forntidsvårar


Om sex minuter slår klockan första mars. Snön smälter, solen skiner (ja, inte just nu, men ni fattar). Och så börjar jag tänka på gångna vårar, och hur mycket jag saknar dem. För hur kan denna våren bli lika bra som förra, eller förrförra? tänker jag.

Förra våren hängde jag på teologen och pluggade en kurs som jag länge hade velat plugga, nämligen religionsvetenskap. Gården skuggades under trädens skirt rosavita blomster, vi satt och solade innan seminarierna och föreläsningarna, och, seminarierna var fyllda med intressanta diskussioner som gjorde kinderna röda av engagemang. Jag arbetade i en bra grupp, jag hängde med vänner i botaniskan, cyklade runt kring St Hans backar och åt Magnum Strawberry White och lapade sol som om den var på väg att ta slut.

Förrförra våren var min första termin vid universitetet, och det var nästan bara roligt hela tiden. Fontänen framför universitetshuset fick jag för första gången se i all sin prakt, men blommor och prolande vatten. Mina nya vänner och jag satt på innergårdar och fikade, eller så hängde vi på hörnen av universitetstrappan, och arkeologiska institutionens studentorganisation Knut anordnade trevliga exkursioner runt i forntids-Skåne i sommarsolen. Då raceade vi med svanar fotade ruiner.

Undrar just vad jag kommer att säga nästa vår om den här våren.


pannkaka av alltihop

Jag hade tusen tusen kreativa idéer när jag satt på tåget. Sen kom jag hem och åt pannkaka och allt bara försvann.

come to think about it

När det inte finns någon struktur så blir jag stressad.
Jag har frågat mig om uppdraget för Gröna Studenter + Credo + Pianolektioner- och läxor blir alldeles för övermäktigt. Men när jag väl tittar på det och lägger upp det så ser jag att Gröna studenter i nu läget tar väldigt lite tid i anspråk. Det jag behöver koncentrera mig på är att lära mig den fördömda grammatiken, lägga upp en studieplan och skära av tv-sladden. Så går det nog.

Det är lugnt, relaxa!

deltävling fyra

Sista deltävlingen för i år, och förmodligen även den bästa.
Segertippade Peter Jöback tog sig till finalen, även om jag personligen tycker att hans låt har blivit lite väl hypad i veckan. Men jo, den blev bättre efter några genomlyssningar. Anna Bergendahl skrällde rejält över Jöback, vem hade kunnat tro det? Sibel åkte tack och lov ut och kom näst sist, och alla fem låtar som gick vidare till omgång två var faktiskt deltävlingens fem bästa låtar. Fast jag hade gärna gett Neo Jöbacks plats i finalen...

♥ = låtpoäng. Maxpoäng är fem
♣ = framträdandet. Maxpoäng är fem

Sibel - Stop
♥ ♥ ♥  -
♣ ♣ ♣
Det är ingen hemlighet att Sibel inte är en av mina favoritpersoner i denna värld. Hon och Darin ligger på ungefär samma ställe och skvalpar (skillnaden är att Sibel sjunger bra, Darin kommer inte ur sin tonårsstinna röst). Men i ett försök att vara rent objektiv så fick hon tre minus. Refrängen var ganska bra och catchy, men verserna var alldeles för konstiga för att man skulle uppfatta dem. Energin som tidningarna skrev om i dagar innan var sorgligt frånvarande, hon stod istället mest och skrek och viftade med armarna, tog några högklackade steg då och då. Duktiga dansare lyfter framträdandets poäng. Den vedervärdiga klänningen gör det inte.

Py Bäckman - Magisk Stjärna


Ozzy Osbourne på crack sjunger en låt skriven av Thomas Di Leva med morgonrösten? Hade Py gett låten till en starkare röst än hennes, och om hon hade bannlyst sina egna kläder, så tror jag att låten hade kunnat bli riktigt riktigt bra. Men nu var det hon som sjöng den i sina egna kläder så... nää.

Neo - Human Frontier
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣ ♣ ♣
Neo, som går till samma frisör som Salem Al Fakir, framförde en låt som jag nästan tycker är årets bästa, eller i alla fall topp tre. Minst! Jag kan helt klart se den ta Europa med storm. Det finns inget att säga, mer än - snälla, låt den gå vidare från Andra Chansen!

Lovestoned - Thursdays
♥ ♥ ♥  -

Min älskade Thomas G:son! Vartenda år sitter du där med tre-fyra låtar i varenda deltävling, men i år har jag saknat ditt blonda svall. Så sitter du här helt plötsligt, som en av skaparna till Thursdays! Ingen Melodifestival utan Thomas G:son! En litet småkonstig låt, som jag tyckte var ganska mysig på sina ställen, men framträdandet var otroligt ostrukturerat och rörigt, med tjejerna som stod och slängde med klänningarna i luften samtidigt som de försökte träffa rätt noter. Gör sig nog bra på radio.

Anna Bergendahl - This is my life
♥ ♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣ ♣  +
Jag gillade inte Anna så mycket i Idol, men nu...! Upplevelsen var ungefär som när jag först hörde de första tonerna till Shirley Clamps Min kärlek; gåshud, hår som ställde sig upp på armarna, tåriga ögon. En väldigt stark, fin och speciell ballad som passade hennes röst mer än alla covers från Idol, och Anna var så värd den finalplats som hon fick.

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
♥ ♥ ♥ ♥  +
♣ ♣
Fortfarande idag sitter refrängen som en irriterande mygga i huvudet, och det är ganska bra efter en lyssning och två snabbgenomgångar. Pernilla bjöd på årets enda riktiga schlager (i sann Linda Bengtzing-anda) med guldpaljetter, konfetti och tonartshöjning. Och såklart den där catchy refrängen, den som kännetecknar schlager när den är som bäst. Jag håller på Neo och Pernilla i Andra Chansen!

Noll disciplin - Idiot
♥ ♥ ♥ ♥  -
♣ ♣
Små sk8erkids som är wannabe- Blink 182 och ska sjunga om idioter? Skepsisen var på topp när de entrade scenen. Men bitchslap på mig, låten var riktigt bra! De såg dessvärre ut som... ja, wannabes, men låten var bra! Inget för Melodifestivalscenen, dock.

