jag vill i alla fall inte vara pretentiös

efterlyser människor som inte är så pretentiösa

"
Räcker jag till att klara dina pretentioner?

Fyller jag nått av dina krav?"

          -Ted Gärdestad "Räcker jag till"


grammatiken i praktiken

Godkväll i stugan!
Vad sägs om att värma upp språkknölarna lite?

Minns ni den stora och världsomfattande debatten för några år sedan, då Sara Löfgren stod på Fame Factory-scenen och sjöng "För jag är starkare än du", och alla amatörspråkvetare i tv-sofforna tyckte att den här grammatiken är det något fel på, nog heter det väl att "jag är starkare än dig"?

Nej! Jag har också funderat över det här och har egentligen inte tyckt att det ena eller andra är rätt eller fel. Men nu har jag börjat läsa en språkkurs; fullmeningen är "jag är starkare än vad du är", och även om man tar bort några ord, så ska böjningen på detta pronomen ändå vara "du".
Punkt och pricka, och inga frågetecken, hoppas jag.

jubel


ursäkta dålig bildkvalitet - mobilfoto

Mamma och pappa har bogserat upp den här fina gamla skänken från köket och upp till mitt rum. De renoverar köket, och skulle egtnligen göra sig av med den, med det förbjöd jag alldeles bestämt. Den vill jag ha i mitt hus på landet! Tillsammans med en gigantisk brudkista från en 1800- talssläkting, och litet saker som jag såg på Ikea ("den ska jag ha i mitt hus på landet!").
Nej, jag HAR ju inget hus på landet än, även om det låter så.
Men man kan ju lika gärna förbereda sig! om tre och ett halvt år är jag förhoppningsvis färdigpluggad och kan minst av allt skaffa mig en lägenhet större än 21 kvm: wohoo!


lite vackra tips

Ibland hänger man framför datorn bara för att. För att om man lägger sig så betyder det att man snart ska upp och jobba, kanske.

Om du börjar få slut på saker att hitta på, så kan jag rekommendera några fina bloggar:

The Audrey Hepburn Complex - en av mina favoritbloggar just nu! Här publiceras det nästan smärtsamt vackra fotografier av allt möjligt. Både inspirerande och humörslyftande!

En magiska purt til en anan värd - Moa skriver om allt möjligt, och har ofta riktigt sagolika foton till. Här kan du hitta pyssel, vintage, klänningar och allt möjligt annat.

Beauty is a thing of the past - indeed it is! På den här bloggen publiceras allt du kan tänka dig i form av håruppsättningar och skönhetstips från 1700- talet och fram till 1970- talet. Härligt inspirativt!

who am I kidding?

Den okända doldisen, som jag har missat samtal från hela veckan, har äntligen gett sig till känna. Sanna hade rätt: det var SVT igen!
Tro nu inte att jag är en hett eftertraktad karaktär på SVT, så är inte fallet. Den här gången var det en annan sak jag anmälde mig till med brinnande hjärta och själ i julas, inspirerad av semesterns jag-kan-göra-vad-jag-vill- känsla.
Anmälan skickades in, sångprov bifogades och sedan har det väntats och väntats. Tills alldeles försent för relativt billiga tågbiljetter till Stockholm.
"Vi skulle bara vilja bekräfta ditt deltagande".
Nej. Jag kommer inte.

Är det för att resan är för dyr? För att jag tappat tron på mig själv? Rädsla? Eller har jag återgått i de där bekväma gängorna som liksom önskar en massa men inte gör något åt det? Jag SKULLE ju i princip faktiskt ha råd. Tid har jag också. Och är jag egentligen så rädd?
Jag tror att jag är lat. Och nu har jag dåligt samvete- sviker jag mig själv, sviker jag det önskan jag formulerade för mig själv inför mitt framtida liv?
Usch, det här känns inte bra.


spender

Närmare sjuhundra än sexhundra gick kalaset på när det shoppades på Ikea.
Jag måste säga att jag är mäkta stolt över mig själv, jag tänkte köpa både en emaljerad (♥) mjölburk som hette Sagolik och ett emaljerat (♥) vitt durkslag fastän jag redan har ett fint rosa, men jag fick vara sträng mot mig själv. Så jag köpte nästan bara det jag hade tänkt, och av misstag ett extra kuddöverdrag (Alvine Gåva, slidea en liten bit åt höger). Men min kärlek till allt som är emaljerat fick stillas med en liten emaljerad vas i form av en kanna. På hemsidan meddelas det att den med fördel även kan användas som bringare- för den som inte visste.

 

När jag sedan skulle betala en räkning vart jag nästan rädd för att titta på kontots dom, men när jag bände upp mina ihopknipna ögon och tvingade mig att titta, så var det inte så farligt ändå.


nervös

Idag ska jag hem till mamma och pappa och äta tacos och mysa med lilla fluffiga kissekatten.
Imorgon blir det en monsterdag på jobbet, hujeda mig - får börja ett tag tidigare för att lära mig cashguard, sen ska jag använda cashguarden under hela dagen, och jag gissar att det kommer att bli mycket stressigt. Men det är bara en dag i mitt liv, den är över på söndag.

kära dagbok

(observera att följande bilder inte är satta i någon kronologisk ordning)

 

Garderobstömning kan vara väldigt spännande, speciellt när man hittar den där traven med gamla dagböcker!

