regn hos mig

Den som varit vettig nog att titta på serien "Veronica Mars" (som jag tjatar om i tid och otid) vet att förra inläggets citat kommer därifrån. Under veckan som varit har jag bara jobbat, förutom på förmiddagarna när jag lyssnat på regnets smattrande mot fönsterbläcket innan jag fattat tag i fjärrkontrollen, satt på tv:n och vaknat till nämnda serie. Veronica Mars- maraton. Jag gillar't.

Nästa vecka ska solen visst kika fram. Enda dagen jag är ledig är dock eventuella utflyktspartner upptagna på annat håll och det suger ganska mycket. Önskar nästan att det regnar nästa söndag också. I alla fall hemma hos mig.

love marathon

- Come on. Ruined lives? Bloodshed? You really think a relationship should be that hard?
- No one writes songs about the ones that come easy.


1

ett gott skratt

Längtar till september! Ny sitcom! Vill se NU!

efter jobbet


Ett glas iskall, hemmagjord flädersaft är inte ett dugg dumt efter jobbet. Det enda jag saknar nu är utemöbler och/eller en sjö i närheten. Jag sörjer nämligen alldeles fruktansvärt att jag inte badat i år!

tribut till skräckens mästare

Det läskiga och morbida har alltid fascinerat mig. När jag var hemma hos mamma och pappa i helgen hittade jag min skräckbokssamling. Under största delen av mitt tonåriga liv (och lite dessförinnan) samlade jag på mig varje ny skräckbok som gavs ut av Dan Höjer med illustrationer av Hans Arnold. Då tyckte jag att dessa böcker var kusligt ruggiga. Dan Höjer baserade sina skräckhistorier på kända spökplatser och händelser i Sverige, ibland ganska fritt. Det kom ut en ny bok varje år.
-
Hans Arnold var en av anledningarna till att böckerna var så lockande. Fortfarande är han min favoritillustratör. För många kan de tyckas barnsliga, den kommentaren har jag fått höra, men jag tycker att detaljerna och fantasirikedomen (som taget ur en fullkomligt snedvriden fantasi) skapar en kuslig stämning. Det oskyldig som förvandlas till något djävulskt.

stanna ett tag, räck mig din varma hand

I helgen sov jag hos mamma och pappa. Det är mysigt att få komma hem till dem ibland, och till min älskade lilla Sill. För er som inte vet vad Sillen är så är det vår katt. Egentligen heter hon Silje men hela familjen kallar henne för Sillen.
-
Man kan knappt tro att det är sommar mer. Det regnar och är så kallt så jag fryser fastän jag har kofta på mig ute. Det är ledsamt att det ska kännas som höst redan.

vinklat

För födelsedagspengarna jag fick av mina kära föräldrar beställde jag ett nytt objektiv, den lilla nifty fifty som jag hört mycket gott om och som dessutom var billigt. Jag beställde från Inet, en kanonbra sida som förutom ett bra pris på hela alltet levererade snabbare än blixten. Dagen efter att beställningen var gjord hade jag objektivet i min hand. De skickade dessutom med en pingvinstång i min favoritsmak.
-
Så här ser min lägenhet ut ur mitt nya perspektiv:

redo att gå vidare

Tre år. De här 21 kvadratmetrarna har varit mitt liv i tre år. Det lilla köket med den komiskt lilla spisen, och så rummet där alla mina möbler och tillhörigheter befinner sig. Säng. Soffa. Frys, bord, skrivbord. Garderoberna är två små fyrkanter i lackad plywood och innanför dörren får det inte ens plats en skohylla.
-
För tre år sedan tyckte jag att detta räckte. Fram tills nyligen har jag bara varit så lycklig över att få ha mitt eget ställe, att detta är mitt hem som jag bestämmer i och där jag lever som jag vill (så länge jag håller mig inom hyresvärdens regler, förståss). Jag är fortfarande tacksam över att jag fick just den här lägenheten. Min lilla etta. I hyran ingår världens bästa granne men inte elen.
-
Nu känner jag att jag är färdig med 21 kvadratmeter. Färdig färdig färdig. Jag börjar också känna mig ganska klar med studentlivet, även om det är ett tag kvar till min examen. Men den där drömlägenheten, den jag vill bo i tills jag flyttar till den där drömvillan, den börjar jag känna mig väldigt redo för. Lund. Skötsam, rök- och husdjursfri, hyra under 4200. Inga betalningsanmärkningar. Om ni nu skulle ha något tips.

en sån dag

För födelsedagspengarna jag fick har jag beslutat mig för att köpa ett Canon EF 50MM 1.8 II- objektiv. Har länge velat ha ett fast objektiv och denna billiga lilla sak har fått kanonbra recensioner. Åh ja, och jag  har anmält mig till en nybörjarhelg här i Lund för Lindy Hop. Saker känns lite bättre idag än igår som var en sån dag, ni vet. När inga kläder passar, man är hopplös och har ingen framtid. En sån dag."I was born in Brussels, Belgium, on the 4/5 1929 and I died three weeks later"