Peter Jöback - Hollow
♥ ♥ ♥  +
♣ ♣ ♣
Som alltid när en låt blir hypad i veckor i förväg, så innebar första lyssningen av den här bara besvikelse. Skulle det här vara bra? Men efter några snabbgenomgångar kunde jag tillstå att jo, det var en bra ballad, som dock påminde lite mycket om det där stora balladnumret i valfri musikal. Jackan var ful, så ska du representera Sverige så bränner du den, ok Peter?

Det var alltså den sista recensionen av låtarna för i år! Nu håller vi tummarna för en bra Andra chansen, och sen: må bästa låt vinna!

Gästinlägg!!

Så nu är nog renoveringen klar för denna gången. Känner mig ganska nöjd med färger, mönster och header, känns som den passa Sandra ganska så bra=) Jag har också kommit på att de här med bloggdesign är fantastiskt skoj så just nu sitter jag och letar utbildningar för att kunna utveckla mitt kunnande och bli webdesigner. Just nu är mina designers väldigt enkla men förhoppningsvis kan jag snart göra mer fancy saker!! Så alla Sandras läsare håll ögonen öppna för mig i framtiden, jag ska bli Sveriges bästa webdesigner, så de så!!=)

Bara för att marknadsföra mig själv lite, Madde heter jag. En glad sprallig jordnära tjej som numera bor i sthlm. Bor nära globen med min fina sambo. Och så kusin med Sandra, denna bloggägaren=) Som sagt är inte jätteduktig än kan bara små grunder, men är de någon som behöver hjälp med att fixa bloggen är de bara att höra av sig: whola_m@hotmail.com // newadventure.blogg.se så hjälper jag gärna till, helt utan kostnad, tycker bara de är skoj=)

Nu ska jag ge mig av så jag får något gjort av denna regninga söndag. Ha en trevlig dag!!

Kram och på återseende

//M


om ni nu undrade

På grund av födelsedagsfest tills sent på natten så blir mina Melodifestivalbetyg lidande i ytterligare några timmar. Men jag har anteckningar med färska intryck och betyg i min lilla bok. Men jag kan säga att jag är nöjd. Inte helt nöjd, men mycket nöjd.

=)

Bloggen under ombyggnad!! Tog mig frihet att skriva de, så folk inte undrar varför den ser konstig ut nu de kommande timmarna!!


//M, kusinen som renoverar


tack tack tack

Min fina kusin Madeleine håller på med sina magiska designerfingrar och pysslar med min blogg. Jag tror att den kommer att bli jättefin. Tack så mycket, Madde, för din hjälp!


rädda framtiden!


Bild från Miljöpartiets hemsida

Som alltid efter ett möte med Miljöpartiets studentorganisation Gröna studenter så känner jag mig extremt peppad, både inför valet och inför mitt uppdrag att faktiskt få vara aktiv och engagerad i att hjälpa till inför valet. Detta blir det sista valet som jag är aktiv i en ungdomsrörelse, nästa omgång, 2014, är jag för gammal det och kommer förhoppningsvis kunna vara lika engagerad i vårt kära moderparti. The big ones.

Om du inte vill byta politik (vilket jag såklart hoppas att du gör om du inte är miljöpartist, haha) men ändå inte vill byta klimat, då passar 2006 års slagord från Miljöpartiets håll kanske ännu bättre: Ändra livsstil, inte klimat. Och hur man kan leva grönt utan att bry sig ett dyft om politik, det kan du läsa om här.

rappakalja

Glöm inte att handla till onsdagens måndag, för igår kan det vara försent

mycket på en gång

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen. Denna veckan har varit och kommer att fortsätta vara helt galen, med ny delkurs, nya uppdrag, pianoläxor, sjukgymnastik och arbete.
Ni ser ju själva, på de fyra dagar som är kvar av veckan så är det ganska mycket att stå i.
Nu ska jag öva pianoläxa i en timme, sen kommer CSN och knackar på och då ska räkningar betalas!

Stockholm nästa helg (så Madde, är du ledig eventuellt på lördagkväll så hör av dig till lilla kusinen!)

hoppas hoppas!

Om allt löser sig med datum och grejjer: jag har blivit en av ledamöterna i Miljöpartiets studentorganisation Gröna Studenters valgrupp! Jag är sjukt glad och tror att det kommer att bli väldigt kul, och jag hoppas att saker och ting inte kommer att krocka på något sätt!

stagnation eller vad skriver jag för smörja?

Jisses, vad allting har stagnerat och liksom inte funkar.
Slarviga lärare som inte har rättat sluttentor än, fastän de femton arbetsdagar som man har på sig passerade för länge, länge sedan. "De kommer på fredag". Hum? Det är tisdag nu!

Alla har på en gång, just idag, slutat vara tillgängliga.

Inga bloggar uppdateras. Människor som inte svarar på mejl.
Pianoläxan går inte alls. Litteraturen som ska läsas till imorgon går lika bra som pianoläxan. Grammatiken fattar jag noll av och jag har ingen motivation, eftersom denna kursen bara läses i väntan på det jag vill läsa i höst.

Håhåjaja.
Och nu ska jag inte längre vara medlem i HM Club, jag fick en räkning hem eftersom jag inte handlat något med medlemskortet på hela året. Nu lägger jag ner det här med klubbkort, det finns ingen plats i plånboken (av anledningen att där är för få fack, inte för mycket pengar).

Dagens goaste händelse var att Sanna kom förbi och gav mig ett paket kladdkake-Ballerina, hejja! 
Nu ber jag en liten bön om att allt kommer att ordna sig till det bästa. Och tackar för att jag faktiskt fick som jag ville, fastän inte riktigt på det sätt jag hade tänkt mig.

sköna måndag

Den här veckan börjar verkligen helt underbart, efter förra veckans sju sopdagar (nåja, det var inte sopor varje minut, men...).
Jag återkommer med rapporter senare i veckan om vad som händer, men det är en hel del spännande saker på gång!

tom tom turn-around

Vi intorducerades för grammatikskitet idag. Jag känner redan hur allting snurrar.

swing swing swing

Bourgogneröda läppar och svunnen glamourös mystik i balsalen
Mer temamusik på Spotify, denna gången 30- talsstorband och jazz.

hm

Frick. Jag råkade nyss klippa lite i mitt favoritpåslakan! Pratade i telefon med en sax i min hand, handdaget nedåt. Det var handtaget jag satt och klippte med, inte trodde jag att det skulle bli hål av det. Så det var hemskt förargligt. Hålen var inte särskilt stora, men jag tråcklade (hemskt osnyggt) ändå så att de inte ska slitas upp i tvätten.
Bloody sunday.

härmapor?