Jag har varit en flitig dagboksskrivare genom åren (ibland MÅSTE man ju bara skriva av sig), alltsedan min mormor försåg mig med min allra första dagbok en julafton när jag var åtta, och jag skrev i den tills jag var tretton, med ett uppehåll för att skriva i en annan.
Vad rörde sig i Sandras huvud under den här tiden? Jag skrev om mitt pogrör (minns ni pog?) och jag var rik en dag därför att jag hade fått två tior och två femmor.

Nedan följer små smakprov ur denna dagbok:

Åttaåriga Sandras spännande hemligheter

Tretton år och galen i Aaron Carter

Varför minns jag inte denna hemliga koja?

Lustigt nog har jag inte nämnt en siffra om min och Tinas Mysterieklubben. Vi var väldigt ihärdiga detektiver som letade mysterier i varje hörn. Vårt största var en nyårsdag, då vi hittade en massa olagliga stubiner (läs: nyårsraketer) på marken, och ett insmugglat, tomt cigarettpaket (läs: Marlboros röda) på marken. Och den där mystiska gubben som gick in i ödehuset (läs: den medelålders motionären som gick förbi ett elskåp), hade han något med saken att göra?


fundays

Det var mycket som hände igår, utan att jag för den saken skulle behövde stressa.
Höjdpunkten var väl ändå kvällen, då jag och fyra vänner trotsade vädrets illvilja och tog oss till Malmö på skakiga busshjul (och med en otrevlig busschaufför) för att se "Avatar" i 3D.
Och förväntningarna var höga, samtidigt som jag undrade om den verkligen kunde vara så bra som alla säger. Och ja - den är precis så bra som alla säger. Jag vet inte om 3D- effekten hade någon roll i det hela, men en mer fantastisk film får man banne mig leta efter!
Nästa 3D- stopp på biograferna i Malmö blir "Alice i underlandet" med Johnny Depp...

Dessutom, mitt i snökaoset, ringde min nye pianolärare för att ange tid, plats och portkod, samt för att höra om mina förkunskaper. Förkunskaperna är ganska goda, men efteråt kom jag på att allt jag kan kan jag på keyboard, jag är van som tusan vid min vackra keyboard. Fingersättning och tangenter på piano är ganska annorlunda, vilket gör att det jag kan spela väldigt bra nu kanske kommer att bli mög då, haha.

In alla case. Nu ska jag skriva protokoll, sen blir det IKEA eller snöbus. Roligt vilket som.

skosamtTack och lov att jag har mina nya kängor nu när det är såhär snöigt. Mina små skoletter hade blött ner mig

en grön framtid

På måndag ska jag gå på  mitt första Miljöpartimöte, wohoo!
Jag vill verkligen engagera mig politiskt nu, speciellt som det är valår. MEN jag måste faktiskt säga att Gröna Studenter här i Lund, där jag är medlem, är antingen dåliga på att hitta på saker och möten, eller bara dåliga på att annonsera möten. Då får man köra på the real deal istället, själva partiet.

kärlekDet tog verkligen all min viljekraft att ta mig till Credo ikväll, för jag hade "så mycket att göra". Inget av detta har jag ens gjort efter att jag kom hem, så livsviktiga saker var det emellertid inte.

Det var jättebra undervisning idag, så jag är hur som helst glad att jag gick!
Joh 13:34-35


ett av livets mysterier

Bland de bästa böcker jag visste som yngre var böckerna om Kulla-Gulla. Och nu i eftermiddags blev jag strålande glad när jag såg att de visade den gamla svartvita filmatiseringen av ungefär de första två-tre böckerna.
Det jag tycker är väldigt fascinerande, men mest irriterande, är hur de liksom har ändrat handlingen litegrann - åt det sämre hållet! Och nu blir det spoiler-varning för er som vill läsa eller se filmen och inte har gjort det än;

I böckerna kommer patron Sylvester till slut fram till att Gulla verkligen är hans dotterdotter, och att hans dotter och hennes man omkom i det skeppsbrott efter vilket Gulla flöt iland på en träplanka. Morfar och barnbarn återförenas.
I filmen, däremot, reser patron Sylvester till Montmartre och hittar där dotterns man, konstnären, som berättar att hustrun och barnet aldrig kom iväg med båten utan insjuknade och dog i tyfus. Men eftersom Gulla är så lik dottern så beslutar sig patron för att ändå ta hand om henne.

Vaffö gör di på detta viset?
Är inte slutet så mycket mer tillfredsställande för åskådaren (och läsaren) om Gulla verkligen är den förlorade dotterdottern?

skratta på, ni

Jag har igång "Vakna med the Voice" varje morgon, och idag tipsade de om en fasligt rolig sida som jag tycker att ni ska klicka in er på HÄR.
Sidan heter "11 photos totally ruined by people in the background", och föreställer alltså människor som tar snyggbilder och råkar få med en ospolad toalett, eller något annat som liksom förstör det fina man försökt åstadkomma. Eller det sexiga.
Roligast är paret som har sex i bilen, och i ena fönstret ser man hur en liten unga kikar ut som gubben i lådan.

ett gott skratt förlänger livetJag äääälskar Scrubs, och jag ääääälskar den här scenen, jag asgarvar varenda gång!
Turks nya ringsignal får hela sjukhuset att dansa!

körigt

Sista avsnittet av "Stjärnor på slottet" gått, det för min del mest efterlängtade efter det ranelidska avsnittet; avsnittet med Tommy Körberg som huvudperson. Åh, vilken fantastisk karl!

