torsdagslista.

 

Hur ser ditt skrivbordsunderlägg ut?

 

En bild på dig prick nu, på med webbkameran bara

 
Nyss hemkommen från parkhäng i ett av Malmös gröna vardagsrum.

 

Det absolut sorgligaste som hänt dig i år?
Det sorgligaste i år... Jag kan inte komma på något direkt sorgligt. Jag väljer att säga när jag igår glömde mitt älskade Paris-paraply i en dum provhytt på Monkis, ringde dit sen och frågade efter den men den var inte kvar och inte inlämnad. Himla människor alltså :(

Det absolut roligaste som hände förra året?
Förra året hände bara en massa roligt så jag vet knappt vad jag ska välja. Jag säger två ganska omvälvande saker: min älskade fina systerdotter Eloise som föddes, och att jag fick en vacker lägenhet i Malmö och blev sambo.

Senaste tre sms:en.
- 17.25 tror jag

- ibland avskyr jag mina kollegor!!!

- varor från H&M hämtas på Östra Tullgatans Tobak bla bla bla

 

Aktuell obsession
musik: ingen speciell musik, men jag blir himla peppad av min bästa springlista på spotify.
tv-serie: alla har ju pausat för säsongen, så ingen just nu. Som sagt kör vi Brat Pack-maraton hemma istället.
kläder: Vill. Så. Gärna. Ha. En. Playsuit.
mat: Smörgås med Skrattande Kon.

 

Drömkille/tjej:
Min kille! Rolig, självdistans, charmig, trygg, lika grundvärderingar som jag och omtänksam.

 

Bild från det bästa himla festen i ditt liv.

Får man skryta? Jag vet inte vilken som är mitt livs bästa fest, men vårt nyårsbaluns var riktigt riktigt roligt och lyckat. En massa underbara människor, dans och champagne! Och lite tequila i näsan.

 

Ett jobb du inte kan tänka dig:
Inga sorters enformiga jobb. Tänka mig och tänka mig, jag har jobbat flera år som kassörska och det var hemskt enformigt och passade inte mig, till exempel.

 

En (1) sak du stör dig på hos andra
Folk som alltid tror att de vet bättre än andra och som inte är ett dugg ödmjuka.

 

En (1) dålig sida hos dig själv
Jag blir lätt ledsen; ledsen- ledsen, arg- ledsen, trött- ledsen... 

 

Bild på dig för exakt fyra år sen.
Ja, det här är väl ganska exakt fyra år sen. Jag och Sanna var ute på fototur på St Hans backar - och gick vilse. Det hela slutade med att jag sprang, snubblade och tumlade ner för en backe.

En maträtt du är sugen på just nu.
Som ovan: mackor med Skrattande Kon.

 

Din plan för helgen?
Extrajobb imorgon efter jobbet ( ! ) sen godis och film. Lördag blir en härligt kompisdag hoppas jag på, kommer att avslutad med en riktigt dansant utekväll. Söndag blir chill pill, ska väl regna tror jag.


mitt hjärtas malmö.

Igår, efter en 5,37 kilometers löptur, såg jag skönheten i hela mitt kvarter. Nu tänkte jag visa en liten bit av mitt Malmö.
 
 
Nej, det här är inte min entré. Men jag bor alltså omgiven av några av Malmös vackraste och mest bekostade jugend-hus, i kontrast med utsikten över det Slussplan som håller på att byggas.
 
 
Går man nedåt vägen passerar man vår kvarterskrog Syltan. Sebastian och jag säger varenda gång vi går förbi att snart är dagen vi går dit och äter eller tar en drink. Men det har alltså inte hänt än. Jag tänker att Syltan är som Cheers, where everybody knows your name.
 
 
Min springrunda började några meter bort där kanalpromenaden börjar. Var var nästan smärtsamt vackert att springa omgiven av denna utsikt och alla dofter.
 
 
Om man tittar ner längs kanalen, hängandes över det gröna järnstaketet, kan man nästan glömma att man är mitt i stan. Här frodas ängsblommor längs kanten, vattnet strömmar och ankor och svanar plaskar runt.
 