Årets första plagiatanklagelser regnar över årets första skräll. Timotejs "Kom" har anmälts till STIM eftersom låtförfattarna till Sareks "Vinterland" (som ni kan lyssna på här under) anser att refrängen är en totar rip off av deras gamla refräng. De stödjer sina anklagelser med att det var minsann flera som hade påpekat det.
Så fort en kort takt låte lite lika eller råkar innehålla samma toner så är det plagiat hit och plagiat dit. Jag tyckte i så fall att Star Pilots "Higher" från förra året var mycket värre, det var ju nästan en exakt kopia av både "Waiting for a star to fall" och någon låt som Velvet hade gjort. Det här är ju ingenting!

Lyssna själva och gör er bedömning:


Deltävling tre (the one with suprises)

Ok.
Det här var en viktig deltävling som överraskade och gladde mig. Vi har en helt underbar folkmusikinfluerad låt som skräller och går direkt till final, och bäst av allt; mitt i alltihopa kommer någon och nämner Kenneth Gärdestad som upphovsman, och där sitter då Teds textförfattande (och kompositör också, för all del) storebror i publiken och vinkar. Han skrivit en låt som utan tvivel är en Ted-låt, till en kille som utan tvivel har drag av Ted i både röst och ansikte. Det gillades mycket! I programmet hade vi även Dolphens version av Björn Ranelid, och Meltzers fina tolkning av Sex and the citys intro.

♥ = låtpoäng. Maxpoäng är fem
♣ = framträdandet. Maxpoäng är fem

Alcazar - Headlines
♥ ♥ ♥ +
♣ ♣ ♣ ♣ ♣
En typisk Alcazar-låt som säkert kommer att spelas flitigt på radio och ute. Det är lika bra som de låtar som Alcazar alltid bidrar med, och tyvärr räcker inte en låt som är typ lika bra för att de ska gå riktigt hela vägen. Men som alltid, mycket krut ligger i deras scenframträdande (som inte heller det är så exceptionellt för att vara dem).

Johannes Bah Kuhnke - Tonight
♥ ♥
♣ ♣ ♣
En låt som påminde om en viss lovsång, vilket väckte litet ömma känslor vid lyssningen. Låten var ett bra försök, framträdandet var ett bra försök, för visst ska man ha credd för att man rockar till det genom att slänga sig på knä. Vad de übertajta byxorna var bra för lyckades varken jag eller mina två tjejkompisar lista ut.
Men det var ett bra försök, och det är också allt. Kommer vi minnas den om tio år? Knappast.

Elin Lanto - Doctor doctor
♥ ♥
♣ ♣ ♣ +
Man skulle kunna tro att en catchy uptempo låt skulle kunna får bra poäng. Men. Nej. Första refrängen var ganska cool, men jag var sömnnödig när låten gick på sista refrängen (höhö). Också ett jättebra försök till ett bra framträdande, men om jag slipper se det här numret någonsin igen så blir jag ganska glad. Ja, tråkig är ett ganska bra ord här.

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
♥ ♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣
Ni tänker säkert att jag inte är helt opartisk här. Ungefär Sveriges största Ted Gärdestad- fan som ska bedöma en låt i sann Ted-anda, skriven av Kenneth Gärdestad och framförd av en supercharmig Ted Jr. Men faktum är att jag tyckte riktigt mycket om den, den var fin, mysig och precis i den där härliga stilen som delvis gör att jag gillar Ted Gärdestad (var snälla och undvika att räkna hur många gånger jag har nämnt honom nu). Framträdandet fick en extra poäng av mig när alla dessa fina människor kom ut och sjöng på slutet. Känslan som förmedlades var skör glädje, vår och kärlek.

Getty Domain - Yeba
Överstruket ♥

Första reaktion på låten: "va?"
Andra reaktion på låten: "va?"
Reaktion när låten faktiskt kom på sjätte plats: "va?"
Jag är ledsen. Den här låten var rörig, tråkig och platt.

Timotej - Kom
♥ ♥ ♥ ♥ +
♣ ♣ ♣ ♣ ♣
Redan när fiolen började spela kände jag att "det här är en låt för Sandra". Folkmusik blandat med modern pop, kan det bli så mycket bättre? Inte så mycket. En väldigt bra och intressant låt, härlig energi och härlig dynamik och glädje på scen visade sig helt enkelt vara receptet för att bli årets första Melodifestivalsskräll!

Darin - You're out of my life
♥ ♥ ♥
♣ +
Vad är det som är ute ur Darins liv? Personligheten? Utstrålningen? Jag skulle gissa på något sådant. En tråkig vers med en helt ok refräng, men som totalt tillplattades av Darins plötsliga farväl till sin scennärvaro. Det kändes mer som att han sjöng lite för sig själv hemma på sitt rum än framför en gigantisk publik. Överraskande dåligt. Den som i tidningen påstod att det var låtens endaste enda bra låt och framträdande borde få avgå från sin plats som Melodifestivalrecensent.

Crucified Barbara - Heaven and hell
♥ ♥ ♥ +
♣ ♣
Oh, det rebelliska tjejrockbandet väljer det mest rebelliska (och ooriginella) låtnamn de kan komma på! Nej, skämt åsido, jag tyckte att låten var helt ok och helt värd sin plats i andra chansen. Men den byggde lite för mycket på alla rockklyshor som någonsin uppfunnits, däribland det dramatiska eldspektaklet, för att jag skulle tycka om den på samma sätt som 2009:s Heat med "1000 miles". Gissar dock att söstra min tyckte om denna en del.

