rökningsdebatten

YES!

Om ni klickar på länken kommer ni till en artikel på aftonbladet.se som gör mig glad. Man synar och diskuterar om man ska förbjuda rökning på bland annat uteserveringar och perronger. Några kommentarer till artikeln gnäller om att åh nej Sverige blir så reglerat och "man tangerar gränsen över vad som är acceptabelt för mänsklig frihet". Vad hände med icke-rökarnas frihet att slippa rökarnas äckliga cigarettrök? Är det bara rökarnas rättigheter som är viktiga? Rökare har fått ett val, och de har valt att röka - sköt det för er själva. Icke-rökare har också fått ett val, och de har valt att leva hälsosamt och att inte röka. Är det då rättvist att man, om man skulle vilja sitta och sola och fika på en uteservering, ska behöva få luften förpestad och lungorna förgiftade av de som valt att långsamt ta livet av sig själva?

Något "intelligent" person tar även upp att i så fall ska vi faktiskt förbjuda ALLA pälsdjur och folk som varit i kontakt med pälsdjur på vissa ställen, och det finns faktiskt hundkiss och kattbajs överallt och det är sååå äckligt. Newsflash: du lever på planeten Jorden. Människan är inte den enda levande varelsen här, och människan har inte hela rätten till denna planeten heller. Här finns även andra varelser som har rätt att leva och gå. De kanske är lika allergiska mot dig. För att inte tala om hur vi människor svinat ner planeten för djuren. Försurade sjöar, avfall hit och dit, avgaser i luften. Lite kiss och bajs känns väldigt oskyldigt i jämförelse.

Nej, rökare, har ni valt det livet så får ni också anpassa er efter de som gjort det mer hälsosamma valet. Faktiskt. Friska ska inte behöva lida för att ni ska ha friheten att röka vart vi vill - vi ska väl ha friheten att ha rökfritt var vi vill i så fall.

Jag har skrivit om det här innan, jag blir lika upprörd varje gång jag talar om rökare och deras obehagliga ovana. Men det är värt att tas upp igen och igen och igen. Jag hoppas att de nya reglerna går igenom.
Peace out.

Det ni säger
Postat av: E L L I E

Haha, lilla jajja då:P det var inget ursäktande:P Jag brukar typ aldrig träna 4 dagar i veckan, så jag var stolt:P men andra tycker att man måste träna varje dag fastän man jobbar, så då menar jag att jag ändå har det jobbigt på jobbet som det är:) denna veckan blir det nog typ iiiiingen träning:P ps, vi båda är hemma i helgen, wihooo!

2010-05-17 @ 15:58:34
URL: http://ellinoridamaria.blogg.se/
Postat av: Astma-anna

Kunde inte sagt det bättre själv!

2010-05-17 @ 16:03:54
Postat av: Tväråna

Vad är det för fel med att helt enkelt ha både rökavdelning samt rökfria avdelningar på uteserveringarna? Så kan vuxna människor helt enkelt bestämma själva, samtidigt som de som önskar rökfritt kan få det. Att det är skadligt för hälsan har inte undgått någon tror jag, men i så fall kan man ju lika väl hävda att alkohol skall förbjudas..

Låt folk bestämma själva, någon måtta får det vara på förmynderiet.

2010-05-17 @ 16:54:05
Postat av: Sandra

Visst kan man ha rökfria avdelningar, men problemet på uteserveringarna blir väl att vinden blåser säkerligen bort rök till rökfria avdelningen ändå, om man nu inte sätter upp någon vägg eller skynke emellan. Och det handlar inte bara om gästernas hälsa, utan även om personalens hälsa. Oavsett vilket måste de ju vistas även i rökavdelningar.Men jag har länge förespråkat tex inglasade rökavdelningar på exempelvis perronger. Problemet om det inte är reglerat är ju att människor helt enkelt kan skita i att använda rökrum och rökplatser av ren och ram bekvämlighet. Människan är en väldigt bekväm varelse.

2010-05-17 @ 18:41:01
URL: http://lovlilett.blogg.se/
Postat av: anonym såklart :)

http://www.youtube.com/watch?v=u0lVbMOMTi0

2010-05-30 @ 23:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0