jag behöver allt omges av en ledstjärnas ljus.

 
Jag var så ledsen igår. Frisören lovade att bara rätta till, det slutade med att håret var jättekort- och ännu fulare klippt än förut. Hackigt och bara hemskt. Så nu får jag gå med lockat och uppsatt hår tills det växt ut tillräckligt så att jag kan gå till någon annan och fixa till det. Fullkomlig idioti.
 
Men idag har vi flyttat på jobbet och jag har jobbat sista dagen heltid idag. På måndag börjsr masterstudierna. Fredagen ägnas åt macaron-bakning gallore och mys och förberedelser för festen imorgon tillsammans med Sebastian och Micke. 
 
Trevlig helg hörni, vi hörs på måndag!

DIY pimpat kollegieblock.

Hej!
 
Torsdagar tycker jag är så himla deppiga dagar. Ska gå till frisören igen som ska få fixa till sina misstag (plural) och jag hoppas att jag inte kommer hem med snagg, typ.
 
Men, för att muntra upp oss lite tänkte jag ge er ett gammalt enkelt DIY-tips, såhär inför min egen återvändo till skolbänken.
 
IMGP0162
 
IMGP0163
 
Kollegieblock är nödvändiga men inte alltid så himla inspirerande att dra fram på en föreläsning. Men för en ganska billig slant kan en helt enkelt designa sitt eget! Vad man väljer att klä med är högst valfritt, men här hade jag köpt fint gammalt notpapper för några kronor på loppis som jag satte saxen i. Det behövs inte ens några instruktioner: mät och klipp ut! Eftersom mitt notpapper var mindre än framsidan av blocket satte jag dem lite på sidan och lite omlott. Skarvarna dolde jag enkelt med en bit fint presentsnöre. Sätt precis i kanten av spiralen. 
 
Limma över hela framsidan av blocket och sätt sedan försiktigt på ditt motiv kant i kant. Låt det gå relativt långsamt. Stryk hela tiden med handen över det du klistrat på för att stryka ut luftbubblor.
 
Fyll med fina texter!
 

augusti på instagram.

 
Denna månaden har vi varit mycket uppe i Växjö och hälsat på, så supermysigt!
 
 
Vi lånade bil av mina svärföräldrar och körde runt på Österlen, bland annat till Café Annorlunda med sin berömda kakbuffé. Sebastian slår Pippi Långstrump alla gånger i kafferep!
 
 
Dagen efter Österlen skulle vi vara statister i "Gentlemen and Gangsters", och jag sportade den här 70-talsstilen.
 
 
Köpte dyra kantareller och lagade kantarellmacka <3
 
 
Vi körde upp till Växjö, hämtade mina svärföräldrar och åkte ner igen för att gå med dem på Malmöfestivalen. Vi tittade på Maia Hirasawa, åt churros och gick sedan hem och tittade på Raskens.
 
 
Dagen efter åt vi brunch på världens bästa Kafé Kungsgatan där man gräddar egna våfflor. Nom!
 
 
När jag är ledsen blir jag glad av att köpa nya böcker, och eftersom jag inte läst "Glaskupan" köpte jag denna i nyutgåva.
 
 
Förra veckan hängde vi MASSOR på Malmöfestivalen (Shout Out Louds, Looptroop, Helt Off, Familjen (sämst)) och jag förberedde mig med lite lemonad.
 
 
SAKNAR den här lilla räkan massvis hela tiden!
 
 
Och en av månadens sista frukostar, med trasiga knäckebröd och ett ägg som var långt ifrån perfekt. Men så är det ibland, livet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

it's funny, but practically all the people I know were strangers when I met them.

 
bild-50
 
Bild 2013-08-28 kl. 16.27 #2
 
 
Idag är det onsdag och jag vaknade med så sömnsvullna ögon. Mina sista två hela dagar på jobbet kommer att bli himla mysiga, vi håller ju på att flytta. Och sen är det lördag - och dags för vår 20-talsfest! Bildanstormning kan ni vänta er efter det, som jag längtar!
 
Jag tänkte egentligen att jag skulle hålla kvar i sommaren augusti ut, men jag längtar alldeles för mycket efter mustiga höstfärger. Inspirerades av film noir idag med pennkjol i tweed och rött läppstift.
 
 
 

en bra dag som slutade lite kass.

 
Hej vänner!
 
Idag kändes det som rosettdag på jobbet, och rosettdagar är lika med bra dagar, det vet ju alla. Fick så fruktansvärt goda nyheter idag som jag tänker sitta och klämma lite själv på innan jag avslöjar.
 
