en vanlig dag men bättre än många andra

Det finns inga bilder från idag men den har varit mycket trevlig och regnig. Jag hade den fina blomstervolangiga H&M- tröjan på mig och gick till skolan och kom bara lite sent. Fick ett halvt poäng från VG på tentan och åt ett Twix till brunch. Valde sallad och kiwismoothie till lunchen och pratade med en gammal vän jag inte sett på länge. Åkte hem till  Sanna och åt mycket kaka och drack ännu mer te. Vi drömde oss bort till en gemensam kompislägenhet som kanske kanske blir av och om hela våren, sommaren och hösten.
-
Nu är jag hemma och klockan är nio och jag är för seg och avslappnad för att göra någonting alls. Men kanske gör jag det ändå. Puss så länge!

10 saker man ofta inte vet om mig

♥ jag kan alla låtar, ord för ord och melodislinga för melodislinga, utantill på Arvingarnas album "Eloise" från      1993.
♥ jag är bananas i surt godis och riktigt sur och syrlig citrus. Ju mer man grimaserar desto bättre!
♥ när jag var liten rymde jag hela tiden och ville ut på egna äventyr. Mamma och pappa satte riktiga, stora gallergrindar med lås och skit vid alla möjliga utgångar på vår tomt. Men så fort de vände ryggen åt och trodde att nu rymmer hon väl inte så lyckades jag krypa under, klämma mig igenom eller klättra över. Jag minns att det gjorde ont ibland men ut skulle jag. Och alltid blev jag infångad (tur var väl det).
♥ jag gillade aldrig korv med bröd eller falukorv som normala ungar gillade. Däremot älskade jag blodkorv och leverkorv.
♥ när jag slutade gymnasiet skrev en tjej i vårt klasshäfte att hon trodde att jag skulle syssla med healing tio år senare. Dock kan jag säga att jag förändrats en hel del sedan dess.
♥ jag hade största cruschen på Aaron Carter när jag var 13. Skulle gifta mig med honom och så, fantiserade om hur jag skulle åka till hans hemstad Tulsa och hur han skulle se mig och bli blixtförälskad.
♥ jag var väldigt identitetssökande som yngre, något som måste ha varit ganska förvirrande för min omgivning. Från plugghäst till att nästan få underkänt på alla prov, vetenskapsnörd och sedan naturapotekthäxa. Till exempel.
♥ jag samlade på sten förut och har fortfarande kvar stora delar av min samling.
♥ jag har haft turen att träffa, luncha med och intervjua min favoritförfattare Margit Sandemo i hennes hem. Det skedde i tvåan på gymnasiet inför mitt projektarbete, ett som dock inte blev av. Istället skrev jag en analys om 1900- talets modehistoria.
♥ jag har tusen utkast till början av romaner och noveller på min dator. Ingen av dem är längre än tre sidor för sen får jag alltid total skrivkramp.

Gasljus

Ikväll såg jag thrillern "Gasljus" från 1944 med Ingrid Bergman i huvudrollen. Jag är mycket förtjust i svartvit film och det är ganska speciellt kusligt när det är en svartvit psykologisk mordhistoria.
-
Filmen handlar om den mördade operasångerskan Alice Alquists systerdotter Paula, som efter den tragiska händelsen for till Italien för att bli tränad även hon till sångerska. I romantikens förlovade land möter hon en stilig, uppvaktande man som snart blir hennes make. De flyttar tillbaka till Paulas och Alices gamla hus och snart börjar Paula bli alltmer förvirrad och glömsk. Saker försvinner och hon inbillar sig att hon hör ljudet av fotsteg i huset när maken är borta. Eller inbillar hon sig verkligen?
-
Kura upp med den här när dagen känns lång. För övrigt har jag två saker att ta upp: den ena är att min Macbook tydligen inte förstår när jag gör blankrad här på blogg.se, vid publicering trycks texten ihop igen. Jag hade aldrig detta problem med min gamla dator, någon som kan hjälpa? Det andra är att jag sitter och filar på lite idéer för den här bloggen som jag förhoppningsvis snart kommer att presentera. Missa inte!

