you hold the key to my heart.

antique keys.
 
Idag skriver jag på kontrakt för lägenhet i Malmö! Nu kör vi!
 

konstnären.

 
Igårkväll fann jag min nya favoritfilm. 
 
Jag har velat se "The Artist" ända sedan jag hörde talas om den i vintras. Eller, egentligen hörde jag bara att den var bra och att den handlade om en stumfilmsstjärna och redan vid det sistnämnda ordet var jag såklart totalsåld. Och nu är jag såld på riktigt!
 
"The Artist" är gjord som en svartvit stumfilm och det kan ju låta riktigt tråkigt, men det var verkligen underbart! Stumfilmsstjärnan George Valentins värld skakas i grundvalarna när Hollywood alltmer går över till att producera så kallade "talkies". Han klamrar sig stenhårt fast vid sina glansdagar samtidigt som den oemotståndligt charmiga Peppy Miller förvandlas från dansflicka till filmvärldens nya älskling. 
 
Det enda jag känner just nu är att jag skulle vilja se den här filmen om och om igen flera gånger på raken!
 

midsommar och födelsedagstårtor.

 
Helgen har på intet sätt passerat obemärkt. Lagom till midsommarafton blev jag krasslig men jag packade nässprayet, satte på mig sommarklänningen, tog pojkvännen i handen och åkte till vänner i Bjärred för att fira. Det var mat, nubbe, bad (inte för mig) och klockade solnedgångar på bryggan. Resten av helgen har ägnats åt att fira min pojkväns födelsedag, igår slängde vi till exempel upp ballonger och serpentiner och anordnade det finaste av tårtkalas, avslutat med fotbollsvinst och indisk mat.
 
Resten av veckan är jag ledig och alla mina vänner är utomlands eller har åkt hem över sommaren. Just idag regnar det. Jag tänker te och SVT:s vardagsmatiné!

fem fina sommarflickor.

Den här bilden lade min kusin Rebecka upp på Facebook ikväll och jag tycker att den är så himla fin! Här är jag tillsammans med fyra personer ur min familj som jag förknippar med så mycket skratt och glädje. Det är dessutom en bild på fem personer som nyligen fått sitt liv förändrat på många olika bra och lyckosamma sätt: det är första bilden på min syster med den fina gravidmagen i vilken min systerdotter ligger, det är jättefina Anna som för inte så längesedan blev farmor till en liten goding, min kusin Sanna som genomgått en kämpig resa och som just den här dagen var så glad att hon nästan nått sina mål, kusin Rebecka som tog studenten och jag som alldeles precis tagit kandidatexamen (och ser ut som att jag faller baklänges utav bara chocken) efter en av de mest fantastiska vårarna i mitt liv. Fem jätteglada flickor och underbar sommardag i vackra Skåne första dagen på en fantastisk helg.

mitt i höstsommaren.

Sommar, sommar, sommar. Bästa tiden för smoothie- bonanza (även om det är så kallt så jag kanske helst sluter händerna kring en varm kopp te). Jag har övergett mina vanliga med hallon och blåbär för denna syrliga vitaminbomb:
2 glas
tre deciliter frusen mango
cirka en halv deciliter havtorn
en halv banan
en halv matsked honung
ca tre deciliter naturell yoghurt
eventuellt ett rått ägg
Mixa, drick!

examen.

Underbara måndag! Idag fick jag veta att jag är godkänd på min uppsats och det känns så obeskrivligt bra att vara färdig! Dessutom har jag haft en alldeles fantastiskt bra helg i Stockholm där jag vandrat runt i solen, åkt båt och karusell, gått på bio och ätit en obeskrivligt god våffellunch.

idag känner jag livet i mig.

Resan till dig
Allting idag känns så väldigt fint. Uppsatsventileringen gick bra och efteråt firades vi med söt persikochampagne och dillchips. Just nu sitter jag i min bästa sommarlovsklänning och väntar på att ta bussen ner till stan för att dricka rosévin. Kanske också titta på Domkyrkan och låtsas att vi också får ta examen där inne, jag och Anne. Bästa upptäckten är smörgås med färskost, hackade valnötter och honung, på torsdag blir det Stockholm och hela livet väntar.

RSS 2.0