Förutom att det var förbaskat spännande att höra honom berätta om sitt liv, så bjöd avsnittet även på litet överraskningar. Jag hade exempelvis ingen aning om att det var Tommy Körberg som utgjorde hälften av Tom & Mick som gjorde 60- talshiten "Somebody's taken Maria away", som för övrigt är en väldigt bra låt. Och vilket vackert avslut! Körberg toppade kvällens musiksnuttar med att för de andra stjärnorna sjunga "Anthem", och Kjell Bergqvist som talade så fint om honom. Tommy och Kjell, som inte är mjäkiga och medhållsamma utan ärliga och raka.
Listan på mina förebilder blev allt längre.

(och ni missade väl inte den lilla berättelsen om Astrid Lindgren, som mitt i allt festsus och brus bad Tommy att tyst, tyst sjunga "Fattig bonddräng" i hennes gamla öra)


going on 23 and old

Satt och zappade igår, och stannade en stund på Mtv, som för en gångs skull faktiskt spelade musik. På Music tv, what do you know?
Flickälsklingarna Tokio Hotel spelade, och jag tänkte att detta spektakel måste jag faktiskt titta lite på. Vad är grejjen? Och snälla ni fans, peka inte högaffeln mot mig än; jag insåg att anledningen till att jag tycker att de är lite lustiga, det är för att jag är gammal.

23 år i år.
Där satt jag alltså igår och tittade på sångaren. Huvaligen, tänkte jag (nästan), vilken frisyr! Varför ser man ut så, ser tonåringar ut så idag?
Och ja, det var den avgörande stöten. Jag tänker precis som lilla gammelmormor tänkte om mormor under 50- talet, att dagens ungdom och dess mode, och denna rockmusik, ojojoj, ska man verkligen se ut sådär i håret?

leaf me alone!

nä, vad säger ni? ska vi skita i alla språkriktighetsregler (och skriva med liten bokstav i början av mening) och bara gå och köpa lite mat och chokelad istället? och ja, vi skiter i referatet också. miss secret agent 2 och choklad blir bra. och lite mat.

drömma

Under helgens vistelse i Göteborg är jag glad att jag under eftermiddagen, innan stängning klockan fyra, hann med att springa inom den fina vintage-butiken Drömma, som en av mina favoritbloggerskor är med och driver (vad jag förstår driver hon delen som heter Mon Chérie).
Världens underbaraste lilla affär! Jag skulle kunna gå omkring där länge länge och prova och fundera. Och ta med mig hela butiken till Lund.

Östra Skansgatan i Göteborg, om ni är sugna.

hemma

Hemma igen från en liten helg i Göteborg. Fast det kändes som en vecka.
Det var Pizza Hut, det var en väldigt nervös och spännande dag, det var fina vintage-butiker, det var god hotellfrukost, det var shopping och en gammal vän...
Och en kamera som låg och sov i min väska under hela vistelsen.

gothenburg

Nu åker jag till Göteborg över helgen!
Vad jag ska göra där, det får ni kanske veta senare i vår. Om jag blir nöjd, haha.

Hejsålänge!

på rätt spår, tror jag

Så, bloggen. Då var det dags för ännu ett av våra nattliga samtal. Det börjar bli ganska många nu - höstens rutiner har börjat falla isär. Imorgon ska jag börja bygga upp dem igen, det lovar jag. Heders!

Idag har jag haft mina funderingar om denna svenskakursen jag läser nu. Varför gör jag det? Det är inte alls som humaniora, och det verkar så svårt, speciellt med grammatik. Kommer jag att klara det? Har jag egentligen någon nytta av det, eller borde jag göra något annat?
Den lediga tiden i veckan har jag inte ägnat åt studier alls. Men hela tiden har de gnagt någonstans i maggropen. Så inatt läste jag lite, med grannens tv-bas som bakgrund. Och det slog mig, under tiden jag läste, att det är så rätt att jag läser denna kursen nu, och nu gäller det att sluta leka runt på universitetet och bara lära inför tentor.
Nu har jag funnit vad jag ska läsa (gode Gud, låt mig bli antagen!), tack vare alla dessa månaders, dessa års framtidsångest och universitetsterminer som tickat iväg med en alldeles rasande fart.

Den kurs jag valt nu leder på intet sätt i en annan riktning. Den kommer att komplettera, även om den inte får finnas på min kandidat, så har jag den, som en värdefull gåva. Men nu måste jag vara ordentlig!
Madeleine valde verkligen rätt underrubrik till min nya header: "Den som söker skall finna".
Och som jag har sökt!

schlageryra!

Melodifestivalen drar igång nästnästa helg (och å så avundsjuk jag är på de som får delta och arbeta med det!).
Liten schlagernörd som jag är, så kommer jag här och nu upprätta en lista över mina tio melodifestivalsfavoriter genom tiderna.
Släng gärna in en kommentar om du tycker att du saknar någon/några låtar, för sedan kommer jag att sätta ihop en spotifylista att lyssna sönder under våren, med alla de bästa och gladaste schlagerlåtarna!

Eloise - Arvingarna
Bra vibrationer - Kikki Danielsson
Fångad av en stormvind - Carola
Satellit - Ted Gärdestad
Det blir alltid värre framåt natten - Björn Skifs

Finally - Fredrik Kempe
Vi kan gunga - Jimmy Jansson
Alexandra - Sound of Music

När vindarna viskar mitt namn - Roger Pontare
Kärleken är evig - Lena Philipsson

tävling

  Jag vill ligga och skvalpa i en sommarvarm svensk sjö, där det klara vattnet färgats litet av jord och mossa.
Jag vill sitta på en solig brygga och bada fötterna i det svala vattnet tillsammans med en kär vän och ett leende.
  Jag vill ligga i det mjuka, gröna gräset och blunda, och känna hur solen och vinden sakta smeker mitt lugna ansikte.