brudar på vift i köpenhamn

Igår reste jag och min vän Anne till Köpenhamn för att spendera dagen med olika roligheter.
Det var vägarbete ungefär överallt men Köpenhamn är så himla fint ändå! Först gick vi in på ett tisdagsgratis Nationalmuseum och tittade på olika saker.
Vi gick också och åt nyttigt och efter det beställde jag varm choklad. På Baresso i Danmark får man varm mjölk och en bit choklad på en pinne som smälter i mjölken, det var tufft. Det smakade väldigt gott, speciellt det i botten.
-
På eftermiddagen gick vi till Planetariet och lärde oss om universum, gravitation och tittade på en film om livet i oceanen i IMAX- format. Efter halva filmen blev allt becksvart och en förvånad röst sa: Filmen har gått i stykker, den har gått mitt av (på danska då). Så vi fick pengarna tillbaka och det kändes helt ok.
Det roligaste på hela dagen var när vi gick in i en bröllopsbutik och bestämde oss för att för första gången i våra liv sätta på oss brudklänning. Vi låtsades att vi snart skulle gifta oss, jag efter sommaren och Anne skulle ha ett strandbröllop nästa vår. Det hela slutade med att jag hittade en galet fin klänning som jag helt klart skulle kunna tänka mig att ha om jag gifter mig en dag, fast slöjan var lite för lång. Åh vad vi skrattade!

jag älskade dig då, det gör jag nu

Nu i dagarna är tv 4:s "Körslaget" åter i ropet med ett gäng nya körer som ska övertyga svenska folket om sin briljans. Men vet ni, kör är inte bara roligt att lyssna på, det är även extremt roligt att vara med i en! Man sjunger, man skojar, pratar och är glad. Förhoppningsvis sjunger man ett gäng bra låtar också, det tycker jag att vi gör mest hela tiden i kören Bella Voce som jag är med i.
-
Idag sjöng vi en fasligt fin låt som jag aldrig tidigare hört, "Med ögon känsliga för grönt". Jag vet inte om jag är extra känslig eller vad, men jag fick allt en tår i ögat.

efterlysning

som ni ser försöker jag vårstäda bloggen. En prickig bakgrund var ungefär det mest avancerade jag kunde producera själv. Om någon i hela världen känner för att göra en matchande och fin header så är hjälp hemskt välkommet. Bara så ni vet!

pyssel

1
När man jobbar en helg, och speciellt ett långt niotimmarspass medan solen skiner utanför, ja, då måste man muntra upp sig på något sätt. Jag är ganska såld på inredningstidningar- och fototidningar just nu och köper en enda ny varje månad (jag har ju inte råd att köpa alla tidningar jag vill). Denna månaden blev det 101 Idéer och jöss vad jag önskar att jag hade plats att pyssla och framförallt åskådliggöra pysslet! Vet ni, efter över två och ett halvt år på 21 kvadrat är man verkligen sugen på mer. Något annat. Ett år och några månader, sen hoppas jag att jag har jobb och är färdig i skolan på ett tag.

sandra slår till (igen)

Jag brukar tänka att jag och min vän Sanna är två av de sista riktiga, klantiga flickbokskaraktärerna som finns kvar i världen. Vi hamnar alltid i en massa konstiga och pinsamma situationer av någon konstigt anledning. Låt mig exemplifiera:
-
I torsdags var jag på en sammankomst på en av lundanationerna. Jag hade på vägen till "festsalen" passerat en dörr som jag såg gick till en gemensam toalett. När jag sedan behövde gå smet jag kvickt in på denna toa då jag inte såg några andra dörrar. Utan att reflektera över pissrännan som var monterad längs ena väggen stängde jag in mig i det enda toalettbåset. Väl där funderar jag över vad konstigt det var med en unisex-toalett med öppen pissränna, tänk så kommer en tjej in när killarna står och pinkar!
-
När jag så hör dörren slå igen och hur badrumsbesökaren ställer sig och uträttar sina behov vid pissrännan går det ganska snabbt upp för mig att detta ju inte är en gemensam toalett- det är ju för tusan killtoan! Hur tar jag mig nu ut härifrån? Plötsligt kommer karl efter karl in på toa. Jag ber att ingen ska behöva använda toaletten i mitt lilla bås. Snälla, låt dem gå utan att jag behöver förklara vad tusan jag gör där! Snart fick jag min chans att smita ut men det var säkerligen folk som såg mig komma utifrån fel dörr. Och väl ute ser jag att tjejtoans dörr finns precis mittemot killtoans. Hujedamig!

