så hemskt mycket vackert

Min nya favoritblogg Kammarjungfrun är så mycket i min smak att jag nästan vill ta den och äta upp den så att jag själv kan få det sådär fint.

jag har inte så mycket att känga till, men...

Veckans fina

Valborg valborg valborg. Hur många är trötta på att jag traggar om valborg? Det struntar jag i - VALBORG!

Häng i stadsparken med de jag tycker om allra mest, fest med de jag tycker om allra mest. What's not to like about it?

 

Veckans känga

När det skiter sig för en själv när man är hjälpsam. Det är väl inte så det ska fungera? Det du ger får du tiofalt tillbaka, eller hur var det? Jag vill reklamera, det är något fel på systemet!


ni är kungar

The Ark.
Ni har gjort det igen. Ett fullkomligt fantastiskt album. Enligt recensenterna ert bästa - och jag är klart villig att hålla med. Splittras ALDRIG, ok?

ett roligt citat

"John Blund är en jäkla sadist, slänga grus i ögonen på folk!"

(länken leder till en spotifylåt som är hemskt gullig - men det verkar visst rimma illa med John Blunds sanna karaktär)

Stjärnorna

När natten kommer
står jag på trappan och lyssnar,
stjärnorna svärma i trädgården
och jag står ute i mörkret.
Hör, en stjärna föll med en klang!
Gå icke ut i gräset med bara fötter;
min trädgård är full av skärvor

Dikter är inget jag läser fasligt ofta. Skrev gjorde jag en del i min sena tonårs svårmod, men läst har jag aldrig riktigt gjort.

'
Det finns två undantag (förutom enstaka stycken som etsat sig fast i hjärtat): Dan Anderssons dikter är skärande vackra och mörka, och Edith Södergran, vars dikter är drömlikt klingande och skira som spetstyg. Dikten här ovan är signerad Edith Södergran. Jag märker att Dan Anderssons sinnesstämning inte riktigt passar mig för tillfället. "Svarta ballader" är dikter för höstens sprakande eldar och kalla tår.


rimligheter

Det är nästan litet lockande att vara med på Boobquake (läs "nästan"). Bara för att få empiriska bevis för eller emot den där böneledarens konstiga uttalande:

Många kvinnor som inte klär sig anständigt leder unga män vilse, fördärvar deras kyskhet och sprider otrohet i samhället, vilket ökar jordbävningar.

Suuck.

Det är ungefär som den där prästen som varnade för att sätta upp porslins- och plasttomtar till julen, för tomtar är minsann onda varelser som kommer att leda oss alla straight to hell. En gipstomte i trappan gör dig till syndare och leder världen till fördärv. Otroligt rimligt.


farmen, second edition

Föräldrarna gick med i Facebook först och främst för att snoka. Sedan råkade mamma acceptera ett får från en faster, och så vart karusellern igång. Jag pratar förståss om fenomenet Farmville.

Nu är jag hemma över helgen, och ni ska bara höra hur dialogerna låter; (med reservation för eventuella fel- jag vet inte exakt hur det låter på Farmville, eller hur det går till) "Har du accepterat hönshuset?", "Hon tog tre katter, och jag fick ingen!", "Säg till dina arbetskamrater att sluta skicka plankor, annars tar jag bort dem som grannar", "vilket brye den och den har och pakter hit och konspirationer dit, vilket fusk!", "Titta vilken stor vindmila jag har!"

Ja. Det är litet som dokusåpan Farmen i virtuell version, tänker jag.


men snart är det majApril och dess väder.
I förrgår snöade det.
Imorse var det sol. Sen blev det en massa plask utanför mitt fönster, sen blev det sol igen.
Och i helgen ska jag hem till Hässleholm och jobba, och kanske hinna med att plocka en och annan vitsippa. Minst en, varje år.

sandra...

... undrar vad vulkanen gör med hennes vän som skulle rest från Sydafrika igår.

... tycker synd om Sanna vars dator har gått sönder. Den andra datorn på mindre än ett år. Snell dator, säger jag och klappar min egen. Snella datorr, ente gå söner!


bara för att det är fint


fulfint, men mest fint

Veckans fina:

Hej där du som läser!

