mustard in the making.

Igår skulle vi åka hem till vänner på middag och med oss som present tog vi en burk hemmagjord skånsk senap. Det är Sebastians farfar som fört senapsskål, kanonkula och metod ned till sin sonson så det är han som är hemmets senapsmakare.
 
IMG_5559
 
Allt en behöver! Gula och bruna senapsfrön (lika delar), ättika, socker, salt och lite vatten. 
 
IMG_5569
 
Först mortlas/stöts senapskornen tillsammans med ättikan, sedan tillsätter en socker, salt och vatten så att det blir önskad konstistens. Mortla på tills det blir senap av det hela.
 
IMG_5566
 
Det tar lite tid när Sebastian sitter med skålen i knäet och stöter. Jag passar på att springa runt och hitta på strunt så länge.
 
IMG_5570
 
Färdig produkt! Nu ska den mogna en vecka i kylskåp så att smakerna gottar in sig i varandra.

Det ni säger

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0