Jag tycker att ni ska gå in och titta här. Svt visar endokumentärserie som heter "Enastående kvinnor" och detta är ett avsnitt om Audrey Hepburn. Vare sig du är ett fan eller inte så är den väl sevärd, Audrey var i sanning enastående och hennes liv var likaså. Livsfarliga uppdrag som kurir vid åtta års ålder i det ockuperade Holland, svältande och undernärd under ransoneringsåren, kriget som krossade hennes framtidsdrömmar men som ledde in henne på nya vägar.

när grisar kan flyga och månen trillar ner

Har ni någonsin varit med om att ni bara är, finns till och går runt helt som vanligt och så POW! Himlen faller ner och slår er i huvudet.
-
Ungefär det hände mig på tåget hem från jobbet igårkväll. Där sitter jag i mina egna funderingar, ytterst ut mot gången och så POW! Fem kilo gigantisk resväska rasar ner från hatthyllan och rakt på mitt stackars huvud. Fattar först inte vad som händer men jag fattar att jag har ont. Gråter av chocken och alla tror att jag är skadad. "Nejdå, jag blev bara lite omtumlad" lugnar jag med tårar som inte slutar rinna fastän jag argt försöker hindra dem.
-
En helt vanlig tisdag med andra ord.

födelsedagen

Födelsedagen har varit utomordentligt bra fastän det inte hände något speciellt. Svenska Spel gav mig en triss- vinst på 75 kronor och jag har ätit världens godaste sushi, fått tårta med ljus och tittat på en gammal svensk klassiker, "Flicka och hyacinter", som jag fick i present. Och tack till alla för alla fina grattis- hälsningar!

själv är bäste kock

Idag fyller jag 24 år, så gammalt och världsvant det låter. Eftersom jag redan firats med kalas och tårta och presenter i förskott så firar jag mest mig själv idag. Lyxfrukosten gick fruktansvärt elegant att göra med min nya fina vispskål som jag fick av mamma.

nästan födelsedagen

Kameran ligger i dvala men jag har ändå lyckats fira min födelsedag. Ja, den är ju inte förrän på måndag men måndagar är så dåliga kalasdagar.

Jag är hemskt glad för alla de fina som kom och alla de fina som inte kunde komma, och hemskt glad för alla mina fina presenter! Lägenheten doftar för tillfället underbart av en blomsterdekoration som jag fick och ja, nästan alla mina 21 kvadratmeter känns lite gladare.
-
Nu kan jag äta glass ur poppiga glassbägare med en gammelfransk silversked under en regnig dag och titta på fjärde säsongen av Vänner eller Flicka och hyacinter. Efter kan jag kränga Aladdin-hjärtan ur en kärleksröd vispskål från IB Laursen och läsa Kate Mortons senaste bok eller lära mig allt om grace i What would Audrey do? Är jag ändå hungrig efter allt detta frosseri kan jag koka ägg och äta ur nya fina äggkoppar i vitt, på ägget kan jag sedan salta ur mitt nya set salt- och pepparkar.
-
Eller så bakar jag bullar och penslar med ett helt silikonpenselset med tillhörande skål till så att allt går mycket snabbare. Över ny nygräddade bullarna kan jag sedan lägga en fin bakduk med ett tryckt recept på något annat gott, nämligen chokladbollar. Samtidigt som allt detta sker kan jag känna mig lite gladare eftersom lägenheten är fylld av grönt i vackra, rosiga krukor och en vas med Marilyn Monroe.
-
(jag tror det var allt)

notis

Ehrm. När jag inte jobbar så gör jag ingenting eller allting och har varken tid, stoff eller inspiration till bloggen. Jag tar inte semester men låt säga att bloggen kommer att vara lite sommartrött fram till sista veckan i augusti, tjing!

vad ni ser

Här ser ni en som är absolut jättenöjd över beslutet att köpa en iPhone. Och en som känner sig glad fastän den där magondan inte vill gå över. En som älskar sommardagarna men önskar att vännerna också var i Lund och inte längre bort än man kan gå. En som dock ska iväg till en kär vän ikväll och hänga i en lantträdgård.
Ni ser också en vy från busshållplatsen i Sjöbo, dit gjorde jag en liten utflykt i lördags.

gamla dikter

10 april 2007

Jag äger ingenting.

Jag äger inte mig själv
och därmed äger jag ingenting.

Omgiven av pynt och flärd
äger jag ändock inte något.

Tomhet är min följesven,
ensamhet en gammal vän.

Ensam i en värld fylld av folk
äger jag absolut intet.

