allt. just nu.

Vi har inte hörts på ett par dagar. För att vara så mycket ledig (lugnet före den totala stormen i skolan, kanhända?) så har jag lustigt mycket att göra. Mest roliga saker. Det förhoppningsvis sista året som student ska nu upplevas till fullo efter ungefär ett och ett halvt års paus med för mycket vuxenliv. Jag lever mest på sushi och smörgåsar och till skillnad från min jultokiga syster längtar jag inte ett dugg. Efter julen, menar jag. Vad mig anbelangar hoppar jag gärna över årets vinter då det var vinter för flera år framåt sist. På halloween bytte jag ut min 20-talsdekadenta kostym sedan flera år tillbaka till en litet mer oskyldig figur som Alice i Underlandet.
-
Så är det just nu

something tells me I'm into something good.

Den här hösten har i sanning varit alldeles makalös! Förra hösten minns jag som rå och blöt och vid det här laget hade det redan kommit snö. Den här hösten har varit varm och gyllene, det är som att vandra ut i guldregn nästan varje dag.

close your eyes and don't ask why

Premiären som projektledare gick bra. I lördags kom vi tidigt till Lunds Stadsbibliotek för att realisera projektet som vi arbetat med sedan februari: Ett Leende- för att glädje är hälsa. Jag har berättat förut om vårt samarbeta med Min Stora Dag, våra besök på universitetssjukhuset och vår konstutställning som alltsammans var upptakt till den 22 oktober.
-
Jag ska gubevars inte berätta om hela dagen. Men när Carolina Wallin Peréz med gitarristen Filip Bekic började sjunga och spela så fina barnvisor som Vargsången, Det gåtfulla folket och Kalles Klätterträd och alla småttingar sprang runt eller satt beskedligt och tittade, då nöp det ganska mycket i hjärtat. Solen strömmade in genom takfönstren som en perfekt återspegling av mitt känslotillstånd. Det hela firades med min finaste vänner genom en alldeles utomordentlig kväll plus rödvin.

it bugs me every day of every week

Säger farväl till sommaren med Höstmirakel på Spotify.

it's like catching sunlight in a jar.

Efter en stormig period har nu hela havet lugnat sig. Nästan för lugnt. Vårt projekt "Ett Leende" går av stapeln på lördag och vi känner oss relativt lugna inför det. Min vän Anne är lika uttråkad som jag av att ha sådana mängder ledighet så vi träffas och planerar rackartyg istället. Lunchar, dricker hemmagjord fläderblomssaft ur prickiga glas och bakar kladdkaka utifrån godaste receptet.
Slut i rutan!

juholt vs ljugholt.

Håkan Juholt.
-
Ljugholt.
-
Häxjakten som pågår har alldeles onekligen en mer mångfascetterad karaktär än vad man skulle kunna tro. Juholt lurar svenska folket och låter regeringen betala hela hans hyra när de bara skulle betalat halva och han lurar och svindlar oss skattebetalare på pengar (jag tänkte redan från början att man inte kan lita på en man med en sådan mustasch).
-
Och nu börjar det i det närmaste likna en konspirationsteori av rang där medlemmar av det socialdemokratiska partiet inifrån försöker avsätta den alldeles för traditionellt socialdemokratiska Juholt, om jag fattat det rätt. Enligt artikeln som länkas ovan har det varit oklart även för borgerliga ledamöter, den här hyresersättningssaken, och på riksdagens hemsida hade det inte stått någonting om delad hyreskostnad vid samboskap förrän nu i dagarna. Blanketten sägs Juholt ha fyllt i alldeles korrekt.
-
Det jobbiga för svenska folket är väl egentligen inte i nuläget om han svindlat med pengar eller inte. Vad är sant och vad är påhitt, överdrift, mediepåhopp, konspiration? Juholt är ledare för Sveriges enskilt största parti. Det är viktigt att kunna känna förtroende och tillit inför en sådan post men i nulägget är kanterna luddiga. Partikamraterna börjar viska om att han borde avgå. Jag önskar istället att det kunde göras en ordentlig, offentlig utredning där Håkan Juholt själv får stå till svars utan att undgå frågor på politikervis. Det hade känts förtroendeingivande. Smutskastning av detta slag (om det är det som är fallet) i politiken borde undvikas, det här landet är inget jäkla dagis.

blubber, the suicidal goldfish.

Idag har jag förtrollats av "Amelie från Montmartre" och gått på Nova med min bästa vän. Druckit mjölk och vaknat tidigt. Lyssnat på 60-talsmusik och tittat på "Våra bästa år". Sökt jobb och känt mig duktig.

mot tisdagen.

Vissa dagar borde stoppas i en låsbar låda, bindas fast med flera lager tjockt rep i en ofantligt stor stenbumling och sen kastas ner i Marianergraven. Ofta är det måndagar som är sådana av någon anledning.
Och så är det ibland. Huvudsaken är att de flesta dagar är underbara och det är det nästan jämt nu. Hösten är vacker och det finns vänner och äventyr i varje hörn. Är något motigt ser jag det som en utmaning istället för en motgång och jag känner mig väldigt uppfylld.
-
Så take a hike, stupid monday. Nu är det snart tisdag!

fint en söndag.

Från jobbet idag fick jag Coca Cola i de finaste små flaskorna. Jag är inte särskilt glad i cola men vad tusan, när det kommer i så fina förpackningar!
Dessutom har jag ju den finaste kapsylöppnaren som jag nästan aldrig använt. I form av en stor nyckel!

mordet på kulturanatomen.

Oktoberfesten gick av stapeln igår och jag tyckte att den var ganska så fenomenal! Vi var tre nervösa tjejer som jobbade som de flitigaste av myror från klockan elva och när alla gästerna hade kommit, vilket var strax innan sju, hälsade vi dem välkomna och stackars Anne blev skjuten.
-
Ja, ni läste rätt! Kvällens tema var "Mordet på Kulturanatomen" och efter två hemska mord fick alla vara detektiver. Idén var mycket mer uppskattad än vad vi hade trott!
-
Efter en rafflande upplösning samt en massa mat och efterrätt sattes danslistan igång och snart dansade vi ungefär tills vi inte fick längre.
-
Tack för en alldeles underbar kväll!

ett leende.

Ni som bor i Lundaområdet borde verkligen ta en titt in på stadsbiblioteket någon gång innan den 16 oktober. Imorgon startar nämligen vår utställning! Utställningen är en del av projektet Ett Leende, ett projekt där vi i samarbete med Min Stora Dag sprider information om deras verksamhet samt ordnar evenemang av och för barn på stadsbiblioteket. Utställningen är den första delen av detta projekt.
-
De som skapat utställningen är barn som är eller har varit patienter på sjukhuset här i Lund. Det är deras alster ni kommer att få titta på, deras glädje och kreativitet uttryckt i olika material. Jag lovar att det kommer att bli jättfint!
-
Genom att klicka här kommer ni till vår insamlingssida hos Min Stora Dag. Genom att skänka en lite slant kan ni (och vi) skänka ett leende till så många barn som möjligt.
-
Om ni vill läsa mer om vad vi gör och se bilder kan ni besöka bloggen Ett Leende här.

"some hearts are unappreciative of time, I fear, though they beat like all the rest"

1 privat
2

Alice In Wonderland II
3 klicka


4 privat

RSS 2.0