a monday scratch.

 
Hej mina vänner!
Nu är jag tillbaka efter en underbar helg i Växjö! Fruktansvärt uppvilande, vilket behövs eftersom min intensiva skolperiod på intet sätt lugnat ner sig. Men på torsdag far jag till Madrid en kortis med min käresta, det ska bli spännande även om min flygrädsla grumlar glädjen något. Tips mottages tacksamt! 
 
Idag har jag burit min favorit 60-talsinspirerade kragklänning från Asos, och mitt enda plagg med djurmönster. Känner mig lite som en uppdaterad Wednesday Addams, och kragar for the win alltså! 
 
Det blir en fattig vecka på bloggen men innan planet lyfter till Madrid ska jag publicera en text som jag jobbar med just nu, när vetenskapsfilosofin känns för tung. Hoppas att ni kommer in och läser den.
 

Det ni säger
Postat av: Caroline

Hej!
Jag heter Caroline och hittade dig när jag sökte på "kulturadministration", för jag ska börja läsa det till våren, hoppas jag! :)
Så har kikat lite i din blogg, försökte väl få en inblick i kursen. Men så tänkte jag att jag kan ju fråga dig vad du tyckte om den :) Om den va givande och vad man lär sig och vad det är för projket man har. Sen är jag lite nyfiken på vad du läser till :) Själv har jag en lärarexamen och har jobbat i yrket i 3 år, men vill nu gärna jobba med kultur! med barn och ungdomar.
Kul att läsa en blogg med samma instresse som en själv! :)

Mvh Caroline!


Svar: Hej Caroline, kul att du hittade hit! Jag läste kursen vt 2011- vt 2012 så om du vill se om du hittar något om min studietid kan du kika i arkivet, vet dock inte hur mycket som finns ;)
När jag läste kulturadministration var vi i klassen mycket missnöjda pga allsköns saker. MEN jag känner en som läste kullen efter mig, då hade de rättat till kursen så nu är den nog rätt bra :) vi var bla missnöjda med för få föreläsningar. Projektet var det bästa på hrla utbildningen, vi delades in i grupper andra veckan och under hela första och halva andra terminen arrangerade vi olika kulturprojekt som vi själva bestämde, planerade och sjösatte. Det var mycket lärorikt! Det man lär sig utöver det är marknadsföring, kulturvetenskap, kulturpolitil och sen är det lite grejer med ekonomi osv. Så trots att jag själv var missnöjd rekommenderar jag denne eftersom den arbetat med dessa bitar :) tror det är jättebra att du har lärarbakgrund, vi var få som tog examen och det är inte så många som fått kulturrelaterade jobb efter, men jag tror verkligen att din tidigare erfarenhet är väldigt bra!
Efter ett års jobb som utbildningsadministratör läser jag nu en master i strategisk kommunikation, målet är att jobva med msrknadsföring och kommunikation inom kulturbranschen :) fråga gärna mer om du undrar något!
Sandra

2013-11-19 @ 08:31:16
URL: http://lillaniniis.blogg.se
Postat av: Caroline

Hej! Vad roligt att du kunde svara på mina frågor! :) Nu känner så peppad att börja! (om jag kommer in, hoppas!) För det var just projekt som jag ser så mycket framimot, så det var roligt att du skrev att det är mycket sådant. Och det teoretiska verkar också mkt intressant!Tack igen för att du svarade så ingående :)
Men gick du även den sista terminen som hade praktik? var de många som gjorde så?.
Jag har funderat lite på etnologi och konsthistoria också, om jag skulle gå de 2 istället för ett år på kulturadministration, Har du erfarenhet kring dom kurserna?, :) Men någonstanns känns de lite mer stratergiskt att gå kulturadministration (bara magkänsla) svårt detta nu såhär innan :) Tycker att entlogi och konsthistoria verkar så intressant! Jag är mycket intresserad av just konst och måleri, de som hör till.

Vad roligt de yrket verkar vara! Det är något som jag med hade kunnat tänka mig att studera :)

Mvh Caroline

Svar: Hej!Inga problem, kul att du är intresserad bara :) Ja, jag tog min kandidat i kulturadministration så jag läste även praktikterminen. Den var bra, även om jag personligen tyckte att det var lite kort praktikperiod ;) Men jag fick en projektanställning på min praktikplats som var på en kulturförvaltning, så det var ju bra! Vi var nog ca 10 stycken som gick praktikterminen.
Vad kul, jag har faktiskt läst både konsthistoria och etnologi på Lunds universitet innan jag hoppade på kulturadministrationen :) Konsthistorian är en jättebra kurs, en av de bästa jag läst på Lunds universitet, väldigt intressant och lärorik så den rekommenderar jag verkligen. Etnologin var också bra och intressant, det som var lite trist med den var att det var inte så mycket föreläsningar. Vi gjorde ett jättekul projekt där vi skulle kartlägga en persons liv, vi valde en random från en kyrkbok, som vi forskade om via släktforsningssidor och sedan tolkade utifrån kulturhistoriska perspektiv. Ett riktigt detektivarbete där vi åkte ut på Skånes landsbygd och letade efter hennes gamla hus och fick tag i släktingar. Kulturadministrationen är mer sammanknytande och generellt, men det är ju alltid bra med en specialisering också :)

Ja, kommunikation känns dom ett mycket bra komplement till mina kandidatstudier :) Andra saker jag läste i Lund var religionsvetenskap, arkeologi och svenska :)
Sandra

2013-11-20 @ 09:05:14
Postat av: Caroline

Hej! :)
Vad roligt att du har gått det som jag har funderat på! För jag var inne på att gå kurserna i den ordningen som du har gjort, att jag börjar med etnologi sen konsthistoria å så sedan kulturadministration. För det verkar så intressant! Men samtidigt har jag redan poäng i pedagogik så jag behöver bara gå tex kulturadministration om jag vill, Men sen tänker jag att ju mer kurser man har i bagaget ju lättare är de kanske sen att få jobb :) För mig handlar det nog mest om hur länge till jag vill studera. Men med dina svar så har jag nu en mycket klarare bild av kurserna! :) Etnologi och konsthistoria och kulrueadministration verkar vara jättebra kurser allihopa! :) Det finns så mycket val! Som jag förstår det hade jag även kunnat gå tre terminer konsthistoria iställer för kulturadministration. Men det är just projektarbete jag tycker är mest intressant! (Tror jag nu innan iaf :)
Tack så mycket igen! :)

Mvh Caroline

Svar: Ja det är hur kul som helst att plugga sådana ämnen :) Precis, du kan alltid ta examen/läsa hela konsten, men sen projektarbetet på kulturadm är ju på ett år :) Kör alla om det känns bra i magen :D Lycka till, kom gärna tillbaka med hur du väljer och hur det går! Kul med någon med samma intressen :)
Sandra

2013-11-21 @ 08:38:49
Postat av: Caroline

Ja, jag tror jag bara kör på! :D Ja, det var roligt att jag hittade dig när jag sökte på kulturadministration! Och att vi tänkte så lika på kurser :) Ja jag hör av mig sen hur de går :)
Trevlig helg!
Caroline

2013-11-22 @ 16:29:17
URL: http://lillaniniis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0