Jag vill inte känna iskall snålblåst leta sig in under tusen lager av kläder.
  Jag vill inte bli nedskvätt av brun slask när jag cyklar till stan.
Men jag vill trampa runt i snön med mina nya snörkängor.

3-1 till sommaren!

shufflad dikt

Och i solens första strålar flyger svalorna mot mot skyn.
Look into your heart, just beautiful,
Loneliness.
Hey, big spender!
Han gav oss rätt att bli Guds barn.
I wanna be kvinnan som du drömt om,
my inspiration close.

In your head, they're fighting - we're just animals too.
I've really tried so hard...
but the beast is in the heart.
The ruin of many poor boys.
Så blev det problem,
åhå.

Watch me now,
the dancing becomes a chance.
Try again.
It's alright.
Back to the wild frontier,
If you've got something you need to say-
now I've gone and thrown it all away.


(nej, jag är inte galen eller full eller något annat. Kanske lite trött. Men som ni kanske märkt är det fraser efter olika låtar, låtar och fraser som jag slumpade fram. Ni kanske har koll på vilka låtar som finns med?)


time 

Först av allt så blir jag ilsk på mig själv när jag inte gör som jag har sagt. Jag blir arg för att jag stänger av väckarklockan och sedan lallar upp vid halv elva, en och en halv timme senare!
Jag blir arg för att jag inte är effektiv alls. Och jag har inte TID att vara ineffektiv.


nattsvammelBrr, det är alldeles för kallt!
Jag skäller nästan på den förbannade kylan varenda gång jag cyklar på den härliga uppförsbacken på väg hem från vart-som-helst-i-Lund, jag förbannar den när Lunds fantastiska snålblåst letar sig in under jackan och ja, förmodligen in i själen! Kylan var mysig ett tag, men nu har det gått för långt! Vi bor i landet Lagom, kan det inte vara lagom kallt då?

Det blir säkert ännu härligare när/om jag flyttar norrut till Uppsala. Jag vill så gärna läsa det programmet, men Uppsala ligger så långt ifrån Lund- men med samma möjligheter att hitta en bostad.
Jag har en idé: alla mina vänner här i Lund tar sitt pick och pack och flyttar med, hur vore det? Jag tycker att det skulle vara fint, fint som snus!


skräptröja

När man är på shoppinghumör känns det så bra. Den där tröjan du provar, alltså. Åh, så fint den sitter och vad mycket du kan använda den till. I mitt fall denna gången gäller det ett långt, löst sittande svart linne från Gina Tricot med en liten ficka längst fram.
Men när jag satte på mig denna "fantastiske" tröja imorse, så insåg jag att från sidan såg den svarta bakdelen ut som en pingvinstjärt. Eller som en frack, om ni så vill.
I vilket fall som helst så var det inte fint. Så - en ny tröja man kan ha när man bara ska skräpa runt. Det kan väl vara bra det med.

blonde ambition

I ljuset från skrivbordslampan kan ni kanske skönja min något blondare hårton, som fantastiska Jenny åstadkommit.

förskona!

Åtminstone två tredjedelar av programledarna i "Förkväll" är i desperat behov av lektioner i intervjuteknik. Flera gånger har jag sett två, eller en, hysteriska tjejer som kacklar högt, avbryter den som intervjuas och är allmänt odrägliga och obehagliga. Jag glömmer aldrig den stackaren Alexander Ryback när han blev intervjuad, till slut var hundvalpsögonen alldeles flackande och förvirrade. Äh, förresten, skippa hela programmet isället, för det är bara en total parodi på sitt eget koncept.

oh dear!

Axfood suger! Eller i alla fall deras kundkort (samt att jag börjar undra om det är jag som är synsk eller om det är de som är jobbigt förutsägbara). Personalbonusen är fin att få, inget snack om saken. Men vad spelar 5% rabatt per köp för roll när det, när man faktiskt dubbelkollar transaktionerna, är 90 kronor för lite kvar av de överförda pengarna och, när man sedan loggar in för att föra in litet mer och tänker att "de rumpnissarna har säkert ändrat mitt lösenord också", då är det ta mig tusan sant! Senast för fyra dagar sedan loggade jag in med samma lösenord som jag haft i en hel evighet, men efter femton inloggningsförsök ikväll tvingas jag inse fakta - lösenordet är inte detsamma. Och deras kundtjänst suger. Imorgon ska jag ringa dem. Och för tredje gången försöka få tag i både Lunds och Uppsalas studievägledare. Ser folk mitt nummer på displayen och bara... bestämmer sig för att inte svara?

back to basics

Nya favoritbloggen (himla blogg.se - mitt verktygsfält är borta med vinden, så ni får nöja er med en helt vanlig länk-länk att kopiera) ----> http://tavi-thenewgirlintown.blogspot.com/

håhåjaja

Pust pust. Den här helgen går under alla andra epitet än slappe. Men nu kan jag slappa tills imorgon bitti. Nu ska jag sätta mig med en Glamourtidning. Peace out.

helgen är inte över än

Lilla Marie är på lundabesök, och jag och Sanna har verkligen gjort allt i vår makt för att underhålla henne.

