we made a pledge to meet in september and seal it with a kiss

Sealed with a kiss med Agnetha Fältskog

those who still think that listening isn’t an art should see if they can do it half as well.

Min vän Anne och jag satt och slet håret över en enerverande marknadsföringstenta på Kulturanatomen igår.
"Vet du, de ska sätta upp Momo i Malmö", (eller något i den stilen) säger Anne plötsligt och jag blir alldeles pirrig när jag sedan förstår att hon menar Michael Endes "Momo eller Kampen om tiden". Ni vet, Michael Ende som skrev "Den oändliga historien", filmen med en rosa lyckodrake som ser ut som en väldigt snäll hund.
-
Den älskade Momo läste jag första gången i sjunde klass och jag föll direkt. Det är en magiskt fin och tänkvärd bok som handlar om konsten att lyssna, om stulen tid och om en sköldpadda som har ord inskrivna i skalet. Boken är skriven för ungdomar och teatern är en familjeföreställning, men vem bryr sig? Den här boken är så fantastisk och borde läsas mer av vuxna. Så spring och låna eller skaffa er egna biljetter till föreställningen på Malmö Stadsteater!

i was avarage, but i don't mind

När ni läser detta är jag i Göteborg och har förhoppningsvis väldigt roligt. Lite tråkigt att åka tåg hela vägen själv men vad tusan - jag har ju min nya bok att underhålla mig med! Varför jag är i Göteborg får ni veta senare i vinter...

the rox in the box.

Så jag tog mig upp ur sängängen i lördags, tog på mig bästa blusen och åkte ner på stan och hämta tågbiljetter, fina töser och sushi.
Marie kom från Växjö för att hälsa på. Vi satt en stund på Espresso House's uteservering och frös.
Sen bakade vi äppelkaka, drack vin och läsk, åt stjärnor och vindruvor och spelade TP med grabbarna. Det var en blodig batalj in i det sista och när Sanna och Marie slog sina kloka hjärnor ihop så tog de hem segern till slut, efter att vi spelat i flera timmar. Jag blir alldeles varm om hjärtat av att ha lägenheten fylld av så glada och fina människor.

a book is like a garden carried in the pocket.

När jag var på Nova i fredags gick jag in på själsapoteket för att köpa lite själsmedicin. Jag vet inget i hela vida världen (förutom mina vänner och familj) som känns så mycket som balsam för själen som böcker. Så bokhandeln är mitt själsapotek.
-
"En Dag" har många pratat om som en riktigt fin historia, så den hängde klart med hem. Sen kände jag att en ny kokbok nog skulle behöva följa med hem också, så det blev en "Gott att ge bort" med en massa fina små lyxrecept som man både kan ge bort och behålla själv. I nästa vecka ska jag nog prova på att göra egen ketchup. Eller vad sägs om blåbärssylt med vit choklad till pannkakorna?

dygnsrytm.

Så himla trevligt att så många tittar in!
Jag har haft trevligt mest hela dagen med vänner, sushi och TP. Bilder kommer!
Nu, däremot, är det kanske dags att försöka vända rätt på dygnet.

i'm sure you've heard it before.

Åh. Fredagstips: Oxburgare på Myntha Kök och Bar i Lund. Dit tänker jag mig om några veckor med ett helt härligt gäng folk. Och jag ska äta oxburgare så det gör ont! För några veckor sedan åt jag deras musselsoppa. Kladdigt men g o t t !

i'm getting better, i really am, but i'm tired of taking care

Det är en seg dag och jag hade egentligen tänkt ägna tankeverksamheten åt studier. Men icke. "The Notebook" i dvd:n, fruktsallad i en av mina blå Höganässkålar har varit mina senaste två timmar. Nu leker jag med tanken att åka ut till Nova och se om jag kan hitta på något kul med lönen. Den första lugna fredagen på jag vet inte hur länge.

you can't remember, you try to feel the beathöstens bästa projekt.

Det är ändå något speciellt med att hålla nyframkallade foton i händerna. Höstprojekt: Paris-album!

flädermarmeladen som dog.

Försökte mig på att koka flädermarmelad häromnatten (ja, klockan var väl runt två när jag drog fram kastrull och skärbräda). Det blev dessvärre inget bra men skam den som ger sig! Jag har mer fläderblom i frysen och i oktober lär jag ha en del tid att fila på mina syltningsförmågor!

you made me come alive.

Här får ni en helt magisk låtlista.

i'm sure you've heard it before.

Det är sjukt roligt att leda projekt. Sjukt nervöst också. Om tre veckor är det institutionens Oktoberfest och det är jag och två tjejkompisar som anordnar själva. Vi hoppas på att det blir bra. Men ingen av oss har gjort något sådant här innan.
När affischen är färdig ska ni få se den Vi är väldigt nöjda!

en fredagskväll i färg och gråskala

Hej! Det var ett tag sedan igen. Jag försöker hålla mig upptagen med vänner och projekt, bland annat förbereder vi kulturinstitutionens årliga Oktoberfest som kommer att bli helt fantastiskt om det blir som vi tänkt!
-
Igår var det dags för fredagsmys med vänner på Gräddhyllan, vårt hak framför alla hak. Fast vi startade kvällen på La Piazza.
Sanna tog oss från Italien på La Piazza som hade tidernas äckligaste rödvin.
Ibland känns Lund nästan lite parisiskt. Speciellt när man har den här utsikten från Gräddhyllans uteservering.
Vi mötte upp Andreas och såhär glad blev Sanna över att se honom! Sötnosar!
Ah, den ljuva kärleken, suckade Ande och började strax prata datorer med Andreas.
En bra sak är att spela brädspel med varandra på telefonen. Jag och Ande mötte Sanna och Andreas på WordFeud och det gick bra. För oss!
En riktigt mysig kväll, som ni förstår.
-
Nu är det dags att förbereda sig inför volontärarbete på Kulturnatten här i Lund. Hoppas att ni kommer dit!

de miserabla.