träningsvärk

Varför ska man träna för? Efter ett afropass i onsdags har ju nu de senaste två dagarna gått runt som en stel tant med reumatism. Det tar tjugo år att resa sig för det gör så ont, jag går som en haltepilt för det gör så ont, jag kan inte böja mig för det gör så ont. Blä dig, träning!

om telefonförsäljare

Här har läsarantalet gått spikrakt nedåt. Ni får ursäkta min inaktivitet, ibland hamnar jag i svackor och då finner jag ingen inspiration ens till att städa (och då är det illa!)
Men vi kan kicka igång igen efter detta lilla uppehåll med en kort reflektion över dessa telefonförsäljare som ringer i tid och otid. Eller - alltid i otid. Igår ringde det på mobilen och ibland uppfattar man inte vad det är för nummer. Hej hej människa som erbjuder omega 3- piller till ett förmånligt pris. Han berättar om alla fördelar med omega 3 och att just deras produkt är så fantastiskt billig. Jag mm:ar på väl valda ställen och svarar på frågor. Plötsligt kommer det kritiska momentet: "Jaa, Sandra, då ska jag bara bekräfta allt här", och så börjar han rabbla avtal. Som att jag tackat ja. Varpå jag avbryter och säger nej tack, jag är inte intresserad och jag är student och vill inte ha fler månatliga avgifter att förbinda mig till.
-
Den unga killen, som med högsta sannolikhet säljer på provision, säger att men jösses, 59 kronor i månaden i ett halvår har väl alla råd med, skippa en pub och sen om ett halvår kommer ett till sexmånadersabonnemang i brevlådan om du glömmer säga upp det. Helt plötsligt lägger vi på och jag sitter där och har sex månaders omega 3 att trycka i mig. Nej nej nej. Jag mejlar istället ansvarig på företaget och förklarar att jag känner mig kränkt av att mitt nej inte tas på allvar av den här unge säljaren. Och inte min ekonomi heller. Jag tycker verkligen att sådana här jobb är grymt puckade (ledsen alla ni som jobbar med det). Men många som blir uppfångade av säljare på gatan, utanför butiker och över telefon blir lurade eller känner sig lurade efteråt. Jag har aldrig någonsin hört om en sådan kund som är nöjd - till och med mina fina morföräldrar lurade någon Telenor-försäljare på någon skitmobil med ett skitabonnemang.
-
Nä, nu drar jag och äter våfflor med folk. Tjingeling!

black swan

Mördande vacker!

sånt jag vill ha just

1
♥ norsk skogskatt
2
♥ den här ljuvliga klänningen från Topshop (Annie Greenabelle är en ny favorit och bäst av allt är att hon nästan heter Anne of Green Gables)
3
♥ ja tack till en stor, ljus och luftig sekelskiftslägenhet. Jag är gudomligt trött på min sneda och vinda barack på 21 kvadrat
♥ den nya tv- serien med Poirot, mycket finare miljöer och filmningar än de gamla filmerna och avsnitten
4

vardagslyx

När man är student och har ett kylskåp i modell Nils Karlsson Pyssling så har man 1) inte råd 2) inte plats att sväva ut för mycket med matinhandlandet. Det blir liksom mest det nödvändigaste, det lättaste, snabbaste och allt det där. Inte som den gammal vän jag har med ett stort kylskåp och vettig inkomst som hade två olika sorters ost i en ostkupa, fjorton olika sorters juice och en massa extra roligheter.

-

Därför känns det sådär extra fint när man väl kommer på sig själv med att unna sig. För ibland gör man det utan att tänka på det. Man går förbi en hylla i affären och kommer på att man nog är väldigt sugen på just det där. Och utan att reflektera för mycket så köper man det och sen kurar man upp i soffan med Melissa Horn, en fin text framför sig och ett fat med hembakta tekakor och det där som man unnade sig själv – Lemon Curd. Då känns livet genast lyxigt, mysigt. Speciellt om man hör en duschstråle i bakgrunden och man vet att just nu är jag ensam och det är bra, men snart kommer han ut ur badrummet med handduken kring midjan och ger mig en puss mitt i allt det där fina. Och då blir det bara ännu bättre.


bokmalen som försvann

Mamma gav mig tidigt böcker. Fina böcker, som min uppsättning vackert inbundna "Barnens bästa" som fortfarande finns i min bokhylla. Fastän jag var ett så livligt barn (pojkflickig rymmarunge som klättrade upp på vartenda klätterbart ställe utomhus) så har det ändå alltid varit böckerna som varit mina bästa vänner, min bästa tröst. Jag plöjde igenom flera stycken, läste om och botaniserade bland mammas gamla ungdomsböcker innan jag knappt var ungdom själv. I skolan var jag väl klassens bokmal och jag läste fortast och var inte rädd för tjocka böcker.