Det har blivit nostalgikväll med utgång på Helsingkronas nation:


Nästan hela festgänget samlat - de tre socionomerna


Ett och ett halvt lag väntar på att leka frågesport


Förevigade på nationen

Vi har shoppat (alldeles för mycket) på Nova:


Vi provade skyhöga skor...


Sanna fick psykbryt på en tröja...


och Marie blev nästan fångad av Ghostbusters!

Och nu ikväll har jag segrat efter en utdragen tävlan i Trivial Pursuit:


Sanna myste i väntan på chokladpudding...


... och blev sedan förvånad när hon svarade rätt på en fråga!


Jag fick en överväldigande känsla av att vilja dominera hela spelet. Mitt. MITT (men egentligen Maries)

Och imorgon blir det pannkaksfrukost och skridskoåkning innan Marie drar iväg med sitt tåg.
På måndag är det omstylning av hela håret och på tisdag börjar jag i en ny klass. Och sen drar jag till Gothenburg, där det kommer att bli fullsmäckat av roligheter!

hälsa på madeleine

Som ni ser så har min blogg fått en uppfräschning av min fina och duktiga kusin Madeleine, som har trixat och fixat och fått det så fint och precis i min stil!

Tack Madde!

handywoman

Varför ska man vara händig och handelskraftig, för?
Handfatet hemma hos mig har varit... ett inte så bra handfat på sistone. Det är något meck i avloppet, verkar det. "Det ska du själv ta hand om", säger Sanna. "Rensa vattenlåset!"

Sagt och gjort. Kväljandes tittar jag bort när vattenlåset är bortskruvat och grönaktig, stinkande gegga dimper ner i hinken som jag ställt under. Andas in i tröjan, där avloppsstanken försvinner något.
Jag rensar så gott jag kan i rören, och jag sköljer ur vattenlåset och får grön gegga i vasken. Skruvar på skiten igen, pusslar och passar tills det går.
Testar att spola vatten - ingen som helst skillnad. Jo. Det rinner ner sämre nu.
Dags att kontakta hyresvärden.

hjärtklappning

Jag sitter här, paus i städning och tvättnin, och jag har hjärtklappning.
Nej, jag är inte sjuk. Har inte dålig kondis (eller jo, men det hör inte hit). Men jag har fått veta att MELODIFESTIVALEN börjar igen den 6 februari! En massa bra artister ska vara med, och mitt hjärta kommer nog att stanna i deltävling 1 där Anders Ekborg (åh, den rösten!) ska sjunga bidraget "The Saviour", vilket jag får enorma powervibbar av.

Längta längta!

Förra vintern fick jag världens finaste komplimang av en vän som också tycker om Melodifestivalen: "Sandra, jag har kompisar som gillar Melodifestivalen jättemycket, men du är det största fanet jag träffat!"
Tänk att få delta i den tävlingen! Tänk att få vara med och anordna den!

Nej. Nu får jag nog gå och hänga upp tvätten, innan den blir sur. Försöka lugna ner mig lite med lite tråkigheter.

listigt

Scenario: jag sitter vid datorn. Disken väntar. Äh. Jag tror att jag gör en lista istället. Hittad (men redigerad) hos Fröken T.

BRUKAR DU:
Titta på dig själv i spegeln: Dagligen!
Gnälla: Dagligen!
Skrika: Det händer
Sova: Lägger mig alldeles för sent och vaknar alldeles för sent också
Ha ångest: Inte så ofta längre
Skada dig själv med flit: Nej
Drömma mardrömmar: Tyvärr inte, jag vill ha en ruskig mardröm snart!
Ta droger: Jag är drogmotståndare. Den enda drog jag får i mig är socker och koffein - via choklad och te
Försöka vara annorlunda: Ibland
Klä dig i svart: Ofta
Gå till kyrkan: Det händer
Gå i skolan: Ja
Röka: Aldrig
Ljuga: Jag försöker undvika't, men ibland är vita löner ganska convenient
Hata folk: När jag har en dålig dag, ja
Lita på folk: Sällan

VEM:
Saknar du:
Många människor
Vill du döda: Ingen
Rörde dig sist: Santie
Kysste dig sist: Kysste KYSSTE på munnen eller en kyss på kinden?
Vill du kittla: Mamma
Kramade du sist: Santie
Vill du prata med: Två studievägledare
Skrek du på sist: Oh my gosh, vem kan det ha varit? Ole Dolyckan, var det nog
Vill du bli galet full med: ...
Gjorde dig riktigt glad senast: Ingen aning. Hugh Grant fick mig att skratta en hel del igår, dock
Fick du sms från senast: Sanna
Ringde dig senast: Santie
Är vackrast på jorden: Johnny Depp

HAR DU:
För många vänner:
The perfect amount
Förföljelsemani: vaför undrar du? va? VA?
Tvångstankar: Ibland (fläckar ger mig tvångstankar!)
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Någon fysisk sjukdom: Inte vad jag vet
Någon skada: Ryggen lever sitt eget liv
Färgat håret: Arå
Bra självförtroende: mjae
Kysst någon: Ja
Bjudit ut någon: nej
Varit kär: jag vet inte
Dumpat någon: ja
Stulit någonting:
ja, när jag var barn utförde jag ett litet illdåd
Lämnat landet: på semester