...


inga klara syner från det förgångna ska de se

schlagerquiz, fjoRtiZar och okända tvillingarVår lilla schlagersammankomst igår var ytterst intressant. Jag var som vanligt lekledare och höll i ett schlagerquiz. Efter allt Melodifestivaltjafs gick jag runt i turordning till alla glada människor på förfesten och tog fjortisbilder (kännetecken: kameran i en nedåtlutad vinkel och svåra putmunnar), och sedan hittade jag min tvilling i Sannas roomie Rebecca. Lägg märke till att pärlhalsbanden har lagt sig på exakt samma sätt!

Ikväll blir det ännu mer Melodifestival inklusive middag hos Santie. Förmodligen lite lugnare. Jag funderar på att föreslå några omgångar Singstar efteråt, om jag kan kurera min röst litet nu under dagen...

bra fredag

Hur härligt är det att vakna, stiga upp, piggna till för att sedan inse - jag börjar en timme senare idag. En extra halvtimme under täcket och ingen stress på hela morgonen.

ljuva toner

Muslinklänningar och soldammiga vindsböcker - vacker musik från spotify

tänkJag var åter idag på möte och föredrag med Gröna Studenter i Lund (torsdagar klockan 18, för dig som är intresserad), och vi fick se några riktigt tankeväckande youtubevideos som berörde det misslyckade COP15 i december 2009. Nu hittar jag inte just de videorna, men kika på den ovan. Titta och tänk.

Klimathotet är ingen skrämselpropaganda, det är inte konspiration, det är inte en lek och inte en bluff. Forskare menar att vi har på oss till 2017 på oss att finna lösningar, efter det måste alla lösningar på riktigt funka.
En av de filmer vi fick se var med en massa människor från olika delar av världen som talade och vädjade. En flicka från Maldiverna var rädd, rädd för att hon om trettio år kommer att bli hemlös tillsammans med miljontals andra, då vattennivåerna blir för höga. Och där satt dessa gamla gubbar och gummor på klimatmötet, småsinta och negativa och sade att det finns inget vi kan göra. Det finns ingen lösning. Inte utan att vi måste offra något.

Men vet ni vad? De offrar redan något. Miljarder människors liv slås i spillror, deras barns, våra barns välfärd står på spel.
Det är dags att sluta se hinder istället för möjligheter.
COP15:s flopp är en skam!

minns

note to self:
aldrig, ALDRIG mer koka grahamsgröt och sedan äta det. Aldrig!

baka kaka

Den såkallade konstnärslönen slopas.
Och Sveriges kulturare är i uppror. Själv vet jag inte vad jag ska tycka.
Förrän jag ser vad konstnärslönen är: 18 000 kronor i månaden. Vad? Varför ska konstnärerna ha en sådan hög "lön"? Nej, ett litet bidrag kan de allt få, men annars tycker jag minsann att dessa fina konstnärer kan försöka tjäna lite egen deg.
Som någon uttryckte det i artikeln, lönen gör att de kan syssla med projekt som inte är inkomstbringande. Öhmmm?

mind of a winnerVilken perfekt dag!
Jag bestämde mig för att ta en dags semester och vara "sjuk"- inte sjuk på riktigt, men jag tänkte, att jag skulle stanna i sängen hela dagen och läsa och titta på film. Precis som när man är sjuk.
Det har jag gjort. Jag blev även påmind om att jag har namnsdag. Jag har ätit kladdmuffins med passionsfrukt till. Jag har blivit godkänd på alla uppgifter som hittills delats ut i den nya kursen, och det är bara two to go.
Och nu ska jag locka håret och öva piano.
Sweet potatoe day!

godkänd? who knows!

15 arbetsdagar.
Så lång tid har en universitetslärare på sig att rätta tentor. Vid försening måste studenterna meddelas, antingen via mejlutskick eller via ett meddelande på kurshemsidan.
Det är inte helt ok med 24 arbetsdagar (in alles en månad och två dagar, helger inräknade) utan att meddela studenterna om försening.
Inte helt OK!
Vi borde bli godkända hela högen, som kompensation.

men schyssta'rå!låt mig sitta och äta gott i gott sällskap istället för att slibba med den här studiesammanfattningen. Den är så tråkig!
Men imorgon ska det glassa så ni vet inte vad!

cloudy dreamsA small token of appreciation

tick-tock on the clock eller surt och saltI mentalt sovande och fysiskt vaket tillstånd stängde jag visst imorse av alarmet när mobilen ringde halv sex, för när jag vaknade (alldeles för sent) låg mobilen på nattduksbordet istället för på soffan. Jag har inget minne av händelsen. Men när jag vaknade vid åttatidens blåa gryning studsade jag upp, helt vaken, för att trekvart senare infinna mig trekvart försenad i skolbänken. Obligatorisk närvaro, tal. Vilken tur att jag alls vaknade! Och vilken tur för mig att det hade blivit strul med salarna. Och att vi bara var åtta personer.

Under husmoder Sandras alla sysslor igår eftermiddag gick ryggen sönder. Jag kunde inte gå, inte stå. Tvätten låg och skrek på sängen, men inte kunde jag vika den. Idag har det gått över lite, men inte helt. Inte särskilt mycket.
Så nu röstar jag för ryggläge hela långa onsdagen!


bra igen

Fick en fin hjärtedag ändå, nästan hela dagen. Nattamat med grannen och goda vänner och nyss hemkommen. Klar med talet.
Salt och vinäger- chips.
Ja. Och schlagerfest på fredag och melodifestivalkväll på lördag.
Nu känns det bra igen.

lite si och lite så

Har just ätit upp en skål dagsgammal ratatouille exklusive fetaost (hälften av varorna vi köpte igår var mögliga och/eller ruttna). Jag kanske borde städa för att lätta sinnet. Jag kanske borde slita ut linserna så att de slutar störa mig.
Men jag gör det inte, för idag känns allt tråkigt och jobbigt. Jobbigt och tråkigt. I båda ordningarna.
Jag tror att det är den där sjukan som jag har sluppit i ett helt år som börjar smyga sig på mig.


dagens rätt

Dagens...