Det hela slutade dock lite sämre. Min bästa hårfrisörska bor i Kävlinge, och eftersom jag inte hinner åka dit innan skolstarten på måndag så tänkte jag att jag för denna gång kunde klippa mig här i Malmö. Närmsta frisersalong var Starlight, där Sebastian klippte sig en gång och vart väldigt snygg i håret. Jag fick definitivt inte samma hårfrisörska, hon lyssnade inte alls på vad jag ville ha och hon klippte mig på tio minuter; hon glömde först att klippa topparna i luggen och det är dessutom väldigt hackigt, som att jag gjort det själv. Extremt oproffsigt! Gå aldrig dit!

ready for takeoff.

 
Har sedan ett bra tag tillbaka pippi på fåglar - blev så glad när jag hittade detta fågelhalsband på modcloth.com. Nätshopping är grejjen.

en massa och en söndag.

1
 
Hoppas att ni haft en mysig helg. Jag har varit uppe hos mina svärföräldrar i Växjö och myst myst myst och nu är jag hemma och har precis avslutat en Ben & Jerry's. Jag har pluggat på om hur man skiljer en äkta Mulberry Bayswater från en falsk (om man nu vill shoppa en begagnad på nätet) och nu sitter jag i morgonrocken och tittar på andra säsongen av "Vänner". Mår bäst av den serien. Imorgon är det min sista måndag som heltidsarbetande på jobbet, nästa måndag påbörjar jag sluttampen av min utbildning när jag hoppar på mina masterstudier i strategisk kommunikation. 
 
Vad är era höstplaner?
 

i'm popeye the sailor man, tut tut.

Godmorgon!
 
Idag är det sailor-tema på trådarna, eftersom det ju är bästa temat. Det är ju Malmöfestivalen för tillfället och i måndagskväll såg vi Shout Out Louds (som lördag på en måndag!) och ikväll är det helt grabbarnas val när vi åker in till stan efter jobbet för att se Looptroop. Kanske ses vi där?
 
 
 
 

när någon bara sticker.

Hej sen ett tag!
 
Det har varit några händelserika dagar sedan senast. Vi har bilat med mina kära svärföräldrar från Växjö för att äta spanska våfflor på Malmöfestivalen. Och dessutom verkar jag gått och blivit allergisk mot nötter. Så nu vet ni vad jag haft för mig.
 
Men egentligen tänkte jag inleda veckan med att regrediera till en gammal må bra-favorit. Som tonåring var det bästa jag visste att krypa upp i sängen om helgerna med tusen kuddar, en kopp te och en bok. Min bästa bok var en 70-talspärla från mammas ungdomsbokhylla som jag varmt vill rekommendera för er som vill läsa inom den kategorin. "När någon bara sticker" och "När något bara händer" av Anna-Greta Winberg.
 
 
Madde är 14 år när hon en dag kommer hem från skolan och världen ställs på ända. Mamma och pappa förklarar att de ska skiljas, de är inte kära längre. Madde hatar dem båda två. Smäller dörren in till rummet och sätter på en platta, högt högt för att försvinna in i musiken. Det är inte sant. Men några dagar senare står väskorna i hallen och allt är plötsligt sanning. Livet är bara förstört, pappa ska flytta och allt är bara skit. 
Men mitt i allt finns Johan. Den där snälla, varma killen som ger henne fjärilar i magen och som har världens mjukaste läppar. Härifrån följer vi Madde genom de vuxnas skit, den första kärleken och på vägen mot att bli en ung kvinna.
 
Någon mer som läst?
 
 

kärlek är vår enda räddning när vi möter överlägsna förtjänster hos vår nästa

Klibbigt. Högsommarvärmen får låren att klistra fast mot korgstolen under mig, när jag reser mig känns det som att jag sliter bort all hud. Det är sommar och jag är lycklig. Vår och sommar, det är då jag lever upp och blommar ut.
Med alla lyckodepåer fyllda med solenergi börjar jag i hemlighet längta till hösten. Fina koftor, mustiga vinröda färger och en legitim anledning att bära svart. Romantiserar bilden av att traska runt i regnrusk och gyllene löv med nya kängor. Hösten ska bli så härlig!
 
Sen har vi en dag i mitten av augusti. Det är sommar minst en halv månad till, men en riktigt höstig och regnig dag drar den där känslan över mig. Som ett grått gammalt fuktigt täcke. Det regnar, det är kallt. Jag vill inte gå ut, vill inte göra någonting egentligen. Just det, det är så här en regnruskig höst känns. Kall. Och grå.
 
