om lakritsen i gott och blandat eller att luta för mycket

Gott och Blandat är ett godis som jag gillar. Allt utom lakritsen, den förstör litegrann. Precis så har den här dagen varit- mycket gott men med lite lakrits.
I vintras hade jag en mycket bitter period. Dagarna hann knappt börja innan någon olycka skedde och då sms:ade jag alltid min bästa vän Sanna och sa att detta är en skitdag redan innan den börjar. Då sa Sanna till mig att vet du, bara för att det händer tre dåliga saker på morgonen så är inte hela dagen förstörd (fast dåliga saker i början av dagen tenderar att påverka precis hela resten av dagen).
Nu har vårfåglarna börjat kvittra och solen värma och det är faktiskt mycket svårare att vara bitter och arg på en hel dag då. En dag med vårfåglar och sol kan ju inte vara ond! Nå, den här dagen började med ilska x3 på Skånetrafiken redan innan klockan var halv elva men ett argt mejl senare kändes det lite bättre. Vandringen mot stan i solen och skillan i gräset utanför institutionen höjde glädjenivån ännu lite mer, men den sinande kassan gjorde mig ledsen. Sjungningen i Höllviken var bra och vi fick gräddbullar och rosor som belöning och sen fick jag pussa på min pojkvän i vårskymningen och plötsligt var nästan all lakrits putsväck
Så där får jag ge Sanna rätt: bara för att alla pennor ligger hemma istället för i väskan när man kommer till föreläsningen så är inte hela dagen dum. Fast ibland är det allt bra skönt att vara bitter och tycka att allt och alla är emot en. För en liten stund i alla fall. Sen måste man nog rycka upp sig och göra sig själv glad igen. Som om man skulle luta sig bakåt eller åt sidan. Lutar man lite så är allt ok och det går lätt att räta upp sig igen. Men lutar man för mycket så ramlar man och det blir lite jobbigare.
Så, där var filosofilektionen slut för idag. Allt detta visste ni säkert redan men nu blev ni påminda.

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0