HUR:
Går du:
Med benen - ena foten framför den andra, och så vidare
Svarar du i telefonen: "Hej, det är Sandra" för det mesta. När Sanna ringer är det "Yo yo yo what's up in da hoooouse!"
Fördriver du tiden: dator, tv, tänker
Mycket pengar har du: jag klarar mig
Tjänar du pengar: CSN och lön
Ofta diskar du:
Varje dag, blä
Ofta städar du: Plockar iordning dagligen, storstädning en gång i veckan (idag!)
Många stör du dig på: En del
Ofta träffar du din familj: Minst en gång i månaden

TROR DU:

Att du kommer bli något: ibland tror jag det, ibland är jag inte så säker
På Gud: ja!
På rymdvarelser: absolut - the truth is out there
Att folk tycker om dig: kanske ibland, hoppas jag
På ett liv efter detta: jag hoppas på ett liv efter detta
Att fiskar kan tänka: ja
Att du kommer leva länge: nej


från london till lundon


Tripp, Trapp och Trull på en dubbeldäckare i London

 

 


smått

Äntligen klar med kursens sista hemtenta! Den ska finnas hemma på datorn imorgon för att vara under fundering (om jag plötsligt kommer på något gruvligt som jag måste ändra på), och skickas in på kvällen.
Det var en bra idé att sätta sig på biblioteket med Sanna, och nu är det bara att hoppas att man har gjort som läraren vill också.

Nu är det ledighet som gäller i några dagar! Träning imorgon, för nu ska jag bli fit for fight igen!


ta det piano

Yes!

Jag fick hem mitt alldeles egna exemplar av boken med Ted Gärdestads samlade låtar idag! Allt som han gav ut på skiva finns med (nåja, det är då en sanning med modifikation - ingen av låtarna i Caramba- projektet finns med- jag vet, jag är en nörd!).

Efter tentan ska det spelas keyboard så att fingrarna kroknar!

oh say, can you see my eyes, if you can then my hair's too short

Alldeles för lugn för den här tentan. Tre dagar kvar, har knappt börjat, och ingen panik, inget driv. Suck på mig och skärpning!
Blev klar med essän idag och kom på att jag måste ändra en massa saker. Dubbelsuck. Gör det i redigeringsstadiet sen, jag orkar inte med den nu.

Liten uppdatering.
På fredag, när tentan är inskickad, då blir det high life och fest. Marie kommer och hälsar på hela helgen, så det blir F E S T på fredag, shopping, middag och spel på lördag och skridskoåkning på söndag. Sen är det en dag med liggsår (den ska spenderas på min soffa framför tv:n) och sen börjar vi om med en ny kurs.
Så ser det alltså ut.

Nu borde jag sätta mig med den abstrakta konsten...


ny färg

Sitter här på måndagsmorgonen och har ätit ett ägg. Ett konstigt ägg. Min vanliga ekologiska sort fanns inte i affären i förra veckan, så jag fick köpa några som skulle ha en extra härlig gula.
När jag äter ägget tror jag först att det är något fel, så brukar inte gulan se ut - men nej, just det, det är en artificiell gula.

tanter, flickor, karlar och hela tjocka släkten

Kameran fick följa med i väskan igår, men jag hade alldeles för roligt för att ha tid att fotografera!

Det är alltid så trevligt när vi träffar "revingarna", mammas sida av släkten. Igår var vi hos mormor och morfar i nästan tolv timmar, och vi åt och åt och åt och lilla Selma sa att hon hade ätit så mycket så att det spände i magen.
Mellan desserter och "nattamaud" och tårtor så hann vi med mycket bus och lekar; min morbror och min morfar blev Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg för en tid under På spåret. Jag och Selma tittade på en massa olika dvd- filmer på hennes lilla bärbara dvd-spelare (varje film fick vara på ungefär två minuter eller mindre). Favoriten var "Ducktales", vad den nu kan heta på svenska, och hon tyckte att det var så roligt när jag började dansa och sjunga med, så det blev mycket "Ankliv, wohoo" igår.
När jag och fina Sanna skulle ordna lite Så ska det låta blev det först lite protester, men jag kände min släkt väl- när vi väl delat upp lag och satt igång med första grenen så tog tävlingsinstinkterna över och alla sjöng, skrattade, tjattrade och protesterade, och jag hade lika gärna kunnat sjunga på opera, så hes vart jag efteråt! Ett otrrrrroligt bra betyg!

Släktens lilla treåring fick mig och Sanna att dra fram den gamla utklädningssäcken i klädkammaren, och vi förvandlades till tanterna Inga och Ester, två karltokiga, gitarrspelande och skrytande skvallertanter, och och som tösen skrattade!

Till slut tog dock även min energi slut. I den elfte timmen ville lillan leka jagad, men det orkade jag inte. Istället satt vi quinnor och pratade medan karlarna spelade sitt älskade Hjärter.

Hoppas att vi snart ses igen!

utsikt från ett tågfönster

avgångstid 12.24

peace, love and understanding (or let the sunshine in)Jag har sagt det innan, jag säger det igen: "Hair" är en fantastisk film! Musiken är otroligt bra, historien är väldigt rolig, stark och gripande. Jag tror inte att slutet lämnar någon oberörd, och lyssna på orden i slutlåten, "The flesh failures" (spotify).

