tänkJag var åter idag på möte och föredrag med Gröna Studenter i Lund (torsdagar klockan 18, för dig som är intresserad), och vi fick se några riktigt tankeväckande youtubevideos som berörde det misslyckade COP15 i december 2009. Nu hittar jag inte just de videorna, men kika på den ovan. Titta och tänk.

Klimathotet är ingen skrämselpropaganda, det är inte konspiration, det är inte en lek och inte en bluff. Forskare menar att vi har på oss till 2017 på oss att finna lösningar, efter det måste alla lösningar på riktigt funka.
En av de filmer vi fick se var med en massa människor från olika delar av världen som talade och vädjade. En flicka från Maldiverna var rädd, rädd för att hon om trettio år kommer att bli hemlös tillsammans med miljontals andra, då vattennivåerna blir för höga. Och där satt dessa gamla gubbar och gummor på klimatmötet, småsinta och negativa och sade att det finns inget vi kan göra. Det finns ingen lösning. Inte utan att vi måste offra något.

Men vet ni vad? De offrar redan något. Miljarder människors liv slås i spillror, deras barns, våra barns välfärd står på spel.
Det är dags att sluta se hinder istället för möjligheter.
COP15:s flopp är en skam!

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0