... mat: cheeseburgare, pommes frites och mangosalsa på dånken

... lyx: är det många läsande singlar än jag som idag har druckit champagne och ätit godishjärtan med chokladfondue och frukttårta på Hilton hotell? Tänkte väl det.

... skäms: skorna för 350:-. Inte dyrt om man inte redan har shoppat upp månadens pengar. Nudlar fram till den 25:e!

... göromål: öva på tal och take the night of med någon riktigt tårdrypande och smäktande kärleksfilm.

... önskemål: att få gifta mig snart. På bröllopsmässan hittade jag min absoluta drömklänning, det var nästan så att jag vill köpa den där och då - hoppas att något liknande finns om det en dag blir dags för mig. Och jag såg "Maria Larssons eviga ögonblick" igår, hon får gärna ta mina bröllopsfoton, tack!

... plus: jag hann stryka en vända innan bussen gick!


deltävling två

Deltävling två i 2010 års Melodifestival erbjöd en ganska blandad kompott av bra och (diplomatiskt) mindre bra. Det var säkert flera som saknade Dolph, men jag tyckte att Christine Meltzers imitation av Charlotte Perelli kompenserade favoritens frånvaro hysteriskt bra!
Här kommer min dom över kvällen:

♥ = låtpoäng. Maxpoäng är fem
♣ = framträdandet. Maxpoäng är fem

Eric Saade - Manboy
♥ ♥ ♥ ♥+
♣ ♣ ♣ ♣ ♣
Kvällens simmade i land hos hela svenska folket, och var det bidrag som fick flest röster under kvällen. Eric var en glad och charmig typ på scen, men ett framträdande som var elegant poppigt och mycket roligt att titta på. Till en början tyckte jag att refrängen kändes lite fjantigt dagis (Manboy, manboy, you can call me manboy), därav endast fyra hjärtan och ett plus, men den petitessen överskuggades av att låten var så catchy, bra och alldeles... alldeles underbar! Fredrik Kempe never disappoints!

Andra generationen och Dogge Doggelito - Hippare hoppare


Ett rörigt och jobbigt bidrag av Doggelito med gänget. Inget ont om rap, men den gode herr Björkman borde lära sig, att om han tvunget ska försöka lansera hiphop i Melodifestivalen, då ska den låten som gör det vara något alldeles extraordinärt. Det var inte "Hippare hoppare"- Dogges outfit såg ut att tillhöra en sliskig, grekisk smörsångare på något billigt turistotell. Låten var tråkig och rörig, framträdandet var tråkigt och rörigt. De kanske skulle ha provat att köra "Cykel på köpet" istället?

Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut

Överstruket ♣
Maria var söt söt söt med en 20- talsmodern stil, och hennes röst kunde lika gärna ha tillhört en ängel. Men nej. Nervositeten skönjdes alltför tydligt i sången, som var tråkig och platt. Ett balladframträdande har all chans att vara gripande vackert, men Marias tafatta försök att sträcka ut handen och fånga våra hjärtan räckte inte riktigt till. Kanske nästa år. Med en bättre låt.

Highlights och MiSt - Come and get me now
♥ ♥+
♣ ♣
Lät till en början förväntansfullt schlageraktig. Men den ganska okarismatiska framträdandet drog ner ganska mycket, och låten var alldeles för lik random popsång. Och påminde inte refrängen om någon låt? Ingen aning. För jag minns inte ens hur den gick.

Pauline - Sucker for love
♥ ♥ +
♣ ♣
Jag är en sucker for 60- talsmusik, så den här föll mig lite på läppen. Den andades lite motown, lite Aretha Franklin, lite glad 60- talspop. De relativt låga poängen kommer av att låten blev så tjatig mot slutet. Refrängen var bra, men bara så många gånger. Framträdandet var ett gott försök, men hur mycket mer hade de inte kunnat göra av det?

Andreas Johnson - We can work it out
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣ ♣
Det blev nästan full pott för Andreas Johnsons del. Förväntningarna var höga, då han alla andra år har bidragit med toppenlåtar (jag älskade även "One love" tillsammans med Carola, fastän många gärna räknar den som en storflopp). Han gjorde mig inte besviken. En stark och gripande låt som knäppte på känslosträngarna i mig, och han använde hela sin intensitet och spelade på sina känslouttryck för att få detta balladframträdande intressant. Jag sörjer det faktum att herr Johnson meddelat att detta är hans sista år.

Kalle Moreaus och Orsa Spelmän - Underbart
♥ ♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣
Finns det en fiol som spelar folkmusik, då är jag där. Farbröderna var så söta allihopa, och de gav oss en underbart mysig låt med folkmusikaliska vibbar som jag saknat länge i Melodifestivalen, men som var väldigt populärt för några år sedan. På scenen visade de genuin glädje och lite smygkoreografi här och var som helt klart piggade upp framträdandet!

Hanna Lindblad - Manipulated
♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣
Pay Tv, Lady Gaga... jag anade rätt när jag sa att "den här gillar nog min syster". Den pigga musikalfågeln gjorde ett delvis snyggt nummer med en delvis snygg låt. Men under snabbgenomgången var jag redan trött på den, första intrycket var däremot helt ok. Men var det inte lite... läskigt?


Hej Andreas, vill du inte komma och sjunga för oss?
Jag och Sanna firar de fina finalbidragen med luftkyssar i sann tonårsanda.

desperat hemmafru

Jag skjuter gärna alla studiesysslor och övriga hushållsgöromål åt sidan för mitt nya stora intresse: att stryka.
Julen 2008 fick jag ett strykjärn, men att stryka i den gemensamma tvättstugan är både kallt, stressande och ganska snuskigt.
Men på Ikea för några veckor sen köpte jag en fin liten bordsstrykbräda som med fördel kan hängas i garderoben när den inte används - perfekt för en som liksom mig har fyllt varenda kvadratmeter förvaringsutrymme redan.

