nu är det tid.

 
IMG_4719
 
 
IMG_4713
 
Nu har jag varit gräsänka i två dagar. Jag har för all del inte haft tråkigt; gårdagen ägnade jag åt att hälla ut julpyntslådan över lägenheten. Ikväll har jag haft en väninna över och när hon gått satte jag upp vår nya fönsterstjärna i vardagsrumsfönstret. Det blev fint men lite snett. Nu fattas bara ljusslingan i köket sen har vi ljus i hela vårt hus!
 
Här är så tokmysigt nu. En jul behövs verkligen när det är så kallt och kalt överallt - varma färger, mustiga kryddor och ljus så att man nästan storknar. Sitter just nu med julmusik och hundra tända värmeljus bland de mjuka julkuddarna i soffan och mår riktigt bra (kan också bero på alla pepparkakor). Nuförtiden tycker jag inte att julen är så fullkomligt magisk som när jag var tonåring (då kändes det verkligen som typ the age of Aquarius eller något varje jul), men ett stänk julmirakel finns kvar inom mig fortfarande, annars hade jag inte blivit så barnsligt förtjust när det närmar sig december.
 
Missa nu inte Mysteriet på Greveholm, uppföljaren på lördag!
 

o is for the only one I see.

 
 
Den senaste tiden har jag varit trött, hängig och ganska ledsen, utan egentligen någon som helst anledning. Det kan finnas flera bidragande orsaker: den gråmulna årstiden, det faktum att jag går hemifrån i mörker och kommer hem när solen gått ner för längesedan, det nya jobbet som är kul och lärorikt men tufft nu i början innan jag kan uppgifter och information på mina fem fingrar.
 
Men nä, inte är det roligt att gå omkring och vara ledsen för minsta lilla. Det tyckte inte min kollega heller när jag lite flyktigt berättade att jag varit hängig i helgen. "D- vitamin", sa hon. Hon hade provat tillskott och kände sig mycket piggare. Så tja, när jag ändå julklappshandlade på lunchen (!) så köpte jag en pillerburk och en påse M&M's. Har svårt att avgöra vilket jag blev gladast av.

anyone fancy a butterbeer?

 

Min nya obsession är chai latte. Alltså, jag har smakat det någon gång och tyckt att nä, det där var väl sådär. Men häromdagen fick jag fan i mig och köpte en skummig chai latte ändå. Herregud vad gott!
 
Ända sedan jag som 13- åring läste om hur Harry Potter satt och drack skummig honungsöl i ett snöglittrande Hogsmeade har jag haft en idé om hur honungsöl måste smaka. Och med chai- skum på överläppen tänkte jag plötsligt att det smakar ju precis såhär (även om chai latte inte innehåller ett uns honung vad jag vet)!
 
Tänk er också min glädje när jag hittar en mjölkskummare i kökslådan som Sebastian haft som bidrag till vårt bo. Så nu, nu ska jag lära mig att göra en hemmagjord variant så att jag inte behöver springa på café i tid och otid, utan istället krypa upp i soffan med muggen i händerna och Mad Men på tv. 
 
 
 

friday i'm in love

Hej allihopa!
En snabb uppdatering från mig till er (uppdaterar säkert mer när livspusslet format sig lite mer).
I måndags var min första dag på mitt "nya" jobb. Sitter med avstämningar, fakturering och försöker just nu landa i mina uppgifter. Väl hemma är jag trött som tusan och väldigt känslig. Igår var allt avigt och låg på tvären till exempel. Men idag vaknade jag upp pigg utan att ögonen kändes igenspikade. Åt frukost, kysste mannen adjö och nu har jag fortfarande för en gångs skull gott om tid på mig innan det är dags.
 
Trevlig fredag!

retrostylish extravaganza.

Vad är en bal på slottet eller en karnevalkväll på Moriska Paviljongen i Malmö?
 
Under slutet av min vistelse på praktiken träffade jag en mycket engagerad och inspirerande kvinna som är en av grundarna till upplevelseföretaget Briza Maxima. Förutom att arbeta med events och upplevelser för och med klienter och kunder anordnar de under helt egen regi två gånger om året den sagolika tillställningen Carnevalesque på Moriskan. Detta är en utekväll som andas svunnen elegans och mystik.
 
Glöm korta slinkiga kjolar och tubtoppar. Här gäller finaste högtidsklädseln, den där som du kanske har hängande i garderoben men aldrig får chans att använda igen. Gästerna måste också bära mask och ja, hela evenemanget andas av gamla tiders maskeradbaler. Uppiffat med smakfull burlesque och hemliga överraskningar.
 
Jag tycker att detta är ett fantastiskt koncept och det verkar växa sig större hela tiden. Idén om överdådig dekadens en festkväll lockar mig mycket, och även om jag dessvärre inte har möjlighet att ta mig dit lördagen den 17 november så kommer jag att hålla utkik efter nästa klubb. 
 
På klubbens Facebook- sida hittar ni pinterest- boards med kostymidéer, videoklipp och andra bra uppdateringar. Lördagsplanerna kirrade?
 
 

ty julen är här (jamen snart).

 
 
Tiden tickar förbi som aldrig förr. Nu har vi nått mitten av november och Eloise är redan fyra dagar gammal.
Jag gav mig själv en glad chock genom att komma på att om mindre än två veckor får man dra fram julpyntet från vinden!
 
Förra året längtade jag inte ett dugg till jul, fick typ ångest av att bara tänka på det. Men nu längtar jag. Jag längtar efter att få mysa till det ordentligt med julens varma färger och mönster, samtidigt som lägenheten fylls av julmusik och doft av saffran och kryddnejlika. Att smutta på varm choklad i soffan tillsammans med min underbara sambo och julbaka med min syster, och som en grande finale, att få mysgosa med den där docksöta bebisen hela julafton!
 
 
 

välkommen till världen.

Idag blev jag moster och det har känts lite som julafton, alla ringer och är glada. Imorgon ska jag hälsa på den lilla klappen som heter Eloise!


livets tusen ting.

 
Inom kort kommer bloggen att uppdateras och förändras något. Jag är ganska stressad just nu men försöker hitta tid att ägna mig åt kreativa saker och projekt. Men först ska jag ta det lugnt och samla ihop mig själv. Det händer så mycket sjukt roliga saker på alla håll och kanter just nu. Imorgon tar jag dock en kort semester i Norrland i några dagar. Välbehövd! Jag inväntar även spänt på samtalet att min syster föder barn. Jag fick just veta att hennes slempropp gått vilket innebär att jag blir moster till en liten fin flicka inom bara en vecka! 

goda nyheter.

Bra fredag! Inte nog med att jag lägligt nog fick veckans första sovmorgon. Jag fick även ett telefonsamtal och besked om att jag fått heltidsanställning som administratör! Så himla bäst! Jobbet innebär en massa bra arbetsuppgifter och jag tänker fira med att beställa en klänning som jag klassat som alldeles för dyr. Och med att bjuda min älskade pojkvän på middag ute (= min första lön försvinner innan jag fått den, haha).
 
Fredagspepp! Och imorgon är det halloweenfest!

torsdagsreflektion.

Appropå detta med att göra lemonad av citroner. Jag försöker göra citronmaräng av vårt badrum. Någon fann det som en god idé att måla väggar och tak (!) gula. Fram till renoveringen försöker jag febrilt intala mig själv att väggarna är citronmarängsfärgade. Fast det är svårt att fantisera bort det där pissgula.

RSS 2.0