 
När man är trött och ska gå tillbaka kan man gå in i lampaffären som ligger på hörnet, de har tusentals lampor i alla färger och former. 
 
Det var den lilla rundan! Man kan ju knappt tro att det är en storgata som ligger precis här, ganska trafikerad. Jag sprang raka rundan upp till Slottsparken och insöp lantkänslan där i stället, men det får bli i en annan fotoserie.

who knows"

 
Jag funderar helt seriöst på om en borde packa ner sig och dra kosan norrut, för dit verkar sommaren komma OCH stanna. Något väldigt sällsynt härnere i söder, där jag ändå tänker att det borde vara varmt. Firar dagen med kompisshopping efter jobbet istället.

that's why they call them crushes. If they were easy, they'd call them something else.

Scen ur "The Breakfast Club"
 
Scen ur "Pretty in Pink"
 
Vi har 80-talsbonanza hemma i det Slussenska hemmet. Det började med klassiska "The Breakfast Club" i söndags, sen körde vi "St Elmos Fire" och ikväll blir det en av mina gamla favoritfilmer, "Pretty in Pink". Vi håller nämligen på att gå igenom alla filmer som tillskrivs det så kallade Brat Pack, ett gäng unga 80-talsskådespelare som figurerade i populära tonårsfilmer och som, till deras stora förtret, grupperades under detta namn. Nästa projekt blir "Pick up artist" med Molly Ringwald och Robert Downey JR (favorit!), varav den sistnämnda inte räknas in i Brat Packets kärngrupp men som somliga ändå vill räkna in. 
 
Vissa av filmerna är bara bra och mysiga, andra av dessa "Brat Pack"-filmer är riktigt knäppa av roliga. En annan favorit är "Sixteen Candles" som innefattar en chinese guy som totalflippar och en bortglömd födelsedag.
 
Som ni märker har vi nördat in oss helt på detta fenomen denna veckan. Vet inte riktigt varför vi fångats av det, men så blev det. Sen är vi Brat Pack-experter.

eftertankens kranka blekhet?

Det har varit mycket på sistone och jag har svårt att hitta balans. Har bestämt mig för att lägga in kreativ paus på min lunch istället för att springa i affärer hela tiden, när jobbet är så stressigt behövs stunder där jag kan strosa och låta tankarna krusa sig som vågor istället för att irra runt. Ypperligt att vandra på den fina kyrogården som är som en trädgård, eller i Slottsparken. Nu sitter jag här mitt i fågelsången och syréndoften och har det mycket gott.


jag ville aktivera min tro, jag ville höra gräset gro.

Maj månad är snart slut och junis ljuva försommarvindar sveper in. Tänkte at vi kan kika på hur världen såg ut genom mitt instagramflöde under händelserika maj!
 
 
        
 Jag jobbade som volontär på Eurovision och fick stolt bära en ackreditering som gav mig tillgång till en massa backstageområden. Jag sprang också  vårruset och fortsatte att springa en del, var stolt över mina resultat.
 
       
Sommaren kom till Malmö och jag och min pojkvän köpte med oss fika ut till bryggan i Västra Hamnen. Vi ramade in den fina 20-talstennistjejen och den fann sedermera sin plats ovanför vår vardagsrumsskänk.
 
      
Vi var en runda i Växjö och köpte med oss Sebastians favoritbakverk för att bjuda hans farföräldrar.
 
      
Var på information om jobbets strategier i sociala medier och satt med utsikt över Öresundsbron och Turning Torso. Promenaderna hem från jobbet fyllde näsan med underbara blomsterdofter från gröna trädtak.
 
     
Vi satt för länge i solen och brände oss (jag i min nya fina bikini). Har precis börjat fjälla av allt detta. Var gräsänka en massa och hade ensammys med årets första svenska jordgubbar och mjölkchoklad.
 
     
Min fina Anne kom hem från Spanien och vi träffades på en fika på Kafé Kungsgatan, där personalen tyvärr var hemskt otrevlig och försökte frysa ut alla kunder. Igår avslutades majs sista helg med finmiddag och långpromenad i solnedgången i Västra Hamnen. Så underbart att stå och höra vattnet klucka och krusa sig kring de salta stenarna.
 