Men låt oss försöka vara positiva. Fylla regniga dagar med kanelbullar, äppelkakor, vänner och filtar. Värmeljus, kramar och pussar, en anledning till ett filmmaraton och det fluffigaste täcket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

herr kantarell bort i enebacken.

 
Åh, kantarellsäsong! Den här lättfixade kantarellsmörgåsen har blivit en årlig tradition hemma hos oss, och det finns en anledning till varför. 
 
4 personer
 
6 dl kantareller
25 g smör
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 dl creme fraiche
persilja
salt, peppar
 
Borsta kantarellerna (svamp ska inte sköljas). Smält smöret i en stekpanna och stek kantarellerna en stund. Hacka löken, häll i stekpannan och låt fräsa ett tag.
 
Ös sedan i en burk creme fraiche, rör runt så att det blir en sås för kantarellerna att puttra runt i. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar.
 
Stek till fyra brödskivor i olivolja. Pass på, för det går snabbt att få stekyta på varje sida!
 
Ös kantarellblandningen över smörgåsen, och servera direkt - som den är eller tillsammans med knaperstekt bacon.

la vie en rose.

Listan kommer från Niotillfem-Sandra

vilket är ditt bästa sommarprat?
lyssnade en del på Sommarpratarna när vi hade rensningsveckor på jobbet. Katarina Gospics sommarprat inspirerade mig galet mycket. Kristian Gidlunds prat gjorde ont och Jonas Gardell är alltid bra.

 

vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?

citronglass och chokladglass tillsammans. 

 

vad gjorde du för exakt fem månader sedan?

vi planterade om våra krukväxter och jag satte pelargonsticklingar. Mina pelargoner mår bättre än någonsin, men citrusträdet har sett ledset ut sedan dess.

IMG_4920

 

när var du avundsjuk på någon senast?

igår när jag var statist på "Gentlemen & Gangsters" och jag fick en jättehemsk klänning och ville ha någon av de andra.

 

har du något onödigt du gör?
något onödigt... äter godis ungefär varje dag.

 

kan du visa en bild på något jättebra?

IMG_4939

vad är det sämsta med denna vecka?
ingenting, jag har ju semester!!!

 

vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?

imorgon ska jag till sjukgymnasten för mitt knä, sen åker vi till Växjö, hänger på Malmöfestivalen och åker karuseller på Tivoli!

 

när hade du hjärtklappning senast?
i förra veckan när jag varit hos doktorn.

 

vad ska du göra i höst?
jag ska jobba halvtid och läsa en master i kommunikation på heltid. Merde!

 

har du några planer inför slutet av sommaren?
njuta av den här semesterveckan, sen ska jag jobba som vanligt och gå på fest på helgerna. 

 

vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
helt enkelt stått ut med konstiga saker som man till slut inser att man inte ska behöva stå ut med.

 

vad borde du göra men orkar bara inte?
städa tror jag.

 

vad har du i ditt kylskåp?
en massa burkar och gamla grönsaker, plus makrill i tomatsås.

IMG_3504

kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?

det kommer att handla om fantastiskt god mat!


you think you are a movie star.

Jag har semester denna veckan men inget vilande här inte! Idag och imorgon är kag statist i "Gentlemen & Gangsters" som går upp på bio nästa år. Jag sportar Abba-Agnethas stil, då det utspelar sig under sent 70-tal. Vi hörs efter inspelningen!


en dag på österlen.

 
 
 
 
bild-47
 
 
 Mina snälla svärföräldrar har lånat oss sin bil under semesterveckan, och vad bättre då än att ta en tur till Österlen? Jag älskar att bila genom Österlen och bara titta på hur fint allt är, svänga in på någon pop-up-loppis och parkera vid någon sevärdhet. Sebastian hade aldrig direkt besökt denna plats, så ett besök på Glimmingehus var helt obligatoriskt för herrn.
 
Vi körde sedan turen genom min bästa hamnby Skillinge (där jag för några år sedan träffade min bästa författare som tonåring, Margit Sandemo, för en intervju i hennes hem), in i Simrishamn för en sillamacka och gott snack med den tatuerade mannen i sillavagnen. Slutdestination var Café Annorlunda vid Stenshuvud, eftersom Sebastian är så tokig i kakor. Det är ett himla mysigt café med härlig inredning, gott kaffe och en allt-du-kan-äta-kakbuffé som är sååå god!
 
Sen åkte vi hem för dagen, och imorgon så är det mer semesteräventyr.
 

ett gott tips.

Hej hörni!
 