 

Veckans känga:

Textanalyser. Fy. Fy. Jag vill krypa ur skinnet och jag vill plocka ut hjärnan och krama ur den för att ställa den tillrätta. Det fina i kråksången får väl vara att jag har en duktig medarbetare som har bra idéer. Det är bara själva uppgiften som ska ha en stor, smutsig känga därbak.


skriv synonymt

Efter en utdragen tid mellan morgonen och klockan 12, med tokiga textanalyser på timplanen, så spankulerade den egna personen såväl som min kursarkollega (som finnes vara en väldeligen kapabel böna) ner till den kostbara gymkiosken och anskaffade förtäring och konfekt.
Assistansen gav en vink om en aktuell Marabou- kaka som har späda fragment polkagris i sig, och det visade sig vara ett prima förvärv.


liten notis

Han är sjuk och allting är så rastlöst jobbigt.
Halva dagen idag kommer åtminstone att ägnas åt att skriva grupparbete (och jag borde verkligen skynda mig på för att komma iväg).

Hej svej!

know your roots

Missa inte Sveriges Historia på fyran, med seriestart torsdagen den 29 april. Som jag har längtat!

att glädjas

Det är vår, vår överallt och jag är glad.
Jag är glad när skillan lyser som blå, klara ögon i det nyvakna gräset,
jag är glad när de trötta och ovana solstrålarna försiktigt värmer igenom lundablåsten.
Jag är glad när studenterna solar bland krokusen utanför universitetshuset,
och glad när skymningen låter sig dröja och sedan är så blå. Inte lika blå som skillan, skymningsblå. Blå som en nocturne av Chopin och stillsam som en lågt kvittrande fågel.

Om våren är jag glad.

my converse are dyingSomliga går med trasiga skor, och jag är en av dem. Mina converse har i tre år varit mina älskade favoriter, men deras allt mer påtagliga sönderfall har börjat göra sig påminnt; de läcker vatten som såll, sulorna är fulla med hål och någon liten plastbit sticker ut därbak och ger mig skoskav.

Rest in peace.

När jag köpte dem 2007 kostade de femhundra kronor. Jag höll därför på att sätta maten i halsen (inte för att jag åt, men bildligt talat) när jag såg att samma affär nu höjt dem till sjuhundra.
Hujedamig vilka i-landsbekymmer jag har!


wonderlandVilken tur att youtube finns!

och exakteligt, vad är ditt problem?Harmoni och balans. Det är vad som måste återställas i mitt liv, det märks en sådan här lördagskväll när man är sliten som ett djur fastän man inget nyttigt gjort (med ordet "nyttigt" menas här saker som studier och städning).
Mitt liv är bra. Jag är glad. Den senaste månaden har inneburit mycket förändring och uppbyggnad av tillit, och det finns annat som har blivit litet lidande.

Det måste bli lite mer struktur. Men det är svårt, det finns så många och så mycket som kallar på min uppmärksamhet, och som jag på intet sätt vill försumma. Men såhär i början kan man kanske ha lite förståelse och tålamod, medan jag letar upp den där strukturen och balansen.

important things

Some things you sadly forget but are the happier to remember.

en the ark- fanatikers idylliserandeSedan våren 2007 har jag gått i The Ark- törst. Den stillades något av biljetten till "Jesus Christ Superstar" med herr-snart-pappa-för-första-gången Salo förra året i januari, men nya musikaliska mästerverk signerade the Ark och Ola Salo har jag fått vänta på. Mer eller mindre tålmodigt.

Glad som ett bi på en blomsteräng kastade jag mig över Spotify när en kursare berättade att låten låg uppe. "Superstar" heter den senaste singeln, Ola är nyklippt och låten är så bra som det blir när det är The Ark (rättare sagt oerhört väldigt mästerligt fantastiskt bra). I den första refrängen i videon ovan byter de ut munktröja och jeans mot de karaktäristiska glamrocksoverollerna, och rysningarna vibrerar genom kroppen och jag tänker att nu är världen rätt igen. The Ark är tillbaka med ett nytt album den 26 april!


I love this weekIdag
Ett: McDonalds med Sanna
Två: Arimans med nästan alla mina änglar

lite lat

Veckans fina:
Allt som har med vår att göra; vårsol, vårblommor, vårkänslor, vårglass.