Vill ni följa mig på instagram heter jag soleii!

the force is strong with this one.

 
 
Habegäret för dessa alltså! Provade idag i stan eftersom jag behöver ett par riktiga löparskor så att jag inte förstör knäna. Ganska dyra, men otroligt sköna och snygga. Köper jag dem får jag absolut inte tröttna på att springa alltså. Nike Lunarglide 4 + heter de för dig som är intresserad, och de finns i många olika färger.
 

vad själen behövde.

 
 
Den här veckan är så underbar. Igår, när jag var gräsänka för en kväll och tänkte proppa timmarna fulla med meningslöst tv-tittande, blev jag plötsligt så himla sprallig och inspirerad. Nästa vecka ska jag och min bästa vän shoppa tillsammans för första gången på en evighet. Ikväll ska jag fika med en annan av mina bästa vänner som precis kommit tillbaka efter en några veckor lång vistelse utomlands och vi ska prata om livet och allt vad det innebär. Och det som just nu får mitt hjärta gladast är att jen kollega frågade om vi skulle åka till Tangopalatset för en lindy hop-kväll imorgon, liveband och allt. Jag har saknat lindy hopen så himla mycket och har inte haft någon att gå med. Mina kollega och jag tränade båda till Vårruset och kom sedan, efter ett svettigt lopp och med energin på topp, på att vi båda dansat lindy hop men haft ett alltför långt uppehåll. Alltså, live-band, dans och vänner. Det är min själ vad själen behöver!

och kastanjeblad som paraplyer, och våra händer känsliga för allt som är skönt.

 
Bra saker idag:
 
- Det är mysigt och regnigt, en fin ursäkt för att ha en fin jumper och favoritkragen från COS
 
- Jag hittade svenska jordgubbar i affären som jag ska äta ikväll när jag ruggar upp i försommarregnet med en mysig Hitchcock-rulle och några avsnitt av "Vänner"
 
- Lagade en underbar citronpasta. Pasta gör mig extra glad numera eftersom jag inte äter det så fasligt ofta
 
- Två dagar kvar till lön
 
- Smet in på en bokhandel under lunchen och botaniserade bland alla böcker
 
- Har påbörjat en spotify-lista, "Somrigaste sommar", som just nu bara innehåller bra musik från "The Great Gatsby" som vi såg på bio i fredags. Mycket bra film och bra musik!
 
Ser också på detta fotot att jag behöver färga håret. Alltid bra att upptäcka detta!
 

så vi ska dansa, pausa, dansa, pausa.

Livet som ESC 2013-volontär är över. 
 
Under festligheterna i Eurovision Village på Gustav Adolfs torg i Malmö kunde ni under förra veckan hitta mig i informationsbåset och ute på mingel. Ingen jätteförtroendeuppgift, men ändå en god sådan. Jag har fått prata med människor av en mängd olika nationaliteter, mest trevliga, jag har lärt känna andra inspirerande volontärer och på detta sätt känt mig involverad i det som sedan tog plats i Malmö Arena ute i Hyllie. Jag har sett och hört en mängd artister som jag aldrig annars hade gått och lyssnat på.
 
Allt hårt jobb firades efteråt med dans och drinkar på nattklubben Hipp och det var fantastiskt mycket folk! En så häftig upplevelse, och nästa år finns jag kanske som besökare på en arena i Köpenhamn istället.
 
 
Behrang Miri vid informationsboden som fångade upp av Jalla Dansa Sawa- älskande fans för autografskrivning.
 
 
Scenen, så vacker belägen bland fontäner och körsbärsträd. Malmö visade upp sig från sin absolut bästa sida denna vecka.

let them eat cake, she said just like Marie Antoinette.

 
Med fredagssolen strömmande in genom köksfönstret (därav detta fantastiska ljus!) blandade jag de första ingredienserna till mitt livs första makroner. Jag tänkte att det skulle vara jättesvårt och megakomplicerat, men det var faktiskt ganska enkelt. Vissa recept jag hittade var lite halvpretantiösa, men jag hade fått en jättebra receptbok av Sanna när hon gav mig makronkitet i julklapp. Det tog lite tid i anspråk, mest för att kakorna ska stå och dra en timme innan de gräddas och sådär. Hem kom en glad pojkvän till nybakade äpple-och kanelmakroner.
 

that echo chorus lied to me with it's hold on, hold on.