Jag vet inte om det har att göra med allt läsande som ändå hör universitetet till, men jag läser inte alls mycket nuförtiden. När jag väl sätter mig med en bok blir ögonen antingen alldeles sömntunga eller så blir jag snabbt uttråkad eller rastlös. Jag förstår det inte och jag tycker att det är hemskt sorgligt egentligen. Att vara bokmal har ju liksom varit mitt kännetecken, ett uttryck för den jag är. Jag har under hela mitt liv identifierat mig med bokmalen och med alla karaktärer och hjältinnor jag någonsin läst om.
Kanske igen när det blir varmare ute och man kan ligga på en filt och mysa samtidigt. Och sommarlovsläsning har alltid varit ungefär det bästa med hela sommaren, näst uteserveringar och bad.

genie in a bottle

Sanna och Emma var här igår och Sanna hade en kul grej på sin mobil som vi lekte med hela kvällen. Man tänker på en känd person och så frågar en ande några frågor och klurar ganska snabbt ut svaret, hur svåra personer det än är. Ibland gissar den fel men för det mesta rätt. Här finns internetversionen.

romantik

Dumma mögiga blogg.se!
-
På ett tag nu har det inte fungerat att posta youtubevideor eller några videor överhuvudtaget.
-
Men vet ni, här är en hemskt fin som jag tycker att ni ska se (funnen via Niotillfem). Snälla, se den!
Full av kärlek och man blir alldeles rörd till tårar. Jag lovar!

en liten lista i gemener

favoriter

färg: nästan alla nyanser av blå (speciellt pastell och marin), pastelligt rosa och lila.

musik: regina spektor, ted gärdestad, the smiths, the ark, chopin, abba, roxette, lovsång.

bok: sagan om isfolket, harry potter, dimmornas lek, agnes cecilia, tordyveln flyger i skymningen, anne på grönkulla, ett ufo gör entré, jag vill ha en egen måne.

film: 500 days of summer, dagboken, moulin rouge, stolthet och fördom, borta med vinden.

stad: jag har inte varit i så många roliga städer, men jag gillar rom och jag vill åka till paris.

mat: tacos, pannkakor och min pojkväns pastarätter.

veckodag: fredag är allra bäst, näst efter kommer lördag och onsdag.

årstid: vår, alla gånger vår!

 

(minns ej bildkälla)

 

nu

humör: lugn och tillfreds.

lyssnar på: elementet som surrar, vinden som viner och grannens tv.

kläder: marinblå kjol och vit tröja med volangig krage.

tidpunkt: snart trefika.

irritationsobjekt: faktiskt inget. det känns ovanligt!

 

 

2

 

personer

jag kan berätta allt för: min älskade och min bästa kompis sanna.

jag beundrar: audrey hepburn, ted gärdestad och jesus.

jag inte tycker om: alexander bard

-

jag önskar:

att det vore fredagnatt och sedan lördagmorgon – alltså starten på en mycket efterlängtad myshelg!


clowna runt eller för mycket av det goda

En sak som är kultråkigt med kursen jag läser nu är att vi knappt har några föreläsningar alls. Denna veckan är vi till exempel helt lediga och av den kurslitteratur jag bokat ligger bara en bok härhemma. Att vara ledig en extra dag eller två i veckan går väl an, men det här är ju ett skämt. Jag skyller på dåliga anslag till humanistiska utbildningar. Det känns för bövelen mer som att jag är arbetslös. Eller som att jag är hemmafru, för nu kan man baka, städa, laga mat, diska, tvätta dagarna i ända.
-
Lycka den dagen då jag skaffar mig ett såntdär jobb som folk pratar så mycket om...