Veckans känga:
Rent kollektivt till allt som har med tentor och skoluppgifter att göra. Jag vill skrika att jag inte har tid för det är så mycket annat kul som händer. Jag tror dock inte att universitetet tycker att det är en skälig ursäkt.


receptförslag

Imorgon ska jag imponera med mina kulinariska begåvningar (hrmmm...) och har med hjälp av Sanna kommit på en rätt som innebär att jag knappast kan misslyckas eller ens bränna mig: färsk pasta (inte hemmagjord, nejnejnej), prosciutto, skivad mozzarella, sparris och någon god creme fraiche- röra till det. Men vad för creme fraiche- röra kan vara gott till? Jag har persilja och svamp och en massa kryddor, så har ni något förslag så hojta på!

hejdå örebro

Nu är jag sedan tolv timmar tillbaka från årsmötet i Örebro. Var jag inte valpeppad innan så är jag det nu! Många begåvade människor gav sig till tals och/eller blev förtroendevalda. Och ni, Miljöpartister är sjukt trevliga!
Helgens minus var att min ipod nu befinner sig någonstans på vift i Örebro (förmodar jag) och kommer aldrig mer tillbaka till mig. Så idag är det jag som köper en ny.
Något som vägde upp den sorgliga historien är att världens sötaste karl mötte mig på stationen klockan halv elva på kvällen.

dumming där

Bloggen verkar vara osynlig för besökare i nuläget, tack så mycket blogg.se, men ni får i alla fall ett rykande färskt inlägg när ni kommer in här igen. Och Limpi, självklart ska jag bjuda dig på dressing! Jag tänker himmelsk dressing och grönsaksstavar!

Finns inte så mycket mer att säga än att i helgen drar jag till Örebro för Gröna Studenters årsmöte och att jag håller på att stressa ihjäl mig i min vilja att kombinera det jag måste göra med det jag vill göra. Vill-lägret inkluderar bland annat pianoläxa och vänner av olika slag. Dumma universitetsliv, jag orkar inte göra dina dumma textanalyser och du är så duuum!


hrm

Veckans fina
Det mesta denna veckan, och förra, har varit fint. Men om jag måste välja en sak så får veckans fina gå till mina nya lärare, som är både underhållande, snälla, pedagogiska och odammiga.

Veckans känga
Går till den svenska äldrevården. Grattis, ni har just slagit ert eget rekord och gått under lågvattensmärket vad gäller människovärde. Kom ihåg att det ni ger nu kommer att komma tillbaka till er själva en dag när ni sitter på ålderns höst (lägg noga märke till att det inte är äldrevårdspersonalen som är "ni"; det är de som tar dessa beslut, de som drar in på pengar, det är de som är "ni". Jag vill tro att vårdpersonalen gör vad de kan med de medel de har. Jag vill hoppas det).


kom och ät!

Igår rörde jag ihop den godaste dressingen som någonsin existerat på denna jord, den var så god att jag nästan löstes upp i atomer (och min granne höll med). Receptet är baserat på ett recept jag fick av en kompis, men med några små ändringar.

3 dl Creme Fraiche

1 msk vinäger

1/2 msk honung

Salt

Peppar

Persilja

1/2 tsk timjan

1 pressad vitlöksklyfta

Till det åt jag ugnsstekta rotsaker, men jag tänker att man kan doppa gurkstavar och chips i den också, och ha den till en massa annat.


... och idag var det så bra

Jag har bakat ett kesobröd som blev så gott som bara den och inte alls lika mysko som det dära lingobrödet jag bakade, och jag fick fina recensioner av Lunds egen finsmakare. Jag har fått en godkänd grammatiktenta, bra besked på deklarationen, jag hade fint sällskap till skolan, jag möttes utanför klassrummet av en kamrat som gav mig ett lila påskäggfyllt av godis. Sen hittade jag en extra hundralapp i plånboken, en ny vas istället för den gamla, jag har skrattat och skrattat och nu pratat med inte mindre än tre kära vänner på bara en timmes tid, på ett ungefär.

Att bli knockad av cykeln mitt i planeten efter att jag för några timmar sedan bokstavligt talat slog mitt kloka huvud ihop med Påskäggvälgörerskan, det var en ganska komisk bonus.

bye bye cameraMin kamera - är död.
De senaste två åren har jag mest inte gillat den, bildkvaliteten har aldrig varit den bästa, och att ta ett foto har krävt totalt stillasående i nästan en hel minut om man har otur. Men den har alltid varit där för att fånga olika ögonblick i mitt liv.
Nu har jag åtminstone en ursäkt till att lägga pengar på att köpa en ny: jag behöver en!

blaj

Söndagen har bjudit på mycket roligt och mindre roligt. Två timmar spenderades med min underbara släkt hemma hos mormor och morfar i Hanaskog, jag var hungrig så att jag darrade och jag åt två portioner av VÄRLDENS godaste mat (och det är inte ens något skämt, mormor och morfar är världsmästare i matlagning, så det så). Till den himmelskt goda maten räknas även Maddes berömda chokladmousse av vitt choklad.
Och sällskapet var såklart det bästa tänkbara.
Tråkigt nog skulle jag jobba och fick inte stanna så länge, så jag gled i min sexiga arbetsoutfit och flög likt Stålmannen iväg till kundernas undsättning. När jag kom till jobbet var det i sanning kaos, och ungefär allt som kan gå fel på vår arbetsplats har gått fel idag, men det var ju spännande det med.