Sitter just nu i sommarvärmen i min nya polkagrisbikini och steker. På måndag får ni höra om min helg som involversr Eurovision på första parkett, makronbak och annat chill.


i think Frank just figured on some easy pickin's, didn't ya Frank?

 IMG_5102
Blogg.se briljerar igen, eftersom jag måste HTML-kopiera in bilden och bilduppladdningen inte fungerar så blir det en liten bild. Tre gångers klagomål hjälper tydligen inte!
 
Anyway, tillbaka till detta. Jag tycker att det är intressant när bloggare ska visa upp innehållet i sina väskor. Det är alltid så otroligt prydligt och fint, med alla nödvändiga saker och någon liten intressant krumelur som vi andra aha-ar åt. Tänkte att vi skulle kika på min välstädade lilla väska, så får jag en ursäkt att städa den också!
 
Plånbok, glasögonficka, solglasögon, linsetui, skavsårsplåster, presentkort, gamla kvitton, några mynt, en lapp, en påse med salt och peppar, en plastkniv, en oanvänd servett, läppcerat och rosa läppstift, en Eurovision-ackreditering och ett passerkort till jobbet. Här har vi en elegant tjej med rinnig näsa som uppenbart moonlightar som spion, därav plastkniven och salt och peppar som alltihop kan användas när hon behöver försvara sig själv mot till exempel hermeliner. 

hästen Sömn, några lappade skjortor och utslitna träbottenskor.

 
Jag läser en småtung bok just nu som heter Lacrimosa. Har inte kommit jättelångt och den är säkert spännande längre fram, men språket är lite för högtravande för att jag ska läsa den härligt lättsamt. Men det finns en leksakshäst som heter Sömn i den, visst låter det trevligt? Skaffar vi en katt någon gång gång ska den heta Sömn.

världen från ett nytt perspektiv.

 
 
 
 
Som alltid när jag spenderat en helg hos svärföräldrarna i Växjö, så kommer jag hem med ett par skor. Från samma gamla Din Sko- affär som vi har flera stycken här nere i Malmö, där jag aldrig hittar något.
 
Största möjliga bekvämlighet har länge varit mitt starka ledord, men nu har ballerinaskornas okrönta drottning köpt ett par högklackade vardagsskor! Känner mig som en amazonkvinna när jag lägger dessa centimetrar till mina 1,72. Bra att se världen från ett nytt perspektiv ibland.

sommarvals.

 
En härligt backlit bild från bästa stället i sovrummet där jag för tillfället sitter. Nyss hemkommen från Växjö och banarbeten, redo att inte träna, krypa upp i soffan med lösgodis och gå bananer på någon bra film eller tv-serie. Nästa vecka blir sjukt intensiv då jag jobbar heltid på mitt vanliga jobb, och sedan jobbar med Eurovision fram tills det är dags att åka hem och lägga sig, så bäst att ta tillfället i akt nu.

den största gåvan.

 
 
 
På söndag fyller mosters skitunge ett halvår. 6 månader sedan hon kom och ställde till med en massa underbart för oss alla. Idag är jag ledig (klämdag) så jag ska få åka upp i Småland och fira henne. Hurra hurra!
 

fel fel fel.

Hej hörni!

Märkte nyss att typ alla bilder på min blogg verkar bytt plats med varandra, från profilbild till bilder som hamnat i fel inlägg. Märkligt. Så ni vet, ifall ni scrollar och allting verkar superkonstigt.


att göra-lista med roliga saker.