Jag är ägd av alla utom
den rättmätige ägaren.


en bortglömd skatt

För första gången på väldigt länge var hela familjen samlad hemma igår. Jag och min syster jobbade och skulle sova hemma. Mamma och pappa ska ändra om mitt gamla rum till sitt och jag har därför fått i uppgift att ta ut allt jag vill spara från diverse samlingsutrymmen i rummet.
-
I nedersta skrivbordslådan, som inte öppnats sedan jag flyttade för tre år sedan, fann jag en tjock, svart bok. När jag öppnade den på måfå för att ta reda på innehållet upptäckte jag att det var en gammal dagbok från 2007 som jag helt glömt bort att jag hade!
-
Det var som att hitta en bortglömd skatt. Det mesta däri var det vanliga som man finner i sådana böcker; arga avreaktioner och funderingar om livet och kärleken. Dock förvånades jag av verser jag författat och sedan glömt bort och av meningar och stycken som jag inte trodde att jag kunde skriva, det är ju sådant man läser i fina böcker!
-
Så i några inlägg framöver ska jag dela med mig av det jag fann i den där dammiga gömman. Dela med mig av en bit Sandra, 20 år, som nog såg mer skönhet i livet än vad hon trodde.

19 mars 2007

Jag har försökt undvika speglar nu i ett par-tre dagar. Det är svårt, jag kan ju inte precis plocka ner husets alla speglar. Istället blundar jag eller tittar bort men då känns det som att jag undviker mig själv.

en gång fann jag min själsfrände för en eftermiddag

jag delade väg med skymningen,
mötte en gåtfull katt som ledde mig hem

2 april 2007

Tröttast jag vandrade ut en kväll
och mötte mig då en liten lustig vän.

Hon lämnade stigen och efter jag följde,
undrandes vad hon med detta röjde.

Så en sekund och tusen ord senare
in i Skymningslandet jag mig letade.

En stum liten stuga med tårar i diket
hälsade mig ovant "välkommen till himmelriket".

Små blyga violer dansade där
med en vildhet som gjorde mig svindlande kär.

Jag älskar en trädgård i Skymningslandet.

kemin bakom kärleken

I lunchrummet på jobbet ligger alltid en massa kvällstidningar. Någon gång då och då tar någon vänlig själ in en av bilagorna också. I söndagsbilagan till någon tidning kunde jag läsa om "Why I'm with her" - boken i vilken Helen Fischer säger sig ha funnit orsaken till varför man faller för den typen av personer man faller för. Jag tog testet och fick veta att min primära personlighetstyp är den östrogena, min sekundära var serotonintypen. Vilket, om man läser beskrivningarna här, stämmer ganska bra in på mig. Att jag alltså borde falla för testosterontypen verkar faktiskt också stämma, vilket jag tycker är väldigt spännande (även om jag tror att kärlek är mycket mer än kemi). Vill du ta reda på vilken typ du är och vilka typer du faller för? Testa dig här. Jag vet inte vad det är för nytta med att veta det egentligen men det är en rolig grej i alla fall.

gilla

Hej på er, jag lever faktiskt! Jag jobbar och är ute på vift och allt jag tänker skriva om flyger bort från mitt huvud lika snabbt som det kom in där. Så vet ni det. Och så har jag köpt en iPhone, det gillar jag.

fläderflärden

Ibland kan jag vara riktigt huslig. På jobbet i fredags kom fina Sara inbärandes med en lass fläderblom till mig. För några år sedan gjorde hon samma sak och då lyckades jag producera en otroligt god fläderblomssaft! Nu har jag återigen satt en sats att dra till sig i en vecka innan den ska tappas upp.
-
Sedan har jag skaffat mig ett vackert mjöligt surdegsbröd. Dock inte hembakat utan Coop- bakat. Tills jag lyckas med min egen surdeg.

en gång per sommar

Igår var en bra dag från början till slut, nästan. Faktiskt närapå 24 timmars kul.
Jag åkte hemifrån tidigare än man borde en lördagmorgon för att spela paintball med mina underbara kollegor. Var livrädd för att bli träffad först men efter att det första skottet fått mig att svära av smärta var det inte lika läskigt längre. Det var längesedan jag hade så roligt!
-
Efter en jättetrevlig grillkväll med lekar hos chefen åkte jag mot Malmö för att skaka rumpan. Det gjorde jag också, fast inte på nattklubben som var tänkt (eftersom det somnades under mellanlandningen hos Emelie). Där tog hennes fästman David hand om oss på bästa sätt, med världens godaste ostsmörgåsar och groggar, och vi dog nästan av skratt när Sanna sweet talked en hårfön...
-
Sist hoppade vi på Lundabussen åt fel håll och hade ett väldigt roligt och filosofiskt samtal med den bästa busschauffören jag någonsin träffat. Och att komma hem en ljummen sommarnatt när solen börjar gå upp och morgonfåglarna kvittrar, det måste man göra minst en gång per sommar tycker jag.

kuriosa på kvällskvisten

Känner ni igen där här låten, fast det låter liksom inte som ni är vana vid? Jag fick reda på att Natalie Imbruglias dunderhit Torn är en låt som varit cover för flera olika artister, och den allra första inspelade versionen av låten är den här danska av Lis Sörensen, Braendt heter den.

RSS 2.0