Men nu har jag strykt mitt fina förkläde och allt som med fördel kan strykas för att se snyggare och prydligare ut. Jag tror bestämt att jag får tvätta lite på måndag, så att jag kan stryka lite till.

nu

Nu får våren gärna komma, ty jag har köpt mig årets vita tygskor.

i bojkottens tecken

All smärtans dag närmar sig.
"Åh, en såndär bitter en som inte har någon pojkvän, inte ens någon dejt."Just precis så kan man se det. Men man kan också se det såhär; genom åren har den 14 februari visat sig vara den värsta otursdagen på året för min del. Om alla andra ramlar och slår sig eller råkar sticka ut ögonen på fredagen den 13, då gör jag det istället på alla hjärtans dag. Detta faktum gick upp för mig för cirka två år sedan.

Exempel på saker som hänt:
- ett år fick jag en toarulle dängd i skallen. Ok, det var högstadiet, men inte ens på Läreda fick man toarullar i planeten varenda dag.
- ett år hade min kära syster inte meddelat mamma och pappa att hämta mig på stan den och den tiden, och med ett tomt kontantkort var det bara för mig att traska hem i kylan, flera kilometer i hällande ösregn.
- 14 februari 2008 fick jag tillbaka min första salstenta. Den hade inte gått bra alls.

Resten har jag förmodligen förträngt, men jag vet att det har hänt fler saker än så. Nej, inga överdrivet stora grejjer, men tillräckligt stora för att det ska skilja sig från any other day.

Men jag  hoppas väl kanske att denna söndagen kan bli lite rolig. Singel-Sandra ska till bröllopsmässan i Malmö i sällskap med en styck blivande brud och en styck gift person. Prova choklad, champagne, titta på bröllopklänningar. Det som håller mig uppe är all den där chokladen, för så kul är det nog inte att springa runt bland en massa bridezillas med planeringsböckerna i högsta hugg, om man själv är några ljusår ifrån samma situation.

vampyrens kärlek

De första två avsnitten har sänts.

Jag somnar ungefär aldrig när jag tittar på tv, men ikväll gjorde jag det. Trots att manusförfattarna helt grymt har slaktat historien och ändrat om, förmodligen för att det ska vara mer spännande, så var det inte så mycket spännande med det hela. Kan ju kanske bero på att jag läst böckerna en sisådär fyra gånger, men serien uppfyllde ändå inte mina förväntningar. The original is the best.

Men jag kommer nog fortsätta titta, bara för att.

pianoläxa II

Veckans pianoläxa ter sig vara alldeles omöjlig att ta sig an. Frank Sinatras "My way" i ett arrangemang som jag tidvis sitter som ett frågetecken framför, samt Mozarts Romanze i d-moll. Den har jag inte vågat mig på att prova än.
Mycket svårare än de förra!

men jag har i alla fall inget ICA-kort

På min ära.
För alla er (o)intresserade, så har jag idag varit på mitt livs första sjukgymnastbesök. Får man några vuxenpoäng till godo för det, tro?

Det är min ländrygg (eller ryggslut eller svank, vem vem vad som är vilket?) som plågat mig i tid och otid det senaste året. Sjukgymnasten tog en titt på min remiss och konstaterade att den här fick du ju i november.
Host, hrm, jaaa, förlåt...

Andra roligare saker idag: plitande på argumenterande tal, städning, pianolektion, introduktionsmöte för Gröna Studenter och barmhärtig samarit för Sannas Microsoft Word- nerv.

Later!


onödiga ting men roligt ändåSaker som kan vara kul att veta...

...om Sandra som liten:
Enda gången jag någonsin har blött näsblod var en gång när jag spelade leksakssynth hos mina kusiner.
I lekis åt jag en massa papper och konstaterade att "jag äter trä!"
Grannpojken och jag åkte rutchkana nedför hans mammas bil, sågade ner en stackars spädbjörk för att bygga oss en stuga och grävde ett stor, jättedjupt hål på hans tomt för i ett försök att komma till Kina. Eller så letade vi vatten.
När jag var fyra år och lekte kanin hände det en gång att mumsade på en giftig krukväxt. Mamma och pappa ringde giftcentralen, och jag minns fortfarande hur dåligt jag mådde den kvällen.

...som hon gillar:
Tage Danielsson, Caroline af Ugglas och fräknar. Gamla böcker som faller isär, pannkakor med sylt, Anne på Grönkulla och tapeterna i mitt gamla flickrum.

Men stickiga tröjor, det gillar hon inte så mycket. Och fläckar är allt ett otyg.mysfrukostUnder min produktiva dag idag har jag "rotat" igenom gamla inlägg i Underbaraclaras blogg. Jag hittade en fin bild från ett inredningsreoportage föreställande en kvinna vid ett härligt framdukat frukostbord. Det såg trevligt ut, fastän hon satt där ensam.

Och vad vill jag säga med detta?
När jag var nyinflyttad lade jag mycket kraft på att ordna. Ordna middagar med fin musik, ett dukat bord och tända ljus. Mysfrukostar. Men det var länge sedan (ungefär ett och ett halvt år sedan).
Numera ser fukosten ut som följer: förbereder den i köket och äter den framför tv eller dator.
Middagen: ungefär likadant, beroende på rätt. Äts ibland vid köksbordet.

Nää. Nu ska jag också börja duka upp trevliga mysiga frukostar när jag är lediga, sådana man alltid fick på helgerna när man bodde hemma. And as for company så får jag umgås med mig själv.

en utopi

Framtidsdröm:

Jag vill ha en villa på landet, en vit en i sekelskiftesstil. Eller kanske en ljust, ljust solgul en. En glasveranda vore fint, eller kanske ett burspråk.

Den ligger inte alldeles långt ifrån en sjö, och om lata sommarmornar kan man trä på sig vita tygskor, packa badväskan och cykla till den lugna bryggan och hoppa i. I trädgården växer det massvis av syrénbuskar, kanske finns det till och med en syrénberså! I den bersån kan man sitta och ha saftkalas i skuggan.
Om vintern är allting på flera kilometers avstånd ett enda vitt och frostigt paradis. Man kan tända en brasa i en kakelugn och man kan hasa runt i raggsockar och långkalsonger när man är ledig.
På vinden finns det en massa spännande saker och gömda hemligheter, som barnen kan roa sig med när de tröttnat på att läsa om mysterier. Då kan de leka mysterium däruppe istället.


tisdagstankar

Idag har jag målat naglarna svarta. Så att de liksom matchar de svarta tangenterna på pianot.