Om ni kikar längst ner i min bloggmeny så ser ni att jag nu finns på matbloggtopen på Hitta Recept, en bra sida där jag ofta hittar något bra när jag panikgooglar något recept till kvällens middag (jo, en har ju blivit ordentlig och lagar riktig kvällsmat varje dag. Eller nästan i alla fall). 
 
Vi gör väl som vanligt, och ses efter helgen? Jag ska ränna runt i Växjö och Hästveda av alla ställen, hoppas att ni också har roliga planer!
 
 Bästa kanelbullarna tycker jag man får av det här receptet.

ta mig till havet och stanna tills natten blir dag.

 
 
bild-42
 
 Igår fick vi ett ryck, hoppade över träningen och tog med frukt, naturgodis och rosévin ut till Limhamns småbåtshamn på Allsång vid havet. Sjömansklänningen på, såklart. När vi kom ut dit blev vi först helt överförvånade över hur mycket folk det var. Vart skulle vi sitta?
 
Vi hittade till slut en mysig liten brygga som visade sig vara helt perfekt. Här satt vi i några timmar och sjöng, åt och skrattade och hade det bra. Pratade om Malmöfestivalen och planerade alla band vi ville se. Vädret var så ljummet och prefekt, och precis innan den gick ner sprack det upp såhär fint på himlen. Åh vad jag älskar att bo så nära havet!
 
Bor ni i Malmö så är nästa onsdag (14 augusti) sista gången för allsång.
 

a picture is more than a thousand words.

Dags att titta på vad som hände förra månaden på instagram, för er som vill följa så heter jag soleii.
 
 
På sommaren slutar jag en timme tidigare på jobbet, och har passat på att slänga upp benen på soffan och läst om hösttrender och om Gwyneth Paltrow.
 
 
På min födelsedag satt vi uppe länge och spelade det roliga frågespelet Popkult. Jag och Sebastian blir alltid oense när vi spelar eftersom vi båda så gärna vill vinna. Jag var Dorothy Gale denna gång.
 
 
Det var inte mycket kvar på tallriken den kvällen vi gick ut för att äta på Bastard i Malmö. Alltså. Så. Gudomligt. Gott. Man får in en massa smårätter som man delar på och allt var som en symfoni på tungan. Vi satt på deras fina innergård där det var riktigt mysigt inrett och härlig stämning.
 
 
Min vän Anne och jag hängde i parken en kväll och pratade om framtiden, om ankor och åt hallon och melon.
 
 
Jag hade en riktigt dålig springrunda men förbättrade mig avsevärt gången efter.
 
 
Var själv hemma och lagade en riktig kolhydratsbomb till mig själv. Pasta ♥
 
 
Åkte upp över en helg till min underbara söta mysiga knubbiga systerdotter som heter Eloise. Världens gladaste och duktigaste unge!
 
 
Åt en frukost med löskokt ägg, jordgubbsfil och några körsbär.
 
 
Hamnade mitt i något himla PMS-väder. Tre minuter efter att denna bilden togs gassade solen.
 
 
Hade en skräpmatsfredag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

i can mash potatoe (mash potatoe), i can do the twist (i can do the twist).

 
När jag var liten hatade jag potatis. Nu tycker jag att det är en helt underbar basmatvara, speciellt när vi nu på sommaren kan vältra oss i jordig färskpotatis och göra goda potatissallader. Det här fantastiskt goda receptet på fransk potatissallad med en sås gjord på senap och vinäger hittade jag på ICA:s hemsida, här med mina egna kommentarer.
Omnomnom!
 
Du behöver för 4 personer:
 
Sallad
  • 800 g potatis
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1-1 1/2 msk kapris
Sås
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten
- Koka potatisen. Nypotatis kokar du bäst om du häller på kokande vatten på de rena potatisarna och låter koka cirka 15 minuter. Låt potatisen svalna något/skölj länge med kallt vatten så att det blir lagom ljumma.
 
- Skär löken grovs och klipp örterna (inte kaprisen). Skiva den ljumma potatisen och varva lök, potatisskivor och örter.
 
- Blanda alla ingredienser till såsen. Rör om ordentligt och hårt så att oljan blandar sig med allt. 
 
- Häll såsen över salladen och blanda försiktigt med hjälp av salladsbestick. Låt potatissalladen stå någon timme och dra åt sig smaken av såsen. Jag lät den stå ute eftersom jag tycker om när potatisen är lite lite ljummen, och inte kylskåpskall. Men det är en smaksak.
 
