer om du vill ha en mer soppig konsistens

-Hacka löken och fräs genomskinlig i en stor kastrull.

-Riv morötterna grovt. Tillsätt dem, linser och buljong i grytan.

-Koka under lock i 30 minuter och rör om då och då. Tillsätt mer vatten om du vill det. Extra gott blir det om du pressar ner några droppar citron mot slutet av koktiden.

surt, sa rävenDet är så vackert höstväder här i Lund. Alldeles utmärkt är det att cykla ut i det gyllene höstljuset och plocka rönnbär till lite höstdekorationer. Och köpa min favorit, ekologisk hallonfil och ett höstigt nummer av "Lantliv" att mysa med ikväll. Välkommen, sköna torsdag!


lillans aviga dag
de första fem verserna ur Britt G Hallqvists "Lillans aviga dag"

Alla Lillans kläder är aviga idag!
Båda Lillans strumpor har snurrat runt, ack ja!

Båda Lillans ögon vill droppa skvätt på skvätt,
och en sån droppig näsa som Lillans ingen sett.

Alla Lillans dockor är stygga mot sin mor,
och se på dumma Nalle, så hans knappnålsögon glor!

Alla Lillans kakor, dom har dom ätit opp,
och nu har Lillan bara tre russin i en kopp

Hela Lillans huvud är fyllt av små, små mygg.
I Lillans mage gör det ont och ont i Lillans rygg.

Så känns det idag. Jag har just ätit opp mitt citron- och ingefärechoklad, och jag tror att jag tänker lägga mig med en god bok ett slag. För jag har ingen mamma här som kan stryka mig på kinden och sjunga sången om katten som inte får fatt i sin svans. Och förresten så är jag för gammal för det.


jag hjärtar köpenhamn

"På bladet som representerade den tredje oktober så skrev Sandra de fyra orden
'Daggsviska, Lövguld, Markglitter, Silverblod' i lila bläck"

Min vän Sanna har i ett gammalt inlägg på sin numera stagnerade blogg berättat om min kanske väldigt poetiska ådra som pulserade när jag var sisådär 18, och som kom till uttryck på kalendersidan 3 oktober. Jag undrar just vad jag fick dessa ord ifrån.

I övermorgon ska alla vi konstvetare tåga över sundet för att besöka Glyptoteket i Köpenhamn. Det ska 1) bli roligt att se om jag kan klara av att inte gå vilse på vägen mellan stationen och muséet och 2) bli härligt att efter alla grekiska statyer få kila runt i denna vackra stad.
 I like it a lot!

Nu tänker jag rostat bröd med honung, järntrappan utanför dörren, solsken och en bok om klassisk grekisk konst. På återseende!

draperies & silk straps

why, this tragic comedy?


ur led är tidenDet är fint att ha en gammal, sirligt utsirad klocka hängandes i en lång kedja runt halsen


rosettvecka

Moa lottar ut 55 stycken egensydda rosetter denna veckan, jag tycket att du ska vara med och tävla! Jag skulle i alla fall blivit jätteglad om jag vann en. Klicka på länken ovan och bläddra ner en bit, så kommer du till tävlingen.


när feminism förtrycker kvinnors rättigheter

I förra numret av Glamour hade en tjej i en insändare uttalat sig om en artikel om hemmafruns revival, som fanns i ännu ett nummer längre bak, där den moderna "hemmafrun" representerades av finaste Underbaraclara. Tjejen som nu skrev en arg insändare tyckte att bloggare som Underbaraclara idealiserade en förtryckt kvinnobild. Hon verkar tro att söta förkläden och intresse för cupcakes är lika med att stanna hemma och baka hela dagarna, och att man inte försöka skaffa sig en egen karriär. Och det finns många fler som har uttalat sig på liknande sätt om dylika bloggerskor.