Och så har jag strykt en plisserad kjol (svårt!) och en skjorttunika. Sen hade jag inte mer att stryka, och det var synd. Att stryka är varmt, mysigt och det doftar så gott.

Nästa gång jag går ut kommer jag att trä på raggsockar och mina gummistövlar från Hunter. För mina vinterskor är inga bra vinterskor, och fötterna blir så kalla av att blöta strumpor.

Dagarna är fyllda av både snö, studier och annat. Hem kommer jag på kvällen. Imorgon skulle jag kanske träna, men jag vågar inte cykla när det är så isigt och jag inte har någon hjälm. Det är kul att ramla i snö, inte så kul att ramla på is.

Salem Al Fakirs melodifestivalbidrag är så himla bra. Det är synd att man inte kan lyssna hur många gånger man vill innan finalen.

serverbråk

Fler än jag som upplever dumheter från blogg.se:s sida?

sommarlängtanMinusgraderna klamrar sig fast som aldrig förr. Snön ligger packad över hela Lund, och gångbanorna är bara långa och ojämna isbanor. Är det då en bra idé at sätta sig och titta på sommarbilder?

Ja. För snart är det dags igen! Om blott en månad är det mars, och då brukar några hoppfulla solglimtar kika fram, och kanske en och annan snödroppe. Sen är det bara en månad kvar tills det är april. April, när allting grönskar, växer och kvittrar framför ögonen på en. Snart är det dags!

hälsning

Idag får jag barndomsvänsbesök, och hemskt trevligt ska det bli. Sen blir det antingen yoga eller Miljöpartiet på kvällen. Och det bli helt klart talövning på kvällen.

Så vi hörs på tisdag!

tankekorn

Livet blir inte alltid (eller nästan aldrig) som man har tänkt sig. Men det brukar bli rätt bra ändå. Allt beror på vad man gör med de redskap man har framför sig.

fingerfärdighet

Ok. Så, jag har börjat ta pianolektioner. Jag kunde en hel del redan innan - läsa noter, spela melodier efter noter (även om det tar tid att lära sig varje stycke ordentligt när det inte är med ackord). Ja.
Så jag kommer till pianolektionen, och det här är vad jag nu tränar på tills nästa gång, min pianoläxa (länk nummer ett är youtube, två är spotify). Galet!

L'Harmonie des Anges

L'Harmonie des Anges

Melodifestivalpremiär

Nu har första deltävlingen avslutats, och två finalister har korats. Mycket bra val, enligt mig. Jag tyckte att programupplägget och programledarna var oerhört bra (Måns Zelmerlöf är ju helt underbar!). Det som drar ner helhetspoängen radikalt är att Christer Björkman stack ut nyllet på scenen två gånger, och till råga på allt försökte han spela teater!
Kvällens musikinsatser låg på både botten och i toppen. Här följer mina anteckningar om kvällens bidrag, och år har jag infört enskilda poäng för hur bra låten var och hur bra scenframträdandet var.

♥ = låtpoäng. Maxpoäng är fem

♣ = framträdandet. Maxpoäng är fem

 

1. Ola - unstoppable
 ♥ ♥ ♥ ♥ +
♣ ♣ ♣
Ola överraskade med en väldigt dansant och catchy låt som jag blev ganska glad av. Fullpoäng uteblir eftersom jag tycker att det kunde ha räckt med att sjunga om den där Nathalie en gång. Scenframträdandet var helt ok, men det var inget extraordinärt. Väldigt energiskt!

2. Jenny Silver - a place to stay
Överstruket ♥

Introt utgjordes vackert rent sceniskt, men låten var fullkomligt fruktansvärd (likaså kläderna). Vad var refräng och vad var vers? Entonigt och tråkigt.

3. Linda Pritchard - you're making me hot hot hot
♥ ♥
♣ ♣ ♣
Söt tjej med fin röst som fick en låt som var mindre bra. Den påminde snarast om ett östeuropeiskt bidrag som handlade om hur "het" hon var. En del energi hade lagts på framträdandet, det var ingen låt som fångade mig alls.

4. Pain of salvation - road salt
♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣
Jag förväntade mig mycket mer av gruppen, och satt egentligen och väntade på låtens break. Det kom aldrig. Ganska fin och finstämd låt, men ganska enformig och rätt så tråkig. Scenframträdandet var enkelt, rörande och med festivalvibbar. Men inte Melodifestval- vibbar.

5. Anders Ekborg - the saviour
♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣
Ok, jag satte fyra på den här låten från början, men... jag ville så gärna att det skulle vara bra! Anders Ekborg är en stor idol! Versen var väldigt lovande och med lite gåshudsvarning, och det hela var helt klart musikalinspirerat (vilket gillas av Sandra). Men refrängen föll som en tömd ballong mot marken, och med raderna "Il salvatore" helt plötsligt. Det är fint med spanska (?) men det kändes alltför varmt och mysigt att slänga in i denna låten. Framträdandet påminde lite om Marlena Ehrmans maskprydda dansare från förra året, rent stilmässigt. Kvällens besvikelse (men jag gillar dig ändå, Anders).

6. Jessica Andersson - I did it for love
♥ ♥ ♥ +
♣ ♣ ♣ ♣
Jessica brukar ha ganska bra bidrag i festivalen, och det här var inget undantag. Dock var det raka motsatsen till Ekborgs, med en ganska platt vers med med en väldigt stark och pampig refräng. Framträdandet var dramatiskt och rörande, och Jessica var jättevackert stylad.

7. Frispråkaren - singel
♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣
Mannen bakom Frispråkaren kan vara en av Sveriges mest driftiga och påhittiga män - han kom på att han kunde använda Melodifestivalscenen som en enda gigantisk kontaktannons! "Jag är singel" var ju ungefär det enda man hörde med tydlighet i denna raplåt, som jag faktiskt tyckte var helt ok bra. Versen var bra, refrängen catchy, men jag fattade ganska snabbt att han var singel och önskade att han skulle sjunga något annat i refrängen. Duktig rappare!