you're so naive

The Kooks-Naive
Naiv. Jag tror att många jag känner skulle tycka att jag är det. Själv föredrar jag romantisk.
-
När jag var yngre gav jag mig helhjärtat hän tunga tankar om allt som gick snett med världen och i världen. Kände med, oroade mig, grät av maktlöshet.
Nu har jag skärmat av. Säkert mest för att skydda mig själv. Tycker att det som händer är fruktansvärt och är engagerad i fem minuter. Sen vill jag inte gräva djupare. Då återgår jag till min vackra musik och till vackra bilder på flickr och bloggar.
-
Jag är hellre naiv än tror att världen är raktigenom ond och förlorad.

silly love songs

Nu har jag sett alla avsnitt av Glee som finns hittills. Det blir inget roligt alls att vänta tills nästa avsnitt kommer. Å andra sidan kanske jag kan prova på att plugga kulturekonomi i väntan på ett nytt avsnitt!

spindelflickan

IMG_1988
Jag älskar min kjol från Gina Tricot! Den inhandlades under januari men inte förrän nu har den känts passande att bära. Melodifestivalsfinalen är ett vårtecken och då hade den premiär.
För övrigt har jag haft två möten med samma spindel idag. När jag sagt hejdå till hjärtat imorse skulle jag öppna de övre skåpluckorna i garderoben och då ramlade den ner i ansiktet på mig. Efter en panikartad kamp lämnade jag den på golvet och gick på toa. Nu satt den på popcornpaketet som jag skulle slänga vilket ledde till att jag tappade skiten bland frukten. Usch. Mitt hår står av rädslan på alla håll och kanter nu. Tänk dockan i jultomtens verkstad från Disney.

dagens mattips

Tips!
Student? Vill du laga billig och god mat? Kolla in Studentkrubb!

om melodifestivalen

Här kommer det. Melodifestivalen - slutresultat.
-
Jag höll inte så mycket på Eric Saade men jag är inte bitter över det resultatet. Vad jag däremot är bitter över är hur Christer Björkman lyckats göra om vår svenska uttagning till något litet mini- Eurovision. Att de internationella jurygrupperna skulle få mer makt trodde jag innebar några poäng mer att dela ut. Inte att de svenska jurygrupperna skulle bort helt och hållet.
-
Då undrar jag, Björkman: tar vi ut en låt för att vi i Sverige tycker att den är bra, eller tar vi ut en låt enbart för att den ska slå i Eurovision? Jag vill att svenskarna ska vara nöjda med den låt som vinner. Det ska kännas att det var det här Sverige ville (inte att det var något övriga Europa ville). Sedan får man hoppas att den räcker till. Det är sådant här som gör att fler och fler tröttnar på Melodifestivalen. Svenskarna har mindre att säga till om. Röstningsstrul. Få riktigt bra låtar.
-
Nu är det fan dags att röra om i den här grytan. Min förhoppning är att Björkman avgår till nästa år och att någon som inte är helt inkompetent kan ta över ratten. Christer Björkman har aldrig haft något med Melodifestivalen att göra egentligen. Mer än att förstöra.
-
Jag är otroligt besviken på årets Melodifestival! Men grattis till Saade. Hans låt är svängig och glad och trallvänlig. Dålig stil av Linda Bengtzing att gnälla om att svenskarna sviker henne. Tummen upp till The Moniker som vill vara med nästa år igen!

prinsessan på glasberget

En liten vas- och glassamling står på en vit gammal byrå som pappa hade som liten. Det gröna glaset är en favorit!

ledigt

Glad helg! Vi ses igen på måndag!

he told me I was beautiful and came right back to bed

1
Regina Spektor är en singer-songwriter som jag upptäckte förra våren, den mest magiska våren i hela mitt liv. Och Regina Spektors musik blev också magisk för mig. Fast jag tror nog att hennes musik är magisk helt av sig själv.
-
Här får ni en Spotifylista med innehållande hennes studioalbum, lyssna på den om ni är nyfikna, vill upptäcka något nytt och bra eller om ni helt enkelt gillar Regina Spektor!
-
Finaste låtarna någonsin: "Samson" och "Laughing with"
-
Här skulle jag även vilja lägga in youtube-videon med hennes "Samson" men blogg.se samarbetar inte alls. Länk, dårå.