Jag längtar efter:
 
♦ att läsa min bok "Lacrimosa"
♦ fredag när jag ska åka tåg, äta lösgodis i mängder, träffa syrra, systerdotter och sen följer en helg med mina härliga svärföräldrar
♦ att laga bananpannkaka med bär
♦ att baka tekakor
♦ att baka överhuvudtaget, punkt
♦ att pyssla med lägenheten och köpa nya ramar, porslin och att fynda på second hand
♦ att sitta i solskenet i en park och läsa och skriva
♦ picnic med en massa olika människor
 
 
Vad jag gillar att jag har just nu:
 
♦ en del ledig tid där jag kan pyssla med allt som ska göras i lugn och ro
♦ inspiration
♦ fina mataffärer nära
♦ sprungit 5 km och har pepp och vilja att springa ännu mer
♦ en sambo som jag ska spela tennis med i helgen
♦ världens finaste lägenhet
 
 
länk
 
Den här listan tycker jag är bra att ha även när man inte är ledsen, utan också när man har en massa ledighet från jobbet och man har glömt vad man kan hitta på när man inte umgås med folk. 

euphoria, forever 'til the end of time.

 
 
 
Hej!
 
Som ni märker har jag börjat med en held del fjortis-mobilbilder. Vad beror detta på, ålderskris? Nej, det är dels lathet, dels tidsbrist, som gör att jag inte alltid tar den stora systemkameran och sen orkar föra över bilderna till datorn, för att sedan redigera dem. Så då blir det fingerflottiga spegelbilder istället. Med lite ovikt tvätt på golvet i bakgrunden.
 
Som ni ser har jag idag varit och hämtat ut min ackreditering som visar att jag jobbar på Eurovision 2013. Den här bevisar att jag är godkänd som volontär och personal. Hämtade också upp mitt Eurovision-kit med alla nödvändiga saker jag ska ha för att jobba, till exempel den här fina och enorma Eurovision-vindjackan.

vårvindar friska.

 
 
Idag hämtade jag upp ett fint litet paket på Ica. Modcloth stod som avsändare och inuti låg den där fina klänningen som var den sista kvar, och som dessutom var i min storlek. Score! En svagt pärlemorsvit klänning i 20-talsstil som jag tänker svalka mig i typ hela sommaren. Inledde sommaren idag med att sitta ute och luncha vid kanalen och med att sitta på en bänk och läsa en fin bok i sommarklänning. 

smashes your face, burns at your heart.

 
Jag hade tänkt skriva ett inlägg om min stilångest, den som följer lite när man är mitt uppe i en förändring av tycke och smak och hur en överanalyserande människa som jag reagerar på detta. Sen skrattar jag liksom hånfullt åt mig själv och inser att det nog inte finns något i världen som är oviktigare. Jag tycker också att jag borde skämmas som ägnar så mycket tid åt att fundera över något så förgängligt, och om huruvida jag ska behålla 1000-kronorskavajen eller inte när det står folk längs Storgatan i Malmö på kryckor och tigger i trasiga pappersmuggar och vädjande säger "please miss" för att ha råd med mat och säkert sjukhuskostnader. Att jag ens kan tycka att det är så viktigt med längden på mina jeans eller klacken på mina skor. 
 
Visst, ok, stil är ett stort intresse så varför inte. Men jag är så nära människor hela tiden som har det sämre ställt än jag, som får kämpa hårt för att få det att gå ihop. Det är ett hån att jag ens ska gnälla över mina Acne-jeans. Så därför skriver jag istället ett inlägg om att jag borde skämmas. Inte för att jag tänker på det, men för att jag lägger så mycket känslor i det. Och för att jag, nu när jag faktiskt kan, inte bidrar mer tillbaka till samhället än det sporadiska mynt som hamnar i den där pappersmuggen.
 
 

insta.

Idag är jag på utbildning i Lund, och på Instagram kan man kika på andra av mina upptåg. Följ mig, soleii heter jag.


sweep me of my feet.

 
 
 
source
 
 
 
Behöver lite inspirationscitat nu om att vara uttråkad. Jag är inte uttråkad per cé, men jag känner mig gammal och tråkig ofta nuförtiden. Precis som i översta citatet.

see the stars, the moon and the sun, how they move in silence.

Hela min uppväxt är bara musik och ljud, överallt. Hemma spelade jag alltid (sjöng gärna med också), så i julklapp i nian fick jag trådlösa hörlurar som jag kunda jazza runt i flickrummet med utan att alla andra behövde lida. Min profil på spotify innehåller cirka en miljon spellistor som jag skapat för olika tillfällen, år, känslostämningar... Varje tyst minut behövde fyllas med toner.
 