1

Tacka vet jag vuxenlivet, inkomst och Malmö. Dessa tre variabler ger mig möjlighet att nästintill knarka bra musikaler! När jag var 16 gick allt i Stockholm och Göteborg och var dyrare än mina tusen kronor i månaden kunde hantera.

Nu har även Malmö blivit musikalscen. Malmö har gett mig Cats, Jesus Christ Superstar och Spamalot. Nu ger de mig Les Misérables. Biljetterna är bokade till mig och Sanna, ganska bra platser för studentpriset 260 styck. Kan det bli bättre? (jag tror att socionom-Sanna kommer uppskatta historien mycket).


swingpjatt och hipp katt.

Tanken på att ta sig någonstans där jag känner noll personer och kan ta cirka åtta osäkra danssteg kändes tidigare idag som något som jag absolut inte kunde tänka mig. Pepp var ett ord som under natten hade frånfallit mitt vokabulär.
Men envisheten och Sanna vann och jag tog mig till bussen. Till Malmö. Till Tangopalatset. Ett riktigt riktigt storband som spelar swing och en massa människor i finast kläder och frisyrer och som dansar så himla bra. Ja. Så lycklig har jag nog inte varit på fyra veckor.
-
I förrgår kom dock ett meddelande från fortsättningskursen i Lindy Hop som ska börja nästa söndag. Jag är satt på väntelista eftersom det än så länge inte finns tillräckligt med förare på kursen. Ååh, hoppas hoppas att folk anmäler sig! Hoppas hoppas hoppas.

på fruktfatet.

Jag är så trött på hela inredningen i min lägenhet just nu. Allt är fult och fel känns det som. Men lite nya saker som jag är nöjd över är dessa monkeyballs från Nomvula. En handmålad, sydafrikansk torkad frukt.

matorgie.

Den senaste tiden har det varit mycket mat. Bakning till exempel är som terapi för mig och det har blivit både kanelbullar, cupcakes samt en halvt misslyckad äppelsockerkaka (som var jättefin men jag blev lurad av den fasta konsistensen och lät den inte genomgräddas...). Det har varit kräftskiva med så obscent mycket mat att mitt Ikea-bord nästan rasade och det har varit kantarellsmörgås med årets första kantareller på extrapris. Äntligen är magondan och illamåendet över och jag kan äta igen!
-
Det har dock inte bara varit frid och fröjd. I denna stund läcker mitt kylskåp och måste städas ur och fixas. Förra veckan fann jag djur i två produkter i skafferiet och därmed slängde jag varenda ingrediens och diskade varendaste fat. Höstrengöringen blev alltså av, om så högst ofrivilligt.

visdomsord

Jag njuter av en någorlunda lugn dag. Förutom att klockan ringde tidigt för att påminna mig om att gå till tvättstugan.
-
Bloggen ligger inte på is även om det kanske verkar så ibland. Ni vet. Ibland känner jag mig stark och säker för att det i nästa sekund är en del av mig som dör av saknad. Därför är bloggen inte så aktiv just nu. Ofta ligger inspirationen lite för långt bort för att jag ska nå den. Något som nästan alltid får mig att må bättre är citat. Citat känns liksom sanna, som en sanning som någon smart människa någon gång kom på. Citat ljuger inte.
-
Det här fann jag på en väns status på facebook:
-
It took me years to understand this, but now I know:
braveness is not the absence of fear but rather the strength to keep on going forward despite the fear.
- Paulo Cohelo
-
Eller den klassiska what doesn't kill you makes you stronger.

lycka!

Min helg har varit fullkomligt fullspäckad med en massa trevligheter. Det tycker jag om.
På 21 kvadratmeter bjöd jag hem till en mini-kräftskiva och dagen efter överraskade min bästa kompis mig med att diska upp precis allt efter festen medan jag var borta och dansade! Det gjorde mig så himla glad, tusen tack återigen!
-
Men bäst på hela helgen har alltså varit det jag nämnde nyss som snabbast. Dansen. Det var nybörjarhelg i lindy hop och denna helgen har jag spenderat över åtta timmar sammanlagt med åttor, sexor, swingouts, charleston och lindy circles. Snabbt som attan anmälde jag mig till fortsättningskursen när jag kom hem idag. Det var längesedan jag kände mig såhär glad och exalterad! Efter två års funderingar har det äntligen hänt - jag är lindyfrälst!

summer wine

A love story (länk till en ny lista på spotify)


aldrigmer

And the lamp-light o'er him streaming throws his shadow on the floor;
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!
The Raven- E.A Poe
1
Det är höst men solen skiner. Försöker intala mig själv att jag inte är en dålig människa. Det går sådär.

RSS 2.0