it's complicated between adam and eve

Failbook är hur kul som helst om man är nere eller om man bara vill skratta. Kolla in den här kreationistiska historien facebooken!
(cudos till Sanna som visade mig)

he gives me kisses just for coming home

1
2
3
4
Bilder som den första i det här inlägget skänker mig lugn och jag tänker att så vill jag också ha det. I en lägenhet någonstans någongång på någotsätt där solen strömmar in över mina ljusa sängkläder om morgonen, där jag kan sitta och svalka mig en vacker dag. Jag vill ha vår och jag vill ha blommor för allt det där skänker mig glädje och trygghet. Hemma och trygghet. Två viktiga saker för mig. Det är sånt jag drömmer mig bort till ibland. Och ibland drömmer jag mig bort till något helt annat.
(klicka på siffrorna så kommer ni till fotografernas Flickr alternativt Tumblr)

skomakare snäll heter han, fast egentligen är han inte snäll

Idag vill jag slå ett slag för skomakare.
-
Precis som Underbaraclara i det här inlägget lade jag i höstas dyra pengar på att köpa ett par jättefina höstkängor i skinn. Dyra måste ju innebära bättre kvalitet än exempelvis Skopunkten, tänkte jag. Icke sa nicke. Inte ens en hel höst kunde jag gå med dem förrän sulorna på klackarna var helt uppslitna. I ärlighetens namn så gick dessa dyra skor fortare sönder än några andra skor jag haft! Ett par långt billigare skor från DinSko har jag gått mycket mer med och det syns knappt på dem. Guldstjärna i kanten, alltså.
-
Hos den bästa skomakaren i Lund (som många har rekommenderat) fick de för 180 kronor nya sulor på båda de uppslitna klackarna. Hos honom var det som att kliva tillbaka en stund i tiden, jag kunde nästan känna doften av gott hantverk och kvalitet! Den snälle skomakaren kommenterade något om den dåliga kvalitet de flesta skor görs i idag, oavsett pris. De nya sulorna är av ett synbart med gediget och hållbart material.
-
Alltså, när dina älsklingar verkar sjunga på sin sista refräng: ta dem till skomakar'n för en billig peng så får ni mer tid tillsammans!

jag sökte dig och fann mitt hjärta

1
Någon gång då och då lyckas man hitta en såndär film som är så vacker så att man går sönder och så inspirerande att man blir knasig. "(500) Days of Summer" som jag tidigare bloggat om är en sådan film, likaså "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta". Första gången jag såg dessa båda filmer grät jag som om hjärtat höll på att gå i tusen bitar.
-
Det bästa med "Dagboken" är att den handlar om den där bergsstarka kärleken. Man vet att det kommer att bli skitjobbigt och att man kommer att få kämpa, men i slutändan är det alltid värt det eftersom den man verkligen älskar är värd allt det och lite till. Det är det Noah pratar om i översta bildrutan.

sagan om pelle kanin

It is said that the effect of eating too much lettuce is 'soporific'
- Beatrix Potter
I väntan på bussen dök jag in på Lindex underklädesfilial i Lund för att titta på vårnyheterna. På smyckesstället hängde det sötaste halsbandet jag sett - berlocken är sagoboken Peter Rabbit av Beatrix Potter och inuti finns det riktiga sidor att bläddra i. Pelle Kanin är själv med på ett hörn i en annan berlock.

kvällssnacks

Hallon med mjölk och socker - kjempegott!
Dessa lägenheter måste varit moderna på sin tid. Studentbostäderna lade extra krut på att få in en slags billig variant av en virrvarr-köksbänk.

Nu är det dags att bli allvarlig

Om några dagar är det dags för Melodifestivalfinalen igen. I år blir jag hemskt deppig om vi inte kvalar till Eurovision så nu gäller det att cut the crap och tänka på vad folk gillar vid första lyssningen. Det är oftast det människor går på (vilket är en av nackdelarna med fyra deltävlingar - vi hinner lyssna in oss och vissa låtar växer och blir bättre, det är ingen hjälp i Eurovision).
-
Finge jag välja helt själv så skulle jag inte skicka en ballad, hur vackra de än är. Det ska vara minnesvärt, det ska vara show och låten ska framförallt vara bra.
-
De bästa alternativen vi har i år tycker jag är The Moniker med sin glada "Oh my god" och Linda Bengtzings superschlager "E det fel på mig". Sanna Nielsen skulle också fungera bra men den fastnar inte på samma sätt som många andra låtar. Min bästa kompis gillar Playtones "The King" men jag kan inte riktigt bestämma mig för om den är bra eller sådär.
-
Kommentera och säg vad ni tycker och ge mig insikt hur ni tänker!

what would emma wear?


