vem är du att döma?

Och nu. Något mer allvarligt.

Jag kan inte förstå, att fortfarande 2012 pågår detta hat mot människor som är annorlunda. Inte bara homosexuella utan också mot folk som är av annan nationalitet, annan ekonomisk klass, annat kön, vad det nu kan vara. 2012 blir människor fortfarande misshandlade till döds, utstötta och diskriminerade för att de älskar "fel" person. Sedan skyddar man sina argument med Gud och med religion. Men människan är inte Gud, och om det nu finns en gud som tycker att homosexualitet är fel så är det ändå inte människors sak att döma. Och om man inte tror på en gud så är det ändå inte människors sak att döma någon annans livsval. Jag blir så arg och ledsen av att folk inte bara kan acceptera varandra och inte lägga sig i varandras liv.
Det finns egentligen inte mer att säga. Det finns ingen anledning till att skriva ett milslångt debattinlägg om vad jag tycker om det här, för det är så väldigt enkelt. Lev ditt liv och låt andra leva sitt. Att någon är bög eller lesbisk skadar inte någon på något sätt som helst, oavsett om man tycker det är fel eller inte. För Gud kommer inte att straffa dig för att du inte betedde dig som ett svin mot en homosexuell person. Du kommer inte att dö om du ser två killar som kysser varandra på gatan framför dig. Jorden går inte under för att homosexuella par gifter sig.

white blank page eller världen innan klockan slagit åtta.

Det är fasansfullt mycket nytt nu och förutom rapporter och personliga brev som ska skrivas åt olika håll så är det mest spännande och roligt.

Praktiken, till exempel. När sovmornar varit vardag under alldeles för lång tid, hur ser då världen ut innan solen deklarerat dagens ankomst? Jag såg en dam dricka morgonkaffet på Espresso House's uteservering med en pälsmössa över det silvriga håret. En man sade ett högt och vänligt "tack" till ett par automatiska dörrar när de öppnade sig för honom. Asfalten glittrade. Håret lockade sig i pannan och ja. Det kändes ganska fint.

"du får en liten bit av Paris".

"Du får en liten bit av Paris" sa Sanna när jag öppnat den försenade julklappen från henne, en dryg halvtimme innan vi glada gick mot operan för att se "Les Misérables". I paketet låg spritsar att göra makroner med, en tillhörande bok och ÄNNU en receptbok med makroner. Åh så glad jag blev! Och kvällen blev absolut inte sämre sen. Musikalen var så fantastiskt som den bara kunde och håret stod på armarna från att de drog efter andan till första tonen tills den allra sista stavelsen klingade ut i salongen. Se den om ni får möjlighet!

på oerhört tassande fötter, jag tumlar tätt intill.

Jag har fått dille på att vika papperstranor! När jag hade lärt mig på origamipappret jag köpte klippte jag ut på vackert mönstrade tidningssidor. Nu kan jag ju inte vika en massa tranor och samla på hög, det är jag medveten om. Min idé är att hitta ett litet stycke fin trädgren att hänga längs gardinstången med några tranor hängandes i. Om det blir fint vet jag inte förrän jag provat. Fascinerande avslappnande är det i alla fall att vika dessa pappersvarelser.
Det var Santie och jag som satte oss för att lära oss vika tranor en kväll och vi använde oss av det här diagrammet. På samma sida finns även videoistruktioner som kan vara bra att titta igenom först så att man förstår diagrammet. Lycka till om du tänker prova!

det darrar tungt av silvertårar, de sakta vita kinder fårar.

Julen har slängts ut och mättande rött har bytts ut mot svalare och skirare toner. Och det blir väl inte mer svalt än olika nyanser av glas?

when all is said and done.

Hej!
Fint att ni hälsar på även när jag inte uppdaterar!
Deadline av uppsatsen är på måndag och jag är inne på sluttampen och känner mig relativt klar (peppar peppar).
Sen har jag ett gäng saker jag tänker göra nu när jag inte måste stressa över detta längre:
- städa ut julen och ordna med vår och rensning i hela lägenheten. Sju veckor kvar till mars!
- träna
- laga en massa god mat
- dansa lindy hop efte ett alldeles för långt uppehåll
- njuta av Les Misérables (äntligen äntligen!)
- sova!
- bli en normal människa igen

RSS 2.0