En dag hände något. Jag stod mitt studentpentry och diskade, i tystnad. Tänkte att jag måste nog sätta på lite musik så att diskandet blir roligare. Men kroppen ville inte gå till datorn, och varken öron eller huvud ville lyssna på någonting alls. Jag ville bara ha lugnt och stilla. Sedan dess har jag blivit en förespråkare för tysta, lugna stunder. Stunder när det enda jag fyller öronen med är tystnad och alla de ljud den för med sig. När livet blir häftigare, när fler och fler minuter fylls upp med ljud, tankar, tjatter, stress... då känns den där tysntaden som ett härligt vackert rum. Max någon Nocturne av Chopin, om det måste vara något. Absolut max.
 
 
 
 

they'll come back to you someday.

 
 
 
Två mål av två klarades ikväll: jag sprang en hel halvmil och jag sprang den på under 40 minuter, 33,39 för att vara exakt. Vilket härligt lopp! Hela dagen laddade och taggade vi på kontoret, jag och de fina kollegorna som skulle springa i jobblaget. I fina tröjor ("Hellre kvicktänkt än snabbfotad) for vi väg i strålande solsken genom och runt Pildammsparken. Jag hade förberett mig seriöst med keso och hallon innan och sprang förbi massa fint folk som stod och hejade. Var överlycklig när jag passerade mållinjen och mötte upp två av våra supportrar, innan vi alla satte oss ner i gräset med vår picknickpåse och åt gott i havsblåsten. En jättesnajsig tygpåse med lite goodies som är bra efter ett lopp fick vi också. 
 
Det var ett mycket härligt lopp och nu ligger jag i vår härliga säng och har ont precis överallt. Efter världens längsta varmdusch hoppade jag i myskläderna och tycker att livet är mycket trevligt.

upp till kamp emot kvalen.

 
Pigga och alerta efter en vit Valborg kilade vi ner till Södergatan vid 13-tiden för att ansluta till 1 maj-tåget, lyssna på Internationalen och promenera bort till Folket park för att höra på Stefan Löfvens 1 maj-tal. Mitt rödgröna hjärta svällde, så fint att alla dessa människor samlas och förenas kring solidaritet. Pappa frågade om jag är sosse nu, men då må jag väl vara politiskt förvirrad. Som jag förklarade det för en kollega: jag är hängiven miljöpartist, men om de skulle samarbeta med Alliansen inför ett val skulle jag istället rösta socialdemokratiskt. Kanske är jag inte en riktigt riktig MP:are då? Men, det är mitt minsta bekymmer.
 
Årets tema var Jobb och framtidstro, ett eminent ämne som Löfven pratade engagerat om till alla oss solkatter som stod och lyssnade. Det var en mycket fin dag. Något som grumlade mitt glas något var att jag, när jag skulle lägga telefonen i väskan, kände ett stick i fingret och såg en stor geting sitta förnöjt och lugnt. Det gjorde så in i helsikes ont (mitt första getingstick) och jag blev dessutom rädd och chockad, så nycklar och telefon flög all världens väg när jag försökte skaka bort detta otäcka djur och sen började en lipa. Alltså. Hade inte kunnat ana hur ont det där lilla sticket gör! 
 
Men summa summaris, mitt första förstamaj-tåg på en hur fin dag som helst. Och årets första riktiga sollapande! 

vårruset 2.0.

Imorgon är det dags! På jobbet är vi ett fint tjejlag som ska springa Vårruset, 5 km. Jag hade tänkt vara i toppform, men så blev jag sjuk och har just precis återhämtat mig någorlunda. I måndags slog jag mitt personbästa, som kanske inte är så mycket för världen, men jag är stolt! 3,70 km sprang jag på 26 minuter. Inte långt kvar till en halvmil!
 
Nu har jag komponerat ihop en löpar-lista på Spotify för att ha något riktigt peppigt och fartfyllt att springa till. Inte bara nu, för jag vill fortsätta springa även efter loppet. Men det har varit så kul att ha något att träna till!
 
 

RSS 2.0