För tydligen så har det blivit fult, i vissa feministiska kretsar, att tycka att det är kul att pyssla med pelargoner, baka cupcakes iförd blommigt förkläde, baka bröd från grunden, eller vad de nu har att anmärka på. 
Men då frågar jag mig, om det inte är mer förtryckande att berätta för kvinnor vad de får tycka och inte får tycka om? Är jag fångad i ett förlegat kvinnoideal för att jag har en garderob med förkläden? För att jag tycker om att baka bröd, cupcakes eller, för all del, laga ordentlig mat? För att jag gillar söta klänningar?
Om jag ska vara ärlig så förstår jag inte vari problemet ligger, för medan jag skriver inser jag hur löjligt detta låter. Det är ju inte ens ett hemmfruideal i ordets egentliga bemärkelse. Clara Lidström, also known as Underbaraclara har fina förklädern och söta klänningar och hon lägger upp recept på kakor som hon har bakat. Hon har också en karriär, och hon är feminist, hon låter sig inte trampas på och hon är nog en av de minst förtryckta kvinnor jag vet.

Bara för att man bär en blommig klänning och ett dito förkläde och bakar cupcakes eller har som mål i livet att bilda familj, så betyder inte det att man är en vän och näpen hemmafru som låter sig bossas runt.

Feminisim är himla bra. Men att vara feminist innebär inte nödvändigtvis att man har lust att vara chef, mecka med bilar eller vad det nu kan vara. Feminism står för kvinnans rättigheter, och vill kvinnor jobba på dagis och baka och sy, eller för den delen vara hemmafru de facto, då borde det vara hennes rättighet att också göra detta val.

so you went to sweden to meet Ingmar Bergman but he wasn't there

Hur fantastiskt är det inte med bio?
Man sitter som en enda stor familj där i salongen. Som på given signal skrattar alla när filmens karaktärer hittar på tokigheter. Ibland kanske någon har en rolig kommentar som han eller hon delar med sig lite för högt av.
Jag själv går på bio alltför sällan.
Här följer några av mina bästa biominnen:

Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko- första gången jag var på bio utan parental supervising. 13 år, jag och min bästa kompis satt längst fram i nya biografen i Kristianstad och var kära i Adam respektive Alexander (Adams kompis). När Alexander sjöng Elvis Presley skrattade vi så att vi nästan ramlade av stolarna.

Pirates of the Caribbean- här börjar min Johnny Depp- fascination. Med svart kajal och allvarlig uppsyn gled han in på den enorma bioduken med sitt sjunkande skepp. Svärdsbladen klingade och den mäktigaste musiken jag tyckte att jag hade hört dånade ur biohögtalarna under Depps och Blooms första fäktningsscen. Jag kom tillbaka två dagar senare och tittade igen.

Mamma Mia- behöver jag säga något? Ok. Jag grät tårar för att det var så vackert under andra låten, när filmen var slut hängde en känsla av sådan euforisk glädje över hela salongen, vilket resulterade i applåder. Efter en biofilm. Fabulöst!


glimpses of a scrapbook


på en sida har jag klistrat ihop en dikt av Karin Boyepå en annan omslag av gamla älskade Kulla-Gulla-böcker (en sådan brudklänning vill jag gifta mig i)stolt är jag över sidan där jag klistrar in bilder, helst headshots och helst svartvita, på gamla filmstjärnor, sångerskor och ikonerord är vackert. Ordspråk är vackra. Och indianska ordspråk är mina favoriterord som är fina. I mitten, den bild som ni kan skymta, sitter en isblond flicka med en enorm tyllkjol och svarta, spetsiga kängor. Temat för den här sidan är svart och vitt - som ett piano.

Det är så hemskt fint och roligt med klippböcker, där kan man lämna delar av sina intresses och sin personlighet. I min klippbok finns flera dedikationssidor - en till Audrey Hepburn, en till Harry Potter, The Ark, Kulla-Gulla och Anne på Grönkulla.


stryga runt

I hela Lund kan jag inte ens hitta några skor som liknar de jag ska ha. Vilken tur att jag ska till Köpenhamn på fredag, blir jag klar tidigt på Glyptoteket så ger jag mig ut på vandringsstråt på Ströget!