För er som inte vet, så kommer det en kort beskrivning av musikalen och filmen här:

Claude kommer till New York i ett par dagar i samband med att han blir inkallad till militären - Vietnamkriget skördar liv på andra sidan havet.
I New York träffar och förälskar han sig i en flicka i parken, och han träffar ett långhårigt och lekfullt hippiegäng. Den färgstarke Berger smyger in Claude på en privat fest i flickans hem och får sedan i uppgift att samla ihop bötespengarna som blir konsekvenserna av detta.
Flickan från parken, Sheila, intresserar sig för det udda gänget, och för Claude, men det faktum kvarstår, att det endast är timmar kvar tills Claude ska anlända till det militära träningslägret som drillar unga män till att bli kulsprutande soldater.

en massa saker som är bra

♥ jag börjar komma fram till hur en av tentafrågorna kan struktureras upp

♥ jag har bestämt mig för att absolut inte panika inför den här tentan (har jag ändå inte tid med, alltför mycket som händer)

♥ jag tycker att det är fint att cykla hem mitt i natten på snösliriga cykelvägar och bli nedsnöad och kanske till och med ramla i en mjuk driva någonstans. Bara vara helt snöig.

♥ mina pennor i pennstället står så fint att jag aldrig mer vill röra dem

♥ snart är denna kursen slut

♥ sena vardagskvällar hos vänner


äckligt

Det här är helt sjukt. Aftonbladets artikel om den så kallade "vita dvärg" som hotar jorden.
För fyra veckor sedan hade jag ingen aning om vad en vit dvärg var. Men innan Thailandsresan knåpade jag på en frågesport till flygningen, och kom då in på och läste om detta fenomen på Wikipedia (jag är en liten rymdnörd och läser gärna vidare om saker som skrämmer mig. Dvs rymden).
Obehagligt sammanträffande.

Det kommer i nuvarande takt ske en explosion om tio miljoner år- ganska lite tid egentligen med tanke på att det vi kanske trodde var vårt största hot, att solen skulle sluka jorden under sitt sista skede (vilket inte heller kommer att ske, men jorden kommer att bli superdupervarm åtminstone) inte kommer att ske förrän om cirka 5 miljarder år. Hade det inte varit för den förbannade vita dvärgen så hade vi haft ett antal miljoner och miljarder år på oss till, vi människor.

Damn you, white dwarf!

Tur att jag inte lever då.


edit: "In summary, T Pyxidis is too far away to cause the Earth any harm and there's doubt that the star will even explode "soon."

Läs en motartikel här

okänt versmått utan rim

tio miljoner minusgrader = te
                                       rostat bröd
                                       rotfruktssoppa
                                       en liten kik på hemtentan
                                       relaxation och en film, Hair står högt upp på önskelistan
                                       lika många tända ljus som det är minusgrader ute
                                       ännu mer te och sällskap on the side

questionable

Den som ville ha upp mig ur sängen idag (föreläsning, mitt eget samvete, vetskapen om utdelning av hemtenta) är en väldigt stygg person.
Finge jag välja så hade jag legat nedgrävd under mitt varma täcke precis hela dagen.
Men om två timmar ska jag ut i kylan och ta mig till årets första föreläsning. Eh. Yay?

det vackraste jag vetNotblad. Det är det vackraste jag vet. Gärna lite tummade och krämfärgade.
Inför den nya terminen har jag gjort det vackraste anteckningsblocket jag någonsin haft - av notpapper köpta för en tia på second hand, lim och ett blått presentband.

who waits forever anyway?


Queen- who wants to live forever
There's no time for us
There's no place for us
What is this thing that builds our dreams yet slips away
From us

Varför ligger det jag vill läsa i Uppsala?
Lova att ni inte glömmer mig ifall jag flyttar ♥


I don't believe in angels

Ok, så julen är över. Jag vet, jag är sen, jag borde inte lägga upp jullåtar nu när vi äntligen packat ner alla tomtar. Men jag fick själv tipset bara för lite sen - och det är den finaste låten jag vet just nu.


hejsan hoppsan, lillebror

Effektiv tisdag!
Jag var på Gerdahallen och köpte gymkort, jag svängde inom kulturinstitutionens bibliotek för att hämta en bok, men där var stängt. Jag gick på second hand och hittade inte vad jag var ute efter, men likväl ett litet häfte notpapper för en tia. Sen köpte jag nya kollegieblock, en adressbok och ett musikhäfte med tomma notblad. Jag vägde länge för och emot, men kom fram till den komiskt klyschiga slutsatsen att det kan ju vara bra att ha ifall jag nu, när jag ska lära mig spela piano ordentligt, skulle få för mig att börja skriva egen musik. Det var ett man-vet-aldrig-inköp.
Ah, och jag laddade jojokortet.

Vi kan konstatera att min plånbok har varit minst lika effektiv som jag idag.

♫♪♫


liten uppdatering bara

jag är äntligen hemma i Lund, och äntligen städar jag ner allt julpynt och röjer så att dammet (nåja) yr. Och jag skiter fullständigt i om jag hinner läsa ut Jonathan Fineberg eller inte.

Pratade med en norska på bussen idag, hon berättade hur sjukt stressade folk är i Sverige jämfört med i Norge, för man drar exempelvis inte in på personal där det behövs personal. I Sverige drar man in personal för glatta livet med dollartecken i ögonen, och därför ser man inte hur mycket den lilla kvarvarande arbetarskaran får att göra istället.
Är det kanske därför norrmän alltid är så glada - för att de slipper stressa så mycket?

get to know me

Jag vill dela med mig av tio saker som ni kanske inte visste om mig!