1
För första gången på en halv evighet gjorde jag och Sanna stan idag. Jag uträttade långt eftersatta ärenden på apotek och hos skomakaren och vi kikade på vårkläder och åt scones och pommes frites. När jag kom hem hade jag dessutom fått hem ett gäng kläder som jag beställde från H&M under tentaveckan (mycket roligare att nätshoppa än att plugga när klockan är tio på kvällen).
-
När jag skulle ut och svira häromkvällen, och dagen efter när jag skulle på biodejt, så kände jag hur vintriga, mörka, tråkiga och trista alla mina kläder känns nu. Jag har inte köpt så mycket nya kläder på ett bra tag faktiskt. Nu har jag en del toppar, nu ska jag bara hitta några underdelar också så är jag nöjd.
-
Nu inspirerades jag i alla fall av vår, lekfullhet, Summer Finn och Emma Pillsbury (inspireras själv av Summer här och Emma här).
2 Emma Pillsbury, den näpna studievägledaren i "Glee"3 Summer Finn, tjejen med alla vackra klänningar och alla karlars hjärtan i "500 Days of Summer"kär lek

Egentligen hade jag tagit en fin bild med min mobilkamera, MEN eftersom Bluetooth-överföringen inte verkar vilja leka med mig idag så blir det samma tema (kärlek) kombinerat med min första lekstund med PhotoBooth. Och jag hade egentligen inte tänkt säga mer om det.

Hur högt ska man behöva skrika innan någon hör?

Om någon någonsin tyckte att den svenska sjukvården var bra så tycker jag att ni ska läsa min vän Rebeckas inlägg om sin kamp mot ett oförstående och nonchalant system. Eller är det bara så att människor blir läkare av fel anledning?

Sjukvården skulle vara mycket bättre och förtroendeingivande om patienterna kunde känna att läkarna bryr sig, att läkarna gör så mycket de kan för att finna en diagnos, att finna hjälp och bot. Det ska kännas att man är i goda händer. Jag har haft turen hittills att träffa förstående läkare som gått till botten med problemen jag upplevt. Även om det var falskt alarm. Jag önskar bara att alla läkare kunde vara lika grundliga och framförallt lika hjälpsamma.
För något år sedan läste jag en artikel om människor som gått bort i olika sjukdomar. De hade vid ett flertal tillfällen sökt hjälp. En historia handlade om en kvinna som upplevde enorma smärtor och en rad andra symptom. Läkaren sa att hon nog bara var höstdeppig och här har du antideprissiva. En tid senare krävde sjukdomen som man aldrig letat efter hennes liv.
Och frågan är - hur kan det bli bättre?

söndagsdravel

1
Glad söndag gott folk!
Söndagar är alldeles utomordentliga slödagar. Idag känner jag väldigt mycket för ett möte med min gamla favorit Veronica Mars, det var längesedan jag tittade på det nu.
Ikväll går jag över från sockersött mys till rysmys. Jag bjuder älsklingen på bio och vi ska rysa tillsammans längst bak i salongen i biosofforna och titta på "Ritualen" med Anthony Hopkins.
2
Mellan allt detta så försöker jag lära mig mer och mer om macbooken. Jag försöker få till en ny bloggdesign men har alltid använt paint annars. Att göra en header i Gimp är mycket svårare än att göra den i Paint.

livsfilosofi

När jag var barn älskade jag jultomten över allt annat. Dagen före julafton kunde jag knappt sova. Runt omkring mig var luftenfylld av spänning och fest. Det var som om tillvaron i ett slag blivit förtrollad.

Sedan fick jag lära mig att jultomten egentligen inte fanns, att livet i själva verket var en jämmerdal, tyngd av allvar.

Nu tror jag inte på det där längre. Nu vet jag att jultomten finns och att livet är en förtrollad fest. Man skulle kunna säga att vi alla är förklädda till jultomtar.

