Tänk på den!

"Our solid American citizen awakens in a bed built on a pattern which originated in the Near East but which was modified in Northern Europe before it was transmitted to America. He throws back his covers made of cotton (domesticated in India), linen (domesticated in the Near East) or silk (discovered in China). All of these materials have been spun and woven by processes invented in the Near East. He puts on his slippers (adapted from moccasins invented by Indians in the Eastern woodlands) and goes to his bathroom, whose fixtures are a mixture of European and American inventions, both of recent date. He takes off his pajamas (a garment invented in India) and washes with soap (invented by the ancient Gauls).

[---]

When our friend has finished eating, he settles back to smoke (an American Indian habit). Tobacco was domesticated in Brazil. Indians from Virginia smoked it in a pipe, while the cigarette was derived from Mexico. The cigar was transmitted to us from the Antilles by way of Spain. While smoking, he reads the news of the day (printed in characters invented by ancient Semites on material invented in China by a process invented in Germany). As he absorbs the accounts of foreign troubles, he will (if he is a good conservative citizen) thank a Hebrew deity in an Indo-European language that he is "100% American."

Källa

Översätt "american" till "swedish". Och så skickar vi ut detta till Sverigedemokraterna, Svenskarnas parti och Skånepartiet. Jag utmanar dem att leva på äkta svensk traditionellt sätt. Om de nu tycker att utländsk inblandning är av ondo.

Det ni säger
Postat av: Jonas

Vad du menar är alltså att vi ska vara glada över att den svenska kläd- och tygindustrin har gått under på grund av importen av billiga kläder. Den utländska bomullen är ju billig efter som man betalar slavlöner till kvinnorna och barnen som tvingas gå och handskas med gifter. Är det denna utländska inblandning du tycker är bra? Arbetslösa svenskar och lidande utländska barnarbetare?

2010-09-03 @ 15:29:56
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Lisa

Jag tror inte det är kulturella utbyten Svenskarnas parti reagerar på utan snarare att det kommer in över 100 000 invandrare till Sverige varje år och att 2 av 3 våldtäkter begås av invandrare...Jag tycker att vi svenskar har rätt till ett eget land precis som alla andra.

2010-09-03 @ 16:07:07
URL: http://www.svenskarnasparti.se
Postat av: Sandra

Jonas: Nu var det ju inte det textens kärnhandling var. Det handlade om att vi använder produkter som är uppfunna och framarbetade i andra delar av världen under historiens gång. Att pjamasen är en uppfinning från asien och att tidningen är baserad på en tryckteknik som uppfanns i tyskland. Det finns under historiens gång många bra exempel på varför kulturellt utbyte är bra.Lisa: Sådana partier drar helt enkelt alla över en kam. Om folk inte flyttade runt hade vårt Sverige inte sett ut som det gör nu. Det svenskarnas parti inte tar upp är att det är fler svenskar är utländska som begår brott i sverige. Jag tycker att självklart måste det finnas en bra lösning på migrationssystemet men att bara utesluta är ingen lösning för någon part. Och om vi ska prata om att svenskarna har rätt till ett land så kan vi ju lika gärna prata om hur vi egentligen snodde det från samerna, som är den faktiska svenska urbefolkningen. Vad är en etnicitet? Det är en etikett. Länders gränser är påritade på en karta och uppfunna av människor. Och till syvende och sist är det det vi alla är - människor. Alla med sina egna fel och brister.

2010-09-03 @ 17:10:26
URL: http://lovlilett.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0