Imorgon kommer jag tillbaka till Lund, till min lägenhet, och till alla speciella och fina personer som bor därnere. Utom Sanna, som är dum och åker till Hässleholm när jag åker därifrån. Men vi hänger hela nästa helg under Gröna Studenters årsmöte i Örebro, och i veckan är det bäst att jag skärper mig och förbereder seminariet, jobbar på textanalysen och övar på pianoläxan (som jag haft två veckor på mig att öva in nu och jag har inte övat en gång, slarv!) Kärlek gör mig lat.

hjärta

I kassan idag (av alla ställen) flödade hjärnan nästan över av vårig hemma-inspiration. Jag ska hem tidigt på måndag och pynta runt. Åh, vad jag längtar till måndag

grönt är skönt

Igår tittade jag lite på världens vackraste "Försoning". Inte hela, jag var trött och skulle upp och jobba idag. Men inatt drömde jag väldigt märkliga drömmar som kändes helt verkliga, och den bästa delen var den när jag fick till skänkes den underbara gröna klänningen som Keira Knightley bär i filmen. Fick! Jag var så glad och trodde knappt att det var sant (och det var det ju inte heller, tyvärr).
Jag drömde även att alla människor på Jorden bara försvann och att det bara var jag och några till, som sprang runt i ett Lund som hade blivit litet av en spökstad. Ni vet, mörk och ruggig. Tänk lite som i filmen "Silent Hill".

För er som inte har sett Cecilia i "Försoning" någon gång kommer här en bild som är lånad härifrån.

Ps. Jag vill ha hennes hår också. Tack!


vackert

Det här är faktiskt det finaste jag sett på länge: Svenska kyrkans böneplats. Jag fylls av en sådan enorm glädje och kan nästan höra alla vackra röster som förmedlar dessa böner.

someday I'll fly away

Photographer: Minna Nilsson / synvinklar.se

Det är duktiga Minna som har fotat dessa fina bilder, och många många flera. Titta själva på hennes hemsida!


You are holy

Årets första april susade förbi nästan obemärkt. Barndomens planerande av skämt och bus under årets officiella lurardag har nästintill ersatts av en likgiltighet. "Lurar jag någon idag så gör jag". Dessutom lurar och skämtar jag med folk mest hela tiden, det är få som faktiskt går på mina aprilskämt.

Men igår, när klockan var bra mycket närmare den andra april än sista mars, då fick jag till ett helt improviserat lur som nästan fick mamma att tappa hela hakan. Jag skrattade gott och klämde fram årets första och sista "April april din dumma sill".

Sillen som för övrigt ligger och spinner mot mitt ben just nu. Påskmys!
Men idag är det också långfredagen (inte bara kalas och fredagsmys!), och jag kommer att ta en stund åt att tänka över vad dagen egentligen står för och över det enorma offer som utgjutits för oss. Det gör mig tacksam, och det är min tro att tacksamhet gör en människa glad.

blåblommigtJag bara älskar min blåblommiga klänning från Gina Tricot! Mer sånt, tack!

omröstning

Hej och hå!

Min kusin Rickard är musiker, och jag vill förtvivlat gärna att han och hans band ska få spela på årets Siesta-festival i Hässleholm. Klicka in er här och rösta, är ni söta, och läsa gärna artistinformationen och lyssna på hans musik här.

april, dumma sillar kan man lura vart man vill

Skärtorsdag och första april. Påsken ska firas med en fotosession tillsammans med dessa två fantastiskt duktiga fotografer, Emelie och Minna. Direkt efter det ska jag hämta upp min lilla cykel, som har varit punkterad, och sen ska jag hem och diska, städa, packa och fly mot Hässleholms betonggrå silhuett. Kanske försöker jag mig på att lura någon också.

Glad påsk på er!


RSS 2.0