konstenDå och då under alla hundra sidors pluggande, så kan jag känna enorm frustration - frustration över att sidantalet aldrig tycks minska, frustration över att jag vill göra annat, frustration över att jag inte har så mycket disciplin.
Men jag märker att det blir lättare om man då tar en lång paus pch gör något annat. Något kreativt. Som att klippa ut inspirerande bilder. Sen gick det mycket enklare att sätta sig med antikens gubbar igen. Då hade jag samlat på mig lite glädje och roligheter och otvungenheter.


regnet det bara öser ner

Ibland regnar det bara, och ibland regnar det mysväder. Idag regnar det mysväder.
Dessvärre har jag pluggat samt oroat mig för att jag inte läst tillräckligt mycket, så jag har inte unnat mig några tända ljus, nedkrypande under en filt med en bra bok eller något gott, som varm choklad.
Det hoppas jag att ni har gjort!

regnig lördagmorgon

En effektiv lördag morgon. Klockan är 9.50, jag har ett bröd i ugnen, ska strax svänga ihop ännu ett och sen plugga. Och dammsugning efter frukosten.

david, my friend, is blowing in the windDavid Hasselhoff har väl aldrig varit en av mina idoler. Men jag har missbedömt honom, han är ju riktigt, riktigt rolig! För visst är han ironisk i den här videon? Väl?
Åh David, you silly guy, you!

(ja, ni som också tittar på "Doobidoo" - det var Lasse Kronér som presenterade detta mästerverk för mig)


utan böcker är man fattigTonen på det här inlägget kommer inte att matcha tonen i det förra. Men boken beställdes för en vecka sedan.
Så.
Ser ni den understa boken? "Vintage" av Marie Birde. Rekommenderas varmtvarmtvarmt! Jag bläddrade litet i den i bokhandeln och blev lite småkär. På nätet var den billigare, 199 kronor och jag älskar den! Den enda bok om 1900- talsstil (mellan 10-80- talen) som behövs i bokhyllan!

Det går förresten inget vidare för mig och Doktor Glas. Jag tror att jag ska lämna tillbaka honom och fortsätta när jag inte har flera hundra sidor om antikens konst, realism eller nyklassicism att läsa.


material world, material girl

Min nya fina touch- mobil anlände idag. Teliabutiken ringde och meddelade det faktum under lunchen. Håhåjaja, inte kunde jag vänta tills tandläkarbesöket på tisdag med att hämta den (eftersom jag ju inte kunnat släppa taget om den lilla folktandvården i småstan) och åkte till Hässleholm i expressfart efter alla föreläsningar och all studieinformation.
Efteråt kände jag mig rätt tom. En ny mobil, kul i två minuter. Glädjen förringades lite av att jag upptäckte att ryggsömmen på min tusenkronors- blazer tänjts ut. Men jag märker det alltid, efter inköp blir jag alltid liksom litet ihålig, för det är ju så, att konsumtion inte gräver så mycket annat än hål - hål inombords, hål i plånboken.
Nu vill jag inte köpa annat än förnödenheter på ett bra tag. 
Och en väska för den andra är trasig.

Det jag egentligen vill komma till är att det är dags att lära sig att den sanna glädjen verkligen inte är köpglädje. Och att det finns så många andra därute i världen som har det så mycket sämre än mig, medan jag sitter och gnäller över att min mobil är si och att min dyra blazer är så, när jag faktiskt har exempelvis andra kläder i garderoben.

Tack Credo för inspirationen!

fred ut

Kan bara säga, att vi har megamycket att läsa inför föreläsningarna. Så kvällen spenderas med bland annat Parthenons uppbyggnad och arkitektur (som jag tack och lov känner igen från konststudierna på gymnasiet).
Peace out

preppyNär man är lite ledsen hjälper kan det hjälpa att man klär sig lite fint och tar sig för att göra något. Det gjorde jag igår.

Idag är det dags för min andra skoldag. Hade det inte varit för oväntade faktorer igår hade det blivit den tredje. Men det är bara att bita i det sura äpplet och försöka lappa ihop det man missat, vill man så går det.


RSS 2.0