- Precis innan servering strör du över kapris. Kapris smakar ganska illa om man bara äter det som det här, men det gav en riktigt god sälta till salladen och blev pricken över i:et. Ät och njut som den är eller med kött eller valfritt annat tillbehör!

they made a statue of us and put it on a mountain top.

 
 
 
Hej!
Tror att alla märkte hur sommarvädret smekte sin in över oss i helgen, så jag har mest varit på stranden och badat och solat. Så härligt, och helgen kändes med ens ungefär en dag längre.
 
Under mina lediga dagara har jag hunnit med en del kreativa uppgifter som jag lagt åt sidan länge. Det här origamipysslet började jag planera för 1,5 år sedan till exempel (!). Nu är det färdigt! Här är en liten how to, ifall ni vill göra något liknande.
 
1. Välj ut något fint origamipapper, eller leta upp något annat vikvänligt papper du gillar och klipp till i 15x15 cm. Jag har blandat lite presentpapper, vanligt origamipapper och tidningssidor med härliga färger. 
 
2. Vik ett gäng tranor. Kan du inte redan finns det tutorials här och här. Jag tycker att det är enorm terapeutiskt att vika origamitranor och har en hel skål över efter pysslet...
 
3. Jag ville ha tranorna hängandes längs ett hörn och valde att göra en rak mobil. Jag mätte ut en lång bit vit sytråd och fäste sedan trana för trana genom att först knyta fast en liten pärla i en dubbel knut. Sedan stack jag nål med sytråd genom det lilla hålet nederst i tranans kropp, upp och genom mitten av kroppen.
Nästa trana: mät ut hur långt emellan du vill ha dem, fäst din pärla och trä på nästa trana. Om du har en lång tråd är just detta pärlfästande lite pilligt och knixigt, jag tyckte att det enklaste var att försiktigt vika tråden så att den blev kort och jag enkelt kunde knyta två knutar kring pärlan.
 
4. Häng upp i en spik där du tycker att din nya inredningsdetalj ska hänga. En fin variant på denna är att ta en vacker trädgren där du sedan med kortare trådar fäster tranorna på de olika kvistarna. Häng till exempel i ett fönster.

good times for a change.

Hej vänner!

Planerade inlägg kommer när väder och helg är förbi. Spenderar dagen på stranden och ikväll är det middagsbjudning. Hoppas ni har det skönt! Efter helgen kommer bland annat lite recept och fint pyssel.

Hej hej!


"i'm always looking forward to going home".

 
Som 15-åring såg jag en film om Audrey Hepburn och hade sedan i flera år en smärre crush på henne. Fortfarande älskar jag hennes filmer och inspireras av hennes stil och person. Av mamma fick jag boken "What would Audrey do?" av Pamela Keogh för något år sedan. Det är helt enkelt en guide över hur man blir som Audrey, eller i alla fall lever lite mer som Audrey. Nu, jag har såklart inga Audrey Hepburn-komplex, men det är en söt bok och en liten guldgruva om man vill gräva ner sig i Audreys stil och kläder. Också ganska roliga tips och ganska förnuftiga Audrey-trix. Jag tycker att det är lite extra fint att ligga i mina krispigt vita sängkläder med lite kaffe, en massa kuddar uppbullade bakom mig och att läsa om Audrey Hepburn och roliga kuriosa.
 
Bra tips till andra Audrey-älskare därute!
 

5 saker.

Kom att tänka på ett gäng konstiga och roliga saker på jobbet igår, som nu blir en lista -
5 saker ni inte visste om mig.
 
1. När jag var liten fick jag plötsligt en dag total ångest för att hela planetens sötvatten skulle ta slut. Jag tänkte, att även om att allt är ett omlopp så suger ju huden liksom åt sig vatten, det kommer väl aldrig ut? Det tog ganska lång tid innan jag slutade vara rädd för detta.
 
2. Jag och min pojkvän hånglade nyförälskat på en premiärfest förra året, och senare på kvällen insåg jag att en av mina stora idoler Anders Ekborg suttit mitt emot oss vid bordet hela tiden.
 
 
 
3. När jag var liten hade jag en låtsaskompis som var min tvilling. En dag när jag tröttnade på henne tänkte jag att hon skulle åka på läger, sen kom hon aldrig tillbaka.
 
4. Mitt guilty pleasuer? Brädspelet Melodifestivalen, första utgåvan. Det är dock sällan någon vill spela med mig...
 
5. När jag gifter mig drömmer jag om att liksom Emma åka på bröllopsresa till Prince Edwards Island, där mina älskade böcker om Anne på Grönkulla utspelar sig.
 
 
 
 

RSS 2.0