Kloka ord av Ted Gärdestad

bra fredag

Hej allihopa!
Jag ville bara säga att nu sitter jag och försöker lära mig min nya Mac, åh vad jag var glad när jag packade upp den äppeldekorerade lilla silversaken ur leveranslådan! Jag får panik varannan minut och hittar inte och kan inte - då är jag glad att min pojkvän lugnar mig och visar.
Det är fredag. Jag har en ny dator. Jag har fikat, lämnat in en kämpig tenta, jag struntar i resten av städningen och tar det imorgon istället, jag ska krypa upp i soffan och titta på film. Och jag har bokat biobiljetter till "Ritualen" på söndag. Bra fredag!

en mapp i datorn

En mapp bland mina foton heter "Entourage och sånt som vi gör". Eftersom jag i och med tentan har fått näradöden- upplevelser med livet passerande i revy så har jag plötsligt blivit väldigt nostalgisk och tänkte visa er mitt entourage - och sånt som vi gör.


Får psykbryt i provrummet


Åker skridsko tills fötterna går av


Blir tjuriga på varandra


Leker Lady Gaga


Bakar oss fördärvade/skrattar oss fördärvade (synonymt)


Sommarfikar hos föräldrarna


Tar i så vi blir blå


Bakar så allt blir kladdigt


Lunchar och dricker dubbla läsk

den fjortonåriga universitetsstudenten


Sandra 6 år gammal?


Sandra 13 år?

Om det händer en gång är det lätt att förbise. Hände det två gånger börjar jag ta det som en förolämpning. Två gånger i mitt liv har jag handlat energidryck, ni vet sådana där som det är femtonårsgräns på. Femton.
Första gången bad de om leg. Ok, tänkte jag förvånat. Visst att jag kanske kunde vara under arton men under femton?

Igår köpte jag igen. Stod vid självutcheckningen och jag ombads vänta på kassavärden när jag dragit streckkoden på de förbjudna dryckerna. Tänkte att hon skulle titta på mig och direkt inse att hon kunde trycka bort varningen. Men icke. "Jag jag få se legitimation?" Paff drar jag fram körkortet och hon utbrister chockat att ja, det var ju lugnt. Det var ju bara tio år sedan jag var fjorton.

Att jag ser tio år yngre ut kan jag väl trösta mig med när jag är 34 och ser ut som 24. Det är väl så det funkar nu, eller? Annars är det orättvist.

tenta

Tentan är snart klar och bloggen är snart tillbaka i vanliga gängor igen. Imorgon klockan fyra ska den lämnas in och sen blir det efter-tentan-fika och på lördag blir det utgång för att koppla bort skiten. Och vet ni? Håll tummarna för att min dator kommer innan klockan två imorgon!

ensam är stark?

Varför ska alltid allting vara så jäkla svårt?

Nej, så är det ju förstås inte. Ibland sitter man där på soffan bara, gosar upp bland blommigt mjuka kuddar och är barfota fastän det är vinter. Man är varm i hela kroppen, ända in på själen. Då tänker man att livet är bra enkelt ändå, allt löser sig, allt är fint, allt är bra.

Men så finns det dagar när det är tvärtom. Solen kan skina och fåglarna kvittra och ändå sitter man där och har precis köpt vårens första rosa tulpaner och så tänker man att allt är bara skit. Skit skit skit och mer skit är i antågande. Inget är bra, inget är roligt. Inte ens tulpanerna.

 

Det är ensamheten. Ensamheten är min värsta fiende. När jag var yngre var vi vänner. Jag sökte ofta upp den. Nu är det inte så, jag skyr den i det närmaste. Det är när vi umgås för länge utan förströelse som tankarna kommer, tankarna som egentligen är alldeles för jobbiga för att tänkas men som ändå måste tänkas någon gång. Om framtid, om ekonomi, om familjeliv och lycka. Det är när jag är ensam som jag måste ta itu med det. Det är för att jag så sällan är ensam som jag tänker dessa tankar på fel sätt. Alltid slår jag bort deras irriterande flugsurr innan jag ens blivit tillfreds med dem. Jag vill ventilera dem, få hjälp att lugna dem. För varför ska man klara av dem ensam när man kan få stöd och tröst av nära och kära?

Det är när jag måste vara ensam som allting känns så jäkla svårt.

 


RSS 2.0