8. Salem al-Fakir - keep on walking
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♣ ♣ ♣ ♣ ♣
Min absoluta favoritlåt var även den som gick ut ur kvällens tävling med flest röster. Salem har författat en väldigt bra låt, och som Ted Gärdestad i "Satellit" satt han bakom sitt piano och charmade sig rakt in i våra hjärtan med Sverigest varmaste leende.

Vad tyckte du om kvällens Melodifestival? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet!
en lördags vedermödor

Var på mitt första möte med Grön ungdom idag! Grön ungdom Malmö, eftersom ptja, jag fick tips om det och eftersom jag inte hittar någon information what so ever om GU Lund. Mer än att det ska finnas (men de gömmer sig någonstans, tror jag).
Det var mycket information, men mycket roligt. Jag är verkligen taggad för en massa massa saker nu, så jag kan knappt sitta still. Jag måste göra något! En bra idé vore kanske att återgå till mitt informerande tal...

Missa inte Melodifestivalen ikväll! Min bombastiska tjejkväll tappade deltagare, en efter en, så jag och Sanna (som var den enda som orkade hänga kvar) får mysa med en varsin landgång och ostkaka. Sen blir det utvärdering!

en himla massa snöOk, ok, vi har fattat- det kan snöa decimetervis i södra Skåne också. Nu har det börjat slaska och sola, kan vi kanske hoppas på att våren snart är på väg?

PS: Jag saknar att cykla.

engagemang

(får snabbt slänga in ett inlägg och sen försöka vara lite effektiv!)

Har varit på föreläsning om Sveriges rödgröna framtid, och gissa om jag är pepp nu!
Sedan jag var 19 har jag varit medlem i Grön ungdom, Miljöpartiet och nu även Gröna studenter. Men av först transportförhållanden och nu dålig information, så har jag aldrig varit på ett enda möte eller någonting, fastän jag så gärna hade velat. En av mina drömmar är att bli politiskt engagerad, att bli politiker.

Men nu! NU NU NU! Nu ger jag mig inte, om jag så ska ringa och pressa de ansvariga på information! Jag vill engagera mig, jag vill sitta i styrelsen, jag vill ha chans att bli vald in i riksdag eller kommunfullmätkige, hag vill ha chans att påverka. Just att inte kunna påverka med min lilla röst i norra Lund, det har gjort så ont i mig ibland. För hur mycket jag än skriker så lyssnar ingen.
Men 2010 innebär andra bullar för mig. Ett hinder stoppar mig inte. Jag ska inte sitta och säga förlåt och tack och jag orkar inte bry mig.

Engagera dig du också, bry dig om vad som händer i Sverige!

det händer i lunden


Lund. Utan snö.

Det är galet vad mycket snö det är därute! Men än så länge är jag glad (jag har ju en ursäkt att ta bussen till mina föreläsningar).

Jag kommer just från... ptja, ett halvt aerobicspass. Jag gick eftersom jag upptäckte att min work out- kompis försvann från salen. Men nu är jag hemma, nyduschad och härlig, och ska koka mig lite gröt till min sena lunch.

Imorgon är min första pianolektion för terminen, och ett möte på AF- borgen klockan 19 om Sveriges rödgröna framtid. Kom dit, vettja, om du bor i Lund!


extatisk!

När jag var i nedre tonåren var jag helfrälst i en serie böcker som heter "Vampyrens kärlek" på svenska. De var jättesvåra att få tag i och köpa. Men mitt i all vampyrhysteri med Twilight och True blood, etc, så har jag funderat på om inte Twilight till och med påminner litet om de böckerna.

Men så såg jag reklam för en serie vid namn "Vampire diaries" på tv6. Vilket sammanträffande att huvudpersonen hette samma som huvudpersonen i böckerna! Men nu såg jag en förlängd version av reklamen, där flera namn stämde och en del speciella karaktärer dök upp. Och jag fattade - DET ÄR JU SAMMA! När jag slog upp mitt exemplar av den första boken såg jag ju att den engelska titeln är "Vampire diaries".

Åh, jag är så glad! Som jag har längtat efter att återigen få uppleva de sista två böckerna (av fyra), som jag inte lyckats få tag än. Jag lånade de sista böckerna för att kunna läsa, de har inte ens funnits att köpa nya, och nu blir det en skitsnygg serie!

Stefan♥Elena

 


veckoschema


Varför blir mina dygn helt sneda?
Nåväl, jag får försöka rätta till'et imorgon, för ni må tro att det blir en fullspäckad vecka!

Måndag: hemfärd, studier inför tisdagens textskrivning, och så möte med Miljöpartiet på kvällen
Tisdag: föreläsning och grupparbete mellan nio och tre (och jag får nog hoppa över Credo)
Onsdag: samtal och aerobics, förhoppningsvis
Torsdag: pianolektion och föreläsning om Sveriges rödgröna framtid på AF- borgen i Lund (kom dit klockan sju!). Och fika med Sanna.
Fredag: händer det säkert något
Lördag: förberedelser en masse för tjejkväll och MELODIFESTIVAL!
Söndag: eventuellt besöka en ny kyrka med Santie.

Och någonstan ska jag lägga in tid att plugga, skriva, skriva om, öva på tal, träffa gamla vänner och uträtta ärenden.
Men det är helt okej, jag tror det blir lagom mycket för att inte bli uttråkad, men inte tillräckligt för att man ska krevera av stress.

detta foto, ett liv

Något av det bästa jag vet med facebook är fotofunktionen. Mina vänner blir taggade, eller har egna album, och jag får titta på helt underbart fina och fångade moment av deras liv.
Och det finns en speciell sorts foton som jag tycker särskilt mycket om, men jag märker i skrivande stund att jag inte ens kan beskriva vad det är för foton!

Men det finns liksom foton som levererar en speciell känsla. Där står min älskade vän eller bara en total främling, och liksom ÄR fotot. Det är inget speciellt med det, de kanske står rakt upp och ner framför mormors handbroderade tavla som fyller 50 år, och bara står. Eller ler. Eller ja, det kan vara vad som helst, men så att säga ett foto som har lyckats fånga livet, och inte bara en bild av en person.
"Detta foto, ett liv". Så känns det ungefär.


RSS 2.0