♥ Jag kan nästan alla repliker utantill i både "Den oändliga historien" och "Mysteriet på Greveholm"

♥ Karaoke är bland det bäst jag vet. Finns det ett singstar på festen så vet ni var ni kan hitta mig!

♥ Jag pratar alltid bebisspråk och är jättetöntig när mammas och pappas katt Silje är i närheten

♥ När jag var 13 ville jag gifta mig med Aaron Carter. Jag hade skivan "Aaron's party (come get it)" som jag lyssnade på om och om och om igen, och jag kan fortfarande sjunga nästan alla låtarna

♥ Ibland tittar jag på "Våra bästa år"

♥ Jag tycker att den bästa låten i hela världen är "Eloise" med Arvingarna

♥ 80- talsmusik är den absolut bästa musiken, och filmerna från 80- talet är härligast. Jag älskar 80- talet!

♥ Jag ångrar att jag aldrig lärde mig dansa balett, spela piano eller sjunga ordentligt

♥ Jonas Gardell och Caroline af Ugglas är bara två udda fåglar som jag beundrar nästintill blint

♥ Jag har en fäbless för skräckfilm som många förvånas över

norska glädjeämnen

Nattens minuter glider förbi, och jag har helt enkelt ingen lust att gå och lägga mig. Så jag loggade in på ett forum jag inte varit i på jättelänge - Sagan om Isfolket- forumet. Och där hittade jag ett norskt test, där man kunde se vem av karaktärerna i böckerna man är mest lik.
Jag blev mycket glad av att få "bli" min favoritkaraktär:"Du ville vært

Villemo

Du er en temperamentsfull person som det er umulig å ikke bli glad i. Du har en gnistrende personlighet, og lyser opp dagen for de fleste når du er i godt humør. Når du er i dårlig humør derimot, lønner det seg å være langt unna... "


den förlorade symbolen

Under semestern läste jag, för första gången i mitt liv, en Dan Brown- bok. Jag har sett filmerna och gillat dem, och den senaste boken, "Den förlorade symbolen" var mycket bra och bjöd på lika mycket överraskningar som brukligt är när herr Brown haft ett finger med. Den rekommenderas varmt till alla som är intresserade av att läsa om äventyr, spänning och mystik.

layton's apprentice strikes again!


"Untitled" av minimalisten Robert Morris, lånad härifrån
En tanke - ganska onödigt att skräpa ner sådär, när man kan gå in i låt säga en fabrik som tillverkar isolering och se på snudd på samma sak. Och nedskräpningen betyder ingenting, det är minimalism så det är bara vad det är. Smutsigt. Skräpigt. Någon stackare som får städa upp.


då tänker jag också kalla mig konstnär. Det är "Laserbeambabysister" och här uttrycker jag mina inre drömmar om tuggummifärgade ränder och läskiga knappögon (á la professor Layton).

Jag vill inte håna de moderna konstnärerna. Men jag bara frågar- när är konst konst och vem bestämmer det?


i'm on your team!

"Stjärnor på slottet" är ett riktigt givande program. Jag brukar titta när det är någon stjärna som intresserar mig figurerar. Förra säsongen tittade jag när Jonas Gardell skulle hålla hov en dag. Denna omgång tittar jag under de dagar då sångarnas sångare Tommy Körberg och författaren och tillika skåningen Björn Ranelid får bestämma dagsordning (och kanske ser jag lite fler avsnitt än så).

Idag var det Ranelids dag. Och han är väl skön, denne man! Han pratar som ett helt diktverk så fort han öppnar munnen, han är ödmjuk och kärleksönskande. Han berättade bland annat om smutskastningen från Linda Skugges håll för en tid sedan, hon hade som vanligt snickrat ihop någon slags egen feminism (lindaskuggeism) och hånat hans böcker och hans utseende. Hemskt tröttsamt. Där har vi en person som kör sitt eget race - över alla andra.
Jag hejar på Ranelid!

jag vill inte vara kravmärkt

Nu är 2010 här!
Natten börjar ta slut och morgonen tar vid (när vet jag inte, när övergår natt till morgon egentligen?) Om några timmar ska jag iväg och räkna godis och specerier, eller kanske något helt nytt. Hemköp är överraskningarnas ställe. Efter det ska jag nog sova, och sen försöka glömma bort all elektronik i närheten förutom en läslampa, och sen ska jag plugga tills jag är nöjd. Jag ska aldrig med läsa konst!

Vinet i kroppen har börjat slås av och ögonen svider av trötthet. Jag borde lägga mig.
Men en sak vill jag ha sagt: varje nyår ställer jag orimliga krav på det kommande året. Det ska alltid vara det mest fantastiska någonsin, och veckorna efter nyår har jag alltid en sådan ångest för att varken jag eller livet är så perfekt och felfri som jag tänker mig när nyårsklockan klämtar.
Nu har jag försökt att vara kravlös. Nyårsfirandet fick bli som det blev, och det blev alldeles fantastiskt. Men jag hade varit nöjd med att sitta i pyjamas och spela TP. Jag tänkte inte att allt skulle bli fantatiskt, att allt ska börja om på nytt. Jag har redan börjat forma mitt liv så som jag vill, på ett ungefär. Och nu vet jag att det kommer ta mig tusan inte bli lätt. Det blir alltid motgångar, och om man tänker att allt MÅSTE bli perfekt så blir de nog så mycket svårare att ta.

Så jag hoppas att ni får ett avslappnat och kravlöst nytt år!

RSS 2.0